Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Már megint temetitek :) a végén valaki bedobott 3000 db-ot ennyi, holnapi meghúzás az elején garantált.....
utána meglátjuk, ha a hangulat javul felfelé fog menni....
Ugyan a Richter eredménye meghaladta a DB várakozását, de a pozitív meglepetés felét az alacsonyabb forex veszteség okozta, ami sem az értékeltséget, sem az árfolyamot nem javítja - írja a Concorde Call. Mivel az eredmény a konszenzustól elmaradt, ezért arra számítanak, hogy a piaci várakozás lassan az ő 10-23%-kal alacsonyabb eredményvárakozásukhoz fog közelíteni.
A DB szerint a kilátások zordak: két további hasonlóan gyenge negyedévre számítanak egy fokozatos talpraállás előtt. Ennek ellenére (az ő várakozásaik alapján) a Richter még mindig 19 és 14%-os prémiumon forog a szektortársaihoz képest.
Erős kritikával illették a menedzsment terveit a pénzügyi teljesítőképesség szempontjából. A magyar piaci marketing költségek csökkentése szükséglet és nem erény, a munkaerőköltségek befagyasztása egy hatalmas megugrás után történik, a capex magától is csökkent volna és nem látják, miért jó a részvényeseknek, ha több pénz van a mérlegben, míg az orosz elszámolás $-ról €-ra váltása ugyan csökkenti majd az eredmény volatilitását, azonban konzerválja a dollár jelenlegi gyengeségét.
Mindez alapján fenntartják 32.000 Ft-os célárukat és Eladás ajánlásukat.
A fő (pozitív) kockázatok:
1) egy nagy részvény-visszavásárlási program,
2) a forint gyengülése, vagy a dollár erősödése,
3) a magyar egészségügyi reform visszafordítása,
4) javuló exportteljesítmény,
5) a cég kutatási programjában történő előrelépés,
6) egy nagy akvizíció.
---------
ugyanmár, a portfólió mindig csak a szapulós ajánlatokat tudja megtalálni? emlékszem még amikor az egis ellen írogatott, most meg a richter a célpont? a deutsche bankot se értem.. a magyar egészségügyi rendszer visszafordítása segítene a richteren? akkor már írhatták volna supermant is, a valószínűsége kb ugyanakkora
"RICHTER: Erős divergencia látható, így korrekciógyanús. A korrekciós szintek alapján 37800 és 38700Ft látszanak. A 36500Ft alatt stoppolni kell." chartcenter
Közvetlenü semmi, a Ft jövőbeni gyengülésére spekulálva vesznek ilyenkor bele az exportáló cégekbe.
Természetesen egy kamatcsökkentés nem jelent azonnal Ft gyengülést, de lehet egy "signal" arra vonatkozólag, hogy az év hátralévő részében tovább folytatódik a kamatcsökkentés, amire egy lassú de biztos Ft gyengülés következik be.
Mire az EURO ismét 260 Ft lesz, addigra beárazzák a Richtert is, mindenképpen pozitiv a gyógyszeriparnak ha gyengül a Ft.
most nem topikolnak, mert nincs rá ok, se rossz, se jó okuk nincs. mondanivaló ilyen helyzetben mi lenne? örüljünk, hogy így tartja magát (egis is) és nem esik tovább. meglátjuk délután mi lesz.
Citigroup, Credit Suisse: elemzői vélemények a Richterről
2007.05.09 08:41
Nem változtatott 40,000 Ft-os célárfolyamán és tartás ajánlásán a Citigroup a Richter részvényeire vonatkozóan a gyógyszercég tegnapi gyorsjelentését követően. A Credit Suisse továbbra is felülteljesítőre teszi a papírokat, célárfolyamát azonban 47,660 Ft-ról 44,000 Ft-ra mérsékelte.
Összességében a belföldi piac teljesítménye elmaradt a várakozásunktól, míg az orosz piacon látható folyamatok pozitív meglepetésül szolgáltak. A Richternek ugyanis sikerült átstrukturálnia az értékesítését és áthelyeznie a hangsúlyt a DLO támogatásban részesülő termékekről a szabad piaci termékekre. Ha eltekintenénk a DLO-s bevételektől, illetve a tavalyi év hasonló időszakában képződött 10 millió dolláros egyszeri tételtől, akkor a Richter FÁK piaci értékesítése 30 százalékos növekedést mutatna, ami ígéretesnek mondható. A Richter ugyan 20 százalék körüli szinten tudta tartani az üzemei eredményhányadot, de a forinttal szemben gyengülő dollár és euró nyomás alatt tartották a marzsokat.
A Buda-Cash elemzője 41.400 Ft-ról 37.000 Ft-ra csökkentette a gyószergyártó célárfolyamát. A minősítést továbbra is tartáson hagyva, mivel a hírkörnyezet továbbra is negatív (hazai árcsökkentések, kedvezőtlen devizaárfolyamok, továbbra is bizonytalan orosz piaci helyzet).
Nyitás után nem sokkal kikötünk 36400 körül, nap közben csorgás le, nap végére fel vissza 37000, mert rájönnek, mégsem OLYAN rossz a gyj, csak a kicsik ill remegö kezü parások dobták ki a pakkjaikat
A Richter az elemzők szerint a következő hónapokban ismét 40 ezer környékére kerülhet, így 36.500 forint alatt ismét érdemes lehet belevenni a papírba, ugyanakkor az Egis esetében nem valószínű, hogy visszatér a bizalom a következő gyorsjelentés előtt.
jó reggelt! szerintetek mi lesz ma itt? emelkedés vagy süllyedés? (és hagytátok nagyon hátracsúszni ezt a topikot. tán nincs ricsije sokakanak? vagy senki nem izgul?)
Több hasonló szituációt megéltem, eső csatornában mozgó részvénynél aláállni kifejezetten életveszélyes, nem tudom, hogy TA alapon figyeled-e, de bizony kinéz a 33000. Ami biztató lehet, hogy beragadtál ugyan és várnod kell lehet 3 hetet is, de várj, lesz még profitod rajta. Szvsz. Kosto szerint a spekulánsból egy időre befektető lesz amint beragad, most Veled is ez a helyzet.
ne is mondjál ilyeneket,mert rögtön agyvérzést kapok.
sikerült belenyúlnom 38-on.
tegnap halgattam reggel az inforádióban az elemzést,ott baromi hurrá optimizmus volt a duma.
erre itt tartunk megint.
nem tudom mi a fenét csináljak,majd nyitás után okosabb leszek.
vagy nem :(
Erre mondják kinek a pap, kinek a papné, én meg kifejezetten kezdek boldog lenni, sőt egyre boldogabb ahogy kotródik a helyére a Ricsi (kicsit pikkelek rá), szóval meg fogom fegyelmezni a kiscsávót hamarosan, a mozgását elnézve miniumum 35000-ig várok, de az eső csatorna és ebbe a korábbi lejtőket berajzolva olyan mélység van, hogy magam is csodálkozom (33000), de ahogy Ricsikét ismerem (meg néhány lúzer mellényomogató alapkezelőt akitől a frász kitört korábban) már ezt is elhiszem. Tehát irány nagyon dél, a Déli-sarkon várlak Ricsi, kapsz tőlem egy sallert.
A gyorsjelentésig szerintem ez a csorgás lesz (most még gyorsan elad aki tud). Mindkét gyogyósban. Aztán meg nekem kiszámíthatatlan...de addig biztos nem lesz fordulat. Én legalábbis most biztos nem vásárolok (még) be.
Szevasztok !
36990 !
A múlt héten már kezdtem egy kicsit optimista lenni ricsivel kapcsolatban mikor a 40k -t ostromolta:-(
Mi történhetett már megint ?Tudtok vmit ?
Babics 25k .-jától már megint kiakadtam.
Azért nem adom fel :-)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.