Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Múlt pénteken is szép zöld gyertya lett, igaz lenyomták a végére. Elég kiszámíthatatlan most tényleg, hitelminősítő, havi zárás is lesz pénteken. Hát nem tudom. De 3 piros gyertya után illene a képbe a zöld. Pláne ha holnap leverik a 3szög aljára, és már 200-as alá, plusz túladott is lesz, valahol fordulnia kell. A certi szerintem most nem olyan nagy szám , most indult még kevés benne a pénz, Erstének se érdeke kiütni. Nem akarom elhinni hogy oszti előtt pár nappal 9000-et se ér ez a papír. Oszti nélkül is jóval többet ér. A short állománynál én arra gondoltam hogy azért sem látunk érdemi változást, mert lent zárnak, akkor elkezd felmenni, viszont fent mikor megállunk, akkor kezdik nyitni újból, és ezzel a fel-le golyózással élvezkednek. Erre egy megoldás lenne, ha végre csinálnánk egy short squeeze-t, amikor már közel járunk/jártunk a 9800-9900-es zónához, ahol a legtöbb short nyílt (ezt a múltkor visszanéztem, akkor nőtt a legnagyobbat a short állomány, mikor 4-szer járt ebben a zónában az árfolyam), ott bele kéne tolni valakinek hirtelen 2-3 milliárdot, és ha kikapnák felfele a könyvet, akkor beindulhatna az öngerjesztő folyamat. Ekkor érhetne véget a vesszőfutás. Aztán az is lehet hogy tényleg kitáraz valaki oszti előtt mert nem akarja megvárni ez a biztos pénz. De akkor tán annyira hülye már csak nincs, hogy 9000 alatt is öntse , ha a múltkor se tette. Engedte utána fel 3 napot és újra kezdte. A 8550 meg a certi miatt volt , ott vastag pozíciók voltak bent, ha nem lett volna kiütés szerintem 9000 alatt akkor ott is fordult volna, 8800-8900 környékén. 9000 alatt zsákolni kell ezt, ott már rohadtul nem éri meg eladni.
Jó estét Igen, van. 9565ön vettem, az osztalékralira számítva , a többi részvény figyelésének tapasztalata alapján. Hát ez nem jött be, marad a "b" terv: osztalék. Akár jövőre is. Ilyen nagy veszteséggel nem adom el.
Nem lesz itt penteken semmi, ahogy irtad is... a spekik nem tartjak bent a penzuket hetvegere semmiben, mert barmi lehet amire nem tudnak reagalni, max ha tudnak valamit elore, de most ez teljesen kizart.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.