Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Zárásban elesett a DOW fontosnak tartott 13.250.-es szintje. Egyre meggyőzőbben dörmög a maci!
A Juszt-Fekete magánbeszélgetésben már kb. háromhete megjósólta Fekete, hogy a legújabb parát, az USA lakás / jelzálogpiaca fogja kiváltani hamarosan.
Mint mondta az USA gazdaságának a motorja a lakáspiac, ahhoz kell PÉNZ, épitőanyag, út, bútor, TV, a garázsokba autók stb.
Ha ez bedől akkor azt úgy hívjuk,- recesszió.
Bár ne lenne igaza !
jó reggelt!
minél több hitel dől be az usában, annál több gyógyszerre lesz szükségük, mert az idegesség sokféle betegség okozója. így a gyogyók jól járnak, érfolyamuk emelkedik.
Az alább emliett interjúban Fekete a másik fő problémának a USD látja.Ez a Ricsit is keményen érintheti, így a FÁK átállitás EUR-ra jó döntés volt szvsz, (ellenben Egon véleményével) mivel annak trendfordolója csak remény.
A lényeg: az olajos államok, +Kína, a FÁK tele vannak tömve USD-vel és emiatt egyre több a gondjuk, szeretnének tőle megszabadulni ,de ha kiöntik a piacra azzal igen sokat buknak, de így is napról napra azt látják hogy egyre kevesebbet ér.
Viszont ha az USA gazdasága megroggyan akkor előbb-utóbb az USD is kiöntik, és akkor lesz igazán nemulass.
Még szerencse hogy tegnap olyan szépen ment fölfelé különben hol tartanánk :(
Szerintem már rég be lett árazva az összes negatívum ricsi árfolyamába ( gyengélkedő dollár , gyógyszerek ára .......stb) ugyhogy nem igazán értem hogy mindig mindent ezzel akarnak megmagyarázni.
Én ugy érzem mesterségesen nyomják le az árát......
Tartásra minősitette fel a Ricsit a Buda-Cashe.
A longnak most szvsz. egyre inkább nő a kockázata.
Kitartóan emelkedik az olaj ára is.
Persze azt a momentumot nem említik lehetséges okként, hogy az arabok állitólag már saját olajdollár bevezetését fontolgatják, mert az USD-vel már tele van a padlás.
Ha igy van bizonyára ezt is mérlegelhetik, de gondolom ezzel meg az EURO-nak szolgáltatnák ki magukat.(az is ért már majd feleennyit a nem túl hosszú pályafutása során)
Természetesen ezeket a nézeteket is az emlitett riportból meritem.
Utoljára:
Természetesen ezen folyamatokat egy karakán politikus hathatós döntéseivel nagymértékben befolyásolhatja, nem beszélve a globális érdekekről, erre is emlitett volt példát, csak sajna a jelenlegi impotens politikusokat szemlélve erre nézve nem túl optimista.
Befejezem, még mielőtt besokaltok.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.