Topiknyitó: Portfolio 2010. 01. 27. 11:41

Roubini is ítéletet mondott a görögökről - Ez már államcsőd?  

Ugrás a cikkhez
Túlságosan is a figyelem középpontjába kerültek az elmúlt időszakban az államcsőddel kapcsolatos kockázatok? - teszi fel a kérdést mai cikkében a CNBC. A gazdasági hírcsatornának nyilatkozó Nouriel Roubini szerint a válasz egyértelműen nem. A...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=127686
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 01. 27. 19:32
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
tudod mint a reklámban:

mi találtuk fel a demokráciát ................
Törölt felhasználó 2010. 01. 27. 13:16
Előzmény: #1  portfolio
Sosem értettem, hogy a görögök miért kaptak különleges elbánást, értve ez alatt azt, hogy nem dobták ki őket azonnal az eurozónából, amikor kiderült, hogy orbitális módon hamisitják a pénzügyi adataikat?!

Itt a lehetőség. Ha gyorsan nem szedi össze magát a görög állam, akkor büntetni! Persze meg kell vizsgálni, hogy mekkora hatása lenne ennek az akciónak az euróra, de mindenképp meg kell csinálni. (Egyébként szerintem elhanyagolható, ha nem éppen sokkal pozitívabb hatása lenne, mivel mindenki inkább a németekre és franciákra veti a vigyázó szemét).

Nem attól volt erős a német márka, mert ilyen görögösen (mondhattam volna magyarosan) alakították az államháztartást. Az euróban mindenki egy \"német márka utódot\" vízionált, ezért igenis indokolt lenne a kemény fellépés.

Arról pedig végképp le kellene szokni, hogy az EU egyes köreibe bejutni nehéz, de ha már ott vagy, akkor azt csinálsz, amit akarsz! Az ilyen hozzáállás komolytalanná és súlytalanná teszi akkor az egész EU-t. Egy Bulgáriát és egy Romániát is a pénzforrások befagyasztásával kellett fenyegetni, amikor a pályázati pénzek ellopásánál már a formai kellékekre se figyeltek oda???

Hát mi folyik itt Gyöngyösön???

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek