Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Monster 2007. 02. 28. 22:24
Előzmény: #5999  szász
Nem, én azt gondolom, hogy az alapok, illetve nagyobb befektetők (nem szakmai befektetők elsősorban) kiszúrták benne, hogy komoly potenciál van benne, és gyűjtik, hogy szépen keressenek rajta.
De nem hiszem, hogy egy szakmai befektető állna mögötte, aki fel akarná vásárolni a céget. De ezt legkésőbb a q1-ből megtudjuk.
szász 2007. 02. 28. 22:19
Előzmény: #5998  Monster
nyilván ennek max harmada kerülhetett egy kézbe. vagy te azt gondolod, hogy normál piaci lelkesedésből megy föl valami 50 százalékot két hónap alatt? netán sokan olvassák a fórumot?
de tényleg érdekel. végülis ez is lehet, csak nekem kicsit hihetetlen
Monster 2007. 02. 28. 21:14
Előzmény: #5997  szász
Azt szerintem te sem gondolod komolyan, hogy egy vásárló vette meg mindet:)
szász 2007. 02. 28. 20:50
Előzmény: #5994  Monster
a gyorsjelentésből azt láthatod hogy mi volt dec 31-én. tudod mennyi volt azóta a forgalom? 6 800 000 darab. A saját részvényeket leszámítva úgy 12,9 millió részvénye van össz.
Monster 2007. 02. 28. 19:25
Előzmény: #5995  Pyriel
Azért csúnya lenne, ha azért kellene külföldi papírba fektetni, mert idehaza kiürül a bét:(
Pyriel 2007. 02. 28. 19:20
Előzmény: #5994  Monster
Nembaj, ha majd ezt is felzabálják, végül majd megmarad a BÉT-en a Humet meg a Phylaxia. Jó lesz :)
Monster 2007. 02. 28. 19:18
Előzmény: #5990  zepi
Zepi, ettől sztem a rábánál még nem kell tartani, a gyj alapján nincs 12%-nál nagyobb részt birtokló tulajdonos a cégben, messze van még a felvásárlástól.
Törölt felhasználó 2007. 02. 28. 18:49
nos.. elvettek a csomagom felet ma tolem; stop szintet nem valtoztattam csak az eladas mennyiseget. ha nyugszik a piac es a rabat 1500 kozeleben latom, akkor visszaveszem. jobb a bekesseg :)
zepi
zepi 2007. 02. 28. 18:46
Előzmény: #5991  Törölt felhasználó
raba-fan !
azt már nem, ha veszett a fejsze, menjen a nyele is:-)))
Törölt felhasználó 2007. 02. 28. 18:43
zepi, akkor sürgősen add el a rábás-pakkodat!!! :)))
zepi
zepi 2007. 02. 28. 18:20
Előzmény: #5989  Törölt felhasználó
jól látod watson,veszegetem a rábát folyamatosan, de félek, hogy ez a cég is
a Lina meg a TVK sorsára kerül.
eddig ezeket gyüjtögettem aszt mind kirántották
a tőzsdéről:-(((
Törölt felhasználó 2007. 02. 28. 17:36
Előzmény: #5988  Törölt felhasználó
köszi!
Törölt felhasználó 2007. 02. 28. 17:31
Előzmény: #5987  Törölt felhasználó
Igen, kijött. Kismértékben tért el a várakozásoktól!
Törölt felhasználó 2007. 02. 28. 17:31
Előzmény: #5985  Monster
Ma majdnem eladtam, de jó, hogy nem tettem!
Törölt felhasználó 2007. 02. 28. 17:28
Előzmény: #5985  Monster
Nem ma jön ki a GDP adat? Vagy már megvan. Nem voltam délután gépközelben.
Monster 2007. 02. 28. 17:27
Előzmény: #5984  Törölt felhasználó
Ja, csak maradjon is így:)
Törölt felhasználó 2007. 02. 28. 17:19
Előzmény: #5983  Monster
Amiban jó a helyzet:

Stocks bounce back

Dow extends gains, up about 100, after Bernanke says markets appear to be working well; bonds struggle.
February 28 2007: 11:05 AM EST

NEW YORK (CNNMoney.com) -- The Dow Jones industrial average climbed about 100 points Wednesday after Federal Reserve Chairman Ben Bernanke said markets are working well, helping stocks recover from one of their worst days ever.

The 30-share Dow industrials (Charts), the broader S&P 500 (Charts) and the Nasdaq (Charts) all rose nearly 1 percent more than an hour into the session.
bull_markets_trader.ap.03.jpg
A man passes the famed bronze bull in New York's financial district, Wednesday, Feb. 28, 2007. The Dow fell 416.02 points, or 3.29 percent, to 12,216.24 on Tuesday.
dow_by_numbers.gif

The gains come on the heels of a brutal day for Wall Street. The Dow tumbled 416 points Tuesday, or 3.3 percent, its largest single-day point loss since the day after the stock market reopened after the Sept. 11, 2001 attacks.

The markets seem to be "working well" and are functioning normally, Bernanke told a House panel. The selloff also hasn't altered the Fed's view on U.S. economic growth, he added.

Stocks took off and rose sharply on the Fed chief's comments after posting modest gains earlier in the session.

DOW
+112.72
12328.96
+0.92%
NASDAQ
+19.72
2427.58
+0.82%
S & P 500
+14.93

1413.97
+1.07%
Monster 2007. 02. 28. 17:15
Előzmény: #5982  Törölt felhasználó
Sztem főképp az amcsikon és a ferdeszeműeken múlik:)
Ha náluk minden zöld lesz, akkor valszeg nálunk is venni fognak mindent.
Törölt felhasználó 2007. 02. 28. 17:10
Előzmény: #5979  watson
Na hát a tegnapi tippem sem jött be. De még milyen jó áron lehetett kapni és mennyit? Ez igen!

Nekem is ebrokim van. Reggel vissza akartam venni, de 1390-1400 tájékán meg már nyuszi voltam. Most már sajnálom. Szép estét mindenkinek! Holnap harcra fel. Irány az 1500-as szint ismét. Remélem ez a tippem bejön.

suti 2007. 02. 28. 17:09
Előzmény: #5980  suti
képzeljétek a bubujét ha este előrekül és látja a rábát!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek