Topiknyitó: Magicmaan 2012. 05. 30. 12:05

Pénznyelő elköszön  

"Kedves Fórumozók!A Portfólió moderátora hétfő este úgy döntött, hogy tiltólistára tesz. Felesleges és nem is kívánok abba belemenni, hogy ez szerintem mennyire volt jogos, vagy sem. Tény, hogy a viták során gyakran voltam erőszakos, cinikus, piszkálódó, akár szándékosan is provokatív, a 12 év alatt írt sok tízezer hozzászólás némelyikében még bántó is. Ez, ill. a vitastílusom talán többeknek nem tetszett. De arra mindig ügyeltem, hogy ténylegesen durván személyeskedőt, alpári sértést ne írjak. Ezt a határt, amit én saját magamnak szabtam és magam miatt betartottam, velem szemben sokan átlépték: az elmúlt sok év alatt szídták édesanyámat, elhunyt apámat, az akkor még meg sem született fiamat, zsidóztak, cigányoztak, komcsiztak, hazaárulóztak, seggeztek, férgeztek, geciztek, köcsögöztek, stb. stb. elzavartak az országból, a világból. Én egy hibát biztosan elkövettem: foglalkoztam ezekkel a beírásokkal.Mindentől függetlenül, ha valakit megbántottam bármelyik hozzászólásommal, ezúton szeretnék elnézést kérni tőle.Mint azt sokszor írtam: nincs, nem volt és nem is lesz másik nickem, így a Portfólió fórumairól 12 év fórumozás után távozom. Egyikeként a kevés (ha nem utolsó) még ma is aktívan írogató régi fórumozók közül. Fórumozós célra létrehozott emailcímem, a penznyelo@freemail.hu él továbbra is, azon bárki elérhet. Ezen kívül a későbbiekben megtalálhat bárki a Tőzsdefórumon is, ahová az utóbbi néhány évben már nem nagyon írtam, de ahol 14 évvel ezelőtt a tőzsdei fórumozást elkezdtem ugyanezzel a nickkel.Mindenkinek további jó - és higgadt - fórumozgatást és sikeres kereskedést kívánok:

Pénznyelő"
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exmnbs1 2012. 05. 31. 17:32
Előzmény: törölt hozzászólás
#300
kissé el vagy tévedve

pl a matematikusok tudásának kiteljesítéséhez nem volt szükség az USA-ra viszont a szabadságukhoz igen

akkoriban Erdőstől tudjuk ott is volt
No Jews tábla a parkokban

egyébként pedig felettébb visszatetsző hogy civint miután "bemutattad" kedvesezed és szeretettel zárod soraid
puritan 2012. 05. 31. 17:06
Törölt hozzászólás
#299
signal2
signal2 2012. 05. 31. 16:51
Előzmény: #296  Joezigy
#298
A beismerés nem egyenlő a megalázkodással, csak azoknak a gyenge jelleműeknek, akik így érzik. De ők nem is ismerik be a hibáikat, pont ezért.
Civinjanos 2012. 05. 31. 16:46
Előzmény: #294  Joezigy
#297
Kedves Joe Zigy,

hogy Pénznyelő hogyan gondolhatta?

Nyilván abból indult ki, hogy mindenki tanítható és bírálható is. Ami ebből az országból és topikból hiányzik, az a kultúráltság, a tájékozottság és a tudás.

Nyilván Ő is úgy vélte és véli, ahogyan én, hogy náci az fajgyűlölő és nem kritikus. A náci nem gondolkodik azon, hogy egy emberi lénnyel áll szemben, hanem szelektál, fajokra bont (ami non sense) és ezen az alapon bírál, szid és gyűlöl, üt, majd öl.

A zsidókat lehet, lehetett, kell és szükséges bírálni, elsősorban azokat, akik nem kellően okosak és ezért fajgyűlölő érvekkel replikáznak (cionisták) és ezzel tovább generálják az antiszemitizmust.

Jól tenné, ha felfogná, hogy ebben az esetben is - amit Ön említ (GG esete) – nem az a probléma, hogy kritizál bárki bárkit is, hanem az, hogy milyen alapon, milyen érvekkel és mi váltotta ki a kritikát (bírálatot) és arra miképpen reagál a kritizált. Pénznyelő példát mutatott abból, hogy tudást miképpen lehet átadni és miért fontos ez – ezzel sokaknak sok pénz keresett, ugyanis aki figyelt arra és értette, amit Pénznyelő írt nem vesztett a Humeten/Nutexen. Jól választott, a Humet/Nutex egy jól demonstrálható, mondhatni jellegzetesen magyaros (provinciális) eset; állatorvosi ló, könnyű felfogni mi történik ott és mekkora a veszteség – a részvények az egy huszonötödét (kettő százalékát) érik annak, amit értek akkor, amikor Pénznyelő 2009. elején hozzálátott a néptanításhoz.

-------------

Azt írja itt valaki, hogy nem a zsidóval van baj, hanem a zsidókkal. Igen általában a zsidókkal van baj, ha baj van, még pedig azokkal, akik nem eléggé kultúráltak és ha valaki megrója őket, mert piszkálják az orrukat, akkor már lenácizzák a kritikust. „Zsidó”, „náci”, ezek a szavak az általános szövegkörnyezetben piszokszavak, szitkozódás, nem más. Kéretik az orrokat nem piszkálni és máris elfogyott az ok, hogy a primitív zsidó másra sem hivatkozzék, mint a holokausztra.

--------------

Tisztázzuk le – erre lett volna jó pl.: az Alaptörvény -, hogy leírják nagyjaink miszerint Magyarország, európai, keresztény gyökerű ország és ezen a 93.000 km2-en mik az állampolgár jogai és milyen szellemű törvénykezés és ítélkezés miképpen fogja ezeket a jogokat megsértőket megfenyíteni. Ha ez világos lenne, akkor, zsidó, buzi, cigány, sváb, magyar, tót, kun, szóval mindenki tudná, hol van és mik a lehetőségei. Sajnos nem sikerült tisztázni az Alaptörvényben hazánk, mint közösség működésének alapszabályait.
Kiderült, hogy a probléma az, hogy az alkotmányozónak fogalma sem volt arról, hogy (a) mi célt szolgál egy alkotmány, ugyanis az nem az állam, hanem éppen ellenkezőleg: az állampolgár jogainak deklarációját szolgálja, az állam hatalmának körülírásával és behatárolásával (b) továbbá három fogalommal nincs és nem volt tisztában; ezek rendre: (ba) nemzeti, (bb) konzervatív és (bc) kapitalista.
Ezek lennének azok az alapértékek, amelyek alapján rendeződhetne ebben az országban sok minden. Nem lenne szükséges ellenségkép („büdös zsidók” „mocskos cigányok” „rohadt fasiszták”, „bunkó kommunisták” stb.), hanem volna közösen elérhető és elérendő cél, nemzeti öntudat és konzervatív (azaz a hagyományokon - amelyek közül a legfontosabb a bizalom - alapuló) kapitalista (azaz értelmes, érdekközpontú, kreatív és célszerű) gazdálkodás.
Pénznyelő a konzervatív és kapitalista szegmens okításába vetette bele magát és kevesek teszik meg ezt majd helyette. De ez legyen azok baja, akik kitakarították innen.

No de sok beszédnek sok az alja. Tisztelettel kérem, Önt t. Joezigy, és mindenkit, aki megtisztelt azzal, hogy őszinte híve szösszenetét végigolvasta, hogy adja át:

Ezt a három fogalmat – nemzet, konzervatív, kapitalista - tanítsák meg a szülők és a pedagógusok a kisgyermekeknek, hogy ők képesek legyenek már egy élhető, európai (értsd: nem balkáni, ázsiai) országban felnőni, és nota bene visszacsalogatni a szülőföldjükre szüleik generációját.
Joezigy 2012. 05. 31. 16:38
Előzmény: #295  exmnbs1
#296
A többség valószínűleg nem tette, aki beismerte, az a kivétel, aki erősíti a szabályt. Pszichológusok szerint a beismerés a behódolással egyenértékű, az pedig a megalázkodással.
exmnbs1 2012. 05. 31. 16:33
Előzmény: #294  Joezigy
#295
tévedsz

nagyon sokan beismerték hogy bárcsak penznyelore hallgattak volna rv-ekkel kapcsolatban
Joezigy 2012. 05. 31. 16:25
Előzmény: #292  csendben
#294
Egyébként Pénznyelőről leírtam már, h mit gondolok: gyerekes volt tőle, hogy azt hitte, h érvekkel majd meg fog győzni embereket. Minek ezt erőltetni? Nézzétek meg a Fidesz meg az Mszp szavazótáborát, hogy csak a két nagyot említsem. A nagy részük érzelmek alapján szavaz és sz@rnak rá az érvekre. Én már 10 éve rájöttem, h marhaság azt hinni, h érvekkel lenyomsz valakit és az majd meghajol és beismeri, h tévedett. Nem is értem, h Pénznyelő ezt hogyan gondolhatta...?
Joezigy 2012. 05. 31. 16:20
Előzmény: #291  alain
#293
Ebben igazad van, szerintem se itt van ennek a helye, csak hát tudod, mit mondott a pap A tanú című filmben: "Fiam, minden politika." Szal én igazából csak beírtam, hogy nem minden bírálat gyűlöletből fakad. Amúgy meg ezt a témát nem én kezdtem és nem is kívánok ezzel sokat foglalkozni, csak reagáltam pár korábbi hsz-ra.
csendben 2012. 05. 31. 16:13
Előzmény: #290  Joezigy
#292
Jó messzire jutottál Penznyelo-től!
Talán nyithatnál egy topikot a zsidók kitárgyalására...
alain 2012. 05. 31. 16:08
Előzmény: #290  Joezigy
#291
szerintem nem a bírálhatatlanságról van/volt szó...

hanem arról, hogy egyáltalán a vallás, származás, stb. mint értékmérő felmerülhet egy gazdasági/tőzsdei portálon minősítve (negatívan) bárkit is.
Joezigy 2012. 05. 31. 16:04
Előzmény: #289  exmnbs1
#290
Puritánnak IS van igaza, a világ nem fekete és fehér. A zsidó nép bírálhatatlan. Bárkit bírálhatunk, még Obamát, vagy egész Kínát is. De a zsidókat, vagy Izraelt tilos, mert akkor náci vagy. Ez egy örökké kijátszott aduász, aminél fogva nekik mindent szabad, pl: 200 atomtöltetet tartani (amcsi becslés). Szóval nem helyénvaló az, h egyes népek nem gyakorolnak önkritikát, mert akiknek nem tetszik amit csinálnak, azok mind nácik. Ez nevetséges. Pedig ma ez megy a világban. Nézzétek meg Günther Grasst, ő is náci, ugye? Vicc...
exmnbs1 2012. 05. 31. 15:38
Előzmény: #288  alain
#289
szegény Puritánnak nem adatott meg hogy külföldön éljen

akkor másképp látná a világot

alain 2012. 05. 31. 15:34
#288
remélem, hogy mindenki érti és nem félreérti az előző két beírásomat.
alain 2012. 05. 31. 15:29
Előzmény: #244  puritan
#287
és amit sose felejts el, puritan:

Legyél jó homoszexuális!
alain 2012. 05. 31. 15:29
Előzmény: #244  puritan
#286
és amit soha ne felejts el puritan:

legyél jó cigány!
alain 2012. 05. 31. 15:27
Előzmény: #279  puritan
#285
sajnálom, neked nincs és nem is volt igazad.
mereszZenesz 2012. 05. 31. 15:19
Előzmény: #283  Civinjanos
#284
Olvasok egy Kepes könyvet . Azt írja:

"Nem a zsidoval van a baj , hanem a zsidokkal !
Civinjanos 2012. 05. 31. 14:18
Előzmény: #282  puritan
#283
ÉN NEM KÍVÁNOK NEKED TÖRTÉNELEM ÓRÁT TARTANI A MAGYARORSZÁGI ZSIDÓSÁGRÓL. HA ÉRDEKEL EZ A TÉMA, AKKOR OLVASS UTÁNA.
MÁR A LENGYEL SZÜLETÉSŰ SZENT LÁSZLÓ KIRÁLYUNK (1046 KÖRÜLI IDŐPONT) IS TÖRVÉNYEKKEL IGYEKEZETT SZABÁLYOZNI A ZSIDÓSÁGOT.
VAJON MIÉRT?
MIÉRT "ZSIDÓZOTT" MÁR SZENT LÁSZLÓ KIRÁLY IS?

EZ ITT AZ IGAZI KÉRDÉS!!!!

--------

ENGEM NEM TILTOTTAK KI, CSAK NINCS KIVEL "HARCOLNOM"!!!

Ezeket írja. Na, akkor rajta, csak hogy legyen kivel vitatkoznia, kedves Puritán…

Remélem ad rá okot és mégis csak tart egy történelemórát a magyarországi zsidóságról. Majd azt a részt is, kérem hangsúlyozza ki, hogy abban az esetben, ha ezt a fajta ökör hozzáállást nem szívtuk volna magunkba (ahogyan írja már Szent László királyunk hű követőiként), akkor – mondjuk - Nagykátán találták volna fel az atombombát és nem Los Alamosban.

Közbevető – szerintem igazi – kérdés: Lehet, hogy már Szent László királyunk – Uram bocsá! – tévedett?

Nos, ha ezt így történt volna, már pedig erre Magyarországnak minden esélye megvolt, akkor a vasfüggöny Kijevnél lett volna. Ostoba és értelmetlen eleink (és úgy tűnik még Ön sem) nem jöttek rá idejében, hogy ha nincs vasérc, meg gyapot, meg egyéb ásványi kincs, - de tegyük hozzá, ha van, akkor is - akkor a tudás, meg az értelem a nyerő. Ez az nagy igazság nem ugrott be. Kiüldözték a sok büdös magyar zsidót, Tellert, Wignert, Szilárdot, Neumannt, Kármánt és sorolhatnám hosszan.

Tényleg nem volt a nemzetnek rájuk szüksége? Na látja, kedves Puritán, ez itt az igazi kérdés.
puritan 2012. 05. 31. 14:05
Előzmény: #281  puritan
#282
Engem nem tiltottak ki, csak nincs kivel "harcolnom"!!!
puritan 2012. 05. 31. 13:55
Előzmény: #280  exmnbs1
#281
Miért is?
exmnbs1 2012. 05. 31. 13:54
Előzmény: #279  puritan
#280
előbb kellett volna gondolkodni
puritan 2012. 05. 31. 13:50
#279
Összegezve:

Nagyon sajnálom, hogy kitiltották pénznyelőt, s már nincs kivel küzdenem az igazamért!

Persze, velem kapcsolatosan ő is próbálkozott a moderátornál, s ennek eredményeként higgadt fórumozásra hívtak fel.

Sajnálom.
exmnbs1 2012. 05. 31. 13:49
Előzmény: #277  berlini
#278
az anya számít
berlini 2012. 05. 31. 13:47
Előzmény: #265  puritan
#277
Mesélj még erről a témáról egy kicsit!
(És akkor nekem nem is kell válaszolnom. )Kezd el júdással! De ne feljtsd el, hogy Jézus is zsidó volt. (Habár csk 50%-ban, már ha a szentléleket másvallásúnak tekintjük.) Hallgatlak.
puritan 2012. 05. 31. 13:44
Előzmény: #274  exmnbs1
#276
ez így van,
továbbá figyelemfelkeltés is a cél
attase 2012. 05. 31. 13:41
Előzmény: #270  signal2
#275
Bizonyos szint alatt szerintem nem kellene reagálni.
exmnbs1 2012. 05. 31. 13:41
Előzmény: #273  puritan
#274
attól még nem lesz igazabb
puritan 2012. 05. 31. 13:40
Előzmény: #272  exmnbs1
#273
Nyomaték a mondatomnak.
(saját jelölés)
exmnbs1 2012. 05. 31. 13:39
Előzmény: #271  puritan
#272
mi ez a sok felkiáltójel?

puritan 2012. 05. 31. 13:32
Előzmény: #248  alain
#271
Micsoda szavak!

Küzdj meg az írásaimmal, s ha nem megy jelents fel, tiltass ki, ahogyan azt tették pénznyelővel is.

A kitiltás - egy kivételtől eltekintve - a gyáva, piti emberek fegyvere!
signal2
signal2 2012. 05. 31. 13:25
Előzmény: #267  exmnbs1
#270
puritan = Joker1
signal2
signal2 2012. 05. 31. 13:23
Előzmény: #248  alain
#269
Te, ezért tiltották ki Pénznyelőt...
exmnbs1 2012. 05. 31. 13:20
Előzmény: #262  puritan
#268
de nem itt ezen a fórumon

ugyanis tiltja a szabályzat
exmnbs1 2012. 05. 31. 13:18
Előzmény: #266  ts3
#267
Joker1 felállította a piedesztált penznyelonek
a lovasszobra készül
puritán is oda akar kerülni amint felajánlást tesz neki
ts3 2012. 05. 31. 13:12
Előzmény: #244  puritan
#266
"És amit soha ne felejts el pénznyelő!!!!

Van jó zsidó ember és rossz zsidó ember!!!!

Ha Te az első kategóriába akarsz kerülni, akkor melletted állok!!!!!"

Mondd már el, hogy az interneten keresztül, hogy állapítod meg valakiról zsidó vagy nem zsidó?

A Kövérről lehet tudni, hogy szagról ismeri fel kommunistákat, de interneten keresztül még neki sem menne. (Kövéréknél elég rossz illat lehet odahaza)

puritan 2012. 05. 31. 13:11
Előzmény: #260  berlini
#265
Én nem kívánok neked történelem órát tartani a magyarországi zsidóságról. Ha érdekel ez a téma, akkor olvass utána.

Már a lengyel születésű Szent László királyunk (1046 körüli időpont) is törvényekkel igyekezett szabályozni a zsidóságot.

Vajon miért?

Miért "zsidózott" már Szent László király is?

Ez itt az igazi kérdés!!!!
berlini 2012. 05. 31. 13:04
Előzmény: #262  puritan
#264
...persze, mert Te a puritán vagy!
(A többit inkább nem írom le. Magadat minősítetted.)
puritan 2012. 05. 31. 13:01
Előzmény: #261  berlini
#263
Látod milyen vagy!
puritan 2012. 05. 31. 13:00
Előzmény: #257  berlini
#262
Természetesen nem én mondom meg, hogy ki a zsidó, hanem az illető írásaiból lehet következtetéseket levonni.

Én sok-mindenkit szidhatok, átkozhatok, gúnyolhatok, de egyet soha nem teszek!
berlini 2012. 05. 31. 12:55
Előzmény: #258  puritan
#261
.. a vállalásnak a legegyszerűbb formája a sárgacsillag viselése lehetne, ugye?
(Ha nem viseli minden zsidó önként, akkor jogszabállyal kötelezve. ) Erre gondoltál?
Ha egy zsidó vallású ember valahol megszólal, felszólal , megnyilatkozik, munkát végez, szórakozik, akkor kötelezően nyilatkozni köteles előtte?????
Hogy mindenki tudja kivel áll szemben?
berlini 2012. 05. 31. 12:51
Előzmény: #256  puritan
#260
Azt áruld már el, hogy mi koze van egy vallási vagy nemzetiségi hozzátartozásnak ahhoz, hogy ki a jó vagy rossz ember?
csendben 2012. 05. 31. 12:51
Előzmény: #256  puritan
#259
Nincs szükségem a kioktatásodra...

puritan 2012. 05. 31. 12:51
Előzmény: #253  csendben
#258
A XX. századi magyar történelmet ki kell beszélni.

Kedves csendben!

A zsidó szó kiejtésétől nem kell félni, megijedni, hanem beszélni kell róla, s nem csendben hallgatni!!!!

A zsidók egy jelentős része valamiért MO-gon nem vállalja fel zsidóságát. Ez helytelen.

Azon itt élő zsidók akik elsősorban MO boldogulásáért dolgoznak, azokat tisztelet övezi!
berlini 2012. 05. 31. 12:50
Előzmény: #251  exmnbs1
#257
...de azt, hogy ki a zsidó, azt ő akarja meghatározni. Álszent hozzászólás volt.
puritan 2012. 05. 31. 12:47
Előzmény: #253  csendben
#256
A XX. századi magyar történelmet ki kell beszélni.

Kedves csendben!

A zsidó szó kiejtésétől nem kell félni. Beszélni kell róla, s nem csendben hallgatni!!!!
exmnbs1 2012. 05. 31. 12:40
Előzmény: #254  szivacs
#255
penznyelő értékén kezeli a dolgokat
szivacs
szivacs 2012. 05. 31. 12:33
Előzmény: #252  exmnbs1
#254
Még ha a többi stimmel is, azért az "antiszemita" nem illik sem alainre, sem penznyelore. :-)
csendben 2012. 05. 31. 12:25
Előzmény: #244  puritan
#253
Már azt hittem,senki nem fog "zsidózni"...

Tévedtem! (sajnos...)
exmnbs1 2012. 05. 31. 12:24
Előzmény: #248  alain
#252
az
exmnbs1 2012. 05. 31. 12:24
Előzmény: #244  puritan
#251
még szerencse hogy nem te szabtad meg a moderálási elveket
p_ivan 2012. 05. 31. 12:22
Előzmény: #244  puritan
#250
...mennyi a tilalmi idő???
alain 2012. 05. 31. 12:22
Előzmény: #247  S52Raptor
#249
puritan hozza a szokásos formáját...
alain 2012. 05. 31. 12:22
Előzmény: #246  alain
#248
cinikus, arrogáns, lenéző és antiszemita...
S52Raptor 2012. 05. 31. 12:21
Előzmény: #244  puritan
#247
Már miért lenne pénznyelő zsidó????
Ki állította ezt?
alain 2012. 05. 31. 12:21
Előzmény: #244  puritan
#246
vérlázító vagy...
alain 2012. 05. 31. 12:17
Előzmény: #243  apocca
#245
mondom, hogy engem egyik párt sem érdekel... de azáltal, hogy nem vagyok fidesz fan, egyből ellenség lettem (meg libsi, meg komcsi, stb.) csak azért, mert esetleg hangot adok a mostani kormánnyal kapcsolatos negatív véleményemnek...
puritan 2012. 05. 31. 12:15
Előzmény: #240  alain
#244
Én személy szerint sajnálom Pénznyelőt!

Sokszor írtunk egymásról ezt - azt, de engem az soha nem zavart.

Nem is értem, hogy a fórumozók miért folyamodnak - kivétel hazánk becsmérlése - a kitiltás eszközéhez?

Valószínűleg - beleértve pénznyelőt is - azért folyamodnak ehhez az eszközhöz, mert nincs igazuk, vagy nem képesek, nem akarnak megfelelően érvelni.

Álláspontom: Védje meg mindenki saját magát ahogyan tudja.

Visszatérve pénznyelőre nem egy hülye gyerek!
A számokhoz nagyon ért, így sokan adtak az ez irányú véleményére.
Pl.: Humet ügyben maximálisan egyetértettem vele.

Letelik a tilalmi idő jelentkezzél be újra ezen név alatt!

És amit soha ne felejts el pénznyelő!!!!

Van jó zsidó ember és rossz zsidó ember!!!!

Ha Te az első kategóriába akarsz kerülni, akkor melletted állok!!!!!
apocca
apocca 2012. 05. 31. 12:04
Előzmény: #240  alain
#243
Két magyar lakatlan szigetre kerül. Rögtön egy baloldali és egy jobboldali pártot alakítanak. Az éhenhalás előtti pillanatukban megállapítják a másik volt a széthúzó, megosztó és a hibás, hogy idejutottak.
alain 2012. 05. 31. 11:58
Előzmény: #241  szivacs
#242
jajajaj, drága szivacs...

egyrészt, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, másrészt a szóhasználat mellett a tartalmat is kéretik összehasonlítani...
szivacs
szivacs 2012. 05. 31. 11:53
Előzmény: #240  alain
#241
...miként ez például a kettőnk szóhasználatának különbségében is megmutatkozik...
alain 2012. 05. 31. 11:42
Előzmény: #232  szivacs
#240
igen szivacs, ezek teljesen érthető reakciók azokra a "hozzászólásokra", amelyekre például te is "képes" vagy (joker, puritan, La fleur, rutyutyu és a hozzátok hasonlóakat is lehetne említeni).

Elvakultságotokkal nem csak az itteni fórumot ölitek meg, de vezéretekel sajnos az országot is...

rohadtul nem pénznyelő (volt) a gyűlöletkeltő, hanem TI!
csendben 2012. 05. 31. 11:35
Előzmény: #236  szivacs
#239
Nem változtál! :-)
csendben 2012. 05. 31. 11:35
Előzmény: #236  szivacs
#238
Nem változtál! :-)
bokaly 2012. 05. 31. 11:30
Előzmény: #231  exmnbs1
#237
Már-már azon gondolkodtam, hogy lett az 1-ből 4??? :D
szivacs
szivacs 2012. 05. 31. 11:28
Előzmény: #233  csendben
#236
MUTE OFF
"2 esetet tudok elképzelni, amiben azt mondom, hogy jogosan mószerolsz valakit moderátornál:
1, ha a hsz-ben anyáznak, a b*zd +, b*zi, stb szavakat használják" - vagyis csendeske "tetüzésért" való kitiltásával minden jóérzésű ember egyetértett.
Jobb hát ha maradsz szépen csendben.
MUTE ON
exmnbs1 2012. 05. 31. 11:24
Előzmény: #234  exmnbs4
#235
megszemélyesítés büntetendő
exmnbs4 2012. 05. 31. 11:12
Előzmény: #231  exmnbs1
#234
Mondjuk te is a jelentőket erősíted.
csendben 2012. 05. 31. 11:08
Előzmény: #232  szivacs
#233
"Együttgondolkodásnak, építő szándékú vitának, együttműködés megalapozásának az ilyen magatartás nem lehet alapja csak a megosztásnak, megalázásnak és gyűlöletkeltésnek, ami időnként már a gyilkosságra való buzdításig is eljutott itt a fórumon. :-( "

Most,hogy mondod:

"Jajjjj ecsém facsiga!
Mondd, hogy nem vagy ennyire setét, csak tetteted magad!"

Rémlik valami?

Modik?
szivacs
szivacs 2012. 05. 31. 11:05
Előzmény: #212  goapsy
#232
Ilyesmikre gondolsz például?

"Tehát hülyeség, amit írtál (szokás szerint)." penznyelo
"Hazugsághoz is kevés vagy." penznyelo
"Te fogyatékos vagy, vagy csak tetteted?" penznyelo
"Te is gyáva ember vagy." penznyelo
"minek játszod a mégnagyobb hülyét?" penznyelo
"Szerintem ez nagyon jellemtelen, unintelligens, gyáva tett, ahogy a sértegetés, személyeskedés maga is.
Te is ez utóbbiak közé tartozol." penznyelo

Bízom benne, hogy te sem úgy gondolod, hogy egyenrangú partnerek, egymást tiszteletben tartó és nem kirekesztő vagy gyűlölködő emberek között az efféle személyeskedő minősítések megengedhetőek volnának pláne tömegesen!
Együttgondolkodásnak, építő szándékú vitának, együttműködés megalapozásának az ilyen magatartás nem lehet alapja csak a megosztásnak, megalázásnak és gyűlöletkeltésnek, ami időnként már a gyilkosságra való buzdításig is eljutott itt a fórumon. :-(
exmnbs1 2012. 05. 31. 10:58
Előzmény: törölt hozzászólás
#231
és megint kifognak nickmásoló
exmnbs4 2012. 05. 31. 10:51
Törölt hozzászólás
#230
bokaly 2012. 05. 31. 10:23
Előzmény: #207  Joker1
#229
Kedves nem-kolléga, Jóker1,

komolyan kérlek, ne szólíts kollégának, mert ez kicsit kínos számomra, már-már sértő. Ellenkező esetben kénytelen leszek szólni a moderátornak, hogy sértegetsz. :P

Ami a gyengeségeidet illeti, nem kívánok rámutatni, teljesen feleslegesnek tartom, hisz, mint említettem már úgy tűnik más matematikát tanultunk.

Továbbá, nem kritikát fogalmaztam meg, csupán egy fórumtársammal közöltem a véleményem egy másik fórumozóról (történetesen rólad), valamint azt is megmondtam neki (a linkelt topik), hogy mi alapján gondolom ezt. Nem kívánok senkit meggyőzni véleményem, jellemzésem helyességéről (pláne téged nem), azt mindenki döntse el maga.
goapsy 2012. 05. 31. 08:56
Előzmény: #227  Joker1
#228
Terelgetünk, terelgetünk?:)

Érvek híján naná h befejezted.

Fel akartál jelenteni egy hszt. Mikor megkérdeztem, miért, azt mondod, azért, mert "közösséget sért." Közösség az nem volt a hsz-ben egy deka se. (Max ha a "hülyék"et annak számítod...)

Innentől kezdve miről is beszélsz?

Elhiheted, h engem aztán halál hidegen hagy az is, hogy te kit jelentgetsz fel a modiknál, meg az is, h társalogsz e velem, vagy sem.
De ha már állítottál valamit, akkor biza pofásabban nézett volna ki a dolog, ha az állításodnak van valami alapja is.

További kellemes napot.
Joker1 2012. 05. 31. 08:46
Előzmény: #226  goapsy
#227
Kedves Kolléga, én nem fórumozásból élek, a többség bízom benne megértette, amit ki akartam fejteni, ha nem lekük rajta.

Ha fejtegetni kell, hogy érvekkel kell vitatkozni, nem durvasággal, az már régen rossz.

Magam részéről befejeztem a társalgást veled.
goapsy 2012. 05. 31. 08:39
Előzmény: #214  Joker1
#226
Ja, meg ha már ilyen szépen kifejtetted, lenne még egy kérdésem.

Te ezt a hsz-t akartad tiltatni.

"Sajnos igazolódott a régi mondás, hogy ne vitatkozz a hülyékkel, mert lehúznak a maguk szintjére, és legyőznek a rutinjukkal.
Csodálom, hogy eddig bírta idegekkel a sok kontraszelektált lobotómiást, akik elárasztották a portfolio fórumait. "

KÉRDÉS: Melyik közösséget alázták meg ebben a hsz-ben????
Csak úgy érdeklődésképp.

A hsz írója 2 közösséget említett, a "hülyéket" és a "kontraszelektált lobotómiásokat." Nevesíteni pont senkit nem nevesített.

Sértő esetleg a hülyéknek, hogy lehülyézik őket? :DDDD
exmnbs1 2012. 05. 31. 08:37
Előzmény: #219  rutyerutyi
#225
keresd meg az értelmező szótárban
exmnbs1 2012. 05. 31. 08:36
Előzmény: #219  rutyerutyi
#224
keresd meg az értelmező szótárban
exmnbs1 2012. 05. 31. 08:34
Előzmény: #217  rutyerutyi
#223
valamit félre értettél pénznyelőt nem "becsülöm" hanem becsülöm

intelligens, jótollú, releváns szaktudással rendelkező, realista, segítőkész

exmnbs1 2012. 05. 31. 08:34
Előzmény: #217  rutyerutyi
#222
valamit félre értettél pénznyelőt nem "becsülöm" hanem becsülöm

intelligens, jótollú, releváns szaktudással rendelkező, realista, segítőkész

exmnbs1 2012. 05. 31. 08:34
Előzmény: #217  rutyerutyi
#221
valamit félre értettél pénznyelőt nem "becsülöm" hanem becsülöm

intelligens, jótollú, releváns szaktudással rendelkező, realista, segítőkész

goapsy 2012. 05. 31. 08:30
Előzmény: #214  Joker1
#220
Ja értem. Egy politikai topikban ne sérts meg fideszest, mert az egy közösség, és jön a moderátor.

Érdekes elképzelés :))))))))))))))))))

Nos, szerintem, ha már éppen ezt hoztad fel, szerintem az összes fideszes agyament barom, aki az elmúlt 2 év elqrása után még rájuk szavazna JELENLEG. (Hangsúlyozottan kivéve azokat, akik csak 2010-ben szavaztak rájuk, mikor még nem tudták, mit fognak művelni.)

Nos, most már jelenthetsz engem is:)

Mondjuk velem nem lesz annyira könnyű dolgod, mint pénznyelő kollégával, mert bár tökéletesen megvagyok itteni fórumozás nélkül is, amennyiben valaki bemószerol és tiltanak, abban a szent pillanatban már be is regeltem egy új nikket, már csak dafke is.
rutyerutyi 2012. 05. 31. 08:30
Előzmény: #218  exmnbs1
#219
ennyi...

"becsület"? :))))))))))))))))))))))
exmnbs1 2012. 05. 31. 08:28
Előzmény: #217  rutyerutyi
#218
mihelyst elkezded a személyeskedő becsületsértő rossz dumád úgy lesz ismét

rutyerutyi 2012. 05. 31. 08:25
Előzmény: #213  exmnbs1
#217
nagyon nem izgat hogy te kit "becsülsz" :)))
majdnem más jelzőt írtam rád... :)

de nem írom mert te nagy moderátor jelentő vagy köztudottan!
ez is szánalom...nem csak részvény nélkül fórumozgatni, okoskodni

szép napot, indulhatsz ....a!
exmnbs1 2012. 05. 31. 08:24
Előzmény: #215  exmnbs1
#216
milyen fickónak????
exmnbs1 2012. 05. 31. 08:24
Előzmény: #214  Joker1
#215
"(#144) Re: diszkriminatív nyomásgyakorlás Értékelés: -2

előzmény (#142: penznyelo) | válasz erre | 2012. Április 8. - 18:59
Látom kis barátom nem követed napi, heti szinten a deviza és tőkepiacra vonatkozó technikai és fundamentális elemzéseket.

Még válaszolni is nehéz néhány beírásodra, látszik, nem volt tőkepiaci befektetésed életedben...

Javaslom olvassál rendszeresen ilyen cikkeket, mielőtt egy olyan fickónak írsz a témakörben, mint én...
Joker1"
Joker1 2012. 05. 31. 08:13
Előzmény: #212  goapsy
#214
Bizony kolléga, ha egy közösséget aláznak meg, az sokkal súlyosabb kategória, mintha valakit egyénileg sértenek meg. ("anyáznak")

Ha ezt Te nem bírod megérteni nincs miről vitatkoznunk...
exmnbs1 2012. 05. 31. 08:12
Előzmény: #209  rutyerutyi
#213
ne féltékenykedj azért mert őt becsülöm
goapsy 2012. 05. 31. 08:09
Előzmény: #208  Joker1
#212
Nem vagyok tisztában, mi a jelentése a szónak?:) Na ne mondd:)
Igen, a spicli szónak az itteni webes közegben pont az a jelentése, amit csinálsz. Nekem, ha nem tetszik egy hsz, válogatok az alábbi opciók között:
- egy reagáló hsz-ben kiosztom
- nem foglalkozom vele
- kiröhögöm.
Ellenben némileg röhejesnek tartom, hogy valaki jelentgetni kezd egy ilyen hsz-t, "moderátor bácsi, tessék lécci meghúzni a pistike fülét mert csúnyát írt oááááá!!!!"

2 esetet tudok elképzelni, amiben azt mondom, hogy jogosan mószerolsz valakit moderátornál:
1, ha a hsz-ben anyáznak, a b*zd +, b*zi, stb szavakat használják, illetve
2, a topikba egyáltalán nem illő hsz-eket irkálnak (mint pár hete az otp-s topikban egy sültbolond, aki bibliai fejtegetéseket írogatott :DD)

Az, hogy valaki egy politikai témájú topikban szavazókat minősít, nem moderátorra tartozó kategória. (Amennyiben az, ne engedjenek politikai témájú topikokat nyitni.)
A rasszista hsz már határeset.

De amennyiben neked mást jelent a spicliskedés netes környezetben, érdeklődéssel várom a leírást.
rutyerutyi 2012. 05. 31. 08:02
Előzmény: #209  rutyerutyi
#211
meg ez a beragadt duma...pénzbenyelőtől ered...aki próbált vele értelmesen vitatkozni...arra egyből: teeeee humetes beragadt!!!

Igazi magyar mentalitás...kárörvendő fickók...sajnos mivel ők szinte mindenüket elveszítették a tőzsdén, ezért az okoz nekik örömet ha más is buktázik...

mindenki magából indul ki...

Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 07:57
Előzmény: #209  rutyerutyi
#210
Még egy Humetes beragadt!
rutyerutyi 2012. 05. 31. 07:54
Előzmény: #201  exmnbs1
#209
jaj de aranyos hozzászólás...olyan cuki...
most már jó lenne ha te is utána mennél.
senkinek nem fog hiányozni a szerelmed, csak ontotta itt a rizsát saját hasznára használta a topicokat sok kezdőt becsapva!
Joker1 2012. 05. 31. 07:51
Előzmény: #206  goapsy
#208
Mindenkit kolléga aki a másikat alap nélkül becsületében súlyosan megsérti. (Pl. A fórumozók 90% rasszista, az a nemzet aki a Fideszre szavaz az söpredék stb-stb. az bizony moderálást érdemel.)

Különösen álszent dolog ezzel jönni, mert a szóbanforgó fórumtársunk kétszer elérte, hogy figyelmeztessen a moderátor, mert a magyarságot védtem...

Látom még a fogalmakkal sem vagy tisztában mi a besúgó, spicli szó jelentése, fejjezzük is be ezt a nyagyívű beszélgetést...
Joker1 2012. 05. 31. 07:45
Előzmény: #204  bokaly
#207
Kedves Kolléga!

Ha a gondolataim nem tetszenek, akkor arra van mód és lehetőség, hogy kulturált formában rámutassál annak gyengeségeire. Ellenkező esetben meglehetősen sulytalan a kritika, illetve személyiség jellemzésem...
goapsy 2012. 05. 31. 04:54
Előzmény: #190  Joker1
#206
Csak úgy érdeklődésképp, te mindenkit feljelentgetsz, akinek már nem tudsz mit mondani?:)

Nem mondom, hogy ez rövidtávon rossz taktika, a besúgók reneszánszukat élik mostanság, de azért sztem hosszabb távon légy óvatos ezzel a módszerrel. A spicliket túlzottan sehol nem szeretik.
goapsy 2012. 05. 31. 04:47
Előzmény: #1  Magicmaan
#205
Szevasz!

Csak szűk egy éve vagyok itt, de ahogy olvasgattam a hsz-eidet, ha téged kitiltottak, azon az alapon a fórum 90%-át ki lehetne tiltani. Nem tudom, melyik tökagyú moderátornak szúrhattad a szemét, de az ilyen inkább kapálni menne, mindenki jobban járna.

Viszont én a helyedben semmiképpen nem adnám meg azt az örömöt a sok hülyének, h azt mondhassák, h sikerült kivágatniuk, szerintem ezzel a lendülettel csinálj is egy új nikket, és folytasd ott, ahol abbahagytad. Nem mondom, h feltétlenül érdemes energiát feccölni abba, hogy hülyéket győzködj, de azt viszont a helyedben semmiképp nem hagynám, hogy más írja elő, h kinek mikor mit írok.
bokaly 2012. 05. 31. 00:59
Előzmény: #183  Joker1
#204
Kedves Joker1,

remélem, nem vagyunk kollégák, mert akkor valami nagy-nagy baj történt.

Nem a mondataiddal van bajom (bár azok is nyögvenyelősek), hanem a gondolataiddal, s a következtetéseiddel. Sőőőt, végülis nincs ezekkel sem bajom, csupán más a véleményem és azt hiszem, mi nem ugyanazt a matematikát tanultuk.

A kritikát illető tűrőképességed pedig egy kérdésre válaszolva jött elő, mint rövid jellemzésed része (ami ezek szerint találó).
Törölt felhasználó 2012. 05. 31. 00:44
#203
Sok igazságot és sok hazugságot írtatok.
A kettő közötti különbséget csak az ostobák nem látják. Az a meglepő, hogy sok ilyen van egy gazdasági fórumon is.
Jó éjt mindenkinek!
exmnbs1 2012. 05. 30. 23:51
Előzmény: #201  exmnbs1
#202
írta
exmnbs1 2012. 05. 30. 23:51
Előzmény: #200  Ferenc86
#201
penznyelonek jól esnek a hozzászólások és az emailek azt íera

Topik gazda

Magicmaan
Magicmaan
3 5 4

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek