Na most akkor alulról, felülről betöltöttük a rést. Adná magát a vicc a résről elölről, hátulról, de nem sütöm el. Tudom, hogy marad még itt híve a TA-nak, de szerintem itt melléfogás.
Annyiszor leírtam, hogy egy ilyen kisforgalmú papírnál ez nem működik, itt nincs TA. És ezt már nem is tudom hányszor láttuk itt. De mindig van egy okos aki lenyomja, aztán csodálkozik, hogy pattanás helyett tovább esik. Persze ettől még menni fog újra felfelé, mert nem itt a helye hanem jóval feljebb.
Nem nagyon hiszek a résekben. (Pontosabban egyfélében, de annak meg semmi köze a részvényekhez. 😉) Viszont meglátjuk, hogy az 1350-ből milyen erős támasz lett. (Nincs pöttyre pontos támasz sem, inkább támasz zóna.) .
Erre mindig van egy játszóspakk, de te kizárólag a teljes csomagodban gondolkodsz. Szerintem próbáld legalább sávosan adogatni néha. 500 vagy 1000 darabonként és akkor nem leszel folyton ilyen csalódott. Ha vissza veszel 1000 darabot olcsóbban már nyertél ha meg tovább megy akkor a maradék hozza a pluszt és egy adag nyereséget legalább már tutira zsebre tettél.
Jaj! Figyú, "mi" biztos nem ragadtunk be, legalább is aki hozzám hasonlóan hosszútávú befektetésnek vette a papírt. Úgyhogy nekem nem sok jelentősége van, hogy jelenleg 1200 vagy 1600, a számlám egyenlegén jobban fest az 1600, de ennyi. Viszont kereskedni így nem lehet ahogy te csinálod, ha nem jelölsz ki egy célárat ahol elakarod adni a papírt, akkor soha nem is fogod, majd max hatalmas bukóval egy apokaliptikus zuhanásnál.
Beragadtunk sajnos ismét. (Pedig hányszor megfogadtam már, hogy a következő felhúzásnál dobom. Úgyis vissza lehet venni olcsóbban. Mindíg így viselkedik. És mégsem tudom megtenni.)
Azért kapitális baromság ez a "RÉS"-ezés, mert 10-ből kilencszer utána nem pattan fel, hanem zuhan tovább, úgyhogy mindig van egy ügyeletes "tőzsdeguru" aki ezt benyögi, a többi meg addig szajkózza, hogy az is inkább belead aki addig nem is akart, aztán bambán csodálkoznak, hogy nem jön utána a nagy kilövés. Szóval aki most ettől várja az 1600-at, az azért ne csodálkozzon ha előbb lesz 1400. Zsenik. :)
Egy hete még azért ültem a kezemen nehogy eladjam, ma pedig azért nehogy vegyek. Mindíg beszopok. Egy hete el kellett volna adni, most meg visszavenni. Utólag könnyű okosnak lenni.
Azért 1200-ig talán nem esünk, de sajnos úgy látszik, szépen visszacsorgunk 1400-ig. A korábbi nagy speka felhúzásokhoz képest azért úgy érzem, egy fokkal jobban bírtuk most az elmúlt hetekben. Bár ha tényleg visszamegy 1300 alá a közgyűlésig, akkor ezt visszavonom.
Gratulálok! Pragmatikus megközelítés (ami alátámasztja amit korábban írtam. Nevezetesen azt, hogy szokás szerint, a rali mindössze néhány napig tartott, amit csorgás és oldalazás követ). Elfogadom, hogy nem tetszik ez egyeseknek (nekem sem), de attól még így van.
Én kiszórtam a pakkom egy jelentős részét 1480on. Nekem mind1, hogy emelkedik vagy csökken az árfolyam. Előbbi esetben eladok még, utóbbi esetben meg visszaveszem az eladottakat. Egyébként meg le fog állni a SRV jelentés előtt 1 hónapra, aztán meg jön a szokásos nem határozatképes a sima közgyűlés és emiatt a megismételtig szintén nincs SRV. Biztos lesz olyan aki ebben a 2 ciklusban akar nagyobb pakkot eladni majd, aztán akkor lehet megint olcsóért venni majd.
Te magad mondod, hogy eladhattam volna 1500-ért is. De nem adtam el. Akkor miért adnám el holnap 1440-ért? Honnan tudod, hogy 2 hónap múlva 1200-1300 lesz? Ugyan előfordulhat és ha így történik biztos nem fogok örülni neki, hisz a mai napnak sem örültem. Te igen?
Add el! 1 hete adhattad volna 1480-1510 között. De még holnap is eladhatod 1440-ért. De te inkább 2 hónap múlva fogsz inkább itt sírni az 1200-1300as árfolyam miatt majd.
Kis nosztalgia. Milyen hasonló és aktuális ma is a téma, pedig közben eltelt majd 16 év. BozsoBozso 2008. 03. 11. 22:05Előzmény: #11 BozsoBozsoHolnap kilő ez is a hét végére 1600 ra várom minimum BozsoBozso 2008. 03. 10. 22:48 jo a részvény nem esik már ez is jo jel 1500-ig szedi össze a pakkokat aztán a fúrások után irány 2000.
Ahogy mondani szokták - nincs új a nap alatt. Vagy másképpen: a történelem megismétli önmagát. Sajnos ugyanúgy viselkedik a részvény mint mindíg is tette pályafutása alatt bármely nagyobb emelkedését követően. És persze hamarosan megoldódik a résbetöltés problematikája is. Mit mondjak? - Nem örülök!
1445 lett a vége. Mr. 50 dbos is próbálkozott a végén egy ~1365 körüli eladással, de többet kapott érte. Viszont Mr. 50 dbos kis csomagokban, de ki akar szállni és úgy lett beállítva a limit, hogy leaglább 1365-öt szeretne kapni a részvényekért. Szerintem nem manipulál, hanem szimpla kiszálló, csak kis csomagokban teszi be eladásra a pakkját, hogy legyen idő visszatölteni a vételi oldalt. Namost ha sok van neki, akkor 1365-ig le tudja nyomni az áf-ot. .
1. Amit te "sírdogálásnak" hívsz, az amúgy egyszerű tájékoztatás, mert nem mindenki ül egész nap a gép előtt figyelve a kereskedést és így sokaknak csak annyi ideje van, hogy időnként ráfrissítenek a kereskedési adatokra és beleolvasnak esetleg a fórum beírásokba. Nekik hasznos lehet pár olyan infó is amit nem látnak folyamat. 2. Árfolyam lenyomásnak meg sok féle technikája lehet, ezt a fajtát is láttuk már itt korábban, a célja általában egyfajta pszichózis kiváltása, hogy a kisbüfi azt lássa hogy egész nap adják a papírt és egy alacsony forgalmú papírnál páran eldobálják. Elég bugyuta technika és senki nem írta hogy ez tuti lenyomja az árat, de amúgy még hosszú a nap.
Igen. (A "teljesen hülyét" én nem használnám, de valóban hülyeség emiatt "sírdogálni") . Ha le akarnám törni az árfolyamot, akkor nagy pakkokkal tenném. Ahogy anno a Soros féle alap az OTP-nél. (Ott is nagy csomagokkal küldték meg záróban. Kellett a sikerhez az is, hogy akkor elég szar volt a hangulat.) De ahogy látod, amikor elkezdték az ~50 dbos csomagok szórását akkor 1445 volt az áf, most meg 1450.
Ne haragudj, nyilván neked van igazad és teljesen normális kereskedést látunk az 5 percenként rádobott 57 és 49 darabokkal. Teljesen hülye vak "sírdogáló" aki ebben manipulációs szándékot lát és még szóvá is teszi.
Ha 50 dbos pakkokkal le lehet nyomni a PE árfolyamát, akkor nincs is helye 1500 körül. (Poziból írom.) . Én is szeretném ha 1600 lenne, sokkal jobban tetszene a számlám, de lássuk be, hogy ha lenne komolyabb vételi erő, akkor ezekkel a "manipulációkkal" szart sem érne. Szerintem nem szándékos árfolyam manipulációról van szó ... . Ha nem 1 hétre vetted, akkor nincs is jelentőssége, hogy most pár 10Fttal lejjebb van. 1 hónapja 1180-ért lehetett venni, most meg 1450 miatt sírdogáltok ...
Úgy látom valaki szisztematikusan hozzálátott az árfolyam szándékos lenyomásához, 5 percenként szórja az 50 db-os eladásokat. Gondolom ugyanaz a barom aki tegnap záróban lenyomta az árfolyamot. Remélem valaki jól hókon nyomja.
Az baj ezekkel a szabályokkal, hogy saját létük igazolja a létüket. Tételezzük fel, hogy egy ilyen forgalmú részvénynél a chart hülyeség. Mégis végül chartistáknak szokott igaza lenne, mert még többnyire emberek vesznek-eladnak és a chartizmust fogódzónak használják. Funda alapon már magasabbon kellene lennünk, de ez igaz az elmúlt három évre. Mi a diszkont oka? Már talán csak a megszokás. Volt rossz vezetési tapasztalat, ez talán már elmúlt, ha követitek a részvényt, alacsony forgalom is indukál diszkontot, de talán kevesebbet.
Vajon milyen árfolyammal köszönt majd ránk a közgyűlés előtti 30 napos saját részvény vásárlási tilalom? (Lehet téves, de olvastam már azt is, hogy a törvényben 15 nap előírtan ez az időszak.)
Kb. egy hete pont ezt pedzegettem, hogy szerintem ezek nem tűnek "normál" vételeknek... Szerintem legkésőbb a közgyűlés előtt 1 hónappal meg fogjuk tudni, hogy mi van a háttérben.
Azt hiszem időszerű felelevenítenem a régi ismereteket. A Kiliánon engem úgy tanítottak, hogy ha a troposzférát elhagyjuk, a sztratoszféra következik, majd az ionoszféra.
Vagy az nem lehet, hogy elég sok papír (a BÉT-en vagy külföldön is) van lokális vagy globális csúcson és onnan kiszállt valaki és most már itt lát inkább jobb hozamlehetőséget?
meg lehet eladasra akart beallni a könyvbe, csak ezen az uj KBCs felületen annyira szar minden, meg pont volt penz is a szamlan aztan vetel lett belöle :)
Üdv. Én csak néhány hete olvasgatom itt a fórumon a hozzászólásokat, és mivel felmerült a részvényesi érdekképviselet a soron következő közgyűlésen, szeretnék en is csatlakozni, mint befektető. Kaphatok egy email címet,ahova az adataimat elkuldhetem?
E-mailedet meg is kaptam, nejem holnap kinyomtatja a meghatalmazást, én kitöltöm, aláírásokkal ellátva postán visszaküldöm. Az érdekképviseleten túl, megtiszteltetés számomra a Pannysok összetartó közösségéhez csatlakozni. A részvényről, cégről alkotott szuverén vélemény nyilvánítás jogát (itt a fórumon is) továbbra is fenntartom. Köszönöm fáradozásod!
Sziasztok! A meghatalmazàs a lényeg, a reszvénykönyvet nézik, az csak segítség ha a hàtuljàra ràìrjàtok a számlavezető bank nevét még a darabszámot. De a részvénykönyv a döntő, és a meghatalmazáson szereplő címen kell lenni a részvénykönyvben is, tehát ha valaki közben lakcímét váltott, de a számlavezető bankhoz nem jelenti le, akkor hiába van meghati, nem tudom képviselni. Üdv, hajrá Erzsike!
A közgyűlés előtt meg igen van 1 pontos megfeleltetés. Azért inkább nyilván olyan jelentekezzen, aki április közepéig nagyságrendileg viszonylag biztosan legalább annyi darabbal fog rendelkezni, mint amivel most kalkulálni kezd Etele.
PANNERGY