Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Én azért bízom benne, hogy pozitív meglepetést fog okozni a jelentés. Éves szinten biztos, hogy nagyon komoly előrelépés történt a cégnél. Brutális az emelkedés.
Mondom a rossz hírt: napi min záró Mondom a jó hírt. A hetes gyertya 3 piros után zöld lett, méghozzá egy szép kis doji. Ha nézitek a napos chartot, igazából úgy jött le az RSi hogy szépen oldalazgatott a papír. A héten már én is pesszimista( kripta) hangulatban voltam a Ricsivel kapcsolatban, de most jobbnak látom a helyzetet.
azért egyszer RICSI is mehetne egyet egy jó gyj-re - kicsit kripta hangulat van most itt - persze az emelkedés folytatásához szükség van egy kis kripta hangulatra :-)
Ma jelentett a MOL és az OTP is. MOL eddig egész nap minuszban, OTP ugyan minimális pluszban van, de látszik, hogy a jelentés már előre beárazódott. Papírforma szerint jelentéskor már nincs emelkedés, szerintem Richter is ezt fogja követni.
Annyi kiegészítés még, hogy az árupiaci és természetesen mást termékek esetén is érvényes ami BÉT en kívüli időben is nyitva van ,hiába zár a BÉT , ha kereskedési időn kívül eléri a termék a KO árat akkor annak a certinek ugyanúgy annyi.
KO ár: mindig van egy bázisár, ahol pontosan 0 lenne a certi értéke, nyilván ezt sose fogja elérni mert az erste hamarabb kiüti. Ha pl 10000 a bázisár és 10500 a KO ár, akkor 500 ft van ugye a 2 közt, tehát 500 forinton fogják kiütni. A bázisár meg korlátár minden héten feljebb jön 30 forintokat. Tehát mindig 500 lesz köztük , ezért ezzel nem kell foglalkoznod, ha figyeled a certi árát mindig úgy kell kalkulálni hogy 500-on ütik ki. A certi ára a bázisár és a részvényár különbözete. Tehát ha 11000 a részvény, és 10000 a bázisár, akkor 1000 ft a certi és 10500-on ütik ki. A kamatot úgy fizeted meg hogy a bázisár emelkedik, vele együtt a KO ár is mint mondtam, tehát a következő héten már 10030 a bázisár, 10530 a KO ár, ugyanúgy 500 ft-on ütik ki a certit. Ha a részvényár úgyanúgy 11000, akkor a certi ára viszont már csak 970 ft lesz. Következő héten a certi ára már 940, mert a bázisár 10060 lesz. A KO pedig ugyanúgy az 500 ft-os certinél következik be, mivel 10560 lesz a kiütési ár (11000-440=10560 ami a certinél 940-440=500) remélem jó szájbarágós volt a leírás
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.