nem sok remennyel, de elvileg talan par napon belül itt is lehet kicsit nezelödni. https://www.otpbank.hu/otpalapkezelo/hu/A_Klimavaltozas a 2023 H1 aktualizalas 2 honappal a felevfordulora jött ki, elvileg a 2023 ev vege akkor holnap jöhet. Nem mintha nagy nyoma lett volna ev közben, hogy barmi törtent volna, de 1 pillantast meger. (meg esetleg mas magyar papirokra ranezni)
Ez valóban nem jó, ideális felett van valamivel, gyakorlatilag márciusi az időjárás (de ha megnézzük az átlagos márciusi adatokat, azért látszik, Pannergynél ez olyan max. 10% kieés hőértékesítésben, nem örömteli, de nem is tragikus).
Kicsit más: Ugye az SRV márciusban közgyűlésig újraindul, közgyűlésen (gondolom) megszavaznak részvénybevonást, valamint valószínű újra a saját részvények vásárlását. De mivel kb. pontosan a 25%-ot elérik addigra, annak indításával meg kell várni, míg a régebbiek egy részét bevonják, ami kb. két hónap. Szóval legkorábban srv június végén, júlis elején lehet, ha mindent jól értek.
András, jóval a mostani árfolyam alatt kiszálltál. Volt 14k db részvényed. Eladtad. Bécsi "ügyfeled" is rábeszélted arra, hogy eladja a 65k-ját, megtette. Mire fel ez a vergődés?
Vélemény a Pannergy Nyrt.-ről, és az ÉN minősítésem röviden: -------- 1.: Még ezen az árfolyamon is erősen túlértékelt a cég!Az eddig ismert profit termelő képessége NINCS szinkronban ezzel az árfolyammal!Túl kevés az a hashin ami marad a Pannergy Nyrt. nél! //////) 2.: Az 1000ft még az éven visszatesztelheti!Nem lepődnék meg! /////// 3. Ha nem javulnak az eredménytermelő képességei, akkor innen lassú lecsorgás indulhat! ///// 4. Csökkenő kamatkörnyezet!
Hát akkor a következő hónap érdekes lesz, hogy a saját részvény támasz nélkül mire megy az árfolyam. Bár ahogy olvastam többen elkezdték már a parasztshortot, és ha ők márciusban szeretnék visszavenni, akkor az felhajtóerő is lesz majd.
“A PannErgy Nyrt. tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy összhangban a Társaság 2023.június 13-i vonatkozó rendkívüli tájékoztatásával, 2023. május 2-tól induló saját részvényvásárlási programját az 596/2014/EU rendelet (MAR) 19. cikkének (11) bekezdésébenmeghatározott tilalmi időszak alatt - 2024. február 26.– 2024. március 27. között -felfüggeszti, így saját részvény vásárlására nem kerül sor. Ezen időszakot követően a sajátrészvény vásárlások újabb tájékoztatás nélkül, változatlan feltételek mellett folytatódnak.” . https://bet.hu/newkibdata/129021275/PE_sajat_reszveny_20240223_hu.pdf
Ha jól értem, akkor itt egy kivitelezőt keresnek. Ez nemigazán a panny területe. A jó az lenne, ha egy győrihez hasonló projektet tudnának debrecenbe is csinálni, de ezek szerint a pannynak debrecenbe már nem lesz projekje.
Én úgy tudom, hogy a cégeknek minden saját értékpapír tulajdonlásban bekövetkezett változást (akár 1 db-ot is) közzé kell tenni max. 1 napon belül (akár srv vétel/eladás, srv átruházása MRP-nek, rv juttatás a vezetőknek stb. ) Illetve havonta még kiteszik azt is, hogy mennyi a hóvégi össz. alaptőke, szavazati jog, srv állomány, ezekből is látható a változás.
Ne haragudj, ha hülyeséget kérdezek. Tudjuk a cég a normál kereskedés során veszi a részvényeit. Be is jelenti időközönként, hogy mennyit, milyen átlaggal vett. Ebből adhatnak el? És ha igen, akkor milyen mennyiség esetén tartoznak bejelentéssel?
Szerintem inkább eladni akar valaki így az árjegyzőnek és próbálja feljebb tolni a az árjegyző 3600 darabját. Vagy csak unatkozik... vagy nem tudom. :)
Egy likvid piacon egy részvényt gyorsan el lehet adni anélkül, hogy jelentősen alacsonyabb árat kellene elfogadni. Egy viszonylag illikvid piacon egy részvénynek árengedményt kell adni ahhoz, hogy gyorsan eladható legyen.
Azért jelent esést, mert nincsen rá kereslet. Nem akarják venni. Nincsen forgalma. Bizonyos ügyletek esetében sem fogadják el fedezetként az illikvid részvényeket. A piac csak likvid jószágok esetében működik.
Nem akarok filozofálni meg vitatkozni senkivel. Héten kibaszom az egészet és vissza fogom venni ugyanazt a mennyiséget olcsóbban mint ahogyan eladtam a saját vásárlások leállásakor.
Én nem bánom, hogy a panny például nem szerepel olyan közös lsitán, amin az EU-FIRE cég is rajta van, amely cég vezetői eddig csak EU-s és hazai pénzeket lopotak el geotermikus rendszerek telepítése ürügyén, csak éppen a rendszerből nem sikerült nekik semmit sem megvalósítani. A több aláíró nekem nem mond semmit, de ez a cég egyből szemet szúrt.
Az, hogy illikvid egy részvény, miért jelent automatikusan esést? Akkor a Pannergynél még kevésbé likvid papírok többsége folyamatosan esik? Szerintem nem.
Elfogadom. De utána, ha véget ér a felhatalmazás, gondolom ők is tisztában vannak vele, hogy esni fog a tőzsdei ár, ha nem rukkolnak elő valami növekedésre utaló perspektívával. Az utóbbi néhány évben gyakorlatilag semmi nem történt ez irányban. A nyertes pályázatok (melyekre megindulni látszottunk) kudarcba fulladtak. Ha nem lesz osztalék, nem lesz növekedés, akkor ebbe nincs mit keresnie a kicsiknek.
25% lehet csak az SR állomány az meg mindjárt itt van. Úgy lövik be a napi csomagokat, hogy az SRV felhatalmazott időtartam végére legyen nagyjából meg.
Nagy kereslet a zöld bum ellenére erre a részvényre eddig nem mutatkozott. Én abban vagyok érdekelt, hogy emelkedjen az ár, de a nagybefektetőknek elkerüli a figyelmét.
Igen, ez is egy lehetséges forgatókönyv. Ki mit vár a 30 napos tilalom alatt? Én erre lennék kíváncsi. Én árcsökkenést, Te emelkedést gondolsz. De mit gondolnak mások?
Egyáltalán nem biztos, hogy visszafog esni, sőt! Ilyenkor szokta hajtani felfelé a várakozás, hogy mi kerül majd szavazásra a közgyűlésen, osztalék, SRV.
Azt mondjuk, hogy az 1012 db-ot amit nem sikerült megvenni abban az 5 napban, azt nehéz belőni melyik napokon nem volt meg, de ennyi valóban kimaradt :(
Ezt mire alapozod? Hogy 8-áig jelentették le a sajátrészvény vásárlást? Mert eddig is csütörtökig csinálták a péntek rendszerint a következő 5 napos adagban van. Pénteken volt több mint 5000 db forgalom, szóval valszeg aznap is megvették.
2 hete eladtam a NAP részvényem 1175Ft/db áron, bár nem volt sürgős, nem kellett a pénz semmire. Szinte mindenki azt gondolta olcsón adtam, rosszul döntöttem. Ma 1080-1090.
Érthető. Aki normális, annak nem az a célja, hogy minél több pénze legyen, hanem az, hogy a céljai eléréséhez szükséges pénzt megteremtse. Lehet ez tetőfelújítás vagy bármi más.
Lapostetőre kell a pénz, értem a gondolatod, de ennyi. Még majd adok el bef jegyet is.2M kell ebből majdnem 1M megvan kpben, ami ácsoknál nem hátrány. Mondjuk ha elvinnék jövő péntekig (addig raktam be), akkor újragondolom.
Van akinek olcsó a Porsche meg a Ferrári. Nekem drága. Akinek olcsó a Panny 1525-ön az vehet. Bár nem gondolom, hogy esetleg valaki lebasz, de aki mégis, annak fogalma sincsen, hogy Te mennyiért vetted, mennyi a nyereséged. Lehet 1525-ön olcsón venni, aztán mégolcsóbban vagy csekély plusszal eladni. Pl. én nem foglalkozokTBSZ--szel. Aki igen, az másképpen tervezi a jövőt és más célok motiválják.
Berakok 500-at 1520-on. Ha elviszik, leb*sztok majd, hogy olcsón adtam, ha nem, akkor meg nekem nem fáj .Márciusban kell majd pici pénz lapostető felújításra.
Lehet az is, hogy a Panny óvatosságból döntött így. Nem kockáztat, tart a büntetéstől. Láttunk már olyat, hogy az MNB megbüntet egy kisbefektetőt tiltott árbefolyásolás miatt, a nagyobb spekik megtévesztő húzásai felett pedig szemet hunynak. Talán lehetne állásfoglalást kérni ez ügyben az MNB-től, a Richter talán megtette ezt, a Panny viszont jobbnak látja, ha felfüggeszti a részvény vásárlást a jelentés előtt 30 napra.
Ezután léptünk be az EU-ba, és harmonizáltuk a szabályokat. A Richter helyesen alkalmazza. Egyébként tényleg mindegy, ha a cég vezetése dönti el, hogy mikor vesz.
Szia! Egy 2002-es MNB körlevélből idéznék:"Emlékeztet az MNB arra is, hogy a vezetőkre vonatkozó, a pénzügyi jelentések közzétételét megelőző 30 napos ügyletkötési tilalom objektív tilalom, amely akkor is fennáll, ha a kibocsátó szerint a pénzügyi jelentésekhez nem kapcsolódik bennfentes információ. Ugyanakkor nem zárható ki az sem, hogy a jelentésekkel összefüggésben a kibocsátó bennfentes információt is azonosít, amelyre viszont a bennfentes kereskedelem általános tilalma vonatkozik, ami kiterjed minden olyan személyre, aki a bennfentes információhoz hozzájutott." Nos a kibocsocsátó az ugye esetünkben maga a cég vagyis a PannErgy - aki egyúttal jogi személy. A tilalom minden olyan személyre kiterjed aki ismeri a jelentés tartalmát. Nos a cég ismeri meg ezt legkorábban. Tehát a jelentés közzététele előtt 30 nappal nem köthet ügyletet. Egyébként kár rágódni ezen, ha a Panny úgy döntött, hogy nem vásárol a jelentést megelőző 30 napban, akkor azt el kell fogadnunk, ha van rá rendelet, ha nincs, ha vesz a Richter vagy más cég ebben az időszakban még annak ellenére is.
Így szól az ominózus bekezdés: "A 14. és 15. cikk sérelme nélkül a valamely kibocsátónál vezetői feladatokat ellátó személy közvetve vagy közvetlenül nem bonyolíthat ügyleteket saját javára vagy közvetve vagy közvetlenül harmadik fél javára a kibocsátó részvényei vagy hitelviszonyt megtestesítő eszközei, illetve az ezekhez kapcsolódó származtatott termékek vagy más pénzügyi eszközök kapcsán egy harmincnapos tilalmi időszak leteltéig azt megelőzően, hogy sor kerül az időközi pénzügyi jelentés vagy az év végi jelentés bejelentésére, amelyet az érintett kibocsátó köteles nyilvánosságra hozni a következők szerint:" Tehát ez a vezető személyek tranzakcióira vonatkozik. Általánosan pedig a társaságok a bennfentes személyekre szokták alkalmazni. Na most, a Pannergy maga nem vezető feladatokat ellátó személy és nem is bennfentes személy, amikor előre meghirdetett részvényvisszavásárlást hajt végre. A Richter pl. vígan veszi saját részvényeit a negyedéves riportokat megelőző 30 napban is. Tehát továbbra is azt állítom, hogy olyan jogszabályi hely, ami alapján fel kellene függeszteni az srv-t.
A Társaság a részvényvásárlást felfüggeszti a 596/2014/EU rendelet (MAR) 19. cikkének (11)
bekezdésében említett tilalmi időszak alatt (harmincnapos időszakok azt megelőzően, hogy sor
kerül a féléves jelentés és az év végi jelentés bejelentésére).
Ok. A másik az lett volna hogy addigra elfogy a keret. Nem követem, hogy állunk. Egyébként én nem ismerek olyan jogszabályhelyet, hogy saját részvényt ne lehetne kevesebb mint 30 nappal beszámoló közzététele előtt venni.
PANNERGY