Topiknyitó: Portfolio 2010. 07. 30. 15:57

Simor András szerint előnyös lenne egy újabb IMF-megállapodás  

Ugrás a cikkhez
Simor András szerint Magyarország jelenleg teljes egészében a piacról finanszírozza magát, azonban biztonsági háló szerepe miatt előnyös lenne egy újabb IMF-megállapodás. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a tárgyalások elakadásának nincsenek...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=136690
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 17:48
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
Én még nem találkoztam olyan hazafival, aki "szélsőjobbosnak" hívta magát.

Mellesleg nem hinném, hogy csak annyi a hazájáért felelősséget érző és vállaló hazafi van ebben az országban, mint ahányan a Jobbikra szavaztak. Itt vagy például te, aki -gondolom, de nem kérdezem - nem a Jobbikra szavaztál, mégis Magyarországért felelősséget érző és vállaló hazafi vagy, vagy nem az vagy? Én szeretnék hinni benned is.
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 17:33
Előzmény: #100  szivacs
Még mindig szégyelled, hova x-eltél?
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 17:32
Előzmény: #100  szivacs
Pontosan tudod, hogy a szélsőjobbosokat hívom "hazafiak"-nak, pontosabban nem is én, ők hívják így saját magukat.
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 17:30
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
A "nem találtad el"-ből melyik szót nem értetted?

"Kíváncsi vagyok, a hazafiak mit szólnak ehhez." - ezek szerint te nem tartozol a hazafiak közé? Eddig úgy mondtad, hogy te is hazafi vagy, akkor most mégse?
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 17:16
Előzmény: #98  szivacs
Értem, szégyelled, hogy a Jobbikra szavaztál. Kíváncsi vagyok, a hazafiak mit szólnak ehhez.
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 16:24
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
Makacsságod egy idő után viccessé válik.
Hát ezt sem találtad el, pénznyelő erősen romlik az átlagod, ne menj céllövöldébe :-)
Ismét beteszem ide a tegnapi válaszomat, látom nem értetted meg.
"Ha jól emlékszem annyit írtam, hogy te is hatalomba juttatad és ott tartottad az előző kormányt, amire azt írtad, hogy nem rájuk szavaztál de nem írtad meg, hogy kire és konkrétan nem is kérdeztem, meg nem is igazán érdekes. Mivel elég szűk a választék a pártpiacon és a minőség meg a fogyasztóvédelem is meglehetősen gyenge, nem jogos, ha a választókon próbálják meg számonkérni a választottak teljesítményét. A pártokrácia eddig még nem tudta bebizonyítani, hogy hasznára tud lenni Magyarországnak, inkább az ellenkezője mondható el. A megosztó szerepét azonban kiválóan betöltötte, lásd akár az itteni fórumokat is. Gondoljátok, hogy jelenleg Magyarosrszágnak érdeke a megosztottság fenntartása vagy fokozása? A jelenlegi helyzetből összefogás nélkül képesek leszünk kimászni? Ha továbbra is azt keressük, ami elválaszt, biztosan meg fogjuk találni bárkivel szemben akár családon belül is - tuti módszer a társadalom atomizálására és a cselekvőképes közösségek szétverésére! Ha energiáinkat arra fordítjuk, hogy megtaláljuk azt, ami összeköt bennünket, amiben közösek az érdekeink és céljaink, amiben együtt tudunk építeni a rombolás helyett, akkor életképes lesz a magyar társadalom. Az eszemecserének, vitának is akkor van értelme, ha az építés benne a közös cél, nem egymás legyőzése, hanem jobbá tétele."
tokos. 2010. 08. 03. 16:14
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
Ez a kétfarkú kutyapárt valami szoci reinkarnáció? A 8-as metróból gondolom csak.
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 15:12
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
link

az izlandi példa lebeg a szemem előtt.
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 14:56
Előzmény: #94  Törölt felhasználó
Egyébként válasz nélkül is elég egyértelmű, hogy a Jobbikra szavaztál.

Szégyelled?
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 10:50
Előzmény: #90  szivacs
Megírtam: szívesen válaszolok, ha válaszolsz arra a kérdésre, amire még mindig nem válaszoltál.

'Szurkoltam neked és bíztattalak, de látom, nem akarsz erre az útra lépni, megmaradsz a személyeskedésnél. Kár, ennél a szintnél úgy tűnt több van benned.'
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 10:47
Az ország pénzügyi politikájának a növekedést támogatónak kell maradnia mindaddig, amíg a gazdasági kilábalás fenntartható útra kerül, és a munkahelyteremtés felfelé ível - jelentette ki a jegybankelnök.
exmnbs1 2010. 08. 03. 10:45
Előzmény: #91  szivacs
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 10:45
Előzmény: törölt hozzászólás
Miért ne?
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 10:44
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
Na, egy keserű helyzetelemzés után már majdnem eljutottál az építésig, tovább, tovább!
"Ez a hazai válság legfőbb oka és ezen kéne változtatni." - írjad, hogyan? Ne vedd el a saját kedved, hátha mégis sikerülni fog a változtatás!
- ez nálam bíztatás, annak vedd, nem kérdés, nem kell rá válaszolnod. Szurkoltam neked és bíztattalak, de látom, nem akarsz erre az útra lépni, megmaradsz a személyeskedésnél. Kár, ennél a szintnél úgy tűnt több van benned.
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 10:41
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 10:37
Előzmény: törölt hozzászólás
Ez részemről nem kölcsönös. Én még továbbra sem mondok le rólad, mert minden jószándékú ember munkájára szüksége van ennek az országnak és te is az vagy, ugye?
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 10:34
Előzmény: #83  szivacs
Szivacs:

"Egyébként nem kérdeztem tőled semmit"

Ilyen könnyen ellenőrizhető dologban is hazudsz? Íme a kérdésed: "írjad, hogyan?"

Én meg még mindig várom a válaszodat.
tokos. 2010. 08. 03. 10:32
Előzmény: #79  togyozo
Togyozo,

Függetlenül attól, hogy nem értek egyet a 2 ,millás plafonnal:

"1) a jegybankelnök 6 évre írt alá egy szerződést, ami többek között rendelkezik a fizetéséről "

A fizetéséről szerintem a jegybanktörvény rendelkezik. Érdemes lenne beleolvasni, hogy az van-e odaírva, hogy 6 mFt, vagy az, hogy az ilyen és ilyen törvény szerint... közalkalmazottaknál jellemzően az utóbbi, bár a fizetésükről kapnak értesítést.
Ha viszont az van odaírva, hogy 6 millió Ft, akkor irány a munkaügyi bíróság, az majd ítél.

"2) az Unióba való belépéssel vállaltuk, hogy a jegybanktörvényt érintő kérdésekben az EKB-nek véleményezési jogköre van. "

Egy ilyen véleményezési jogkör másra nem jó, minthogy a popsijukat kitörölhetik vele. Ha jól gondolom.
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 10:30
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
Ebben egyébként igazad van, annyi pontosítással, hogy az adófizetők pénzéből fizetettek "munkahelyek" száma (közszféra) tudtommal 750.000 volt tavaly.
Megoldás egyébként mindíg van - legfeljebb nem a valós számok halmazán: "„A problémákat nem lehet megoldani ugyanazon a tudatossági szinten, amin létrejöttek. - Albert Einstein" Lámcsak itthon is paradigmaváltásra lesz szükség?
Egyébként tartozol még nekem egy bocsánatkéréssel az előző beírásodért!

Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 10:30
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 10:23
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
Nocsak, nocsak pénznyelő zsarol. Idevág csendeskéd beírása: "Innen csak egy lépés a"Napóleon én vagyok!". "

Egyébként nem kérdeztem tőled semmit, csak észrevettem pillanatnyi kizökkenésedet és arra bíztattalak, hogy próbálj meg építeni (lefordítva destruktivitásod háttérbe szorításával adj teret némi konstruktívitásnak) és tegyél javaslatokat arra nézve, hogyan lehetne a jelenlegi helyzeten jobbítani. Én még azért megpróbálok bízni abban, hogy az építő jellegű javaslatok műfajában is fel fogsz egyszer lépni - mindannyiunk hasznára. (ez sem kérdés volt csak némi bizakodás)
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 09:48
Előzmény: #80  jumbo2
Drop, leírtam már neked, de egyre vitaképtelenebbnek tűnsz. Az MNB-nél a korábbi szerződések szerinti fizetést akarják csökkenteni. Az összes többi intézménynél ÚJ EMBEREKET TETTEK a pozícióba, így az új emberek új szerződését kötötték az új feltételekkel.

2 eset van:
1. Vagy nem érted a kettő közötti különbséget, akkor értelmetlen vitáznod, mert alapvető ismeretek hiányában vagy.
2. Vagy értenéd, de csőlátásod nem engedi felfogatni veled. Vagy fel is fogtad, csak szándékosan kerülöd ezt a kérdést. Ebben az esetben értelmetlen a veled való vita.
togyozo 2010. 08. 02. 22:30
Előzmény: #80  jumbo2
Jumbo!

1) nem tudom, hogy a legfelsőbb bíróságot mennyire is érinti a fizetési plafon
2) a legfelsőbb bíróság tagjainak más a jogállása, mint az jegybankelnöknek (pl: nem határozott időre választják őket)
3) elmondtam már, hogy ezzel a 2 millás bérplafonnal eleve nem értek egyet
4) a bíróság tagjaival kapcsolatban nincsen az EU-s szervezetek felé kötelezettségünk
5) és te miért nem válaszolsz a már napokkal ezeleőtt feltett kérdéseimre? Vagy legalább arra, hogy az MFB vezetőjére miért nem vonatkozik ez a szabály?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek