A magyar piacot rendszeresen figyelemmel kísérő szakértők kétharmada azzal számol, hogy Simor Andrásnak sikerül ellenállnia az őt érő kormányzati támadásoknak és így kitöltheti 2013-ig tartó 6 éves jegybankelnöki periódusát - derült ki abból a...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=136017
Drkpeter:
"Surányi vitathatatlan szaktekintély volt,ha jól emlékszem a szakértők zöme benne látta a pénzügyi stablitás zálogát. A kormánytöbbség pedig olyan összetételű volt amilyen. Plusz az orosz válság kellős közepe. Most azért teljesen más a helyzet, és azt sem hiszem, hogy Simor jó elnök lenne."
Kiváló érvek, nagyon jól leírtad, hogy miért NEM jó a Fidesz támadása Simor ellen. Pont a fentiek az érvek, az orosz válságot cseréld ki világválságra.
Ha jól tudom adópénzből élőkre és 2 milla felettiekre vonatkozik. Egyik területen sem vagyok érintett. De ha utána olvasol akkor őt a fizetése nem is érdekli. Tisztán és egyértelműen kijelentette. Végre egy ember aki kimondja nyíltan. Becsülöm ezért.
Miért írnák át? Ha jól tudom akkor a válság idejéről van szó. Szerinted nem lábalunk ki majd? :)
Egyébként Surányi kétszer is felajánlotta a lemondását Orbánnak, egyszer a kezdetekkor, 98. nyarán, másodszor meg valamikor 2000. tavaszán, Orbán egyszer sem fogadta el. Úgyhogy szerintem nem is akarták annyira eltávolítani, inkább csak verbálisan támadták kisebb ügyek, mint pl CW Bank miatt. A monetáris politikát Orbánék alatt nyíltan sohasem kritizálta a kormány.
Néhány évvel később, mikor Medgyessy alatt divattá vált azzal foglalkozni, meg Járait lemondásra felszólítani, hogy magas az alapkamat, akkor mondta Járai, hogy fizet egy láda sört annak, aki elő tud szedni olyan nyilatkozatot, amelyben ő Surányit kritizálta volna a monetáris politikáért pénzügyminiszterként. Nem hallottam róla, hogy ezt a láda sört valaha megkapta volna bárki is.
A jegybankelnök eltévolítása először komolyan 2002 után vetődött fel.
Surányi vitathatatlan szaktekintély volt,ha jól emlékszem a szakértők zöme benne látta a pénzügyi stablitás zálogát. A kormánytöbbség pedig olyan összetételű volt amilyen. Plusz az orosz válság kellős közepe. Most azért teljesen más a helyzet, és azt sem hiszem, hogy Simor jó elnök lenne.
Persze, hogy kitölti. Őt nem a fizuja érdekli, hanem munkája. Megcsinálja ő 2 milláért is. Vagány srác. A kormány pedig perre megy. Majd 8 év múlva az új kormány visszaállít mindent és kifizeti a perköltségeket. Az addig kormány pedig elmondhatja, hogy minden adópénzből élő dolgozó egyöntetűen kivette a részét a megszorításokból. Ami egyébként helyes is. Ennyi.
A véleményadók szerintem nem ismerik még mindíg a Fideszt. Ha valakinek a távozását el akarják érni, azt el is fogják, előbb vagy utóbb, így vagy úgy (ld. még Györgyi Kálmán).
Simor túlélheti a kormányzati támadásokat
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=136017