viccen kívül , engem komolyan érdekel! utálom az elvaratlan szálakat szerintem nem volt ez a tegnapi ekkora mélyütés ahogy Ferenc érzékelte, persze a saját szemszögéből biztos rosszul esett ezt elfogadom , 3 gyermek ráadásul csőtörés , miegyéb teéljesen érthető emberileg az ügyfél szemszögéből ha nézem, azt is megértem, "mi a fax a brókercégem nem tudja, hogy zárva lesz a világ legnagyobb piaca?? szerintem ezzel sincs alapvetően gond, Tehát összességében mindenkit megértéssel fogadok és szép napot kívánok
Hibák, hibák. Van sokféle belőlük. Ráadásul a hiba,
mint fogalom elég szubjektív is. Pontosan annyira, mint a jó vagy a
rosszindulat határa, tényleg csak nézőpont kérdése. Hibázni emberi dolog,
szokták mondani. De talán a hibáknál sokkal fontosabb, hogy ki is aki hibázik
és mi is rejlik a hiba mögött. Tegnap tájékozatlan voltam, nem figyeltem oda,
hogy Amerikában nem lesz kereskedés és nem csak hogy nem tudattam, de még azt
is sugalltam, hogy a reggeli indikációk alapján, majd délután emelkedhet megint
az amerikai piac. Tévedtem és a hibámat sokan észrevették. Képzeljék többen,
mint amennyien egy átlagos napon a pozitív dolgokra odafigyelnek. Csak úgy
izzott az internet: rajtakaptuk, megfogtuk, tévedett! Köszönés nélkül
záporoztak a "nem tűnt fel, hogy nincs Amerikában kereskedés ma?"
formátumú megjegyzések, a bűn bűnt kívánt és akasztani indultak, hogy a tett,
ne maradhasson szó nélkül. "Gyerekek, könyörgöm akasszuk fel!" Igen,
tegnap először gondolkodtam el azon, hogy három éve kelek hajnalban, hogy
sokakat szórakoztassak, sokaknak próbáljak egy kis reggeli piaci iránymutatást
adni, egy kis valósággal és emberséggel fűszerezve, ami persze nem mindenkinek
tetszik. Elgondolkodtam, de nem jutottam a gondolatom végére. Ferenc, nem kell túlzásba se esni :) továbbra is kedvel a többség, biztos vagyok benne.....
Igen, valóban szépen erősödhet a HUF az USD ellenében: Idén törte a havi emelkedő trendet, és a korábbi ellenállás közelében van, amit ha letör, akkor nagyobb erősödés lehet. https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_1a03547b146fd96f431fc51aad802995.png Hedgelni pl egy másik cégnél nyitott FX számlával lehetne. Illetve az is megoldás, hogy ha csak annyit USD váltasz be, amennyivel a közeljövőben kereskedni szeretnél, és ha tovább erősödik a HUF akkor veszel újabb USD pakkot ha szükséges. Illetve ha lesz majd egy nagyobb HUF gyengülés, akkor visszaválthatod a feleslegessé vált pénz egy részét HUF-ra. (Megjegyzés: deviza váltás csak kereskedési szándékkal lehetséges. Szóval ha devizát váltasz utána kereskedni is kell vele mielőtt visszaváltod a külföldi részvény kereskedés szerződésben foglaltak alapján. Enélkül elvileg nem szabályos a visszaváltása.) A Randomnál ezt minimális spread-del (pár centes) és 0.3% (min 5 USD illetve 1500 HUF iránytól függően) jutalékkal tudod megtenni szinte egész nap. Szóval 1667 USD illetve 500 000 HUF váltása esetén már eléred a minimális jutalékot. Úgy is juthatsz "olcsón" HUF-hoz, hogy magasabb USD/HUF árnál megveszel egy részvényt, és alacsonyabbnál eladod. Pl: 260-os USD-HUF árnál veszel 100 db 10 USD-s részvényt, és eladod 250-es USD-HUF árnál mondjuk 11-ért. Így a jutaléktól eltekintve 100 USD-t nyersz (ami átszámolva 25 000 HUF nyereség lenne), de a HUF-ban elért nyereséget így kell számolni: (250 * 11 * 100) - (260 * 10 * 1000) = 275 000 - 260 000 = 15 000. Szóval olyan mintha 150-es USD/HUF-os áron vettél volna 100 USD-t a pakkod egy kis részét így csökkentve a deviza beker átlagárad. Pl egy kicsi 2000 USD-s számlára számolva 260-es beker áron ez az 1 pozi elég jelentős (4.6%) USD beker ár csökkentést jelent: (2000 * 260 + 1500) / (2000 + 100) = 248 Több ilyen pozival szépen le lehet nagyobb számlák deviza beker árát is csökkenteni.
Senkit nem akarnék lebeszélni, mert olcsók,pontosak...De volt már megbìzásom, ami után felhìvtak,hogy komolyan gondolom-e. Persze nem gondoltam komolyan. De ha nyitok egy t-longot, akkor nem hìvnak,viszont nem engednek további nyitást. Úgy gondolnám, hogy ez nem kòser, szerintūk meg ūzleti titok.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Kereskedéshez USD-t szeretnék vásárolni, de a következő évekre jelentős gyengülést várok. USD esés elleni hedge-re van-e ötleted? https://pbs.twimg.com/media/DWGwuzmV4AAeFyO.jpg
Szia ! Én nem szoktam használni a villámkötés funkciót, hanem limit ajánlatokkal szoktam venni illetve eladni az USA piacon kb úgy ahogy te írod azaz 1-2 centtel a legjobb vevő / eladó alá illetve fölé szoktam beállítani az árat az ajánlatban . Ha nem rántják meg hirtelen az árat nekem kedvezőtlen irányba, akkor azonnal teljesülni szokott az ajánlatom (kb az esetek 95%-ában). Még nem nagyon tapasztaltam nekem kedvezőtlen slippage-t sőt inkább csak kedvezőt tudok említeni. Többször volt olyan, hogy pl xx.x4 a vételi oldal, és xx.x5 az eladói, és az ajánlatom xx.x45-ön teljesült. Üdv,
Van ingyenes, ha aktuális hónapban hozod az adott szinteknek megfelelő forgalmat vagy részteljesítés esetén kedvezményes áron fizetheted elő... vamit vmiért elv alapján működik az üzlet...
Ildike, olvasson erste hírlevelet.... Na az egy rakás xar, a rendszerükkel, a díjaikkal és a fiókokban ülő ügyfélszolgáikkal együtt, ehhez képest egy zárt amcsipiac -melynek ellenére az amcsi határidők még akár erőlködhetnek is délután -, az én szememben nem is tévedés. Megjegyzem a random hírlevelét én konkrétan nem bírom el se olvasni a stílusa miatt, de ha erre van fizetőképes kereslet, hát legyen - a portfólió videoelemzései is egy rakás bulvármoslék, valószínűleg nem véletlenül Hol vannak azok a jó kis reggeli tőzsdecápás hírlevelek tancs szintekkel, elemzésekkel, piaci pletykákkal..... ;) :D :D :D :P
Senkit nem akartam megbántani és alapvetően én is elégedett vagyok, csupán a tévedés, az tévedés. Azt viszont kevésbé értem, hogy miért kell egy brókercéget és a vezetőjét ajnározni? Néha úgy látom, hogy olyanok vagytok, mint a gyerekek. Ők szolgáltatnak, mi fizetünk, minek nég nyalni és falni is őket? Még elbízzák magukat:) Hali, Ildike
jut eszembe , engem privát az is érdekelne, hogy mi a helyzet a falba elfolyó vízzel, sikerült-e megtalálni a helyét a törésnek és lokális bontás mellett orvosolni a bajt?
emberként hibázik néha Ő is , de végtelenül korrekt emberként holnap be is fogja írni, hogy figyelmetlen volt trend fm en is sokszor tévednek bele az éterbe , de ez van ettől függetlenül az észrevételed megáll :))
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?