Topiknyitó: Magicmaan 2012. 05. 30. 12:05

Pénznyelő elköszön  

"Kedves Fórumozók!A Portfólió moderátora hétfő este úgy döntött, hogy tiltólistára tesz. Felesleges és nem is kívánok abba belemenni, hogy ez szerintem mennyire volt jogos, vagy sem. Tény, hogy a viták során gyakran voltam erőszakos, cinikus, piszkálódó, akár szándékosan is provokatív, a 12 év alatt írt sok tízezer hozzászólás némelyikében még bántó is. Ez, ill. a vitastílusom talán többeknek nem tetszett. De arra mindig ügyeltem, hogy ténylegesen durván személyeskedőt, alpári sértést ne írjak. Ezt a határt, amit én saját magamnak szabtam és magam miatt betartottam, velem szemben sokan átlépték: az elmúlt sok év alatt szídták édesanyámat, elhunyt apámat, az akkor még meg sem született fiamat, zsidóztak, cigányoztak, komcsiztak, hazaárulóztak, seggeztek, férgeztek, geciztek, köcsögöztek, stb. stb. elzavartak az országból, a világból. Én egy hibát biztosan elkövettem: foglalkoztam ezekkel a beírásokkal.Mindentől függetlenül, ha valakit megbántottam bármelyik hozzászólásommal, ezúton szeretnék elnézést kérni tőle.Mint azt sokszor írtam: nincs, nem volt és nem is lesz másik nickem, így a Portfólió fórumairól 12 év fórumozás után távozom. Egyikeként a kevés (ha nem utolsó) még ma is aktívan írogató régi fórumozók közül. Fórumozós célra létrehozott emailcímem, a penznyelo@freemail.hu él továbbra is, azon bárki elérhet. Ezen kívül a későbbiekben megtalálhat bárki a Tőzsdefórumon is, ahová az utóbbi néhány évben már nem nagyon írtam, de ahol 14 évvel ezelőtt a tőzsdei fórumozást elkezdtem ugyanezzel a nickkel.Mindenkinek további jó - és higgadt - fórumozgatást és sikeres kereskedést kívánok:

Pénznyelő"
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rutyerutyi 2012. 06. 02. 20:10
Előzmény: #339  gepida
#340
Koszi penznyeloke...de kapcsolj ki, Ne futtasd magadat...

Toroljuk a topicot, vagy szinezzuk ki rozsaszinre!
Csopp-csopp
gepida 2012. 06. 02. 20:01
Előzmény: #338  rutyerutyi
#339
ha majd te is elköszönsz, akkor majd kapod azt az egy hozzázászólást, hogy : "végre valahára".
rutyerutyi 2012. 06. 02. 19:45
Előzmény: #331  exmnbs1
#338

ki az a penznyelo??? :)))
Mielott paran elcsopognek ittt, javaslom torolni kellene ezt a topicot!
marslako2
marslako2 2012. 06. 02. 18:17
Előzmény: #336  ujonc
#337
#203) Isten áldjon!
Értékelés: +1
válasz erre | csütörtök, 00:44
Sok igazságot és sok hazugságot írtatok.
A kettő közötti különbséget csak az ostobák nem látják. Az a meglepő, hogy sok ilyen van egy gazdasági fórumon is.
Jó éjt mindenkinek!
penznyero
Jelzés a moderátornak
ujonc 2012. 06. 02. 16:49
Előzmény: #334  brikka
#336
Sziasztok!
Nem követtem végig a topikot, mert úgy gondoltam hamar elköszön mindenki. Ám a búcsú hosszúra sikerült.
Valaki aki tájékozott, mondja meg legyen szíves, hogy a topik elején felmerült ellentmondásra, nevezetesen pénznyelő elmondásával ellentétben többen azt állították, nem is lett kitiltva, mivel a hozzászólásait nem törölték, érkezett-e ésszerű magyarázat?
Kitiltották vagy ahogy itt valaki magyarázta, magát korlátozta a figyelmeztetés után?
Nagyon nem mindegy, mivel a "búcsú" elég egyértelműen fogalmaz.
Most akkor mi az igazság?
kassziopeia 2012. 06. 02. 13:09
#335
goapsy? - pénznyelő?
brikka 2012. 06. 02. 10:59
Előzmény: #329  Joker1
#334
Sziasztok,

Nem akarok ebbe nagyon belefolyni...de szerintem az ilyen jó volás időkben jobb a kereskedéssel foglalkozni, mint egymást szapulni a fórumokon...Kitiltott fórumtárson vitatkozni /ha itt van szerinted más néven, ha nincs/ fölösleges. Dettó jelentgetni egymást.

Nekem sem pénznyelő-vel, sem mással nem volt problémám sem itt, sem más fórumon. Nem is akarok senkit megbántani/sérteni, de ezt a virtuális teret sokkal hasznosabb tartalommal is meg lehetne tölteni.

Üdv,

Brikka
LaFleur 2012. 06. 02. 09:31
Előzmény: #332  exmnbs1
#333
röhej ez a trotylik.
ezzel is csak azt tette amit mindíg.
nyelde egy fórum függő mátrix huszár.
nyílván pótcselekvésként a vírtuális mocsokban éli mindennapjait. ennek oka van.

engem sokszor azonosított vagy tíz másik nickkel, de fogást nem talált.
rendkívül szörakoztató volt a görcsös idétlenkedése, pláne, hogy véresen komolyan veszi a fórum szereplést.
vicc, és szánalmas egyben.
exmnbs1 2012. 06. 02. 07:48
Előzmény: #328  Joker1
#332
és légy erős egyik beíró sem ő

ennyien kiálltak érte
exmnbs1 2012. 06. 02. 07:30
Előzmény: #328  Joker1
#331
penznyelo egyáltalán nem ostoba sőt nagyon is okos
goapsy 2012. 06. 02. 04:22
Előzmény: #325  Joker1
#330
Hú, mik derülnek itt ki erről a fórumról, jézusisten:)
Nos, kolléga úr, kötve hinném, hogy bármit rossz embernek címeztem volna.

Volt egy hsz, (#187) amiben semmi sértő nem volt, erre jött TŐLED ez a válasz rá "Kénytelen vagyok a moderátorunknak ismét jelezni, mert nekem valahogyan pongyola ez a stílus..." (#190) Ez bizony mószerolás a javából, de ha gondolod, cáfolj meg. (S mivel benne van az "ismét" szó, nyilván nem is az első alkalom.)

Az más tészta, hogy nyilván nem nálad fordult elő ez egyedül, ezért is írtam ÁLTALÁNOSSÁGBAN is, hogy nem szép dolog a mószerolás. Címezni pedig azért címeztem neked, mivel ott és akkor épp Te mószeroltál. Ha épp más van ott, annak címzem.
Őszintén szólva elég csekély ingerenciát érzek arra, hogy évekre visszamenőleg topikokat olvasgassak, hogy ki kit mószerolt többet, így abban a témában, amit az első 5 bekezdésben taglaltál, nem tudok s nem is akarok állást foglalni. Mószerolni sztem csúnya dolog, bárki tegye is ezt, amennyiben pénznyelő is csinálta, az éppoly csúnya dolog, mint amikor te csináltad. Tudtok írni, sztem el tudtok egymással beszélgetni árulkodás nélkül is. Kicsit nekem ez a hívomamoditbibibíííí olyan, mintha az adott emberke nem bírna a szemben álló partnerrel, és ezért letitltatná.

A hülyék csoportképződését pedig éppen azért kezdtem el fejtegetni, mert nem nagyon értettem, mi volt a sértő #187-ben.

"A felnött embereket meg hagyjuk, mert a felnött emberek verbálisan bármikor átvágják a másik torkát csak azért mert rossz napjuk volt, vagy mert torz az értékrendjük"

Van ilyen is, bezony.
De 1, Ha ez szerinted tény (nem mindenkire igaz amúgy) mégis mi értelme modikhoz futkosni???? Nem azt mondtad, h az azért kell, h a sértegetőket kiszűrjék? Ha eszerint mindenki csinálja, akkor mindenkit ki kell szűrni, vagy mi?:O
2, Ez már magánvélemény, de sztem egy politikai topikban ha valaki a tényekkel szemben teljes mértékben rezisztens, egy idő után ha lehülyézik, az valahol rendben is van. (Ha anyázzák, zsidózzák, buzizzák, zsolnay porcelánköcsögözik / teszkó gazdaságos kancsózzák, az viszont már nincs.)
Más tészta, h ha nekem valaki anyázni kezdene, nem a modinak írnék, hanem simán kiröhögném. Eddig még mindig bejött a módszer.

Amikor viszont szükséges a modi, akkor jobb neki minél hamarabb szólni, mint pl pár hete az otp topikban a bibliamagyarázó kolléga esetén. Helye sincs ott a hsz-nek, nem is érdekel senkit, minél hamarabb törlik, annál jobb.
Joker1 2012. 06. 01. 23:24
Előzmény: #327  molgab
#329
Na de hát múltkor egy másik zseniális kolléga (bizonyos signal) megállapította, hogy Puritán vagyok.

Most átvedlettem Marslaková, holott én csak innét a szomszédból Gotham Cityből jöttem...

Öröm olvasni ezeket a pénzügyi zseniket, én a helyedben magamat szánnám...
Joker1 2012. 06. 01. 23:17
Előzmény: #326  exmnbs1
#328
Ez a beírásod is színvonalas és magasröptű volt. Tele bölcsességgel....

Talán egy újabb penznyelo alterego?! (Bár te még nála is ostobábbnak tűnsz.)
molgab 2012. 06. 01. 22:48
#327
Őszintén csalódtam most a portfolio.hu szerkesztőiben.
Volt szerencsém végigkövetni az elmúlt hónapokban, sőt években a Nutex/Humet topicban pénznyelő és marslakó, valamint különböző, a semmiből előtűnő, majd pedig oda visszatérő nickjeinek vitáit és nem hittem volna egy percig sem, hogy ennek az lesz a vége, hogy marslakó eléri pénznyelő kitiltását.

Nagyon kicsinyes és szánalomra sem méltó az az öröm, amit marslakón látni. Miután hiába próbált pénznyelő lebeszélni a Humetről, és miután nem hallgattál rá és elbuktál egy kisebb vagyont, azon állsz bosszút, aki neked segíteni akart.

És ehhez a portfolio.hu még asszisztál is. Szánalmas...
exmnbs1 2012. 06. 01. 22:13
Előzmény: #325  Joker1
#326
nem találtad meg a jelzés a moderátornak ablakot?))))))
mondjuk ha magicet penznyelovel kevered nem csodálkozom ezen)))))
Joker1 2012. 06. 01. 15:30
Előzmény: #323  goapsy
#325
Kolléga úr én például két évig úgy irogattam, a tőzsdei topicokban a portfólion, hogy a moderátort el sem tudtam érni. Miután pénznyelő először elérte, hogy olyan dolgokért figyelmeztessenek, amit ő napi nagyüzemben más felé gyakran durvábban megtett, ezt követően írtam egy e-mailt, hogy én is el szeretném érni a moderátort.

Amit megkaptam ezt követően olyan súlyú dolgokért amiért engem is figyelmeztettek, én is jeleztem Penznyelo esetében a moderátornak. Soha semmi nem történt.

Ezt követően politikai topicban, ismét a kolléga elérte, hogy személyeskedés miatt ismét figyelmeztessenek, amit konkrétan indokolni sem tudtak, ami szintén röhejes volt (tehát még "hülye" kategóriát sem lehetett rám fogni beírásként). Ekkor döntöttem úgy, hogy hanyagolom a portfolió fórumait.

Írtam egy levelet a moderálási gyakorlatra hivatkozva, amelynek nem az volt a lényege, hogy péznyelőt, vagy mást tiltsanak ki, hanem az, hogy a moderálási gyakorlat nem kiegyensúlyozott.

Ezt követően olvastam a fórumban, hogy kitiltották pénznyelőt, ami nem tudom, hogy miattam történt-e, mert az elmúlt időszakban leszarták a jelzéseimet magas ívről.

A kis kolléga ezt követően egy alternatív nick nevével nyittatott egy fórumot, hogy sajnáltassa magát.

Tehát kolléga azon felül, hogy abszolút nincs igazad, talán rossz embereknek címezed a kritikáidat...

Mert aki hülye az hülye igen ez egy szinvonalas érvelés, kommentet sem érdemel. A felnött embereket meg hagyjuk, mert a felnött emberek verbálisan bármikor átvágják a másik torkát csak azért mert rossz napjuk volt, vagy mert torz az értékrendjük. Ezek meglehetősen komolytalan érvek.
goapsy 2012. 06. 01. 02:17
Előzmény: #294  Joezigy
#324
" Én már 10 éve rájöttem, h marhaság azt hinni, h érvekkel lenyomsz valakit és az majd meghajol és beismeri, h tévedett. Nem is értem, h Pénznyelő ezt hogyan gondolhatta...?"

Amit írtál, abszolút igaz olyankor, ha te valahol négyszemközt, füstös kiskocsmai sarokban, emailben, cseten, stb győzködsz valami droidot. Csak azt azért ne felejtsd el, h ez egy NYILVÁNOS FÓRUM, amit jó esetben nem csak ti ketten olvastok.

Négyszemközt / cseten stb én se győzködnék hülyéket, hanem egy idő után legyintenék és otthagynám. Itt viszont amit írsz, azt nem csak neki írod, hanem mindenkinek, aki olvassa a fórumot. Ha valami ordas baromságot / hazugságot szó nélkül hagysz, aki esetleg utánatok olvassa azt a fórumot, esetleg azt hiszi, h annak a hülyének van igaza.
Helyretenni őt nem azért kell, mert esélyes, h majd meggyőzöd, és belátja h téved (nyilván nem fogja) hanem azért, h a többi olvasó lássa, h mekkora baromságot írt.
goapsy 2012. 06. 01. 02:08
Előzmény: #232  szivacs
#323
1, Hogy ne maradjon félreértés, én egy szóval nem mondtam, hogy anyázni kéne fórumokon. Mindössze azt írtam, h ez egy gazdasági fórum, ahol (elvileg) nagykorú emberek közéleti/gazdasági témáról beszélgetnek. Ebben a közegben kissé röhejesnek tartom, amikor valaki minden csip-csup ok miatt moderátorhoz szalad mószerolni, mikor ő is tud írni (jó esetben:)) , így, ha akarja, meg tudja magát védeni. (az anyázós, b*zizós hsz-eket továbbra is leszámítva.)

Abban a hsz-ben, amit a lenti kolléga jelentgetett, semmi olyan nem volt, ami moderátort igényelne.
Kicsit ugyanaz a helyzet, mint amikor kocsival csalingázol, és mögötted vmi marha ráddudál / kikiabál az ablakon, h hülye vagy, te meg erre kihívnád a rendőrt :)
Klasszikust palizálva és kicsit átírva: "nem lehet minden hsz mellé közlekedési rendőrt állítani."

2, Az általad idézett hsz-eket nem minősíteném, mert így, szövegkörnyezetből kiragadva az égvilágon semmit nem mondanak.
Ez pl : "Tehát hülyeség, amit írtál (szokás szerint)." - amennyiben valaki olyannak írja, aki gyakran ír hülyeséget, és most is azt írt, akkor ez nemhogy sértőnek nem sértő, hanem tény. Ha az illetőnek, akinek írta, nem tetszik, ne írjon hülyeségeket :)

Másfelől, ezek az idézetek szerintem egy politikai topikban még bőven a leírható határon belül vannak. Az, ha valakinek az anyját szidják, lebuzizzák, stb, az egyértelmű sértés, ha lehülyézik, az viszont nem az, amennyiben az illető valóban hülye:) (Nekem spec ez a zsidózós vonal, amivel a tisztelt kollégák délután múlatták itt az időt, sokkal röhejesebb:)))

S egy fórum színvonalát valahol az is mutatja, milyen nívón megy ott a társalgás. Ha egy színvonalas topikba betéved valaki és ott sértegetni kezd ok nélkül mindenkit, azt várhatóan maguk a fórumozók röhögik ki egy idő múlva. Ha ez nem történik meg, hanem minden hsz mellé moderátori ellenőrző sorfal kell, az azért az adott fórumról is elárul valamit.
LaFleur 2012. 05. 31. 21:15
#322
a TEK jelenti a tegnap megindított nyomozás pnyelde után a finisbe ért.
a spanja már megvan!
valszeg pnyelő még a próbafülkében maradt.
link
tisztanlato 2012. 05. 31. 20:32
Törölt hozzászólás
#321

Topik gazda

Magicmaan
Magicmaan
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek