Topiknyitó: Portfolio 2019. 01. 15. 22:31

Sikerült elkerülni a legrosszabbat Németországban, de így sem örülhetnek  

Ugrás a cikkhez
Nehéz éven van túl Németország: az autóipari termelést érintõ nehézségek, illetve a kedvezõtlen globális folyamatok miatt tavaly nagyot fékezett a gazdaság. De legalább a lehetõ legrosszabb forgatókönyvet, a recessziót sikerült
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 01. 16. 07:21
Előzmény: #2  mro
#4
Nekem az apósom volt ilyen, vállalkozó korában, amint volt egy kis szabad pénz a számlán, nem a hitelét törlesztette (mert annak meg van az ideje, mikor kell) hanem gyorsan befektette. Volt egy nagyon jó időszakuk, visszanézve csak azért, mert a bank nem hajtotta a pénzt, hanem csak kínálta, de amikor már vissza kellett volna fizetni, egyre inkább szorult a hurok. Három cégből már az egyik sem létezik, sajnos jócskán maradt bent pénzem nekem is , sőt egy -két utolsó számlát is én rendeztem, hogy nyugdíjas korára ne kelljen bíróságra járnia. Nyugdíjasként eléldegélnek, ha előjön a szó a vállalkozásról, meg van győződve, hogy ő tökéletesen működött, csak a rendszer áldozata lett. Szeretem őket, ezért nem mondok ellent, de láttam, hogy hozzá nem értve, szépen " eldorbézolta" a vagyont. Nem csak szórakozásra, hanem felesleges költekezésekre. Az akkor megvett eszközök később ócskavas áron keltek el, volt ami dobozában, soha nem használva.
Bandi_ujonc 2019. 01. 16. 03:58
Előzmény: #2  mro
#3
Soros.
mro 2019. 01. 15. 22:31
Előzmény: #1  portfolio
#2
> "2018-ban egészen elképesztő, 1,7%-os GDP-arányos többlet jött össze a költségvetésben" ..... Talán mert nem Magyarországról beszélünk, ahol, ha az igyekezet és a munka tisztelete ugyanott lenne, mint Németországban, és ennek egyik folyományaként Mészáros Lőrinc és tettestársai lehetőleg nem élnének, hacsak meg nem maradnak a gázszerelésnél stb., akkor szintén összejöhetett volna egy masszív költségvetési többlet. De hát oda kellett adni a haveroknak a pénzt valahonnan.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek