Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Monster 2007. 03. 02. 16:03
Előzmény: #6079  Törölt felhasználó
Mert semmi nem történik:)
Törölt felhasználó 2007. 03. 02. 16:01
Előzmény: #6078  Törölt felhasználó
Miért van itt ilyen nagy csend?
Törölt felhasználó 2007. 03. 02. 11:26
Előzmény: #6076  Törölt felhasználó
ténleg.... dejó...
Törölt felhasználó 2007. 03. 02. 11:07
Előzmény: #6076  Törölt felhasználó
Legalábbis ameddig én a könyvbe látok...
Törölt felhasználó 2007. 03. 02. 11:06
Előzmény: #6075  Monster
Figyelitek a könyvet? Ezt még én is fel tudnám szippantani. Nyista eladó!

Legjobb ajánlatok : 11:05:29
Vétel Mennyiség Eladás Mennyiség
1411 200 1412 100
1410 1803 1413 100
1405 125 1414 100
1401 1105 1415 100
1400 2644 1416 100
Monster 2007. 03. 02. 10:55
Előzmény: #6074  watson
Mindenesetre, ha valaki szemet is vetne a cégre, nem tudja olyan észrevétlenül bezsebelni, mert túl sok kézben vannak a papírok egyelőre.
És amíg a győri önkormányzatnak és az ebrd-nek megvan a pakkja, addig több kézben is marad:)
watson
watson 2007. 03. 02. 10:46
Előzmény: #6070  Monster
"közepes méretű vállalatok kivásárlására ... fókuszál" ez akár be is jöhetne, de szerintm a börzén kívüli cégek behozása lehet a poén mert ott nincsenek bejelentési kötelezetségek mint a Rábánál, igaz strómanokkal is dolgozhat :-)

Mindeni fosik kihúzni ilyen zuhéban, pedig nem lenne nehéz.
Tessék végre kihajítani a telekomot, lecserélni a Linamart, beadni a zaciba a Csepel bringát :-)))
Monster 2007. 03. 02. 09:43
Előzmény: #6072  Törölt felhasználó
Lehet, de mostanság annyira össze-vissza megyünk, hogy ami reggel tízkor zuhénak látszik, délutánra hegymenet lehet, illetve fordítva.
Törölt felhasználó 2007. 03. 02. 09:39
Vettem nyitóban, lehet hogy elsiettem??? :-(
szász 2007. 03. 02. 00:30
Előzmény: #6070  Monster
nem erre a vevőre várunk. annyira nem kockázatos, hogy kockázati tőkés kelljen :)))

monster egyébként persze, hogy ez van. Pannonplast, synergon? vicces.
a többi közül melyik cégnél lesz 10 % feletti növekedés? otp? 11?
szvsz nem árt lefedezni valamivel, de a piacon belül ez fog legjobban menni.
Monster 2007. 03. 02. 00:23
Előzmény: #6069  Törölt felhasználó
link

Vajon az ipari termékekbe belefér a rába?
Nem sok cég van ma a bét-en, amiben hasonló növekedési potenciál van.
Vagy új cégeket hoznak be a tőzsdére?
Törölt felhasználó 2007. 03. 01. 23:54
Előzmény: #6060  pundit
Pedig van ok a nyugtalanságra...
És ha netán a piac megcsuklik, a Rába is amilyen szépen ment felfelé (tititi - tá -), hasonlóan fog lefelé is menni (... - platty).
A másodvonalasok később érnek a csúcsra(pl. Danu, Pplast, Rába, Syni), és kicsit később is "kapnak észbe", hogy fordulat van. De behozzák a lemaradást...
Én legalábbis így gondolom...
suti 2007. 03. 01. 20:31
Előzmény: #6067  Törölt felhasználó
watson, te vagy a RÁBA élő reklámozója.
Mai is szépen megmozgatták a kicsit, nagyon tetsz a papírotok.
Törölt felhasználó 2007. 03. 01. 18:56
Szerintem Jó ez a papír!!!! senki el ne adja!!!!!
watson
watson 2007. 03. 01. 18:12
Előzmény: #6065  Törölt felhasználó
A látszat csal. Szép volt az átlagár, azaz ennyit adtak átlagban a papírokért ma: 1425

Amerikában még kinyitottak az idegbeteg európaiak segítségével, aztán megtalálták hova kell tenni a zsetont :-) Meglehet, hogy ma pozitív meglepetést fognak okozni...
Törölt felhasználó 2007. 03. 01. 16:37
Előzmény: #6064  Törölt felhasználó
1395
Törölt felhasználó 2007. 03. 01. 16:34
Előzmény: #6062  watson
watson!!!!

Ez nagyon szép volt!!:-))))))))

Próbálom majd űberelni, HA veszek!!!
Törölt felhasználó 2007. 03. 01. 16:32
Előzmény: #6059  watson
Reggel túladtam rajta 1490-en, ebéd után beraktam egy kamu vételt 1400-ra, mondván, úgyse teljesül. Alulbecsültem a sötét oldal erejét.
watson
watson 2007. 03. 01. 16:32
Előzmény: #6060  pundit
bubu, ha megvetted, versellni is kell hogy menjen ez a papír :-))

Ha én alap volnék,
csakis Rábát vennék,
Minden nap vagy kétszer,
szépen bezsákolnék... :-)))

Törölt felhasználó 2007. 03. 01. 16:30
megnéztem volna na hirtelen kikapják a 25k-ját mit csinál!:-)))

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek