Topiknyitó: Törölt felhasználó 2018. 01. 11. 13:28

Soha nem látott támogatás a Soros-terv ellen  

Egyre aktuálisabb a téma,hiába próbálja tagadni,elbagatellizálni a balliberális ellenzék.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2018. 01. 16. 10:21
Előzmény: #779  Törölt felhasználó
A Soros-terv logikusan következik a Soros-tervből. És ez együtt a Soros-terv!
Törölt felhasználó 2018. 01. 16. 10:19
Előzmény: #751  -pny
Alá lett támasztva többször is már,az is el lett mondva,hogy amit nem szó szerint úgy mondott Soros ahogy a nemzeti konzultációban szerepel,az logikusan következik a Soros tervből.
.
Te viszont még nem válaszoltál a 720-asra,látványosan elsunnyogtál tegnap,vagy csak behazudtad ezt:
.
"Mert a szigorú migrációs politikával én is egyetértek."
HPeter76
HPeter76 2018. 01. 16. 09:58
Előzmény: #777  Czvetkovics
Ez az na meg nyugodtan fogyasztjátok egymást,harcoljatok/ellenezetek,ellenkezetek A VÉGÉN AZ ÜGYVÉDEK
 híznak meg tőletek bocs. belőletek...(belőlünk)
Czvetkovics 2018. 01. 16. 09:52
Előzmény: #771  signal2
Várd ki a végét!
Czvetkovics 2018. 01. 16. 09:51
Előzmény: #769  signal2
"A gondolatmenetedet elfogadom (nem feltétlenül értek vele egyet)"
Mivel  vitatkozol? Nem vagyok jogász, csak a jogérzékemre apellálva írtam, a google-ból csak a film évszámát szedtem elő.
signal2
signal2 2018. 01. 16. 09:49
Előzmény: #774  Czvetkovics
OK.
Czvetkovics 2018. 01. 16. 09:48
Nem írtam, hogy Soros ezt szeretné elérni.
De ha azt szeretné akkor az legitim is lehet - függetlenül attól, hogy kinek a szájából hangzott, hangzik el.
HPeter76
HPeter76 2018. 01. 16. 09:47
Előzmény: #771  signal2
ja Én egy kicsit hozzátettem..
HPeter76
HPeter76 2018. 01. 16. 09:46
Előzmény: #768  Czvetkovics
Nem, hát jó ez...:::)) Belelehet magyarázni egy csomó mindent AZTÁN KI ARATJA LE ENNEK A ""GYÖMÖLCSÉT""
 aki a politikát meglovagolja/AKI JÓ FEKSZIK a Migráns pályán,nem kevés haszonnal!! -de de ezt azt vetítti előre Aki ídegen környezetbe kerül legyünk belátók!!! IGEN ÁM CSAK A MAGYAR ABBA NAGYON BENNE ÉL ÍDEGENEKTŐL(címkézhetem így a hozzánk beérkezőket) NEM SOK SZERETETT KAPOTT a törtélenem során!!
signal2
signal2 2018. 01. 16. 09:44
És nemhogy nem csapja ki a biztosítékot, hanem köszönöm az értelmes levezetést!
signal2
signal2 2018. 01. 16. 09:35
Előzmény: #765  cumi01
Mivel az írása elején leírja, hogy a menekültkrízis kiváltó oka Szíria, ahol háború folyik, sőt IÁ terror, és a szíriai emberek sorsa a tét, vélelmezhető, hogy menekültekre gondolt. És nem csak gondolt, hanem ezt is írta: "refugees" és "asylum seekers". 
signal2
signal2 2018. 01. 16. 09:30
Előzmény: #768  Czvetkovics
Ez egy jó levezetés!
Ami a végén hiba: nincs és nem is volt elhíresült szöveg, csak amit a kormány kitalált. Arra hivatkozva, hogy Ahmed H. terrorcselekménnyel való gyanúsítása ellen tiltakozott az Amnesty. 
Egyrészt, amit írsz, azt a meglévő jogrendből vezeted le, és arról szól, hogy Soros ezt szeretné elérni. Másrészt az, hogy az Amnesty tiltakozik a szerinte nem jogszerű eljárás ellne, miért jelenti azt, hogy Soros enyhébb büntetést szeretne a migránsok esetében? Főleg, ha levezetésed szerint ez már a mostani jogrendből is levezethető? 
Szóval én azt a kormányzati állítást vitatom, hogy Soros ilyet akar elérni. A gondolatmenetedet elfogadom (nem feltétlenül értek vele egyet), de nem támasztja alá a kormány állítását.
Czvetkovics 2018. 01. 16. 09:21
Előzmény: #729  signal2
Na ez most megint ki fogja vágni a biztosítékot.
.
Hangzott el olyan tartalmú kijelentés valahonnan - sajnos nem tudom megnevezni, hogy pontosan -  hogy ugyanazért a - jellemzően csekélyebb súlyú - bűncselekményért enyhébb módon bírálják el a más kultúrákból érkező (migráns, menekült, stb.) embereket.
Aki akar, az majd lovagoljon a pontatlan fogalmazáson, kössön bele minden félmondatba, cáfolja még azt is amit állítottam, stb.
.
De a lényeg: ez szerintem egy teljesen legitim alapvetés lehet - persze kiegészítéssel.
.
Büntetőjogi alapelv, az hogy a büntetésnek arányosnak kell lennie - többek között - a bűncselekmény súlyával, társadalomra való veszélyességével, valamint azzal, hogy a terheltnek milyen mértékben róható föl az elkövetett cselekménye, vagyis mennyire bűnös.
.
Én a felróhatósággal kívánok foglalkozni. A BTK általános részében pl. a tévedés kizárja a büntethetőséget. Bűncselekmény tudatosan, szándékosan lehet elkövetni. Az elkövetőnek tudatilag át kell fognia, hogy a cselekménye bűnös. Ha ebből indulunk ki könnyen el is juthatunk oda, hogy egy teljesen más kultúrából - bizonyos szempontból önhibáján kívül - érkezett személy azért a cselekményért, amit a saját kultúrájában, életközösségében nem bűntettek, azt Európában büntetni rendelik. Aki látta az 1980-ban készült "Az istenek a fejükre estek" című botswanai filmet, az bizonyára emlékszik arra, hogy a busman ember aki életében először elhagyta az életközösségét, és a civilizált társadalomba beérkezve - mivel éhes volt - nyilával elejtett egy szabadon legeltetett kecskét, ami történetesen valakinek a tulajdona volt. A busman nem értette, hogy mit akarnak tőle, hiszen ő csak kaját keresett magának, ugyan úgy, mint ahogy addig is tette azt. Meg is indult a büntető eljárás a busman ellen (a filmben elítélték, de nem is a büntetőjogi tanszék számára készítették a filmet).
.
A (filmes) szituáció rávilágít - szerintem jól - arra, hogy valaki elkövet valamit, és azért lehet-e, kell-e felelősségre vonni, és ha igen, milyen mértékben.
Álláspontom szerint a példában szereplő busman cselekménye nem eshet ugyanazon megítélés alá, mint ha azt a cselekményt az adott "CIVILIZÁLT" társadalomban szocializálódott ember követte volna el.
.
Ha erre vonatkozott az elhíresült, vitatott szöveg akkor ez igazolt. Ezt csak természetesen nagyon korlátozottan és körültekintően lehet/kell alkalmazni az Európában elkövetett (bűn)cselekményekkel összefüggésben.
.
Most mi is vagyok: Soros/Fidesz -bérenc, vagy csak egy hülye?
HPeter76
HPeter76 2018. 01. 16. 09:13
Persze,persze ebbe is van valami!! na meg abba is Sofőröjeinket országúton megtalálták a Migránsok (aztán agybafőbe) hiszen nem akartok jogot adni nekünk!!! >>>>>>>>>>>>Na így járnak azok akik nem adnak jogot Nekünk...Akkor Tessék.. Áhh nem tudok muszlin észjárással... iszlámmal ráadásul keverem!!
Oszo 2018. 01. 16. 09:12
"Én arra tippelek, hogy ..."  Engedelmeddel leszarom a tippjeidet, én inkább Gyuri bá' nyilatkozataiból gondolnám megismerni Gyuri 'bá gondolatait. 
cumi01 2018. 01. 16. 09:01
Előzmény: #749  Oszo
Nyugi! Nyugi! Nyugi! Gyuribá valójában menekültekröl írt, de ezek az emberek (akik gyalog vagy csónakokon indulnak meg EU felé) nagy része nem kapja meg a menekült státuszt (általában esélye sincs rá). Én arra tippelek, hogy Gyuribá se tett itt különbséget a valódi menekültek/üldözöttek között és olyanok között akik valami szutyok afrikai országban untak meg jobb életre várni.
Oszo 2018. 01. 16. 08:54
Előzmény: #739  Törölt felhasználó
"Még nincs!"   És lesz? Látnok elvtárshoz van szerencsém? A Jövő heti lottószámokról megtudhatnánk valamit?
signal2
signal2 2018. 01. 16. 08:38
Előzmény: #762  HPeter76
így van. Megértettem, hogy folyamatosan félretájékoztatnak. Ezért engedem meg magamnak, hogy eldöntsem én, saját magam, hogy pl. 22 embert tömegnek tekintek-e, ne a sajtó tolja ezt az arcomba. Ahogy azt se a kormány tolja az arcomba az én pénzemből, hogy Soros mit ért a saját, leírt sorai alatt, pláne a le nem írt sorai alatt.
HPeter76
HPeter76 2018. 01. 16. 08:32
Előzmény: #761  signal2
gondoltam,,,, többet is,,,,::))::))) Istenien értitek....
signal2
signal2 2018. 01. 16. 08:30
Előzmény: #758  HPeter76
így folytatódik: 
"22 illegális migráns próbált meg jogellenesen bejutni az országba Hercegszántónál."
Tömeg a'la fidesz = 22 ember. Így már értem, hogy tömegek járnak focimeccsre...

Topik gazda

Simeone
Simeone
2 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek