Szerintem az aukció nem számít szabályozott piaci kereskedésnek, így máshogy adózik, nem érvényes rá pl az adókiegyenlítési szabály. A többivel egyetértek.
Szerintem érdemben nincs különbség a között, hogy aukcióban veszik vagy paici kereskedésben. Persze, máshogy hullámzik az árfolyam, más átlagár alakul ki az srv során, stb. De az árfolyam a folyamat végén kb. ugyanoda tendálna mindkét esetben. Arra nem számítok, hogy a nagytulajok sok részvényt eladnának egy aukcióban, ha pénzt akarnának látni, akkor osztalékot szavaztak volna meg. Persze ők is kiszórhatnak valamennyit, ez bármikor megeshet, lásd Albrecht Ottó is kiszállt annó 1,5 millás pakjából 650 Ft körül. De én jelenleg még mindig azt látom, hogy a nagyobb tulajok elugranak a pénz elől, nem osztalékot kérnek én nem is adogatják a részvényeiket, ők valami másra várnak és türelmesek, közben a céggel vásároltatják fel a kicsik részvényeit.
Máté 7:1-25 HUNB „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?
Ha aukció lenne, akkor milyen sorrendet választanál? Szerintem a cég jobban jönne ki abból, ha előbb aukciót hirdet, és ha marad még forrás, abból venni piacról. (Nem biztos, hogy fel akarja hajtani az árfolyamot egy valószínűleg bekövetkező aukció előtt)
Köszönöm a korrekciót. Még nagyobb lenne a meglepetés, ha ilyen rövid idő alatt meg tudná venni a kereskedésben amit szeretne. Szerintem erre nagyon kicsi az esély.
Nincs 150 nap, mert a közgyűlés előtt 30 nappal már nem vesznek, ugyan így éves jelentés előtt 30 napig nem veszik. Jó esetben van 100-110 munkanap, amíg vehetik.
A kérdés, hogy hogy tud ennyit megvenni. Ha szeptember elején elkezdik, akkor van kb 150 nap április 17-ig (addig van közgyűlési felhatalmazás). Hogy vesz meg 1,5 milliard forintnyi részvényt? Nem hiszem, hogy a napi forgalomban, csak remélem.
Rá 10 nappal meg az új hatósági ár. Ha október elejéig nem indulna el, akkor félni kezdenék egy esetleges aukciótól, amit te lehetségesnek tartottál régebben.
Mi a fax.... Te jössz itt ezzel? Te, aki szerint kussolnia kellene a másiknak, mert olyat írt, ami neked nem tetszik? :) Pontosan rád illik, amit írtál. Ja, és természetesen továbbra is arról írok, amiről akarok, te meg elolvasod, ha akarod. Nem kötelező...
Mivel a közkéz erőteljesen csökken az srv-vel, ezért a nagytulajokon múlik, hogy mit akarnak. Ha a jövőbeli finanszírozást meg tudják oldani, akkor akár ki is vezethetik. Biztosan ők fognak dönteni.
A MOLt futtatnák a geotermia projektekben (is), mert az állami befolyás alatt álló cég, aki meg magától kockáztatott, fejlődött (mint pl. a Panny) azt leszarják! - Minuszolhattok nyugodtan, meg tölthetitek fel a geotermiával kapcsolatos linkeket - leszarom!
Tolvaj Fidesz kormány alatt a Panny nem tud fejlődni, növekedni, akárhány cikket is belinkeltek a geotermiáról. Ez a játszma nem arról szól, hogy van-e melegvíz a magyar föld alatt, hanem arról, hogy ezt csak úgy lehet kitermelni, haszonba állítani, hogy a NER kaszálja le a hasznot. Ezt nehéz kimunkálnia a Fidesznek, ezért csúszunk az idővel. - Remélem addig, míg mennek ahová valók!
Annyiban nagyon is ide vág, hogy ha nem egy ilyen ruszkiseggnyaló kormányunk lenne, hanem egy gondolkodó, előrelátó, geotermiát ténylegesen és nem csak szóban támogató, akkor az az árfolyamon erősen mutatkozna és a cég is terjeszkedne. De a mostani hazai környezetben nem csodálom, hogy nem lépnek.
Az EU- s átlagig mondhatjuk, hogy nemzetközi hatás, az afeletti 10-15%-pont meg belső hatás. Jórészt a különadók és a HUF gyengülés beépülése a fogyasztói árakba. Komoly ember egyrészt röhög az olyan propaganda-szövegeken, mint a háborús infláció, másrészt elszörnyed, hogy mennyien beszopják.
Meg nem 1 országot loptak el, hanem a kurznál a balhé akkor tört ki alapból, mikor kiderült, hogy befolyásolt egy közvéleménykutatást :D meg ilyenek voltak hogy vettek 1 kurvadräga zongorát a parlamentbe és ezen megrökönyödtek az osztrák adófizetők, hogy ez meg minek.... És le kellett cserélni egy jóval olcsóbbra...
Valóban van máshol is korrupció... Sőt még Ausztriában is, akár kancellári szinten is... Pl Csak a legutóbbi időkben Kurz, Strache ügyek. Csak amint nyilvánvalóan kiderült (smsek, ibiza videó) onnantól önként lemondtak és eljárások indultak ellenük.
Először még válaszolni akartam a felvetéseidre, de láthatóan annyira elvakult fidesz és orbán hívő vagy, hogy nem látod a tényeket és a valóságot. Teljesen felesleges rádszánni egy percet is, mert úgyse értenéd meg, a vallásod felülírja a valóságot. De egy gondolat mégis (háth ezt még kibírják itt a sorstársak): pont nagyívben nem érdekel, hogy a románoknál, az osztrákoknál, vagy úgy általában a világban mekkora a korrupció. Itt élünk magyarországon és ebben élünk, így ez érdekel. Ahogy az is érdekel, hogy milyen az eü, az oktatás, a közlekedés, a jogbiztonság, stb. helyzete. És ezek mind katasztrófálisak itthon. Az, hogy azzal takarózól, hogy máshol is van korrupció, jól mutatja, hogy semmit nem értesz az egészből, vagy próbálod elkenni (mert talán a ner kegyeltje vagy te is).
Szektás? Ahogy mondani szokás, II. világháborúban is csak két szekta harcolt egymással, az egyik szekta alapvetése az volt, hogy ki akarta írtani a zsodókat, a másik "szekta" meg nem.
Ezer éve lehet, de teljesen felesleges, ma már úgyis mindenki rendíthetetlen a saját (többnyire szektás) meggyőződésében és csak szimpla agitálás és agyament gyűlölködés fél percen belül bármilyen politikai téma szóba hozatala. Úgyhogy légyszi ne!
"Na most mennem kell, megállítani a háborús inflációt." A mit? A magyar inflációt leginkább annak köszönheted, hogy a jegybank ezermilliárdokat tolt ki a haveroknak 2-3%-os kamattal meg tőkejuttatásokkal, amit vagy visszafizetnek, vagy nem (lásd a már becsődöltek). Mi jót hozott neked az, hogy pl. a 4iG kapott így pár százmilliárdot, amit aztán gyorsan euróra meg dollárra váltott (gyengítve a forintot, növelve az inflációt), és Albániában meg Izraelben pilótajátékoztt el? Háborús infláció..... Ami valamiért Magyarországon triplázó hatással bírt. Vagy..... Vagy más, jelentősebb okokat kellene felfedned az infláció mögött.
" Itt vagyok majdnem 50 éves" Remélem anyád nem vár épp protézis műtétre. Ja, te majd fizeted a 3-4 milliós műtétet magánban. Az a maradék 2 millió kisnyugdíjas meg turkáljon csak a tesco leértékelt során a "kicsit penészes, kicsit ütődött, de valamikor még paradicsom volt" szerűségek után, mert a havi 130e nyugdíjból az adriai nyaralás, a mogyoródi helikopterezés, stb. után csak erre futja. Ja nem, velük nem kell megküzdened az adriai tengerparton a nyugágyak miatt.
Megélsz? Jobban élsz? Honnan is ismerős az ilyen magyarázat??? Ja igen, a kádári rendszerben is ezt nyomták. Jobban élsz, mint apáid, nagyapáid. Szóval örülj, hogy a komcsi rendszerben élhetsz. Igaz közben már a románok is elhúztak mellettünk... Szóval a "mihez képest" már rossz képet fest. Ügy is mondhatnám, hogy a Pannergy árfolyama 10 évvel ezelőtt 300 Ft volt, most meg 1400, szóval mi itt a probléma? Jobban élünk, nem? Nade ha Magyarország működő piacgazdaság lenne, akkor nem arról kellene folyamatosan beszélni, hogy nem éri meg geotermikus fejlesztésekbe ölni a tőkét, mert annak esetleges hasznát a rezsicsökkentés+hatósági árazás kombóval a komcsi kormányzat előre elveszi, úgy, hogy a geotermikus fejlesztés pénzügyi kockázatát neked kell állnod (lásd Gödöllő, senki se fizeti meg az ottani fiaskót, ha nem jön be egy fúrás, akkor a cég bukik, ja bejön, akkor az állam leveszi az eredményt a hatósági árazással). Milyen jó az, hogy a Pannergy nem 300 Ft-on, hanem 1400-on forog? És ha az nem 1400 lenne, hanem 4-5000? Az jobb lenne? A románok elléptek Magyarország mellett. A bolgárok rohamosan zárkóznak felfele ránk. "10 év múlva utolérjük Ausztriát" :)
A korrupciós helyzet megítélésével kapcsolatban van neked egy kib.szott jó hírem: ezen a fórumon végigveheted az összes "hanyatló nyugaton" sínylődő politikus korrupciós ügyét, és konkrétan megnevezheted Macron, Scholz, Sunak, stb. Tiborz Istvánát, Mészáros Lőrincét. Jöhetnek a csodás módon meggazdagodott szobafestő haverok, anyósok, menyek, stb. Sőt, jöhetnek a lett, litván észt, lengyel, slovén példák is. Ne tartson semmi se vissza ezek megnevezésétől, sorra vételétől. Százszámra jöhetnek a nevek. Ha az orbáni legalja korrupció csak a minta aprócska része, akkor lássuk azt. hogy mire is gondolsz. Konkrétan. Az közismert, hogy az Orbán-maffia kitartottjai próbálnák elkenni a korrupciós bűnügyben való részvétüket azzal, hogy "de hát máshol is ez megy". Tudod mi a vicc? Amikor egy ilyen bűnözőt felkérsz arra, hogy akkor lássuk a részleteket, akkor itt megáll a tudományuk. Csak azt tudják szajkózni, amit a maffia előírt nekik, azt, hogy máshol is ez megy. Szóval kik is az osztrák, belga, francia Tiborcz Istvánok? Ismerjük meg őket.
Te korrupció ügyben érintett vagy, vagy esetleg kimaradsz belőle, hogy ilyen markáns véleményeket fogalamazol meg róla? Mintha pontosan tudnád, hogy mekkora itthon vs Ausztriában? Ezen a ponton már semmi értelme ennek a diskurzusnak. Amúgy az osztrákoknál lehet hogy nincs kátyú az utakon, de megvan nekik is a saját keresztjük ami rosszabb mint a kátyúk az utakon. Amikor azt írtam, hogy kilépsz az utcára te azt látod, hogy szegénység van? Mert én nem, és nem is ezt tapasztalom. Azt viszont látom a cégemen keresztül is, ami az emberekből él, hogy nő az életszínvonal. Ha akkora szegénység lenne, mint amiről az ellenzék beszél, akkor nekem se menne jobban. De ez nem igy van. Itt vagyok majdnem 50 éves, megéltem már néhány dolgot, és nekem nem egy politikus, vagy újságíró fogja megmondani, hogy mit kell látnom. Na most mennem kell, megállítani a háborús inflációt.
Kilépsz az utcára és nem látod pl. az utak, a máv vagy az eü problémáit. Akkor te nem Magyarországon lépsz ki az utcára. A 18% alapkamat meg mi volt, ha nem maga a csőd.
Igen, van korrupció, de egy szinttel feljebb van. A KKV-k szitjén nem látszik. A KKV-k szintjén egyenlő eséllyel indul mindenki Ausztriában pl. Magyarországon nem. Nálunk a kis dohánybolt-pályázatodnál is megy a backgorund check, hogy vajh fidesz-párti vagy-e vagy sem. Helyi földpályázatok dettó. És akkor emellett máshol nem jellemző a hatalommal visszaélés, azaz, hogy az aktuális kormánypárt a jogszbaélyokon felülállónak képzeli magát. Máshol a közszolgáltatásokra azért jut elég pénz, nálunk a korrupcióra való onnan van kispórolva. Ezért kérdeztem, hogy mit értesz azon, hogy az utcán az ellenkezőjét látod. Basszus, Bécsben nincs, szó szerint nincs kátyú. Érted? Nincs. Nem arról va szó, hogy kevesebb, hanem, hogy NINCS. Otthon tízezermilliárdok hiányoznak a közinfrastruktúrából, mert ellopták. Ausztriában a közinfrastrutktúrán és közszolgáltatásokon felüli pénznél jelenik meg a korrupció, otthon meg az alapellátásból hiányzik ez a pénz. Ez hatalmas különbség. Tehát hasonlóságot nem nagyon érdemes keresni. Nálunk SOKKAL nagyobb gondok vannak.
Na várj egy kicsit. Nem azt irtam, hogy tök ugyanaz van mint nyugaton, csak ott is nagyon hasonlóan mennek bizonyos üzleti dolgok. Abban igazad van, hogy a ner üzletszerzési politikája, túlárazása már erősen bicskanyitogató. Ezen nyugaton már 50-70 éve túl vannak, es valószínűleg a korrupció is kisebb. Viszont a kis és közepes cégek szerintem köszönik jól vannak, függetlenül a mostani recessziós helyzettől, bár nyilván vannak kivételek. Az elmúlt években volt akkora profitjuk, hogy ezt az 1-2 évet simán át tudják hidalni. Ezt az ügyészség, adóhatóság rendőrség dolgot, nem kommentálnám, mert egyikre sincs semmilyen hiteles rálátásom. Szerintem ezekröl a dolgokról te is csak a független objektív médiából értesülsz, ami valljuk meg nem annyira hiteles forrás.
Egyrészt egy sor dologban nem ugyanaz a legtöbb nyugati ország, mint mi. Nálunk rendszerszintű a hatalommal való visszaélés, és arányaiban sokkal nagyobb méretű, és alacsonyabb szintre ér a korrupció. A nyugati országokban a közepes és kis cégeket hagyják élni, tisztességesen meg vannak fizetve, függetlenül a tulajdonos vagy az ügyvezető nyilvános szerepléseitől. Ez is egy lényeges különbség. A legtöbb országban az ügyészség, a rendőrség, az adóhatóság valóban független, nálunk nem. Az utolsó mondatodat meg végképp nem értem. Minek az ellenkezőjét látom az utcán?
Nem szoktam kommentelni, de erre a hsz re most azt kell hogy mondjam te nem érted hogy működik a világ. Amit leírtál az tök igaz, csak azt nem tudod, hogy a nagy nyugaton hellyel közzel ugyan így mennek a dolgok mint itt. Szerinted egy német, osztrák, francia, angol...stb kormány állami beruházásoknál nem a saját cégeit hozza helyzetbe? Ők nem árazzák túl a munkákat? Nem azok cégek osztják a lapot, a "letoltgatyás" alvállalkozók alvállakozóinak? Az ott tevékenykedő külföldi cégek hány állami megbízást kapnak? Pont annyit mint itthon, hogy ne érje szó a ház elejét. A nagy nyugati cégek is egykor állami megrendeléseken tolasodtak meg, de egy jópár évtizede piaci alapon működnek, ahogy már az Opus sem függ annyira az állami megbizasoktol. De mondok egy konkrét példát is a nagy nerezés mellé. Angliában pl több mint 1000 "db" dollár miliárdos van, akik az élet minden területét lefedik, és rajtuk keresztül megy minden üzlet, ők osztják a lapot. Szóval ha innen nézzük akkor a ner csak egy nyugati üzleti modellt követ. Ami persze a nyugatnak nem olyan jó, hiszen piacot veszetenek, amit senki sem szeret. Ezért hüyitik itt a jó népet, hogy itt mekkora a korrupció, meg már 15 éve csődbe megyünk stb És ha kilépsz az utcára pont az ellenkezőjét látod.
Ezt a kormányt akkor érdekli a geotermia, ha pénzt tud kicsikarni a gejlesztésére az Eu-tól. Persze ezt a pézt is az oligarcháknak adja majd, illetve jó részét el szeretné lopni. Remélem nem sikerül majd nekik!
rajta nagyban függ valoban, de a Molos manus is hangsulyozza, hogy a amig letezik gaz, addig a geotermia tamogatas nelkül nem eletkepes...a zöld dolgokat meg kell fizetni. Hogy az allam (akar Eus penzböl) vagy a vegfelhasznalo. Na es itt csatlakozok vissza az elsö tagmondatra....a Fidesz is az emberek miatt van es ha mondjuk majd kesöbb magyar ember ele tenne a szolgaltato majd 2 csomagot, hogy Aram X HUF/kWh es zöld aram X*1,01 HUF / kWh...na akkor majd mi lesz. Valoszinü az, hogy jo...na majd a gazdagok megmentik a Földet...de jo lesz az az olcsobb.
Amíg a Fidesz kormányoz, addig az van amit Rubel Viktor akar. Rubel Viktor meg az orosz olajat és gázt akarja, nem a magyar geotermiát. Nem vettétek még ezt észre?
"Ha valaki, akkor a MOL ezt el tudja érni." A MOL különadóját most emelték. Szerintem ilyen költségvetési hiány mellett nem valószínű, hogy el tud ilyesmit érni. Ha növelik az átvételi árakat, akkor azt vagy a fogyasztóknak, vagy a költségvetésnek kell megfizetnie. Nem, nem, ezek a nyomott átvételi árak maradni fognak. . Viszont kimondják a podcastban, hogy a "Mo. geotermiai nagyhtalaom" egy bullshit. (Jobbak az adottságok, mint általában, de messze van Izlandtól, vagy Törökországtól ..)
Köszi szépen! Érdekes betekinteni a MOL geotermiával kapcsolatos törekvéseibe. Terveik szerint Magyarországon a jövő évben lesznek kutató fúrások (2 területen). Előtte Horvátországban próbálkoznak. Ami nagyon hangos, hogy a legnagyobb fantáziát a hőtermeléses geotermia elterjedésében látják a közeli jövőt tekintve - mint zöld program, ami ráadásul a gaz import függőségünket is csökkentheti. A terjedéséhez és a profitábilis üzlethez viszont valahonnan pénz kell. . Mondjuk első lépésként emelni kellene az átvételi árakat, mint támogatás. Ha valaki, akkor a MOL ezt el tudja érni. Ha nem idén, akkor majd jövőre.
majd meghallgatom, köszi. Remelem megemlitik, hogy felvasralasokkal terveznek komolyat ugrani a geotermikus portfoliojukban :D. Vicc amugy, hogy az elemzö mar lassan evek ota nem nyul a WACChez az elemzesben, azert lassan illene lejjebb vinnie...aztan akkor latszana mennyit erhetne a Molnak. 3000ert vihetnek holnap.
minimalisan revidialnam magam, hogy mindig en mondogattam a szeptember 23at. Szeptember 30. (~23:59...szoval oktober 1.) az uj hatosagi atveteli ar. (igaz gondolom a cegnel vagjak a kepletet, amivel akar ök nyilvanos adatok alapjan is mar 23an tudjak becsülni....de lehet ez az 1 het meg adna magat kivarni)
https://invst.ly/15xezm Ez még a keddi záró után készült, a lényeg h ameddig benne vagyunk az emelkedő csatiban nincs miért aggódnunk. Most épp az alját karcoljuk.
Legyen úgy! De az is előfordulhat, hogy valami háttér megállapodás születik és mindig lesz majd eladó 1500-1600Ft között, amit a cég megvesz. A nagytulajoknak elég régen megvannak a részvényeik. Gondolom azért tartják, mert valamikor nyereséggel szeretnének kiszállni, hisz nem szakmai befektetők. A cég osztalékot nem fizet, erre nem számíthatnak. Valaki előbb-utóbb realizlálni fog. Vagy átadja egyben valakinek a pakkját, vagy megkezdi leépíteni a darabszámát tőzsdei kereskedésen belül. Erre alkalmas időszak a saját részvény vásárlási program. Nem azt mondom, hogy biztos így lesz, de ez is lehet.
Mindenkinek javaslom, hogy diverzifikálja a portfolióját. Tudom van itt sok geotermia szakértő, én nem vagyok az. Nekem jelenleg van 5 féle magyar, 3 féle külföldi részvényem, diszkont kincstárjegyeim, egyéb különféle állampapírom, különböző ingatlanok, € és Ft kp. Aki csak a Pannyt látja és ennek megfelelően értékel az lehet sokat nyer, ha éppen jókor adja el. Én örülök ha más befektetéseim is jövedelmeznek.
Sztem érdemes lenne vàrni januàrig,tudsz jobb befektetést? Ingatlan halott,àllampaír-hagyjuk,BUX fullon,talàn még a Wabi, és a Ner-es cégek kiszàmíthatatlanok..
No igen, sok sok pénz. Itt is ott is. Ahogy írtam értelmetlen vita, nincs megoldása. Bármi jön más lesz. De vajon jobb lesz? Mikor volt jobb? És kiknek? Maradjunk a pannergy témánál. Abban teljesen egyet értünk, hogy az orosz energia import támogatott, a geotermia kevésbé. Mennyivel egyszerűbb az import energiából a jutalékot lehúzni, mint kockázatot vállalni bizonytalan furkálásokkal. Ha ti lennének a döntéshozók melyiket választanátok ? Az is számomra bizonyos, hogy a célár valamilyen belső machinacio miatt van tartósan 50%-kal a reál felett. Kinek lehet az érdeke? Erről senki nem polemizal. Nos már többet firkáltam ,mint az elmúlt 14 évben összesen. Befejezem, talán ősszel ki tudok szállni és elfelejtem ezt a pályafutásom egyik nagy elbaltázását. Örüljetek az olimpikonjaink sikereinek! Csá
Ez nem egészen így van, mert a fidesz évi több kint 100 mrd Ft-ból kampányol. Az emberek azt sem tudják de facto, hogy mi a rossz, mik az ajánlatok. Ellenben kívülről fújják a fidesz hazugságait, mint igazság. Legalább értelmes emberek ne csináljanak már úgy, mintha itt tisztességes választások lennének….
Értelmetlen vita. Szerinted sz@r minden, szerintem pedig aki tud és akar annak rendben mennek a dolgai. Két év múlva választás ha nem tetszik a mostani parlament, oda szavazol, ahonnan pozitív változást vársz. Ennyi.
Lehetsz a magad szerencséje kovácsa. Ha nem azon a piacon működsz, mint a NER-es cégek. Vagy betagozódsz. Ez még nem segít azon, hogy a közszolgáltatások és a közinfrastruktúra rohad. Összességében a magyar gazdaság versenyképtelen. A vállalkozók mentalitása a támogatások és a korrupció miatt nem megfelelő. A 2013-2019 közötti időszak elpazarlása történelmi bűn. Soha ilyen kedvező környezet és feltételek nem álltak rendelkezésre, mégis sikerült a közszolgáltatások és a közinfrastruktúra színvonalán tovább rontani. Az energetikában makro szinten egyértelműen látszik az orosz gáz erőltetése. Panelprogram leállítva, geotermikus ipar szabotálva, energetikai felújításra 0 EU-s pénz. Ez is történelmi bűn.
Lehet, hogy te az elmúlt 15 év alatt egy kavics alatt éltél egy barlangban, de akkor ajánlom neked, hogy gyere ki a fényre, és beszélgess pl. cégvezetőkkel. Most itt csak pár olyan iparág, ami eszembe jut, ahonnan én beszélgettem cégvezetőkkel, és amit a fidesz leuralt és tönkre is vágták, ugyanis csak NER-es cégek jutnak állami megbízásokhoz, a kis magyar cégek max. az alvállalkozók alvállalkozójának az allvállakozója lehet, akik általában letolt gatyával tudnak csak munkához jutni: - építőipar, - IT, biztonságtechnika, - vendéglátás, turizmus, - energetika, - szállítmányozás, - egészségügy. Ezen kívül a legtöbb terület már NER-es kézben van mind az ipar, mind a mezőgazdaság területen. Nincs olyan terület, ahol ne NER-es figurákkal kellene "versenyezned".
De még olyen területeket is államosítottak és tönkretettek, mint pl. lombikbébi program. Arról már ne is beszéljünk, hogy az oktatás, az egészségügy, a közlekedés, a közfeladatok ellátása milyen szinten van.A leépítés a 2010-es állapotokhoz képest értettem, holott volt számos olyan terület, ami már akkor sem volt erős.
Lehet itt hülyeségeket kérdezni, meg kádározni meg gyurcsányozni, de attól, hogy neked nem tetszik, hogy az emberek jó része nem a köztévéből és a propaganda sajtóból tájékozódik, azért sokan látják, hogy mennyire rossz irányba mennek a dolgok. Nem véletlen, hogy az emberek több, mint 60% szerint nem jó irányba "fejlődik" az ország (néhány napos közvéleménykutatás alapján). Hadházy Ákos naponta tesz feljelentést a lopások, a korrupció ellen, de a fidesz által felügyelt ügyészség és rendőrség 99% visszadobja.
Valóban van egy szűk réteg, néhány 100e ember, aki jól élnek ezekből, de az emberek nagy része nem. Elég megnézni a medián béreket, amely kb. netto 300-330eFt. A népesség több, mint 30% pedig létminimum alatt él. Ki kellene jönni az alól a búra alól és kicsit körbenézni, mert nagy meglepetések fogna érni. Ajánlom Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplé megyét első körben.
A panny árfolyamára meg igenes nagy hatással van, hogy nem piaci alapon működik, hanem hatósági árasan. De ha ezt egy gazdasági portálon magyarázni kell...
Tönkre tette? Az Orbán, vagy a Gyurcsány, vagy Kádár János?, hagyjuk már. Verseny alapú gazdaság? Az meg hol és mikor volt? Rabló vezetés?Fel kell jelenteni a rablókat. Szóbeszéd alapján? Vicces! Minden rosszabb lessz? Mióta? 56 óta? 68 óta? 89 óta? 2010 óta? Lehet én rossz helyen lakom, rossz helyen dolgoztam, de én csak egyre drágább ingatlanokat, rengeteg új autót , telt wellness szállodákat, fullon lévő parkolókat a bevásárlóközpont előtt stb.stb látok. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. A hibát mindenki magában keresse, ne Orbán Gyurcsány Kádár stb. rendszerébe. A panny árfolyamát sem a fenti urak befolyásolják. A spekuláció ilyen, én 14 éve csucsulok benne. Rossz döntés volt. De kiülöm, nem kenyérre kell.
Mára a fidesz szinte minden területen tönkretette a versenyen alapuló gazdaság működését és sajnos nem kivétel ez alól a geotermia sem. Addig míg ez az inkompetens, dilettáns, rabló vezetése van az országnak, addig itt csak még rosszabb lesz minden és a geotermiában sem látszik, hogy változna a helyzet. Csak a süket, tartalom nélküli kinyilatkoztatások mennek geotermia témakörben is.
Baromira döcögős történet ez a geotermia Magyarországon. A fene gondolta volna, hogy amikor minden körülmény ilyen kedvezően alakul, akkor mégsem tudja a Panny elérni a célárat!
PANNERGY