Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ennyi okost egyrakáson .. Az ember csak les ..👀 A legtöbb arra nem veszi a fáradságot , hogy utána olvasson , ha már ennyire fanatikus Richter hívő . Elég csal a portfólió év végi cikkeit visszanézn , hogy a Richter vezér nehéz évre számít 2025 re , s globális szinten is . Na puff ez decemberben volt.. Továbbá a igyekszik a 2023 ás osztalék mértékét tartani, 400 Ft körül de az nem ugyanaz azzal hogy adott százalékot évről évre kifizet …. Bakker 👀 😂 Másik okos kiszámolja hogy 6 százalékkal esnek a bevételek .. Még ez sem ilyen egyszerű lesz .. De ajánlom mindenkinek hogy legalább nézze meg a Richter jelentéseit , a BÉTee feltett anyagokat 😂
Ennyi okost egyrakáson .. Az ember csak les ..👀 A legtöbb arra nem veszi a fáradságot , hogy utána olvasson , ha már ennyire fanatikus Richter hívő . Elég csal a portfólió év végi cikkeit visszanézn , hogy a Richter vezér nehéz évre számít 2025 re , s globális szinten is . Na puff ez decemberben volt.. Továbbá a igyekszik a 2023 ás osztalék mértékét tartani, 400 Ft körül de az nem ugyanaz azzal hogy adott százalékot évről évre kifizet …. Bakker 👀 😂 Másik okos kiszámolja hogy 6 százalékkal esnek a bevételek .. Még ez sem ilyen egyszerű lesz .. De ajánlom mindenkinek hogy legalább nézze meg a Richter jelentéseit , a BÉTee feltett anyagokat 😂
Abban értettek egyet, hogy egy
választási kampányban jó nagyokat kell ígérni. Ha arról beszélsz, hogy majd évek múlva mennyi lesz egy gyógyszer
ára az egy ígéret. Nem több. Az ártárgyalásra felhatalmazó törvényről ezzel
együtt a közvélemény kutatások szerint a választók 40%-a nem is tudott. Vajon ez
a 40% milyen átlagéletkorú? Kettőt tippelnék. Biden a másik fiatalember ugye
elkezdte ezt a sztorit. Amikor lehet választani, hogy az egyik vén trotty
legyen vagy a másik vén trotty nyilván az lesz a téma, ami a vén trottyokat
érdekli. Aztán, hogy majd évek múlva mennyi lesz az ára egy gyógyszernek és az
miért annyi az egy másik sztori. Ha bármilyen úton érinted azt a témát, hogy vajon
mennyi lesz az államilag támogatott része az EÜ rendszernek azt minek neveznéd kampányban? Ha a jövőről beszélsz és addig a bármit is akár még vissza is lehet vonni? Én ígéretnek
mondanám. Ha visszavonnák az milyen lenne ezek után? Népszerűtlen. Trump nem indulhat
többször, de már megválasztották. Most felteszem éppen nagyon érdekli, hogy mi
a népszerűtlen. :) Ezzel együtt, ha egy beteg valóban kevesebbet fizet egy gyógyszerért és ez úgy valósul meg, hogy az állam támogat bármit is,
akkor majdnem teljesen mindegy, hogy az egészségügyi rendszerben milyen szövevényes
úton, de a vége, hogy az állam csecsén lehet lógni és ez nem előnytelen a cégeknek.
Főleg akkor nem, ha ez történetesen egy olyan állam, ami annyi pénzt gyárt, amennyit akar… Szóval
én inkább a gyógyszergyártóknak azon nyilatkozatait tartom érdekesebbnek, amiket
már a választási eredmény után adtak. A politikusok halandzsáinál mindenképpen
jobban érdekel. Úgy kezdődött, hogy olyanokat mondtak még Biden alatt, hogy nem
lesz innováció és sötét az amcsi gyógyszeripar jövője, ha ilyen alkotmányellenes
támadás éri, aztán manapság meg már… hát őőő némi hangulatváltozást vélek felfedezni a
várakozásokban. :) A kampány alatt persze záporoztak a nagyobbnál nagyobb számok,
hogy majd mekkora árcsökkenések lesznek itt kérem szépen. Szinte ingyen lesznek
a gyógyszerek. Persze nem most. Majd 2026-tól meg 2027-től. Soha nem arról
tárgyaltak, hogy milyen ár lesz kiírva a kúton holnap reggel. Ez nem
Orbanisztán rendeleti diktatúrája, ami lesokkol egy céget egy különadóval keddről
szerdára a pcsába. Te viszont sokkról beszélsz és nem értem Trump szerinted miért
akarná a gyógyszeripart vagy ha már itt tartunk bármelyik amcsi gazdasági
szektort szándékosan szétcseszni miután már megválasztották? Mert népszerű akar
lenni miközben akkor sem indulhat már újra, ha népszerű?
"Te viszont sokkról beszélsz és nem értem Trump szerinted miért
akarná a gyógyszeripart vagy ha már itt tartunk bármelyik amcsi gazdasági
szektort szándékosan szétcseszni miután már megválasztották? Mert népszerű akar
lenni miközben akkor sem indulhat már újra, ha népszerű?" . Trump egy nárcisztikus barom, aki azt akarja, hogy úgy emlékezzenek rá, mint a valaha volt legnépszerűbb elnökre. Ezért tök mindegy neki, hogy nem indulhat újra, populista intézkedéseket fog hozni. A republikánus pártnak pedig sokat hozhat a következő választásokon, ha azzal tudnak kampányolni, hogy olcsóbbá tették a gyógyszereket az emberek számára. Szerinted, aki olyanokat mond, hogy akár katonai erővel is megszerzi Panamát, meg Grönlandot azt mennyire fogja érdekelni, ha a gyógyipari részvények pofára esnek az intézkedései miatt? Semmilyen érdekeltsége nincs benne, politikai tőkét viszont kovácsolhat belőle a pártja számára.
Ezzel a szarral mindíg így járok. Péntek reggel betettem eladásra a fing 100 db-omat 10950-en. Mikor látom, hogy volt annyi, de hirtelen esik, belépek a netbrokerra azzal a tudattal, milyen jó, hogy eladtam. Aztán látom baszták eladni. Ott rohad továbbra is a számlámon. Múltkor meg Orbán baszott meg a rendeletével amit éjfélkor hirdetett ki. Richtert soha többé!
Korábban írtam, hogy szerintem, ha idén lesz olyan tűzszünetre lehetőség (szerintem lesz), aminek
nem feltétele olyan orosz katonai kivonulás az ukrán területekről, ami miatt a
hadsereget komolyan meg kéne nekik mozgatni, akkor szinte teljesen mindegy milyen
más egyéb feltételei lesznek, mert rövid távon az oroszoknak előnyös lesz
aláírni és bele fognak menni. Elfogadhatnak vele olyan feltételeket is, amiket később akár megszegnek. Egy tűzszüneti megállapodás, ill. az azt előkészítő tárgyalások híre is
mozgathatja az árfolyamokat. Ez is egy hír valóban, hogy az amcsi piacon tárgyalnak arról, hogy
valaminek majd mennyi lesz az ára egyszer majd 2027-től csak mint hír szembe kerül azzal,
hogy tűzszünet lehet a fronton. Pár napja a Richter Vezér halkan jelezte, hogy
12 millió orosz beteg szedi a Richter gyógyszereit. Shortolj ha akarsz, de bármit
is tárgyalnak az usákok 2027-ről, odáig el is kell jutni
https://privatbankar.hu/cikkek/nemzetkozi/volodimir-zelenszkij-nepszeruseg-52-szazalekra-esett.html Zselé népszerűsége közben folyamatosan esik. Az amcsik vele vannak tárgyalási pozícióban. Ettől még fogadhatsz arra, hogy idén sem
lesz a tűzszünetből semmi. Te tudod, de hogy a tárgyalásokon
szóba hozzák az oroszok az ellenük érvényben lévő szankciókat abban biztos vagyok. Hogy Trumpra hogyan emlékeznek majd, azt sem a 2027-es gyógyszerárak fogják eldönteni. Ez biztos tuti.
Volt wgy csomó jó hír, ami senkit sem érdekelt. Most jött egy rossz, ami majd a 2 év múlva esedékes bevételeket érinti, amikorra már lehet 500 ft lesz egy dollár...zaj...
Ha Richtert célárait összevetjük az OTP-vel, akkor látható, hogy mindkettőben van kb. 20% növekedési potenciál idén. Csakhogy az OTP árfolyamát nem lehet kb. 2 millió dollárral odarakni, ahova akarod és ez nagy különbség.
Ez a lépés a mérföldkőnek számító folyamat második szakaszát indítja el, amelynek célja, hogy az idősebbek számára megfizethetőbbé tegye a drága gyógyszereket - írja a CNBC.
Én sem várok szakadást, de tény hogy nem felfelé kap ezzel lökést. Esetleg bővítek, ha lenyomják! Kiakasztó az oti/mtel, pontosaabban, hogy a ricsi ennyire zsenge mellettük.
Az OTP-ben simán van még 20% idén. Lazán 28K felett lesz év végére, ha nem jön valami globális gebasz. Látszik a charton és a forgalmi adatokon, hogy 20K felett ott új élet kezdődött. Valószínűleg olyan nagy halak jönnek vissza, akik a háború idején szálltak ki. Ott már rég 26K környékén járnak majd, amikor Ricsike még mindig azon gondolkozik, hogy hogy kéne nekifutni a 11K feletti tartománynak. . Holnapra két dolgot tudok elképzelni a Ricsiben: 1.) USA zárva lesz, ezért egy kétszáz fős falu hétvégi piacát el nem érő forgalom mellett oldalazunk majd kb. 100 Ft-os tartományban. 2.) Visszajön a pénteki öntőgép és azon imádkozunk, hogy 10.380 - 400 közötti támaszzóna ötödszörre se szakadjon le. (Ez utóbbi tűnik számomra valószínűbbnek)
OTP-ben elég egy kis szikra a világban, és azonnal pislogna mindenki, hogy ütik ki egymás után a tl-eket. A Ricsi sokkal válságállóbb, nehezen megy, cserébe nem esik úgy, ha valami történik a világban. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egyszerűnek tűnik hogy full tőke OTP, gondolom sokan így voltak vele a korábbi években, volt már 24-27ezres célár évekkel ezelőtt is, mikor 19ezernél járt, akik akkor tolták bele a pénzt, most olvadtak csak ki. A lényeg, hogy diverzifikálj. Az öntőgép meg ha van egy kis esze nem önti tovább, hisz ha megveszik tőle 10800-900-on is , akkor minek tolja le megint oda.
Eddig csak OTP-m és Telekomom volt. A Molt már 2023-ban leépítettem. Épp most akartam diverzifikálni a Ricsivel. Nagyon jól nézett ki a chart ezért is vettem 300db részvényt belőle. Erre bejön ez a kurva gyógyszerlistás hír. Kicsit frusztrált vagyok, bocs. :D
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.