Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Monster 2007. 11. 27. 11:10
Előzmény: #16379  siemens
Ha valaki nem venné észre:
link

Ez is jó nekünk:)
siemens 2007. 11. 27. 11:00
Egyedi kormánydöntéssel támogatott beruházások : A Rába Futómű kft. 142 millió forintos készpénztámogatásra érdemesített???
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 10:57
Előzmény: #16377  TrendMan
Hi Dlph! Újra itt??? Valahol láttalak felbukkani... végre!!!

Rábát tartod még??? Meddig?
TrendMan 2007. 11. 27. 09:53
Előzmény: #16376  On-Line
De, de ! --> Gazdassági atomháború van !
Úgy hivják, hogy jelzálogpiaci válság van !
Az amerikai életforma kezd összedölni, mi meg jó szolga módjára mindent átveszünk onnan :-(
On-Line 2007. 11. 27. 09:41
Előzmény: #16375  Törölt felhasználó
szinte az összes papír fordulóponton van

OTP
MOL
RICHTER

remélhetőleg megjön az ész is.....báár abból mostanában nem sok van
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 09:33
Előzmény: #16374  Törölt felhasználó
Egyszerű a képlet!Valaki megnézi a brókercégénél az mmts-ben az első 20 vételi ajánlatot!Sok részvényt akar venni alacsonyan,de nincs sok eladó beállva,de vevő sincs sok!500 darabbal letolja szűk 100 pontot,aktiválódnak a stoppok!Lett máris 6000 darab eladó az 5-ös könyvben.5500 darab nettó részvény!Ezt nevezhetjük rablásnak!!!És valóban hiszti az egész,amire a mostani elemzők még rá is játszanak!Mert valljuk be,hogy sortolni nem sok értelmét láttam már én sem,mert azon a ponton volt az árfolyam,ahonnan könnyen elképzelhető volt a fordulás és kockázatos lett volna nap elei sortot nyitni...
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 09:26
Előzmény: #16373  On-Line
Na jo..ez a hiszti azert megis sok!

Nem atomhaboru van.
On-Line 2007. 11. 27. 09:14
Előzmény: #16372  Törölt felhasználó
eljött az idő, amikor már nem az ész diktál

én barom meg nem mertem már shortolni
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 09:08
Előzmény: #16371  Törölt felhasználó
Mi ez ha nem stoppok kiütése???
Törölt felhasználó 2007. 11. 27. 09:03
Előzmény: #16370  Törölt felhasználó
Behalok,hogy mi folyik az árfolyammal...?
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 21:09
Előzmény: #16369  Törölt felhasználó
Ezt en is csak megerositeni tudom velem mar 1250-nel el akarta adatni,aztan kuldte az sms-eseket amikor 2800-rol elindult lefele,majd megallapitotta hogy o milyen okos es megmondta,aztan en elkuldtem a p-ba es megkertem hogy felejtse el a szamomat.
A maganbankarokat azert eresztik az ugyfelre,hogy elszedjek a penzunket,meg riogasson,ha kerdezel tole valamit a legtobb amit mond az az hogy meglehet probalni,de lehetnek buktatok.
Az egesz bankar kozosseg rohely,kevergetik a sz-t, es szorakoznak masok penzevel,rosszabb mint a maffia,mert ott ha erossebb vagy akor visszaszerzed a penzed,ezek meg hivatkoznak az apro betus reszre.
Amikor Raba-t vasaroltam 600-on a maganbankar tobbszor le akart beszelni,de nem hagytam magam,es milyen erdekes nekem lett igazam.
Ne felejtsetek el A Rafi bevasarlasat 2350-nel,biztos a kisbetetesek evi lekoteset rababa tettek,csinalnak 50%-ot 5%-ot meg kifizetnek a balekoknak!
Bocs kicsit hosszura sikerult!
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 20:03
Előzmény: törölt hozzászólás
El kellene dönteni a szakértők között a hülyeségi sorrendet. Az egyiknél a célár 2350-2450, a másiknál 1900. Mint befektető sokszor a szakvéleményekre hallgat az ember. Ha brókerre hallgattam mindíg csak buktam. Mindegyik csak a jutalékra hajt és tojik az ügyfélre.
ferike73 2007. 11. 26. 19:52
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 18:33
Előzmény: #16362  Törölt felhasználó
simán lehet, hogy egy ilyen nap 2-3 közepes spex zár pozit. A többi a rá szuperponálódó természetes mozgás, DT ügyeskedés, stb.
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 17:15
Előzmény: #16365  Törölt felhasználó
3021 !

Ezelőtt egy évvel is sokan beültek várakozásra, és nyerhettek 100% fölött , akkor mi a gond most?
A mai befektetést fel kell fogni , hosszú távú befektetésként , annak aki saját tőkével játszik...én ezt teszem.
Legfeljebb , ha a rábám is és az otp-m is beragad várok, évvégén újra kötök annyit , hogy ne kelljen adót fizetnem( ha így maradna minden)és jövőre meg hátha egyszer felmegy....persze én nem ebből élek és legfeljebb nem veszek már ebben az évben semmit....ez van!!!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 17:08
Előzmény: #16364  Törölt felhasználó
Azon gondolkodom, hogy akik folyamatosan veszik 1900 körül azok is esést várnak? Én úgy vagyok vele ha nekik megéri venni akkor neken is megéri tartani.
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 17:03
Előzmény: #16362  Törölt felhasználó
A para és a türelmetlenség nagy úr !

Ha valaki nem tud várni ,pedig itt most a béten túl nagy választás nincs,akkor bukik.
A türelem is erény és sajnos, vagy nem sajnos , néha csak ez vezet eredményre,legalábbis kisebb veszteségre!!!
ferike73 2007. 11. 26. 17:02
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 16:57
Előzmény: #16356  csibe74
Úgy látom, hogy a hülye eladók nem fogynak el soha, folyamatosan bújnak elő mint a dudva. Fogalmam sincs, hogy ez a sok hülye balek honnan bújik elő folyamatosan.
Törölt felhasználó 2007. 11. 26. 16:54
Előzmény: törölt hozzászólás
Csak vicceltem , most jön a türelem időszak!!!