Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2020. 12. 15. 07:04
Előzmény: #98517  Idea
#98520
Pszichológia:
Az évekig tré Rábában jó ideig lesz miről csámcsogni
Felgyülemlett a sok sok sztori.
A NER,CSM. ML. , Szingapúr, Szijjártó ...telek
Potyogni fognak a sokat sejtető impulzusok !
komolysagotkerek 2020. 12. 15. 06:47
Törölt hozzászólás
#98519
Törölt felhasználó 2020. 12. 15. 03:32
#98518
Következő szint 2450ft
Idea 2020. 12. 14. 23:52
Előzmény: #98515  einstein
#98517
Régebben én is úgy voltam vele, hogy fundamentálisan ígéretes részvénybe kell tenni a pénzt. De az évek folyamán minden hajlamos megváltozni, legtöbbször elromlani.  Ami szuper jónak tűnt, idővel átlagos lett. Ráadásul funda 10%, pszihó 90% a klasszikusok szerint. Na akkor jöjjön a ta, de az meg inkább csak statisztikailag jó, nekem túl változékony. Ma már inkább helyzeteket keresek amiből kisülhet valami jó. Aztán lehet örülni az 5-20-50-300-500%-nak, utána mi lesz a részvénnyel az tökmindegy, ha a ziccer után fél évig csak esik, hadd essen, alakul az újabb kör. A funda segít elkerülni a nagyon szart, az az alap ta amit én tudok, segít elengedni a dolgot ha nem jó irányba megy és segít benne maradni ha az átlagnál sokkal jobb. És csak kp, áttét (számomra) egészségtelen és becsapós. Egy-egy valamibe csak a tőke egy részét.
einstein 2020. 12. 14. 20:20
Előzmény: #98515  einstein
#98516
Mindig partiba kell.állítani a ráfordított időt a haszonnal, és feltenni a kérdés, mennyi időt tudok, akarok a gép előtt ülni. Megéri? Időt nem.tudsz venni a pénzedér, aki erre áldozza annak magas hozamelvárásainak kell lennie. Más más dolgok mozgatnak embereket. 
einstein 2020. 12. 14. 20:16
Előzmény: #98509  Idea
#98515
Minden stratégia kérdése. Ha valami működik, ahhoz tartsa az ember magát konzekvensen. A rába nálam nem a ki/be ugrálás kategória. Arra a tőkém egyéb elkülönített része szolgál ( de az csak arra ). Itt nem éedekel a napi heti havi szám. NYESZen van. Van mellette otp, mol is, usa indexkövető alappk, nyugateuropai rv-k.Ezeknek nem a napi spekulatív mozgás a dolguk. Arra ott vannak a tőkeáttétes termékek, ott nem ez a gyakorlatom.
Lényeg hogy érezhetően profittermelő legyen  csomag.
balentum
balentum 2020. 12. 14. 19:20
Előzmény: #98512  pancserlama.
#98514
Akinek sok van ha beadná piacin, tuti töltődne az a rés. Csak ki fogja ezt megtenni???
pancserlama.
pancserlama. 2020. 12. 14. 19:15
Előzmény: #98510  eredmeny
#98513
“Egyébként igaz amit írtál egyáltalán nem elegáns egy magánbefektetöi kör / cég stb. bevonása a managmentbe ... Mondhatnám úgy is ez minden mostani tulaj érdekével alapvetöen ellenkezik.”
Nem tudjuk mi a mostani tulajszerkezet.
Ui.
Era mondta :
“Szerintem beindul
Nem mennének oda ilyen népek ha nem lenne cél vele”
S mi lehet a cél ?
Külsős szaktanácsadás ?
Vagy napjainkra már tulajdonlás esete forog fent ?
Várjuk a bejelentést.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 12. 14. 19:09
Előzmény: #98509  Idea
#98512
Csökken a forgalom
A realizálok rövidesen elfogynak 
Szóval az a fránya rés 
BMWF11 2020. 12. 14. 19:08
#98511
Jó lesz ez a papírka!
eredmeny 2020. 12. 14. 18:59
Előzmény: #98501  pancserlama.
#98510
Minden aszerint megy( néha vannak azért kivételek) ahogy a leendö NER lovagok érdekeinek megfelel.A Patec történetet egy db részvénnyel is meg lehet csinálni, no persze ha jönne pár % kal az valami komolyat jelenthetne.Egyébként igaz amit írtál egyáltalán nem elegáns egy magánbefektetöi kör / cég stb. bevonása a managmentbe ... Mondhatnám úgy is ez minden mostani tulaj érdekével alapvetöen ellenkezik.Azonban -- esélye szerintem 2% alatti -- nem kizárt.Egyenlöre megnyugodtak- pontosabban csillapodtak a kedélyek--De ez nem jelenti AZT hogy a változásokon túllennénk!, söt !Már napközben is írtam egy hozzászolást amit azonban mégsem küldtem el...=>>>..." következni illik egy bejelentésnek"Nos : Szerintem jönni fog, de lehet hogy érdemi/ lényegi változásokat nem fogják ( elöre) direktben leadni.Ami szerintem -- -- udvarias lehetne ----- hogy még a szokásos májusi éves kgy elött // talán még télen megszólal valaki a stratégiáról is...,
Idea 2020. 12. 14. 18:45
Előzmény: #98239  einstein
#98509
Érdemes keresni az alját, a tetejét. Nagyon sokszor lehet látni, hogy épp egy tüske készül, néhányszor nekem is sikerült ilyen tüskéknek a tetején kiszállni. Volt/van olyan is sokszor, hogy a legfelső tick vagy az alatta lévő én voltam pl sávozásokban, de volt már tüskékben is, de ott nehezebb sokkal. Jelentős arányban meg lehet neszelni a robbanásokat - mint pl ez a Rába volt most. Meg esetleg lehet is még. Belső infó nélkül, sosincs semmilyen belső infóm, se egyetlen spanom itt.
.
Az amit írtál, az egy befektetői hozzáállás, diszkontkincstárjegy +2% (a +2% a kockázatért...).
.
Nem jön be egy ötlet, hiába áll úgy a funda meg a ta is? -3%-nál ki onnan, jön a következő lehetőség. (De max -10-15%-ban mindenképp.) Utána épp fordul? Nem baj, majd a következő nem tréfál meg. De annak szerintem nem sok értelme van, hogy várjuk a sült galambot és lehet olvasni olyanokat, hogy -30, -45, -70, -90%-ban ül valaki. Ennek nincs értelme. (Velem is elő-előfordul, de kerülöm az ilyet mint a leprát.) Ehhez lehet olvasni szakirodalmat, vannak jó ötletek.
balentum
balentum 2020. 12. 14. 18:24
Előzmény: #98507  Bohocová
#98508
Na ne bohockodj már.:))))
Bohocová 2020. 12. 14. 18:22
#98507
Nincs ebben erő megy le ahonnan jött .
balentum
balentum 2020. 12. 14. 18:18
Előzmény: törölt hozzászólás
#98506
Szerintem van még olyan, aki 1190 környékén szeretné eladni csak azért, hogy réstöltés legyen.:)))
komolysagotkerek 2020. 12. 14. 18:12
Törölt hozzászólás
#98505
orbitalis 2020. 12. 14. 16:20
Előzmény: #98498  pancserlama.
#98504
kb ezt várja mindenki.
a könyv nem látszik túltöltöttnek, inkább mindenki arra vár, hogy meginduljon és elkezdik venni a könyvet. :)
pancserlama.
pancserlama. 2020. 12. 14. 15:46
Előzmény: #98499  zeed77
#98503
Holnap ill. holnapután, dec.15-16 án  a 10.15-11.16 csatorna tetejét nyaldossa. 
balentum
balentum 2020. 12. 14. 15:46
Előzmény: #98501  pancserlama.
#98502
Egyáltalán lesz itt bejelentés???
pancserlama.
pancserlama. 2020. 12. 14. 15:38
Előzmény: #98500  lifetrai
#98501
Inkább a B verziót látom.
1.  A NER es tőzsdei történetek
2. Ha a céget akarnák vinni előbb kiviszik utána mennek IT. FB be.
Az durva történet volna hogy egy állami cégbe magán cégvezetők mennek IT FB be "majd kilopják".
Ez nem volna elegáns.
Mondaná az én drága papám.
A nagy forgalom után következni illik egy bejelentésnek.
Lehet hogy generáli leadta a pakkot a CSM nak  vagy Patec nek ? 
Utóbbinál nem tudom képbe rakni az új vezetést.
Bejelentés után lehet majd igazán találgatni.