Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
ha felfelé megyen elérhetjük a 6000 Ft-ot (certi kiütést akár), de ha lefelé megyen, akkor bizony az 5000 Ft az a erős támasz, de ha véletlenül alá megyen, akkó mán ellenállás lesz. elmehetnék elemzőnek én is, nem? :D
Bár a Richter volt fókuszban a héten az FDA bejelentése miatt, ennek ellenére azért nem vizsgázott rosszul a papír.
5300 forintnál zárta a hetet a részvény, ami ugyan visszaesés az egy
héttel korábbi szinthez képest, annyira keményen viszont nem adták a
papírt a rossz hír ellenére sem, és a fontos 50 napos mozgóátlag felett
sikerült maradni, erre lehet majd építeni rövid távon.
A Richterre több friss ajánlás is érkezett az amerikai döntés után, bár ezek nem voltak túl pozitívak.
A JP Morgan 6000 forintra csökkentette 6970 forintos célárát, és a
korábbi felülsúlyozás helyett már csak semleges ajánlást fogalmaznak
meg. A Jefferies és a Wood is frissítette semleges ajánlást tartalmazó
elemzéseit, a célárak pedig 5470 és 5280 forinton maradtak. Persze a
konszenzus összességében még mindig bőven a jelenlegi árfolyamnál
magasabban, 6250 forinton áll.https://www.kbcequitas.hu/elemzesek/erre-figyelunk-a-heten-olaj-forint
Amennyiben újra a vevők ragadnák magukhoz az irányítást, a szerdai rés
visszatöltésével ismét az 5500 forintos ellenállás tornyosul majd a
vevők előtt. Lefelé első körben az 5200 forintos szint jelent támaszt,
majd alatta az 50-napos mozgóátlag, illetve az 5000 forintos szint
állhat a befektetői fókusz középpontjában.
Plusz van még egy érvem, hogy meg lesz a 6.000 ősszel, a TS11 certi kiütése 6054 ft, ami hetente megy le 2 ft-al. Erste nagyon szereti kiütni a certiket, különösen "vicces" amikor pár hónapon belül mindkét irányba kiütik. (persze nem mindig ők, de szerintem segítenek kicsit :))
A spekuláció szakma!, de jobban hangzik , ha életfelfogásnak mondjuk. Azt jelenti, hogy valaki önállóan gondolkodik!!!! ...... Nem lebecsülendő ez manapság( fake news..., news???) lsd esmya.... Kosztolányi szerint nem muszáj csinálni, lehetőség, és adtatisztika szerint hosszú távon a résztvevők 2-5%-a sikeres is.... Szerintem több, mint szakma.... , de nem az elnevezésen fog múlni, hajrá továbbra is. Végülis ez egy richter topic, kissé elkalandoztam.... Én azt gondolom, hogy fel fog menni 6000 környékére idővel( ősszel), de feljebb nem, mert van bőven ellenerdekelt, furcsa módon a legnagyobb tulajnak az államnak nem lesz érdeke, csak jövő tavasz után....
Gratulálok a sikerekhez, ahogy írod konzekvensen nem tegnaptól.... Én az egész egzisztenciámat a “ trading like hell” szellemében hoztam össze, de dokumentációm nincs róla, pont elég tudnom, hogy azzá váltam, ami mindig is szerettem volna lenni. Spekuláns:)) További sok izgalmat, sikereket Neked is!
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.