Nem emlékszünk rá, mikor láttunk utoljára vételi minősítést Rábára. Most megérkezett.
Makray Péter, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője a konszenzus meghaladó negyedéves eredményt követően 913 Ft-ra emelte a részvény célárfolyamát és ezzel egyidejűleg vételre minősítette fel a részvényt.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=47669
Évek óta a piaccal szembe megyek...... És kezd fogyni a türelmem és a tőkém………..))))) De elkell gondolkodnom azon is hogy ha rosszul csinálom akkor miből volt tőkém.........? p.la ma
11K máris betöltődött 6 brókercégtől a 610-615-re. Ez továbbra is nagyon határozott vételi érdeklődésnek tűnik. Ez a papír csak azért nem lő ki, mert van, akitől itt is meg lehet venni. Amikor elfogy, akkor nagyot fog ugrani...
635-ről csak 131db származik, ezért nem aggódom, a nagyobbak 610-ről és 625-ről, tehát még belefér, de mára már emelkedést vártam. Ezt a csíkot emelkedéssel képzeltem el, ez most egy kicsit fájt (Zorg /ötödik elem/)
Zborde, a Te 635-ös vételed is ugyanolyan jó lesz, ez a pár 10 ft nem fog számítani. 700 fölött fogjuk eladni. Hogy mennyivel fölötte, majd meglátjuk. A középtávú csatornát már kétszer is áttörte, most pedig szépen kioldalazunk belőle, annál nagyobb lesz az emelkedés, minél nyugodtabb. Szokatlanul nagy a vételi érdeklődés. Az amerikainak ezek szerint maradt még, de hidd el, ennek az egész rába piac csak örülni tud jelen pillanatban.
Kedves kemény, írod: "tecnikailag bullos a papír". Elárulod mi alapján bullos? Akárhogy nézem a Rába chartját, az jelen pillanatban bármilyen időtávon kőkemény bear:) Persze, ettől még lehet forduló (én is figyelem, de még várok, majd ha megindul), de azt állítani, hogy bullos történelmi minimum közelében..
Ja igen és még egy negatívum. Nagy az optimizmus. Nem jó jel kérem ez, nagyon nem jó jel ))) Mi a jó jel? NATO erős nyomást gyakorol a Hm re, elavultak a járművek……………..stb U SD rövidesen elszáll. Miért? Mert nincs más alternatíva. Egyre több nyilatkozat az erős (sebb) USD mellet. Járai gyengíteni fog még a parlamentszavazás előtt, mert bizonyítania kell hogy nem politikai és családi érdekek vezérlik a magas kamatok tartásában. Palástol nia kell, hogy nagyanyja a magas kamatokra utazik. p.lama
Nem jelent semmit, de ha már vettem 6000db rábát legalább bizhatok valamiben. Nem?:) Tecnikailag bullos a papír, a hétfői forint gyengüles, pedig külön jól jön a Rábának. Ja, és ne felejtsük el, hogy ebben a hónapban a HM gépjárműveket atadják. Szerintem 2hét, és 750Ft a papír.
Kedves guest! Ha engem kérdeztél, nos, én nem tudom biztosan, hogy az amerikai volt, sőt azt sem, hogy amerikai volt ez az amerikai. Viszont valaki 10K-s csomagokban adogatta, ez tény. Ha megfigyelted, akkor láttad, hogy főleg nap végén. Nem volt véletlen, hogy nap végére az 590-605-ös tartomány megtelt vevőkkel (kb 50K). Tegnap ez a sáv már nem kapott részvényt, tehát vagy elfogyott, vagy rájött, hogy drágábban is el tudja adni. Azt is láttuk, hogy vki egy 100K-s csomagot eladott tegnap 610-es áron. Ez szvsz beleillik a képbe, nem sz*rakodott 10K-s csomagokkal, ha talál egy olyan vevőt aki megveszi egyben. Ilyet csak brókeren keresztül találhat, valszeg egyazon brókercégnél, de más ügyféllel. Ezért gondolom, hogy ez volt az utolsó csomagja.
Tanácstalan vagyok, de a birka szellem megmutatja az irányt. Talán, ha még valaki megerősíti egy 1000Ft-os célárral, akkor belendülhat mint az atom. 700Ft után jönne a rally, addig csatornában van a papír.
Az már látszik, hogy nem bénák ülnek a RÁBA kispadon. Folyamatosan jól fedezik a dollár gyengülését, lehet, hogy nem is kellene gyártaniuk semmit, csak folyamatosan jól mozgatni a pénzüket. Ezért gondolom, hogy előbb-utóbb saját részvényeket is fognak vásárolni, hogy a tőzsdei megitélésük is pozitív legyen.
Kedves Lau! Azért ne csak a bikára emlékezzünk! Hány cég/ügyfél töltögette vissza ajánlatait a folyamatosan öntő BC alá? - és ott sajna nem a 'kicsik' kerekedtek felül. Egyébként én is bizakodó vagyok a Rábát illetően.
Kedves Láma, amerikai adta, Concorde-on keresztül. Hogy maradt-e még? Lehet, de az hogy 30K vevő maradt záráskor a könyvben 600-595-ön, TALÁN arra utal, hogy ennyi volt. De ha mégsem, nem gond valószínűleg, újra és újra alá állt az összes többi brókercég, + ott a felminősítés, nagyon alja szaga van, értve ezen, hogy néhány tizest még csúszik esetleg, de ez abszolút belefér, tankolunk tovább, ez ha ez a papír nem lesz legalább 700-on még idén, visszaadom a tőzsdei diplomámat :) ráadásul akár jöhet egy kisebb midcap rally most a nagy végén, amiben a legnagyobb hazai szereplő által hosszú ideje először fel és vételre minősített papír nem hiszem hogy rosszul szerepelne... Ismétl em: a leginkább bizakodásra okot adó fejlemény, hogy az egész piac újra és újra alá állt: 1-2-5-10 ezres vételi ajánlatok álltak újra 600-ra 6-8 különböző brókercégtől, egy-egy öntés után. Esetleg már alaptól is lehettek benne megbízások. Másik fórumon is írta valaki: nem emlékszik az idejére sem, hogy így alá álltak volna a rábában egy ekkora eladói pakknak. A 17000-es richter jut eszembe róla...
Szóval öntötték!? Hm….. Val ószínűleg a Kínaiak mert nem jött össze a vegyes váll. No meg esik a USD is ((((( A HM szerződés is csúszik………….. Az Erste is adja…………….. Nem is volna ez nagy baj ha volna egy HM pót megrendelés. De hát arra kis esély van. Főleg így hogy a spekik is adják. No megyek és busolok Bélával egy sort. p.lama
Rába: hosszú idő után az első vételi minősítés (Erste)
Ugrás a cikkhezMakray Péter, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője a konszenzus meghaladó negyedéves eredményt követően 913 Ft-ra emelte a részvény célárfolyamát és ezzel egyidejűleg vételre minősítette fel a részvényt.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=47669