Korábban volt szó róla, hogy miért kellett a minimum díjat emelni. A Random 2016-os üzleti jelentésében benne van az oka:"A tőzsdei prompt kötések minimum díját 2017. júniusától felemeltük 149 forintról 199 forintra, mert a
BÉT 50 forintot, a KELER 90 forint minimum díjat számít kötésenként, így az eddig rentábilis apró
ügyletek díját a második lépcsőben (első lépcső 2016 -ban 99 forintról 149 forintra) nyereségessé
alakítottuk, így normál piaci árazást használunk. "
nem írtad, csak úgy viselkedsz... pl.: "ha egy kis pitiàner fillérb@szot akarsz làtni akkor nézz a tükörbe"
ha elolvasod a hsz.-okat elég sok pitiáner van itt a fórumon.
érvelni nem tudsz, csak másokat minősíteni, de ezzel inkább saját magadat "áraztad be"
Ok. Akkor ez jó kiindulási pont. Ebben a hónapban lejár az ingyenes 6 havi 10-s könyv s akkor valami kell helyette. Hála a Mészáros papíroknak, volt sok forgalmam, egyeztetek majd a Randomosokkal hogy melyik lenne ingyenes.
előző hónap forgalma alapján... és persze attól függ melyiket igényled (1,5,10,20), ha tehát 20-as kérsz, de csak a 10-es szint forgalmát teljesíted akkor a 10-es szint ára ingyen, a feletti részt pedig fizeted...
hogy nyugaton mennyi ingyenélő csoringer kereskedik... ingyen real time a frankfurti és a new yorki tőzsdéhez??? felháborító... sőt igazi kommunizmus...
1. "melyiket allitsam be, ha egy adott szintet fentről elerve szabadulnek a pakktol "
A megbízás típusa: stop limitÉrvényesség: általában napi ajánlat, de lehet pl. visszavonásig is, ha hosszabb távon érdekes számodra
2. "es ha kell aktivalasi ar, azt a saját stop-loss szintemhez képest hova allitsam"
Természetesen kell aktiválási ár, (hiszen anélkül nem is kerül érvénybe a megbízásod, eleve nem is engedi lezárni a megbízást) ezt az adott papírnál megszokott árlépéshez és a mozgási dinamizmusához érdemes igazítani, hogy pánik esetén ne ugorja át az aktiválási ár - limit ár távot. Kis papíroknál érdemes nagyobb távot megadni, blue-nál lehet kisebb is.
Az IB oldalán fent van elég részletesen elmagyarázva, videóval szemléltetve jónéhány megbízás típus, köztük a stop, stop limit és társai, hogyan kell alkalmazni long v. short poziban.
link
Kerdezhetek Netboon-nal kapcsolatban kezdő Randomoskent?: azt mar megtaláltam, hogy a Stop-Losst ugy tudom csak beállítani, hogy az adott papírra eladást állítok be (tenyleg igy lehet csak?, nincsen az adott pakknak kulon "paraméter-menuje"?), viszont ott 3 opció is van (Stop limit, Stop piaci es talán Market-to-limit), es van amelyiknel aktiválása ar is kell.
Na, most jon a full amatőr kerdes, melyiket allitsam be, ha egy adott szintet fentről elerve szabadulnek a pakktol (es ha kell aktivalasi ar, azt a saját stop-loss szintemhez képest hova allitsam)?
Mert ugyan ez eddig nem volt kerdes számomra, de az lett, mert hiába ment a meghatározott szint alá az árfolyam, a pakk megmaradt... ergo:elcsesztem vmit.
Koszi elore is!
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?