Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 02. 13. 10:41
Előzmény: #5279  Törölt felhasználó
Ez a tőzsde!!!:o))

Én nem láttam itt vitát!!!
Törölt felhasználó 2007. 02. 13. 10:36
Jó látni ahogy elvitatkoztok. De mi ez a hullámvasút???
Cefa 2007. 02. 13. 10:32
Előzmény: #5277  Cefa
használja valaki a legújabb sdu-t?

az a kérdésem hogy mit kell csinálni a hozzá adott ini fáljjal mert írta a készítő hogy ki kell cserélni de mit mire kell cserélni?

Ez nincs leírva.
Cefa 2007. 02. 13. 10:28
Előzmény: #5276  Törölt felhasználó
ja amúgy az olaj is jól beesett!

több mint 3 dollárt.

Este lesz egy harcom az amibrokerrel!

Törölt felhasználó 2007. 02. 13. 10:25
Előzmény: #5275  watson
azért esett, mert a várható jó eredményt árazták eddig, most kijött és profitot realizálnak. innen indul fel újra. és mostmár tancs szintjéig! 1417 azt hiszem.
watson
watson 2007. 02. 13. 10:15
Előzmény: #5267  Monster
Nembaj srácok, fogjuk fel pozitívan a dolgot :-)

Ezek szerint ha valamelyik negyedévben rendesen begyengül a forint, mondjuk 280-as euroig, és pénzügyi eredmény helyett üzemin kerül kimutatásra egy jelentősebb összeg akkor hajlandóak lesznek kinyitni a szemüket az elemzők és észrevenni hogy több van ebben a papírban...
... most csinálhat 10mrd-os eredményt is, ha az pénzügyin kerül kimutatásra, akkor nem kell az elemzőnek. Na nembaj, én lehajolok érte :-)))
Cefa 2007. 02. 13. 10:06
Előzmény: #5268  watson
jaj szegény Rábámat jól beadták!
Törölt felhasználó 2007. 02. 13. 10:05
Előzmény: #5272  krebo
Nekem 12 kezdetűvel,de nem írom le mert agyonvernek a részvényesek!!:-)))
krebo 2007. 02. 13. 10:02
Előzmény: #5271  Törölt felhasználó
mennyinél érdemes venni?
Törölt felhasználó 2007. 02. 13. 09:50
Előzmény: #5270  zepi
Lehet velem van a baj de most miért esik????
Tudom-tudom még tudjak venni de már nincs több cash-em
zepi
zepi 2007. 02. 13. 09:48
flúgos vagy nem amíg lehet csipegetem:-))
Törölt felhasználó 2007. 02. 13. 09:46
Visszatolat Értem??
watson
watson 2007. 02. 13. 09:36
Előzmény: #5264  Törölt felhasználó
SmallCap, mi a probléma? Minden forrás szerint 3,2mrd lett a 2006-os adózott eredmény.
Minden tiszteletem a portfóliós csapaté, mert a cikk jó, de ebből következően azt leírni összegzésként, hogy "az elmúlt időszak rendkívül intenzív árfolyam emelkedése biztosan nem ezekre az eredményekre következett be" és az ingatlanokra fókuszálni oltári nagy baromság.
Monster 2007. 02. 13. 09:21
Előzmény: #5266  watson
Ezt nézem én is, hogy mi ezen a csodálkozni való?
A fedezet pont azért van úgy tudom, hogy kompenzálja az esetleges árfolyamveszteséget.
Ha gyengébb lett volna a forint, akkor az üzemi lett volna jobb, a pénzügyi meg gyengébb, egyből mindenki odalett volna érte?:)
watson
watson 2007. 02. 13. 09:19
Előzmény: #5262  Törölt felhasználó
Azért a butaság még ebből is virít :-)))))
Az ingatlan-story pont hogy mellékes...

Számoljatok barátaim!!!

Mennyi volt az ingatlan bevétel? Hasra ütök: 300 milla. Az eredmény 3200 milla.
Ha meg eredmény alapon árazunk, akkor egyébként is lényegtelen az ingatlan story, és csak annyira jó, hogy amíg ténylegesen felnő az üzemi eredmény (hedgel) addig kisegít.

Szóval eredmény alapon mélyen alulértékelt.
(Ne tévesszen meg hogy az üzemi eredmény jó része a fedezetek miatt átkerült a pémzügyi eredménybe!)
tigus7313 2007. 02. 13. 09:17
Előzmény: #5264  Törölt felhasználó
Smallcap!

Ha a realizált hedge-t üzemi eredménynek vesszük, )már pedig azzal kapcsolatosan keletkezett, csak a számviteli előírások miatt a pénzügyiben kell kimutatni)
akkor üzemi eredmény 2109 millió, pénzügyi eredmény 2,7 milliárd!

Ezen is lehetne tépelődni.....
Törölt felhasználó 2007. 02. 13. 09:14
Előzmény: #5255  watson
Watson,

Dobd el nyugodtan, de jó messzire, hogy Sherlock Holmes se találja meg...
509 m Ft az üzemi eredmény és 4.3 mrd Ft a pénzügyi eredmény. Ha kidobálóztad magad, akkor kicsit tépelődjél ezen. és ha végképp nincs semmi ötleted, akkor írj hasonlókat, vagy dobj el még valamit...
tigus7313 2007. 02. 13. 09:14
Előzmény: #5262  Törölt felhasználó
Azért a Portfolio inkább pozitív összefoglalást adott, azért pár dologban tévednek :-)))
Törölt felhasználó 2007. 02. 13. 09:11
Alexandrosz!

A bölcsesség ritka erény!

tigus7313 2007. 02. 13. 09:09
Előzmény: #5257  watson
Watson,

A mai Concorde levélből:
"A Rába eredménye ugyan elmaradt a várakozásoktól, de mivel ez a részvény jelenleg sokkal inkább ingatlansztori, ezért egy esetleges eladói hullám inkább vételi alkalomnak ígérkezik." :-))))))))

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek