Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Lehagytad a smiley-t, vagy mi akart ez lenni? Richter Flórián cirkuszbaleset hatása a Richter árfolyamára? Ez még április 1-i tréfának is túl erőltetett lett volna.
Valóban nem, pl. pénteken a Reuters-en is téma voltunk és az
utolsó mondat lényegi részét még alá is húzták. https://www.reuters.com/world/europe/hungary-defence-spending-be-increased-if-ukraine-war-drags-into-2025-pm-orban-2024-05-03/
miközben hát nem sok köze van a cikk címéhez. Eléggé elkanyarodva attól meglehetősen
BÉT kalapálósra sikeredett azért ez a pénteki cikk nem igaz? Egy-két nappal
előtte is olvastam már náluk Magyarországról. Abban a cikkben meg Magyar Petit
emlegetve politikai instabilitást sejtettek. Annyira rámentek, hogy még az "előrehozott választás" szókapcsolatot is beleírták, ami azért nem kicsit merész gondolat
egy rendkívüli jogrendben működtetett rendeleti diktatúránál nem? :) Nem igazán
tudom, mire véljem. Persze itt a Ricsiben ettől még a magyar kisbüfik, a
tulajdonosi hányadban vagyunk mondjuk 3%. Nyilván nem meghatározó, hogy mit
gondolok, mit gondoltok. Szóval nem is kalandoznék nagyon el, de ha valaki
tudja mi a zsákmány azért írja, ne tartsa magában! Találgatni nincs sok értelme, hogy most 100 pont réssel felfelé nyit a pepper hétfőn vagy mi lesz, úgy is meglátjuk.
Igazad van, ezt a cikket bármikor írhatták volna az elmúlt 14 évben, de ugyanúgy bármikor meg lehetett volna kérdezni, hogy miért pont most. Egyszerűen ez a vélemény Nyugaton Magyarországról. Nem ez az egyetlen ilyen cikk mostanában, és nem a tőzsdéről szól a történet.
Lehetséges, én nem akarok semmi negatívat sugalmazni. Nekem eddig
az jött át, hogy az RG üzletfele közölte a nyilvánossággal, hogy nem tudja kifizetni
az adósságait. Aztán közölte most azt is, hogy azok egy részét mégis kifizeti majd (eddigi üzleti partnere) az RG pénzéből, de előre közli azt is, hogy nem mindet,
mert az RG pénze arra nem lesz elég. Ezt követően kiad egy közleményt az RG
itthon arról, hogy valóban ad pénzt a másik cég adósságaira, de nem, mint az
üzleti partnere, hanem mint egy terjeszkedő pályázó a sok közül, aki annak eszközeire pályázott és
olyan visszautasíthatatlan ajánlatot tett, minek utána hogy, hogy nem a korábbi
üzletfele az RG pénzét „választotta”. Érdekes, hogy nem árnyalták. Gondoltam ha már kiadták így a közleményt, hogy nem említik, hogy mik azok az
eszközök, amikért éppen egymást ölik a pályázók, biztos én vagyok a
fogalmatlan, aki nem tudja azt, amit itt mindenki tud, emiatt kérdeztem itt meg, hogy mik ezek az eszközök. Más. Én most elolvastam a Bloomberg https://www.bloomberg.com/news/newsletters/2024-05-04/bloomberg-new-economy-how-orban-put-hungary-between-china-russia-and-the-west
tegnapi cikkét, és ez egy semmi lófsz. Úgy értem egy ilyet bármikor lehet írni, ezért az ésszerű a kérdés, hogy miért pont most köpködtek így meg minket? Vélhetően nem azt szeretnék
indukálni vele, hogy a BUX csúcsokat döntsön. De ha az OTP-t rendesen beverik a
Ricsi simán tud emelkedni úgy is, hogy közben a BUX piros marad. Bármi lehet, csak
gondoltam hátha Ti tudtok valamit erről a nagy zsákmányról, hogy miféle „eszközök” képezik
itt a terjeszkedést kérem szépen?
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.