nekem az 515-ös fair érték tetszik!
a short üzletet lehet záni egy hatáidös vételel is, így mindkét oldalon ott vannak!
ha valamit elcsesznek akkor király a short!
"A Társaság 2009. március 31-vel, 2.126.203 db PannErgy Nyrt. részvénnyel és 1.197.500 db részvényt képviselő tőzsdei határidős vételi kontraktussal rendelkezik. A határidős kontraktusok 2009. június lejáratúak.
A PannErgy Nyrt. 2009. március 31-vel, 200.000 db részvényre vonatkozó nyitott amerikai típusú eladott vételi opció állománnyal rendelkezik."
Q1
Tehát júniusi lejáratúak, azt nem tudni, hogy akkor kell-e zárni ezeket, vagy lehet hosszabbítani?
Ezen ügyletek zárásához 900 Ft esetében összesen1,257,750,000 Ft kell, míg a cég saját részvényeinek értéke ugyanezen az áron számolva: 1,913,582,700 Ft.
A mostani Synergon ügylet 286,500 db, ennek értéke, ha 700-al számolunk: 200,550,000 Ft
A short ügylet zárásához cca 180,000,000 Ft kellene, ez élég is lehetne.
Ha ez megvalósul, elég komoly vásárlóerőt jelentene a piacon, és azt hiszem csak rally esetén kapnak ennyit, "békeidőben" nem igen, csak esetleg az árfolyam jelentős felverésével.
Nagy számok ezek a PE életében is, és jó lenne mihamarabb rendezni őket, mert nekem, - és gondolom másoknak sem -, pont ezek nem tetszenek.
fogalmam sincs, de ha volt egy kis eszük akkor úgy nyitották meg az ügyletet. ha nem akkor ... inkább nem is mondom, de jobbat mondok, most jön ez a mid cap show, megkérdem bokorovicstól.. ha kitérő választ ad, akkor meg mutatok neki egy szépet ;)
Persze, de üzenetekből nem élnek meg. Majd zárják, ha van eredmény. Még az is lehet, hogy ez fordítva történik, azaz publikálás előtt zárják. Ez is egy jelzés lehet. -> pletykára venni, vagy mifene.
Teljesen igazad van, de ez igen "brókeres" megoldás, és többen pont ezt nem szeretik a PE-ben, vagyis Bokorovicsékban.
Nyílván ők sem ellenségei saját pénzüknek, de az azért egy üzenet lenne a piac felé, ha nem állnának shortra a saját cégük felé.
Sztem shortot akkor zárnak, ha minden sinen van. Azaz, ha tudják már az eredményeket, és azt, hogy profitábilis a cég. Addig nincs értelme zárni, mivel fedezeti ügylet. Tehát ha bebukna a vállalkozás a shorttal fedezik a bukó egy részét. Viszont ha bejön a biznisz, akkor van értelme zárni a shortot, mivel onnan már termel a cég és jövedelmet termel. Én ha a vég vezetője lennék az első pozitív eredményig nem zárnám a shortot. A syn csomag az más téma, az egyéni kockázatvállalási, és/vagy belső információ függő dolog.
Sajnos nem hiszem, hogy adott el, mert az bejelentés köteles lett volna.
"A PannErgy esetében a bekerülési átlagár 878 forintos, míg a Cashline esetében 840 forint közelében lehet (úgy, hogy közben közel 500 ezer darabot 1,530 forint közelében értékesíthettek). "
Azt írják, nincs maximálva az ár. Reméljük, egy jó árban sikerül kiegyezniük, - persze ha egyáltalán a PE az eladó! :)
Én nem gondolnám, hogy elfogyott a lé, mert azért folyamatosan van bevétel is. Inkább amit korábban mondtam, lehet önerőre van szükség a hitelhez, vagy a második fúrás megindításához.
Van egy olyan érzésem, hogy a második fúrás megindításáról hamarabb hallunk hírt, mint az első eredményéről.
Május, június izgalmas lehet még PE szempontból.
Mennyi ideig dolgozhatnak még a luxemburgi hitel elbírálásán? Nem hiszem, hogy olyan lassan mennek ott is a folyamatok mint nálunk. :)
A legnagyobb horderejű ennek a megkapása lesz, mert a 220M euro-s összköltségű prpjektcsoport, azaz cca 20 kút költségének fele, finanszírozható lesz belőle. A másik rész megszerzésére nagy esély akkor már pláne lesz, pályázati pénzekből összejön.
A tegnapi műsorban is hangsúlyozták, hogy az önkormányzat pályázati lehetőségeket kaphat a geo fűtésre.
Nagyon profin kitalálták ezt a rendszert, hogy az önkormányzatoknak 10%-a van a kft-kben, így szinte egyértelmű a nyerés a pályázatoknál.
Arra viszont minél hamarabb szükség lenne, hogy PE is "megtisztítsa" a céget, tehát lezárja a határidős, shortos ügyleteit.
Még az is lehet, hogy a Synergon eladás ennek az első lépése, és az abból befolyt összeget ezek rendezésére használják majd fel.
Nincs nevesítve.
Fele annyiba kerül, mint a gázfűtés.
Az önkormányzati intézményeket fűtik majd a rendszerrel.
600 méterre fúrnak, ahol 60-70 C víz lehet, és ezt a hónap közepén szeretnék elérni. Itt is a következő szezonban már használni akarják.
Szóval, ugyanaz az ütemezés mint Szentlőrincen.
Azt mondja a fúrómester , nagy a kereslet a kutakra.
Cca a falunak 20 millió megtakarítást jelent egy évben.
PANNERGY