Sikeres kötvénykibocsátás és államadósság növekedés
Érdekesség:
a portfolió cikkében (23:12) azt látom, hogy az államadósságot 1995-től 2002-ig sikerült letornázni majd 40%-kal. A fidesz kormány tehát célként figyelheti, hogy most valószínűleg újra ő lesz kormányon, amivel tehát egy 8 éves ciklust sikerül lehúznia.
Ezzel tehát +1 évvel a 7 év felett igencsak csökkenthetné az akkori 40%-os sikeres lefaragással a 2010-ben 80%-on álló (akkor jutott kormányra) adósságunkat úgy 40%-ra!!!!!
Sajnálom, mert így már sose fog nekem válaszolni. Az mondjuk nem kérdés, hogy visszajön majd más nickkel, de nem biztos, hogy vállalja majd, hogy ő ugyanaz.
Fórumpályafutásom során először, remélem utoljára is, de én kezdeményeztem a moderátornál hogy így legyen. Van egy színt ami alá már nem kellene engedni a diskurzus színvonalát. Sorry
Örülök, hogy erre van pénz az adózók forintjaiból...
Ja és közben dollár kötvénykibocsátás, csak gratulálni tudok.
Tényleg elmehetnének most már a p...
Ez az alomutas barát abból a "jobbik" fajtából teremtődött, akik úgy gondolják, minden probléma forrása a homoszexualitás, minden probléma megoldása az erőszak és minden jó, ha én teszem, de hazaárulás, ha az ellenfelem.
Sz'al tipikus fradi béközép...
Hát ember, marha kemény vagy, mert egy éjjel-nappaliban bepofátlankodtál Popper elé. Ezt feltétlenül le is kellett ide írnod. Az írásod alapján inkább tanulj meg magyarul rendesen, ha már az iskolában nem sikerült...
"amivel azt bizonygassák" - jaj.
"osztotta az eszet" - jaj.
Javaslom a T fórumtársaknak, hogy ne reagáljanak ennek az ősparasztnak a kötekedésére. Talán megunja a monológjait és elhúz. Nem vagyok nagy híve a dolognak, de ideje lenne kimoderálni, mert amit megenged magának az már sok.
Egyébként ha külföldön élsz, akkor miért egy hatodik kerületi éjjel-nappaliban vásárolod a szeszesitalodat? Mert gondolom, azért mentél. És közben féltékeny lettél az öregre, mert könnyebben levarrta volna nálad a kopasz fejével meg túlsúlyával, idős korával együtt a csajszit.
egyre sikeresebb ember benyomását kelted, nagyon lol :)))
Törölt felhasználó2014. 03. 19. 10:31
Előzmény:
törölt hozzászólás
Egyre nívótlanabb, amit produkálsz. Próbálod eljátszani a hozzáértőt, meg az bölcset, de azért gyorsan elárulod magad mindig...
Jut eszembe, még mindig nem válaszoltál a másik topicban. Pedig egyszerű a feltett kérdés.
"Százmillió forintot csoportosít át a kormány a költségvetési tartalékból a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia működésének támogatására. Az erről szóló kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. Az átcsoportosítás azonnali hatályú."
Akkor nincs mese, erősebb vagy, mint Popper Péter. Szerintem itt mindenki büszke rád.
Törölt felhasználó2014. 03. 19. 09:22
Előzmény:
törölt hozzászólás
Nem ártana nem elfelejteni, hogy az ország nem egyenlő Fidesz.
Törölt felhasználó2014. 03. 19. 09:22
Előzmény:
törölt hozzászólás
"Ne feledjük, hogy a 4 év alatt nagyon nagy sikert ért el a Fidesz abban, hogy mozgásteret teremtett magának."
Hát az ország szempontjából az aztán igazán nagy siker, hogy a Fidesz saját magának nagy lehetőségeket teremtett. Megengeded ugye, hogy ennek én nem tapsikolok? De legalább valamiben nincs vita közöttünk, mert a fentivel egyetértek. Csak te ennek tapsikolsz, én meg nem. És ugyanígy nem tapsikolnék akármilyen pártról van szó.
Nem lep meg, hogy Kádár pénzügyi szakembere a referencia. Beleillik a sorba.
BTW a másik topicban elfutottál, mint bátor sir Robin.
Törölt felhasználó2014. 03. 19. 08:57
Előzmény:
törölt hozzászólás
"Miért bukta volna el? A 8 évből még csak 4 év telt el. Igazából azt látom kívülről, hogy az adósság csökkentéséhez nem is nagyon áltak hozzá, mert voltak szerintük fontosabb dolgok is."
akkor végig hazudtak, csak Te átlátsz rajtuk :)))) Még az alaptörvényt is módosítottak. (Igaz később megváltoztatták hogy ne lépjen életbe januártól)
Az adósság elleni harc miatt áldozták be a nyugdíjrendszert is.
"És azt se feledjük el, hogy senki nem tudja, hogy ki veszi a magyar állapapírokat. nagyon könnyen meglehet, hogy a mostani dollárkötvényeket is már orosz vagy keleti befektetők vásárolták meg annak értékeléseként, hogy a hintapolitika (ide is játszok, meg oda is játszok) kezd működni. Ami egyébbként egy kis ország esetében nagyon fontos magatartás. ha mindenkivel jóban vagyok az gazdasági, politikai és egyébb előnyöket is teremthet."
Olyan álmodozós maszlagot vagytok hívő fejjel benyomni, hogy az hihetetlen.
Benne vagyunk és benne leszünk fejünk búbjáig a sz@rban és nyomjátok a hülyeségeiteket továbbra is.
Semmi nem lesz itt újranyerés esetén, csak vergődés és további mutyi, haveri köröknek további leosztás még jobban, mert látják, hogy a fejükre omlik a sok sz@r amit eddig csináltak.
Persze a hívőnek ez mindegy, az adatok, a számok nem érdekesek, a mantra és a HIT megvan, ez a lényeg.
A mentegetődzés meg külön a gusztustalanság kategória:
"Lehet emberi és demokratikus elvek alapján bírálni a mostani hintapolitikát, de ha üzelti szempontból nézzük,"
Semmilyen szempontból nem írható fel sem az emberi, sem a demokratikus elvek, csak a gerinctelen, elvtelen személynél létezik ez a szempont.
A normális társadalom ebből nem kér, köszönjük.
Egy nap alatt 84,4 százalékra ugorhatott az államadósságunk
A keddi dollárkötvény-kibocsátásunk fényében úgy tűnik, 4 éves csúcsra emelkedhet a GDP-arányos adósságunk. Vagyis legutóbb 2010 második negyedévében, pont a választásokat megelőző időszakban volt a mostaninál magasabb. Az év végi 79,23 százalékról számításaink szerint ugyanis 84,4-re ugorhatott a ráta.
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) előzetes adatai szerint március 14-én 23 569,3 milliárd forint volt a központi kormányzat bruttó adóssága, ami a GDP-re vetítve 80,1 százalékos adósságrátát jelent. Ebből az adatból kiindulva megbecsülhető az is, hogy a keddi 3 milliárd dolláros kötvénykibocsátásunk mekkora adósságnövekedést eredményez a teljes államháztartásra vetítve.
Azt a lehetőséget úgy néz ki eljátszotta az Orbán-párt. 3000 milliárdos MNYP bekebelezése se csökkentette azt, azon kívül a 0 közeli GDP-vel se fogja kitermelni az ország (kinőni). Ezt minden jel szerint bebukta..
Sikeres kötvénykibocsátás és államadósság növekedés
a portfolió cikkében (23:12) azt látom, hogy az államadósságot 1995-től 2002-ig sikerült letornázni majd 40%-kal. A fidesz kormány tehát célként figyelheti, hogy most valószínűleg újra ő lesz kormányon, amivel tehát egy 8 éves ciklust sikerül lehúznia.
Ezzel tehát +1 évvel a 7 év felett igencsak csökkenthetné az akkori 40%-os sikeres lefaragással a 2010-ben 80%-on álló (akkor jutott kormányra) adósságunkat úgy 40%-ra!!!!!