Na meg az sem elhanyagolandó tény, hogy önerő nélkül lehet venni, mert a többi költséget csak csak összeszedem, de 30 vagy 50 % ot az azt hiszem nem menne.
Tehát, ha nekem vállalkozásom van, akkor érdemesebb, erre megvenni.
Na, azt hiszem megkeresem a könyvelőmet nézzen utánna a dolgoknak, mert én az ilyen ügyekhez nem igazán értek, mondhatni sík h... vagyok az egészhez.
Kaptam én is pár cikket Knight Tyristól és abban hasonlókról olvastam.
Tehát ezek szerint vannak, pozitív dolgok is a lizingben, amikről általában kevesen tudnak.
Még valami a lízinget egy nem támogatott deviza hitelhez lehet hasonlítani, de annál jobb hisz nem kell a lízingnél önerő. Van költség az indulásnál, oké. De ki az aki egy fillér nélkül elindul lakásokat nézegetni? A hitelnél meg önrésszel kell rendelkezni. Ha meg gáz van van lehetőség az újra kalkulálásra, vagyis a fennmaradó tartozást újra fel lehet osztatni és csökken a havi költség. Ha vállalkozóként, cégként intézed akkor nem elhanyagolható az a tény, hogy ez a havi kiadás költség! Mi a drágább? Magas havi fizetést és járulékait fizetni, és abból a hitelt törleszteni, vagy esetleg lízingelni költségelni és elég egy kevesebb fizu, kevesebb járulékkal? Szerintem egyeztetni kell a könyvelővel és az után döntsön mindenki. Nem mindig az olcsóbb a jobb a vállalkozásnak!
Tehát hitel vagy lizing?
Azt olvasgattam itt, hogy ha nem fizeted a részleted elvész a pénz és a lakás is?
De azt kevesen tudják, hogy van egy bizonyos dologi fedezet, amit pont erre a célra találtak ki, ha nem tudod fizetni ez 3 hónap biztonságot nyújt neked baj esetén.
Az, hogy segítséget kérsz szerintem nem, gond hisz ezért vannak a topikok, mindenki elmondja a véleményét a témával kapcsolatban.
Ki pozitív, ki negatív.
Törölt felhasználó2005. 12. 21. 12:40
Sziasztok!
Én is a kivárás taktikáját alkalmazom a kérdésben, hátha több bank is észbe kap bevezeti a lízinget, esetleg verseny alakul ki közöttük,ettől aztán lejjeb mennek a kamatok, költségek, törlesztőrészletek stb. És majd akkor meglátjuk hogyan alakulnak a lakáshitel kontra lízing lehetőségeink...
Információ segítséget kértem és szerintem majd én eldöntöm mikor akarok lakást venni!
Az, hogy előtte tájékozódni akarok az nem tudom miért zavar téged....
Egyébként, nem tudom nálad mit jelent a "kevés tőke", mert egy cég létrehozásához már eleve kell bizonyo tőke, hát még, ha készletet kell esetleg beszerezned...
Hát én is várakozó álláspont mellett döntöttem főleg, hogy jönnek az ünnepek.
Lesz egy kis időm jobban böngészni, és hátha sikerülne valami megoldást találni.
Nem vagyok banki szakember csak engem is érdekel ez a téma, így olvasgatok én is, mint te.
Ezekben olvastam, hogy várni kell egy kicsit, mert ezen a teületen lesznek változások, több cég is érdeklődik és így a verseny alakulhat ki köztük, és ez hátha kedvezőleg hat.
Szerintem kevés az információ, ezért is nehéz a döntés. Jobban utánna kell nézni a dolgoknak és lehet érdemes egy kicsit várni, mert az új év hozhat változásokat.
Örülök, hogy neked így alakult.
Kezdetnek a lakást gondoltam, mert látnom kell a költségeimet aztán jöhet a gyerek, lehet rossz stratégia, de szerintem egy-két gyerek mellett (mikor már megvannak) lehet nehezebb helyzetbe kerülnék.
Igaz, vannak különböző lehetőségek (szoc.pol. ilyesmi), de ezeket sem adják könnyen ...
én igazából nem kötném össze a gyerek-lakás problémakört, mert ugye a gyermek áldást vszelg viszonylag rövid időn belül (9 hónap) meg lehet oldani, csak elhatározás kérdése, addig a lakás meg uyge pénzkérdésnek tűnik.
mindkét problémakörben elég jó referenciát tudok felmutatni :-))))
Ha így nézzük nekem, ha lehet minél hamarabb, mert azért nem mindegy mikor lesz(nek) gyereke(i)m. Nem szeretném túl későre halasztani, mert van egy-két barátnőm akinek már 2 gyereke is van, én meg még az elsővel is el vagyok maradva....
Törölt felhasználó2005. 12. 19. 11:27
Hát olvasgattam itt, hitel vagy lizing ??
Mi szólhat egyik -másik mellett?
Talán az is kinek mikor, mennyiért, és milyen lakás kell? Ez alapján is lehet dönteni.
Segítsetek kevés Önerővel, hogy juthatnék lakáshoz?
Ha valaki tud valamilyen megoldást megköszönöm.
Várom az ötleteket.
Köszi.