Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 13:43
Előzmény: #4952  watson
forward 2007 P/E 11,4
balta
balta 2007. 02. 01. 13:34
Előzmény: #4954  watson
Watson: Ez a CIB (=RBHU) hogy jön össze? Egyáltalán mi az RBHU, nem a Raiffeisen Bank Hungary?
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 13:03
Előzmény: #4957  Törölt felhasználó
Napon belül értettem!!

Elnézést
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 13:00
Előzmény: #4956  Törölt felhasználó
Nem is olyan régen 3-4 nap alatt volt ennyi a forgalom...
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 12:54
Előzmény: #4955  Monster
Elcsendesedik a topic mint a forgalom!
Monster 2007. 02. 01. 12:26
Előzmény: #4954  watson
A mindkettő az vicces lenne:)
De eladni sem hiszem, hogy adnának saját részvényt, így sem dúskálnak benne.
watson
watson 2007. 02. 01. 12:24
Előzmény: #4953  Törölt felhasználó
KH (=KBC), CIB (=RBHU), OTP, KELLER számlái vannak a cégközlöny szerint :-)

Akkor ezek szerint akár ők is vehetik otp, rbhu-n keresztül... (vagy adhatja ...kbc-n, vagy mindkettő :-))
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 11:45
Előzmény: #4952  watson
otp rbhu erste veszi!
mkb unicredit kbcsec adja!
watson
watson 2007. 02. 01. 11:40
Előzmény: #4951  Törölt felhasználó
Röviden a növekvő eredmények miatt 12-14.
De ha ezt nem is árazná be a piac, számítok arra hogy a beárazott PE-n túllendülünk, és a túlvettség miatt elérjük ezt.
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 11:26
Előzmény: #4941  watson
miért számolsz 12-14-es P/E értékkel?
pédául a GM P/E értéke 7,6
watson
watson 2007. 02. 01. 11:25
Előzmény: #4949  watson
bubu mesélj nekünk ma ki adja és ki veszi.
tigus és a többiek, meg tudja valaki mondani, hogy a Rába melyik szolgáltatónál tartja a papírjait, ill. hol adja a megbízásait?
watson
watson 2007. 02. 01. 11:21
Előzmény: #4948  watson
Most világosodtam meg, hogy:
végülis ekkora felvásárlás (változatlan sajátrészvény állomány mellett 14%) már a kitűzött célárak eléréséhez is elég lehet :-)
watson
watson 2007. 02. 01. 10:57
Előzmény: #4947  Törölt felhasználó
Kiszámoltátok hogy a 3 "tranch"-nyi papír ami 1.900.000db, az a cég 14%-a?
A cég sajátrészvény állománya kb ennek a harmada 640edb ami idénre elég és 10%-át maga a cég kell felvásárolja, hogy odaadja a vezetőinek. Ti az emelkedés végén vásároltatnátok fel a céggel? Lehet hogy már a CD-s 120e darab is ennek a része volt nem? Akkor meg igen stabil kézben van :-))
Ja és ha vezetőként 2000-et vizionálnátok és a most kapott papírokat eladhatnátok májusban 1500-ért, akkor eladnátok, vagy kivárnátok a 2000-et?
Egyébként vezetőként példát kell mutatni a befektetőknek (mint pl Csányi) hogy legyen kedvük tartani és tovább hajtani :-)
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 10:45
Előzmény: #4946  Monster
pontosan.Amúgy meg az 1500 és 2000 ft-os sajátrészvény lehívások irányadó minimumok.
Monster 2007. 02. 01. 10:42
Előzmény: #4945  Törölt felhasználó
Sztem annak sincs oka aggódni.
Aki ilyen tételben veszi, az befektető, le se szarja, hogy egy pár hétig mondjuk korrekciózik a papírja, azt az érdekli, hogy éves szinten jól hozzon a konyhára.
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 10:40
Előzmény: #4944  Törölt felhasználó
Aggódjon aki tegnap vett fél milliárdért 1330-ig!
Ne mi 800-asok.
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 10:37
Előzmény: #4943  Törölt felhasználó
Add el, a 40% szép pénz. Ha a gyj nem lesz csúcsszuper és március 24. is rosszul alakul, a papír simán visszamehet akár 1000 alá is, tehát rövid távon tisztán spekuláció további növekedést várni. Ha meg minden jól alakul, kilőhet 1800-2000-ig.
Törölt felhasználó 2007. 02. 01. 10:31
Előzmény: #4942  Monster
Kedves Watson doktor

Már több mint fél éve megvannak a Rába papírjaim. Egyedül csak funda alapon vettem őket. Nem tőzsdézem régóta, ezért gyakran elbizonytalanítanak egyes elemzések és vélemények. Ez is nagy dolog, hogy eddig kitartottam. Néha iszonyatos kereskedési kényszer jött rám pl. OTP rally idején, de meg bírtam állni és nem adtam el.
A régi stratégiám már nem ér túl sokat. Emlékezz vissza február 6-ra terveztem 1100-at! Most meg célárkeresőben vagyok. Sajnos úrrá lett rajtam a mohóság, kezdek irracionális célokban gondolkodni. Le kell állítanom magam!!!!
Monster 2007. 02. 01. 10:24
Előzmény: #4940  Törölt felhasználó
Egyelőre elég bizonytalannak tűnik, hogy most lesz-e korrekció, eladó nagyon kevés van, legalábbis ameddig ellátok a könyvban.
watson
watson 2007. 02. 01. 10:23
Előzmény: #4937  watson
ratm, ha én nem hinnék a papír mögött álló fundamentumokban, akkor nem merném tartani a papírt.
malev, ha befektetőként veszel egy papírt akkor nem a CD célára kell befolyásoljon, hanem a sajátod. A CD el van tévedve... korábban felvázoltuk, hogy egy 3-3,5mrd-os éves eredmény mellett egy 12-14-es PE-vel 2800-3800 forint a reális árfolyam, felvázoltuk azt is, hogy az ingatlan portfóliónak 760Ft-os jelenértéke van 50%-os megvalósulási esély mellett és ebből meg a jelenlegi eredményből meg az eddigi sajáttőkéből számítva 2000 forintos sajáttőke adódik.
Ergo le lehet szarni a CD célárát meg akár a közeli fibo szinteket is, ennek a papírnak a 2000 feletti árakat el kell érni. Ha ezt 1,5 év múlva teszi, hát tegye. Közbe annyit eshet amennyit akar, de ez benne van és csak idő kérdése, hogy mikor ébrednek rá szélesebb tömegek.
Kína, Suzuki, USA... meg csak hab a tortán. Ja és még mindig bulish a környezet és még mindig laza az eladói oldal.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek