Bizalmatlan akkor lennék, ha mindig leadnák. Több napon keresztül adhatták volna 2000-ig ezresével. De nem tették. Szóval egyértelműen látszik, hogy nem leverni akarják az árfolyamot. Ráadásul a cég ad el, nem a tulajok.
Ez igaz. Meg 1K vétellel 3500-on. Nekem meg ez a becsípődésem. Kevés rv, pár millióval szanaszét lehet rángatni. Mindig nagy rés van a két oldal között. Ezért tudják pár darabbal le vagy felkötni. Több rv lenne, közelebb kerülne a két oldal. Én ezért örülök, ha adják (adják, nem öntik). Nagyobb lesz a likviditás. Szerintem ők is ezt akarják, nem azt a pár százezer forintot amit megkeresnek vele. Növelni a közkézt.
Láttam már jó pár ilyet. Persze a mértéke mindig függ attól mekkora cég, mekkora forgalommal. De megfordítva, elég nagy bajság, ha azért nincs forgalom, mert a cég elad 2 ezer részvényt. De lehet, hogy tévedek. Viszont biztos nem a bizalom vesztés, mert: 1. Minimális mennyiséget adtak el, mindig forgalmas napokon, sose lefelé. 2. Hetek óta ezt mondod, de azóta voltak szép, forgalmas napok és az árfolyam emelkedik. Volt időszak, amikor napokig ki sem nyitott, pedig egy darab részvényt nem adtak el. Szóval kabalának talán jó ez a mantra, de a tények mást mutatnak.
ezen gondolkodtam én is. a miell-nek van sok autóipari kapcsolata, azt tudom, de ők mérnöki szinten is dolgoznak, bermunka, gyártás, minőségellenorzes. de előtte fel kell még húzni a gyárat is 🙂
Pensum Group Nyrt.
https://www.bet.hu/newkibdata/128349110/Nyelvhasznalat_2020_01_27.pdf