Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 27. 12:15

Rövid szíriai légicsapást tervezhet az USA  

Ugrás a cikkhez
Korlátozott, legfeljebb két napig tartó légicsapást hajtana végre az amerikai haderő Szíriában, válaszul arra, hogy az arab ország vezetése a múlt héten állítólag vegyi fegyverrel támadta a felkelőket - jelentette a The Washington Post napilap...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=188312
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 10. 15. 16:31
Törölt hozzászólás
#149
_pampa 2013. 09. 27. 16:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#148
Annyiszor kiáltják, "jön a farkas" hogy az emberek akkor sem hiszik el amikor tényleg baj lesz.

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 09. 27. 16:10
Törölt hozzászólás
#147
_pampa 2013. 09. 27. 15:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#146
Megint a "megdönthetetlen" bizonyítékra hivatkoztak mint Irak esetében.Akkor megdőlt, most pedig dőlni látszik...

Lassan hiteltelenné válik az USA hírszerzése.

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 09. 27. 14:17
Törölt hozzászólás
#145
_pampa 2013. 09. 27. 13:08
Előzmény: #143  _pampa
#144
Egyre több infó kerül elő ami azt bizonyítja,hogy az ellenzék állhat a támadás mögött.

"A tekintélyes politikai-gazdasági kiadvány egy meg nem nevezett genfi diplomáciai forrásból kapta meg egy telefonbeszélgetés leiratát. Miközben az ENSZ Biztonsági Tanácsában a szíriai válság rendezésével kapcsolatos határozatról akarnak szavazni, a damaszkuszi hatalom arról próbálja meggyőzni a világ közvéleményét, hogy a vegyi fegyveres támadás mögött a szíriai ellenzék áll - írta az újság.

Az augusztus 13-án rögzített telefonbeszélgetés során állítólag két ellenzéki katonai parancsnok tárgyalt egymással. A név nélkül említett hívó fél egy, a harcok helyszínen tartózkodó, Abu Abdónak nevezett férfinak 30 darab 82 milliméteres aknavető gránátot kínált megvételre. A kérdésre, hogy saját készítésűek-e vagy orosz gyártmányúak, az eladó megerősítette:"eredeti oroszok, bedobozolva". Darabját 310 dollárért kínálta.

Abu Abdo tudni akarta, hogy biztosan el tudja-e juttatni hozzá az "árut", és hozzátette, hogy "nemrég gáztöltetű lövedékeket ajánlottak nekünk, de (azóta) már eladták". Abu Abdo nem nevezte meg a mérges gázt, csak annyit mondott, hogy "ugyanolyanra van szükségünk".

A Kommerszantnak a telefonbeszélgetés leiratát eljuttató forrás nem tudta megmondani, hogy a fegyverüzlet végül létrejött-e. Az orosz lap munkatársai felhívták az Abu Abdo telefonszámaként megadott számot, és egy szíriai-libanoni arab dialektussal beszélő személy ígéretet tett arra, hogy e-mailen tájékoztatást ad. A levél azóta sem érkezett meg a szerkesztőségbe. A német és a francia sajtóban emlegetnek egy libanoni származású Abu Abdót, aki a szíriai ellenzék soraiban harcol, mások libanoni fegyverneppernek nevezik."
_pampa 2013. 09. 26. 15:05
Előzmény: #142  _pampa
#143
A kormány löveti a baráti országok nagykövetségeit? Nem minősül terrorizmusnak az ilyen támadás?
Ugyan milyen gyártmányú fegyverrel követték el a támadást?
_pampa 2013. 09. 26. 10:20
Előzmény: #141  szivacs
#142
"Kerrynél vannak az ellenzéket terhelő bizonyítékok
MD
Forrás: MTI
2013. szeptember 26., csütörtök 10:02 Nyomtatás
Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov átadta amerikai kollégájának, John Kerrynek a bizonyítékokat arról, hogy a szíriai ellenzék áll az augusztusi damaszkuszi vegyifegyver-támadás mögött.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

0

Szergej Lavrov a The Washington Post című napilapban csütörtökön megjelent interjúban mondta ezt. Az újság azt firtatta, hogy Oroszország továbbra is azon az állásponton van-e, hogy a szíriai ellenzék felelős az augusztus 21-ei támadásért. „Úgy gondoljuk, hogy vannak nagyon jó bizonyítékok, amelyek ezt alátámasztják” – jelentette ki Lavrov, és hozzátette, hogy az interjú előtt néhány órával New Yorkban átadta John Kerrynek az erről szóló bizonyítékokat.

Hirdetés
Az orosz külügyminiszter szerint nem valamifajta forradalmian új dolgokról van szó, hanem olyanokról, amelyek hozzáférhetők az interneten: vannak köztük újságírók nyilatkozatai, aki jártak a támadás helyszínén, beszéltek a fegyveres ellenzékiekkel, akik elárulták, hogy valamilyen külföldi országtól kaptak furcsa rakétákat és lőszereket, és nem tudják, hogyan kell őket használni. Ott van továbbá a dokumentumok között egy közeli kolostor apácáinak a tanúvallomása is.

A képek nem felelnek meg a valóságnak

Washington megzsarolta Moszkvát?
Szergej Lavrov vasárnap zsarolással vádolta az Egyesült Államokat, valamint elmondta, hogy Moszkva kész csapatokat küldeni Szíriába, hogy garantálják az ENSZ vegyifegyver-szakértőinek biztonságát.
„Elolvashatják a vegyifegyver-szakértők jelentését is, amely szerint a tévében a támadásról bemutatott képek nem felelnek meg a valóságnak” – mondta Lavrov. Szerinte nincs szükség oknyomozó jelentésekre a következtetések levonásához, elegendő figyelmesen elolvasni a nyilvánosan hozzáférhető anyagokat.

Az ENSZ ellenőrei helyszíni vizsgálódásaik után megerősítették, hogy szarin nevű mérges gázt vetettek be a támadás során, azt azonban nem állapították meg, hogy melyik fél volt a felelős. Nyugati országok, elemzők és civil szervezetek szerint közvetett bizonyítékok alapján egyértelműen a kormányerők követték el a több száz emberéletet követelő támadást. Az akcióban az amerikai kormány szerint több mint 1400 ember, köztük 400 gyermek halt meg, bár e számokat többen vitatják.

Terroristakézen a vegyi fegyverek?

A nagyhatalmakat kizárólag a vegyi fegyveres támadás érdekli, miközben százezer fölött jár a szíriai polgárháború áldozatainak száma, és több mint négymillió ember vált nincstelenné a harcok során. Az USA a lázadókat pénzeli csendben, Oroszország tesztországként tekint Szíriára, az európai államok közül pedig egyik sem lép egyedül. Ezalatt a lázadók oldalán küzdő szélsőséges iszlamisták könnyedén vegyi fegyverhez juthattak, ami rémálomszerű forgatókönyvvel fenyegeti az egész világot."

Az USA a saját szakértőinek hisz az Oroszok szintén.
Akkor kinek van igaza? Akinek több robbanótöltete van? Akinek erősebb a hadereje?
szivacs
szivacs 2013. 09. 24. 11:28
Előzmény: #140  pampa
#141
"Tömegpusztító fegyverek

A tömegpusztító fegyverek kifejezés alatt a fegyverek olyan típusait szokás érteni, melyek nagyon sok ember egyidejű megölését teszik lehetővé, ezen túl esetleg nagyon nagy kárt okozhatnak a gazdasági és az épített infrastruktúrában, valamint a bioszférában is. A kifejezés 1937-ben született Guernica bombázása kapcsán, de jelentése azóta megváltozott. Mai értelemben véve a nukleáris, vegyi, biológiai és radiológiai fegyverek olyan típusait értik alatta, melyek képesek nagy léptékű pusztítást okozni.

Tömegpusztító fegyver a nukleáris fegyverek valamennyi típusa, tehát az atombomba, a hidrogénbomba és a neutronbomba.

Tömegpusztító jellegűek pl. azok a lépfene, pestis, hastífusz és kolera fegyverek, amelyek segítségével a japán 731-es alakulat megölt mintegy 580 ezer embert a második kínai–japán háború (1937–1945) és a második világháború (1939-1945) során Mandzsúriában. A biológiai fegyverek más típusait viszont magányos vagy kis létszámú áldozat ellen fejlesztették ki. Ilyenek pl. a dél-afrikai apartheid rezsim által megrendelt, anthrax spórát tartalmazó cigaretták, melyeket egyedi gyilkosságok céljára fejlesztettek.

Tömegpusztító vegyi fegyverek pl. a foszgén, a mustárgáz és a VX ideggáz. Ezzel szemben pl. a könnygáz és a pszichokémiai fegyverként használatos kábítószerek nem tömegpusztító jellegű vegyi fegyverek.

Gyakran a tömegpusztító fegyverek közé sorolják a radiológiai fegyvereket is. Az úgynevezett piszkos bomba lényege, hogy egy hagyományos (kémiai) bomba sugárzó izotópot szór szét a célterületen. Egy ilyen bomba sugárszennyezése egy nagyváros egész területét tehetné lakhatatlanná." link
pampa 2013. 09. 23. 19:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#140
Jó kérdések.

"Imád Musztafa, Szíria korábbi washingtoni nagykövete a Kossuth rádió Világóra című műsorában korábban több olyan „idiotizmusra” is felhívta a figyelmet, melyek szerinte egyértelműen azt támasztják alá, hogy nem Aszad erői vetették be az ideggázt. „Miért vártuk volna meg az ENSZ-ellenőrök érkezését, és miért szállodájuktól alig 12 kilométerre vetettük volna be azt?” Felhívta rá a figyelmet, hogy a nyugati média nagyította fel a „bizonyítékokat”, de egyre többen látják át a helyzetet – tette hozzá. Szíria nem hisz a tömegpusztító fegyverekben, de mit tehet, ha az ellensége az egy lakosra jutóan a legnagyobb nukleáris fegyverkészlettel rendelkezik? – utalt Izraelre. Arra kényszerültünk, hogy elrettentő erővel vértezzük fel magunkat – tette hozzá."
Törölt felhasználó 2013. 09. 23. 12:11
Törölt hozzászólás
#139
Törölt felhasználó 2013. 09. 22. 16:10
Törölt hozzászólás
#138
szivacs
szivacs 2013. 09. 20. 00:02
Előzmény: #136  szivacs
#137
"Az alternatív média miatt késik a Szíria elleni háború

A német DW News által hétfőn készített rövid interjú során Zbigniew Brzezinski, Jimmy Carter egykori nemzetbiztonsági tanácsadója és a Trilaterális Bizottság társalapítója megjegyezte, hogy a háború, mint eszköz, a közvélemény növekvő politikai rálátása és ismeretei miatt egyre kevésbé hatékony.

obama„Korunk valósága, amire írásaimban „globális politikai ébredésként” utalok, hogy az erőfölényen és a nyugati és egyes gyarmati országok hatalmán alapuló politika már nem tűnik túl ígéretes eszköznek a regionális problémák megoldásában,” mondta Brzezinski, a szíriai helyzetre utalva.
Bár tudvalevő, hogy Brzezinski szoros kapcsolatban áll Barack Obamával, hiszen egy időben külpolitikai tanácsadója volt, tagadta, hogy bármit is tudna az elnök terveiről Szíriát illetően, kijelentve, hogy amennyiben a kormány rendelkezik bármilyen stratégiával, azt „szigorúan titokban tartja”.

Obama közel-keleti stratégiája nem egyéb, mint George W. Bush politikájának folytatása, amit mi sem bizonyít jobban, mint Wesley Clark, volt NATO parancsnok, ma már sokak számára ismert kijelentése arról, hogy a Pentagon hét ország megdöntését tervezi, köztük Líbiával, Szíriával és Iránnal.

zbigniew-brzezinskiBár időnként úgy tűnik, mintha Brzezinski ellenezné a katonai intervenciót, Barack Obama Szíriával szembeni lépései, például, hogy az al-Kaida harcosait támogatja, nagyon hasonlítanak Brzezinski korábbi intézkedéseihez, amelyek közül a legismertebb a Szovjetunióval szembeni ellenállás megszervezése 1979-ben, ami végül magának az al-Kaidának a megalapításához vezetett, amikor a CIA finanszírozni kezdte az afgán Mudzsahedin (az al-Kaida elődje) szervezetet.

nwo_russia1Brzezinski figyelmeztetése a „globális politikai ébredéssel” kapcsolatban erősödött az elmúlt években. Tavaly egy lengyel-országi beszéde során megjegyezte, hogy „egyre nehezebb elnyomni” és irányítani „a politikailag felébredt és történelmi sérelmeket dédelgető, rendkívül kitartó és motivált populista ellenállást”. Emellett Brzezinski a rádiót, a televíziót és az Internetet okolta a „politikai tudatosság univerzális ébredéséért”.

„A világ legnagyobb hatalmai, újak és régiek egyaránt, egy új kihívással állnak szemben: bár haderejük nagyobb, mint valaha, a politikailag felébredt tömegek felett kifejthető hatalmuk történelmi mélyponton van. Nyersen fogalmazva: korábban egyszerűbb volt egymillió embert irányítani, mint megölni, ma lényegesen egyszerűbb egymillió embert megölni, mint irányítani,” mondta Brzezinski a Külkapcsolatok Tanácsának egy 2010-es összejövetelén Montreálban.
Bár mind a republikánus mind pedig a demokrata párti vezetés próbál támogatást szerezni a Szíria elleni háborúhoz, a Reuters által közzétett közvélemény kutatás szerint az amerikaiak mindössze 9 százaléka ért egyet egy esetleges intervencióval. Amennyiben az Egyesült Államok ezt a jelen körülmények között mégis megteszi, az az amerikai történelem legnépszerűtlenebb háborúja lenne.syria_vegyi6

Az alternatív média által növekvő számban prezentált bizonyítékok, amelyek egyértelműen mutatják, hogy az al-Kalida vezette lázadók által kivitelezett vegyi-fegyver-támadást Assad erőire akarják kenni, csak felgyorsították a nyilvánosság mindössze 23 százalékának bizalmát élvező hatalmi sajtó bukását."

Wesley Clark on US wars - Az USA betervezett háborúi
link
szivacs
szivacs 2013. 09. 19. 23:41
Előzmény: #135  _pampa
#136
"A kiszabadított belga fogoly védi a szíriai kormányt

Bassár El-Aszad szíriai elnök kormánya nem használt vegyi fegyvereket Damaszkusz külvárosában – közölte az RTL-TVI rádió műsorában a múlt éjjel a fegyveresek fogságából kiszabadított belga kutató Pierre Piccinin da Prata.

„Úgy vélem, hogy morális kötelességem ezt elmondani. Nem Bassár el-Aszad kormánya vetette be a szarint és egy másik gázt Damaszkusz közelében” – mondta a kutató fogvatartói beszélgetésének kihallgatására hivatkozva.

Pierre Piccinin da Prata 5 hónapig volt a fegyveresek fogságában egy olasz újságíróval. Ma mindketten hazatértek hazájukba." link
_pampa 2013. 09. 18. 12:24
Előzmény: #134  pampa
#135
Akkor most kinek van igaza?

"Moszkva: bizonyíték van rá, hogy a lázadók vetettek be vegyi fegyvert
Szíria „komoly bizonyítékokat” adott át Moszkvának azzal kapcsolatban, hogy a vegyifegyver-támadást a lázadók, és nem a kormányerők hajtották végre – közölte egy orosz miniszter. Közben az ENSZ BT-ben a vegyifegyver-leszereléshez fontos határozattervezet szövegén vitatkoznak.
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes közlése szerint Damaszkusz bizonyítékokat adott át Moszkvának, hogy a vegyi fegyvereket valójában a lázadók, és nem a kormányerők vetették be.

Az orosz miniszter hozzátette: az ENSZ vegyifegyver-ellenőrök jelentése „átpolitizált, részrehajló és egyoldalú”. Rjabkov azt bírálta, hogy az ellenőrök csak az augusztus 21-i vegyifegyver-támadást vizsgálták ki, a korábbi három esetet nem.

Az ENSZ vegyifegyver-szakértői még a hét elején megállapították, hogy Damaszkusznál augusztus 21-én vegyi fegyvert, nevezetesen szarint vetettek be. A szakértők mandátuma ugyanakkor csak arra vonatkozik, hogy megállapítsák: vetettek-e be vegyi fegyvert Szíriában, annak kiderítésére viszont nem, hogy ki tette azt. Nyugati diplomaták ugyanakkor már előre felhívták a figyelmet arra, hogy jelentésük részleteiből – például az incidensben bevetett fegyverek típusából – egyértelműen ki fog derülni, hogy kit terhel a felelősség. Washington korábban azt hangsúlyozta, hogy kizárólag Damaszkusz rendelkezik kiterjedt, egyidejű vegyi támadás végrehajtásához szükséges eszközökkel."
pampa 2013. 09. 17. 07:43
Előzmény: #133  szivacs
#134
A vizsgálatra is Aleppóhoz volt mandátumuk.Ott nem vizsgálódtak, milyen szerencse, hogy az utolsó pillanatban még a kormány "odalőtt" egy rakétát a szállásuk közelébe így alig kellett utazniuk.
Egy kettőre megállapították a HITELES tényeket.

A hitelességhez még annyit miszerint Szaddam rendelkezik olyan tömegpusztító fegyverrel amit napok belül képes bevetni Európa ellen.
Ezt is az USA "hiteles" szakértői állították.

"Az Egyesült Államok szerint az ENSZ szakértőinek jelentése egyértelműen bizonyította, hogy az augusztus 21-én Damaszkusznál végrehajtott vegyifegyver-támadás az Aszad-rezsim számlájára írható.


A Fehér Ház ezzel kapcsolatos álláspontját Susan Rice, az elnök nemzetbiztonsági tanácsadója ismertette Washingtonban helyi idő szerint hétfő este. Rice elismerte, hogy a szakértők nem rendelkeztek megbízatással a gáztámadás végrehajtásáért való felelősség megállapítására, de kijelentette: a jelentésben lévő technikai bizonyítékok megerősítik azt az amerikai értékelést, amely szerint a vegyifegyver-támadást a szíriai rezsim hajtotta végre."

szvsz
szivacs
szivacs 2013. 09. 16. 16:08
Előzmény: #132  _pampa
#133
"Kurd exodus

2013. augusztus 21., szerda • Szerző: HVG

Pár nap alatt 30 ezer kurd menekült hagyta el Szíriát az észak-iraki kurd autonómia irányában, ami az egyik legnagyobb tömeges elvándorlás a közel két és fél éve tartó konfliktusban. A polgárháborúban a Szíria északkeleti részén élő kurdok önállósodni kezdtek, de a szíriai ellenzék egyik legszervezettebb csoportja, a szélsőséges al-Nuszra Front az utóbbi hetekben támadásokat intézett a térség ellen. Kurd források szerint az al-Káida iraki szárnyával egyesült al-Nuszra szunnita fegyveresei kegyetlenül lemészárolják a kurdokat, állítólag gyerekek és asszonyok fejét is levágják. Maszúd Barzáni, az iraki kurd autonómia vezetője nemrég első ízben vetette fel, hogy ütőképes csapatai – a pesmergák – átlépik a szír határt ottani társaik védelmében. Az iraki kurdok fegyveres beavatkozása tovább bonyolítaná a szíriai polgárháborút, amelyben a Hezbollah libanoni síita szervezet több ezer harcosa csatlakozott Basar Asszad szír elnök hadseregéhez. A szíriai kurdok iraki mintára önállóságot szeretnének, a szunnita dzsihádisták azonban az ország területi integritását féltve ellenzik a kurd kisebbség autonómiáját. Az iraki kurd autonómia kormánya pénzzel, fegyverekkel és kiképzéssel támogatja a szíriai kurdokat."

Szíria, kurdok, Irak, Törökország, Libanon,...

Hogyan akadályozható meg a szíriai konfliktus eszkalálódása? A ki tudja kik kezében lévő vegyi fegyverek mellett erre is kellene koncentrálnia a szabad világnak ahelyett, hogy fegyvert szállítana!
_pampa 2013. 09. 16. 15:37
Előzmény: #130  _pampa
#132
Ezt az ellenzéket támogatja az USA fegyverrel.

"Az amerikai hírszerzés egy titkos dokumentuma szerint a szíriai kormányzat ellen harcoló szélsőséges szunnita an-Núszra Front rendelkezik vegyi fegyverrel, tavasszal például a török biztonsági szervek szarint találtak e szervezet tagjainál - állítja a WND amerikai hírportál.
Ez a forrás az amerikai katonai hírszerzés egyik szervezetének (National Ground Intelligens Center, NGIC) egy titkos dokumentumára hivatkozva írta: az al-Kaida terrorhálózat Irak szunnita ellenőrzés alatt lévő területén maga is gyártja a szarin ideggázt, amelyet aztán Törökországba visznek, és állítólag onnan jut el az e szervezethez kötődő an-Núszrához. A hírszerzési források szerint Törökországban ennek a vegyi anyagnak egy részét az ottani hatóságoknak sikerült ugyan elkobozni, de más részét valószínűleg a lázadók e csoportja márciusban bevetette a szíriai Aleppónál.
Az említett dokumentum leír egy konkrét esetet. Eszerint májusban a török biztonsági szervek emberei az an-Núszra fegyvereseinek dél-törökországi házaiban egy 2 kilogramm tömegű, szarint tartalmazó fémhengert találtak, továbbá fegyvereket és különféle dokumentumokat. E rajtaütés nyomán a szélsőséges szervezet tizenkét tagját vették őrizetbe. Az amerikai hírszerzés szerint a török terrorellenes erők szakértői a "szíriai lázadók legagresszívabb és leghatékonyabb karjának" nevezték az an-Núszrát.
John Kerry amerikai külügyminiszter szombaton, miután orosz kollégájával, Szergej Lavrovval sikerült tető alá hozni a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséről szóló keretmegállapodást, a genfi Intercontinental Hotelben tartott sajtóértekezleten közvetve elismerte: lehetséges, hogy a vegyi fegyverek egy része az ellenzék kezében van."

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 09. 16. 15:14
Törölt hozzászólás
#131
_pampa 2013. 09. 15. 11:43
Előzmény: #129  _pampa
#130
"Izrael nyolcvan atomtöltetettel rendelkezik - írta vasárnap a Times of Israel című izraeli hírportál a Bulletin of the Atomic Scientists című amerikai szakfolyóiratban szeptemberben megjelent jelentés alapján.


Az amerikai hírszerzés forrásai szerint Izral 1967-ben kezdte meg nukleáris robbanótöltetek előállítását, de nem ismert okokból 2004-ben abbahagyta a készletek felhalmozását. A jelentés szerint ezen időszakban összesen 115-190 robbanótöltethez elegendő hasadóanyag került a raktárakba.

Izrael titkos nukleáris programját homály fedi, az ország politikai okokból bizonytalanságban tartja a nemzetközi szervezeteket, és nem hajlandó aláírni az atomsorompó-szerződést.

Korábbi becslések mintegy négyszázra tartották az atomtöltetek számát, amelyeket Izrael különböző utakon képes célba juttatni: ballisztikus rakétákkal, repülőgépekkel vagy a tengeralattjárókról indítva azokat.

A cikk szerint a robbanótöltetek közül ötvenet közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákhoz készítettek, harmincat pedig repülőgépen történő szállításra tettek alkalmassá. Az angol The Guardian című lap úgy véli, hogy Izrael rendelkezhet nukleáris anyagokat tartalmazó tüzérségi lövedékekkel, lőszerekkel is.

Az amerikai jelentés szerint az egész világon jelenleg tízezer-kétszáztizenöt nukleáris robbanófej található, számuk folyamatosan csökken az 1986-os hidegháborús csúcspont óta, amikor hatvannégyezer-négyszáznegyvenkilencet tartottak nyilván."
_pampa 2013. 09. 15. 09:25
Előzmény: #127  _pampa
#129
Találtak másik "sapkát".

""Ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa nemzetközi ellenőrzés alá helyezi a szíriai vegyifegyver-készleteket, akkor ugyanúgy foglalkoznia kell Szíria be nem jelentett nukleáris eszközeivel is" - szögezi le az ISIS tanulmánya.
Az intézet szakértői szerint ellenőrizhető módon meg kell határozni a be nem jelentett szíriai nukleáris program jellegét, annak eszközeit ártalmatlanná kell tenni, majd leszerelni."

Gondolom miután ezt elérte az USA ugyanilyen határozottan és keményen fogja ugyanezen ok miatt bírálni Izraelt.
Természetesen csak azért, hogy nehogy megvádolják kettős mérce alkalmazásával.

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 09. 14. 22:34
#128
_pampa 2013. 09. 13. 16:18
Előzmény: #126  szivacs
#127
"Más államok és szervezetek az Egyesült Államoknál jóval alacsonyabb számokat közöltek. Habár a francia hírszerzés szerint akár 1500 áldozata is lehet a gáztámadásnak, ebből csak 281-et tudtak minden kétséget kizáróan megerősíteni. A brit hírszerzés, illetve a londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja és az Orvosok Határok Nélkül civilszervezetek 322 és 355 közé tették a halottak számát.

Amerikai kormánytisztviselők ugyanakkor ragaszkodnak az 1400 fölötti szám hitelességéhez. A Reutersnek nyilatkozó hivatalnokok szerint "senki nem vonja kétségbe a számok hitelességét, aki látta a bizonyítékokat". Az amerikai hírszerzés elsősorban a támadást követően készült videók alapján számolta össze az áldozatokat, de nem számolták az olyan embereket, akiken vérfoltok voltak vagy más, látható sérüléseket szenvedtek. A bizonyítékokat "titkos hírszerzési eszközökkel" hitelesítették, a más források által közölt számoktól való eltérés pedig azzal magyarázható, hogy az Egyesült Államok jóval fejlettebb hírszerzési észközökkel rendelkezik, mint más szervezetek és államok - közölték a Reuters brit hírügynökséggel a kormányzati források."

"eltérés pedig azzal magyarázható, hogy az Egyesült Államok jóval fejlettebb hírszerzési észközökkel rendelkezik"

Láttuk Irak esetében mennyire fejlett.

szvsz
szivacs
szivacs 2013. 09. 13. 12:15
Előzmény: #123  Törölt felhasználó
#126
"..az USA katonai támadása Szíria ellen azzal a hatással járna, hogy az emberek milliói nem a demokrácia mintaállamaként tekintetnének az Egyesült Államokra, hanem olyan országként, amely a brutális erő alkalmazására hagyatkozik érdekei érvényesítésekor. Putyin szerint fennáll a veszélye annak, hogy az ENSZ elődje, a Népszövetség sorsára jut, ami azt jelenti, hogy a befolyásos államok megkerülik a nemzetközi szervezetet. Ez aláásná a nemzetközi biztonsági rendszert, ahogy az a második világháború kitörése előtt történt."

Ezt kellett megérnünk, hogy az oroszok védik a demokráciát az USA-ban és az ENSZ megkerülésére készülő USA ellen a békét és a nemzetközi jogot védik?
Akkor ezt nagyon elsakkozták a demokrácia hittérítői.
pampa 2013. 09. 13. 08:42
Előzmény: #124  pampa
#125
Természetesen a vegyi fegyver használatra "érzékeny" USA-t az sem zavarja,hogy a felkelők elismerték ők is használtak ilyen fegyvert. Ez lényegtelen, lehet őket felfegyverezni.

szvsz
pampa 2013. 09. 13. 08:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#124
Ne feledjük, hogy azok a felkelők akiket most már fegyverrel is támogat az USA rakétával rálőttek egy orosz polgári repülőre.
Az pedig a nemzetközi jog szerint TERRORIZMUS.

Amit szabad Jupiternek az nem szabad a ......

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 09. 13. 07:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#123
link
Ebből a cikből nekem az jön le,hogy a vegyitámadást az,az ellenzék csinálta,akit az usa olyan bőszen támogat,hogy megdöntsék a mostani vezetést.és egy olyan bábkormányt ültessen hatalomra,aki a kezükre játszik.
Putyin persze ezt nem fogja hagyni...és igaza is van.A mocskos usa,csak önös érdekeit nézi,s áthágna minden szabaájt,leszrva az ensz-t is.

Putyin szerint Oroszország nem a regnáló szíriai rezsimet védi, hanem a nemzetközi jog érvényesülését. Az államfő megismételte azt az orosz álláspontot, amely szerint az augusztus végi vegyifegyver-támadást a felkelők hajtották végre, hogy kiprovokálják az Asszad elnök erőit reményeik szerint megroppantó nemzetközi katonai beavatkozást.Eközben a Washington Post arról tudósított, hogy a CIA és a külügyminisztérium az elmúlt két hétben elkezdte a szíriai felkelőknek régen megígért amerikai katonai segély szállítását.
Törölt felhasználó 2013. 09. 12. 14:40
Törölt hozzászólás
#122
szivacs
szivacs 2013. 09. 11. 17:40
Előzmény: #120  _pampa
#121
Az igazságtalan lenne.
Lehet, hogy közösen szolgáltatnak igazságot a háborús bűnökért: az amcsi hadihajókról a kormányerőket lövik szét, a ruszkikról meg a lázadókat?
Az ártatlan polgári áldozatokat meg minek is szokták nevezni? Járulékos veszteség vagy mi?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek