Sajnálom, technikai alapon ez még mindig csak ideális korrekció. Többen is megmondtuk előre, hogy benne van a sávozás 740-790 között és csak utána lesz újabb UP.
Azt senki sem mondta, hogy a papír nagyon likvid.
Nem véletlen került ki a BUMIX-ból.
Aki akart (hosszútávú játékos, mint én is) már betankolt, a spekik akik a nagy rallira gyúrtak meg most max partvonalról nézik a dolgokat.
Én hiszek ebben a papírban. Nem csak azért, mert már láttam testközelből Bokorovics stílusát, mert amit meg akarnak valósítani az jó.
Egy darabig a Genesisben is hittem, aztán .... kiszáltam belőle vagy egy éve (a nagy válság elején). Abból az életben nem lesz nagy durranás - szerintem.
Ilyen gagyi, bizalmatlan befektetői társaságot mint a PE körül van! :)
Minek vették meg 800 körül ha most meg pánikolnak, és dobják, mint a forróvasat????
Minden esetre bízzunk benne, hogy hamarosan újabb bejelentéseket olvashatunk, és irányba veszi a 1000 fölötti régiót!
Engem végül is szinte csak ez érdekel. :)
Én is azt gondolom, hogy itt egy elég kardinális kérdés a transzparencia. A RÁBA-nál pl. tudjuk, hogy kiváló a management és ha szar van, azt is megmondják és ha happy van, akkor is óvatosságra intenek.
Itt a PANNERGY-nél eltelik úgy fél év, hogy nem tudni, hogy "megvan-e még a cég" és mi van a folyamatban lévő projektekkel. És hát a teljesítménytől sem lehet elájulni. Még Hubertus 5 éves terve is az erősen spekulatív kategóriába tartozik, mert még mindig csak a régi sztori van, meg egy 50éves fúróval, fél év alatt kiásott lyuk. Oké, hogy néhány munkás fél évig furkál egy lyukat, na de mégis mivel foglalatoskodik a management? Erről semmit nem tudunk. Van a fiókban két tucat előszerződés meg szándéknyilatkozat, oszt jó napot.
A sztory rendkívül csábító és még ráció is van benne, de szögezzük le: ez egyelőre egy nagyon durván spekulatív papír. Ahhoz, hogy bizonyítsa a létjogosultságát valószínűleg még min. 2-3 év kell, meg jó néhány felépített és stabilan, gazdaságosan üzemelő rendszer. Itt lehet az a pont, ahol kikerülhet a spekulatív kategóriából. De amíg ez nincs meg, addig lutri.
Benne vagyok én is, de nem full tőkével meg lombardhitellel. Azért az már kimerítené a "merészség" fogalmát.
Azt hiszem, hogy azért el kell gondolkozni azon, hogy ilyen időben nem érdekel sok embert az, hogy majd egyszer mennnyit fog hozni, hanem fél év alatt mit lehet kihozni belőle. És emiatt a rv még sokáig fog csordogálni vissza.
Igaz nem 2010-re, de az utána következő évek erőforrásgazdálkodására mond egyfajta verziót ez az oldal: link
Indulásképpen javaslom a "I.29. M2, Zaróra. Vendég: Dr. Hetesi Zsolt" videót majd a szakjelentésüket itt: link
A legnagyobb probléma ma a bizalom hiánya, és nem csak a cégvezetésben, a tulajdonosi struktúra jelenlegi átláthatatlansága maitt, hanem a válságon túl általánosan.
Senki nem mer hosszútávon gondolkozni. Szép Hubertus 5 éves előrelátása, tervezése, de cseppet sem biztos ma, hogy egyáltalán 2010-ben milyen lesz a világ, és Mo. helyzete.
Lehetünk optimisták, de az átláthatóság is fontos. Egy ideje sötétben tapogatóztunk, és most meg sokan nem merik kinyitni a szemüket, vagy ha ki is nyitják, nem hiszik el amit látnak.
Teljesen jogos és igaz, amit írtál. De az is igaz, hogy szerintem ilyen hosszú távra befektetni ma nem szabad. Más részvények ilyen idő alatt sokkal többet hoznak. Én is azon gondolkodom, hogy kiszórni egy idő után mert nem éri meg nézni ezt csordogálást. Nem tudom pontosan, hogy nem-e akarnak 975-öt határidős részt felemelni, pedig jó lenne.A további tervekről sincsen semmi tájékoztatás, Miskolc kivételével. Így ha kibírom maradok júniusig, majd meglátom.
PANNERGY