Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 16:03
Előzmény: #1459  Törölt felhasználó
érdekes lett a rába eladói könyve!
vételi oldalon nagy bidek-eladói oldalon kis offerek, még is állunk és várunk, valami készül, vagyis bűzlik győr és környéke, vagy hír lesz, talán?!
Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 12:59
Előzmény: #1458  Törölt felhasználó
állunk egy páran ezeken a szinteken, úgy látom talán meg is lesz, én sem bánnám, lenne még hely a portfoliómban, 1-2ezer darabnak.
Törölt felhasználó 2004. 05. 26. 12:28
Előzmény: #1457  Törölt felhasználó
Ez azért már elfogadható ár, beálltam a vásárlók közé, talán még akad egypár remegökezü speki és ránkborítja a Rábáját.
A forinterösödést a Járai, mig a dollár gyangülést Greenpan fogja rövid id?n belül megfordítani.
A hazai HM megrendelés pedig az árbevétel kb. 50%-át teszi ki.
Törölt felhasználó 2004. 05. 25. 14:58
Előzmény: #1452  Törölt felhasználó
A HM szerzödést is talán USD-ban kötötték?
Törölt felhasználó 2004. 05. 25. 09:24
Előzmény: #1455  Törölt felhasználó
Az augusztusi dematerializációnak van valami hatása a részvényre?
Törölt felhasználó 2004. 05. 24. 13:15
Előzmény: #1454  Törölt felhasználó
Sajnos? Mi tobb. Az arfolyam letores ellenem iranyul. Sajnalom.
Törölt felhasználó 2004. 05. 24. 12:05
Előzmény: #1453  Törölt felhasználó
Sajnos ,lehet, hogy az előzőleg hozzászóloknak lesz igazuk.
Törölt felhasználó 2004. 05. 24. 08:18
Előzmény: #1452  Törölt felhasználó
Nem ide kapcsolódó, de azért szép, nem?:))))))
Mit tudna a kinti tõzsdéken Béla alkotni :)))
"A Mitsubishi Motors árfolyama 37 százalékkal emelkedett, mert a társaság közölte: 11 ezer munkahelyet megszûntet és 4 milliárd dollár tõkeinjekciót kap a Mitsubishi csoporttól, illetve más befektetõktõl."
p.l ama
Törölt felhasználó 2004. 05. 23. 23:53
Előzmény: #1449  Törölt felhasználó
Kedves marquez.
Meltanyolom jo tanacsodat, de azt hiszem nem tudok vele mit kezdeni,mert mint tudod...a Tozsde iranyit.
Tisztaban vagyok azzal , hogy az arfolyam alja meg eddig nem latott szint fele tart, es nem onnan emelkedoben. De mindezt ugy mondom,mint csak lehetoseget. Minden esetre, en ugy dontottem, hogy Raba papirokat veszek , amennyit csak lehet. Vegul is dontesem inkabb hosszu tavu mint technikai, vagy barmi mas spekulacios hatteru.
Roviden szolva a hosszu tavu strategiam mottoja, az, hogy ; rovid tavon sokkal rosszabb mar nem lehet a Raba helyzete.
Törölt felhasználó 2004. 05. 23. 08:55
Előzmény: #1450  Törölt felhasználó
Egy kis adalék egyre több elemző emeli a tétet.
Még a pesszimistábbak is már semleges vagy tartást javasolnak.
Nagy jelentősége nincs ennek, de a hangulat a megítélés a Rábával szemben a pozitív felé közelit.
Ez szintén csökkenti a beragadás esélyét.
p.lama
Törölt felhasználó 2004. 05. 23. 08:47
Előzmény: #1449  Törölt felhasználó
Valóban viszonyulok érzelmileg))
De nem a papírhoz, hanem a benne rejlő profithoz.
Ha megnézed a Rába elmúltévek árfolyam mozgását, akkor észreveszed, hogy egy periodikus mozgást végez, viszonylag széles árfolyam csatornában.
A Rába egy viszonylag „kis rizikóval” kiszámítható papír.
Csatorna alján vétel……. csatorna tetején eladás.
Ha fordul a trend ez, akkor is muxik.
Nincs a trend irányának jelentősége az árfolyam ingadozásnak, van jelentősége.
Mi ebben a rizikó?:)
A rizikót, pedig a minél „kisebb árfolyam”, csökkenti.
Hisz a történelmi minimumok ecer csak elfogynak )))))))
Nem tudom mennyire voltam érthető és a gondolkodásom lényegét mennyire, tudtam átadni.
p.lama
Törölt felhasználó 2004. 05. 23. 05:07
Előzmény: #1448  Törölt felhasználó
Tisztelt Láma és JPMorgan!
1. Köszönöm a véleményeteket.
2. Úgy látom gondolkodásotokban van egy közös pont, mégpedig az, hogy történelmi minimumán van a Rába árfolyama. Lehetséges, hogy valóban ez az alja, DE! miért ne mehetne sokkal lejjebb? Tényleg csak jótanácsként mondom, - a saját káromból okulva - hogy azért mert egy papír a névértéke alatt van, még nem olcsó. Miért ne lehetne 700, 600, 400 Ft? Vesztette már el a maximumárának több mint 90 %-át hasonlóan likvid magyar papír is. (lásd pl. Prímagáz, ezt anno még én is nagyon megszívtam, amikor 12.000-ről leesett 3.500-ra beszáltam, aztán leesett még névértéke alá is, kb. 850-ig.)
3. Én úgy látom, hogy P.láma ÉRZELMILEG viszonyul a Rábához. André Kostolany (= a nagymester) is megmondta, hogy sikeres befektető ezt a hibát nem követheti el.
Törölt felhasználó 2004. 05. 22. 21:50
Előzmény: #1446  Törölt felhasználó
Veszteseges, veszteseges... es akkor mi van ? Akkor olcso egy reszveny, ha csak veszeteseges.
Törölt felhasználó 2004. 05. 22. 11:58
Előzmény: #1446  Törölt felhasználó
Halkan szeretnék beleszólni a diskurzusba.
Fedezet hiányos szerződések második negyedre „kifutottak”!!
USD az export árbevétel cca 50%, ha jól emlékszem a tervszámokban 205 árfolyamon véve figyelembe.
Huf/Doll ár: én egy keményebb trendfordulót érzek.
Akár be is szakadhat a forint egy jobb USA adatra.
„A gépipar brutális válságban van világszerte.”:
Ez így nem igaz!!! ))))
Hm….. jövö?
Biztató!!!
Ázs ia: lásd a növekedést vissza kell fogni.........!!!!!
Szavaid használva BRUTÁLIS piaci lehetőség.
Rába: Kinai piac 5% majd akár 15% részesedés.
(ha jól emlékszem)
Fel tudja valaki mérni?
Van konkrétabb számszerűsíthető adata valakinek erről?
„Ha felvásárolják” téma.
Ügyesen az esésben is sikerült Bélának profitot termelni.
A trend eddig „dél” volt.
Történelmi minimumokon vétel emelkedésben eladás........ ))))
Ecerü ez!!!
Majd a profit mehet Icához (ö a csapos) illetve a déltengerekre.)))
p. lama
Törölt felhasználó 2004. 05. 22. 05:59
Előzmény: #1445  monster
Kedves Monster!
Közhelyek:
1. Az euro export jelentéktelen.
2. Tőlünk nyugatabbra a hasonló teljesítményű gépipari cégek névértékük töredékére estek. A magyar piac kicsi és rugalmatlan.
3. Ha jól tudom a korábbi fontos brazíliai és iráni export nár szinte teljesen megszűnt.
4. A gépipar brutális válságban van világszerte.
5. Az árfolyamemelkedéseke t az intézményi befektetők arra használják, hogy beletömjék a kicsikbe a papírokat.
6. STB....
SZVSZ csak felvásárlás esetén nőhetne jelentősen az árfolyam.
De győzzél meg, hogy miért jó befektetés Rábát venni. Tényleg érdekel a véleményed.
Maradok továbbra is tisztelettel.
monster 2004. 05. 21. 23:47
Előzmény: #1444  Törölt felhasználó
Barátom!
Ha jól láttam, akkor ez az orosz üzlet is euróban köttetett, és jó esély van rá, hogy ezután is abban fog.
Törölt felhasználó 2004. 05. 21. 19:42
Barátaim! Tök mindegy, hogy a Rába mennyi megrendelést kap külföldön, mert a fedezet enyhén szólva nem túl rózsás. Jelenleg kb. a korrekciókat is figyelembe véve 235-240 közötti Huf/Dollár alatti árfolyamon VESZTESÉGES AZ EXPORT!!!
Törölt felhasználó 2004. 05. 21. 15:32
Előzmény: #1441  balta
Szerinted őszinte lenne a válaszom?:)))))))
Me gjegyzem, munka közben nem fecsegek.
Ezt megtanultam Bélától.
p.lama
Törölt felhasználó 2004. 05. 21. 15:31
Előzmény: #1441  balta
még vesz, mint ahogy én is azonnal, ahogy megint lesz eladó tétel 795 alatt!
balta
balta 2004. 05. 21. 14:30
Előzmény: #1440  Törölt felhasználó
Láma: vesztek még vagy realizáltok?

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek