Topiknyitó: tulipan 2008. 12. 11. 13:59

roman tozsde hirek  

Tudom most a magyar befektetoknek kissebb gondja is nagyobb annal, minthogy a roman piaccal foglalkozzanak. De nem csak a magyar befektetoknek! Szomszedok vagyunk, es, ha masert nem, kivancsisagbol, neha atnezhetnetek a keritesen! Jelenleg a roman reszvenyarak a 2000 ev araihoz kozelitenek. Lehet hogy azota nem volt sem inflacio, sem gazdasagi novekedes, de megis, romania az egyetlen europai orszag ameiknek a 2009-es elorejelzesei gazdasagi novekedessel szamolnak. Es hiitem szerint a novekedes be fog kovetkezni. Azert gondolom ezt mert tudom mekkora lemaradast kell behoznunk. Romania ott all most, ahol ti alltatok az autopalya epitesek elott! Nekunk meg van hova noni! es noni is fogunk. Csak az a kerdes, ki fogja bezsebelni a hasznot. A lassan megalakulo uj kormanytol, nem sok jot varhatunk. Egyertelmuen baloldali. Majd lessz nekunk is egy oszodi beszedunk, es a tobbi.... De ti mar ezen tul vagytok. Hasznaljatok ki a lepes elonyt!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
1234567 2009. 03. 01. 10:37
#8
valami hír a kibocsátásáról??
tulipan 2008. 12. 12. 11:59
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
Jol esik, hogy meg emlekszel ram! Valoban kicsit visszafogtam magam, mert oszinte ember vagyok es nem akartam reklamozni azt amit en magam nem fogyasztok, vagyis a roman tozsdet. A nagy arcsokkeneseknek ugy tunik vege van nalunk. Persze ez nem azt jelenti hogy nem lessz tobb piros napunk! Harom hete, egy kb 1 milio euros piac egyhelyben toporgasat kovetjuk. Ez szamomra azt jelenti, mar senki nem ad el reszvenyt, panik szeruen. Igaz meg a vasarloi kedv sem tert vissza, de azt mar tudjuk a roman befekteto akkor vasarol mikor a piac mar no egy jo ideje. Van olyan reszvenyunk, aminek a bankban es kasszaban levo likvid tokeje magasabb erteku mint a tozsdei kapitalizacioja. Felo hogy elindulnak nagyobb befektetok es az alacsony forgalmu piacunkat par het alatt tulfutik majd egy spekulativ exit es megint ott vagyunk ahonnan indultunk. Annyira kicsi a forgalmunk hogy 100.000 euroval barmeik reszveny arat oda viheti a befekteto ahova eppen akarja. Aztan kot par eladasi szerzodest a szebeni piacon, szabadon hagyja az arat es begyujti a profitot. Irhatnek neked fundamentalis elemzesekrol meg banki jelentesekrol de hidd el, ennek a piacnak, jelenleg semmi koze nincs a gazdasagi mutatokhoz.
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 16:33
Előzmény: #5  tulipan
#6
Szia Tulipan! Régen nem írtál semmit, pedig szerintem sokan kíváncsiak a román gazdasági helyzetre és román részvényekre, szóval örölük hogy újra írsz.Nálatok mi a helyzet a bankokkal pl:brd, Tlv,bcr, vagy a cec privatizáció újraindításával?
tulipan 2008. 12. 11. 15:21
Előzmény: #4  krizinger
#5
Akarmennyire is fontos az orszag gazdasagi mutatoi szempontjabol, a dacia mar soha tobbe nem lessz aki volt. A nemzet autoja lessz a renault, ugy ahogy annak idejen az elso modelt lekoppintottak a francia autorol. Tulajdonkeppen csak visszavettek ami az ovek volt. Fontosabb hir az, hogy a Csipkerozsika-almot alvo Transilvania Bank, meg mindig nem jon a piacra. Egyre tott hir kering arrol hogy megtalaltak a vevot az OTP szemelyeben. Szet kene nezni egy kicsit a BET-en is. Egy ilyen vasarlas , hogy befojasolhatja az OTP piaci arat?
krizinger 2008. 12. 11. 14:27
Előzmény: #3  tulipan
#4
Tény hogy jobbak és azokat se tudják eladni , de az a Német Gdpt érinti, és a román-ról volt szó. Amúgy még mindig benne van az emberekbe, egy jó adag előítélet a román gazdaságal, és román cégekkel szemben,tehát a román részvényekel is.
tulipan 2008. 12. 11. 14:12
Előzmény: #2  krizinger
#3
Az uj modell egy lecso . Valoszinuleg a kovetkezo mar nem dacia lessz hanem renault. Megvaltoztattak a ceg teljes felszereleset. szerinted a franciak daciat akarnak gyartani? piszok jol jott nekik ez a valsag, mert erre hivatkozva most nem kell majd betartsak a privatizacios szerzodesben szereplo kikotest, mi szerint a gyar csak dacwagent gyarthat. Kulomben pedig, nem csak a daciat nem tudjak eladni mostanaban. Amennyire en tudom a nemet gyaraknak is komoly gondjaik vannak. Pedig azok a kocsik egy kicsit jobbak!
krizinger 2008. 12. 11. 14:04
Előzmény: #1  tulipan
#2
Szeva Tulipán a gdp-tek, elég szép számát adta a Dacia gyár, meglepően láttam hogy Ausztriába mennyi helyi Logan szaladgál . Viszont az új model ahogy hallom nem igazán kellendő, meg az export is csökeni fog, úgy hogy nagy valószinüségel módositva lesznek a nővekedési számok.

Topik gazda

tulipan
3 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek