EZ minden területen így van, tekintve, hogy egy propagandakormnyunk van. VIszont legalább rendesek, mert megmondták: ne mazt kell nézni, amit mondanak, hanem amit tesznek. A geotermikus energia érdekében eddig alig tettek valamit.
Attól függ mennyit értesz a "picivel" szó alatt. Ha 200 forintot akkor kb igazad is lesz szerintem :). Ne nekem legyen igazam de ha 1400 fölé megy én már örülni fogok.
"A távhő terén 2030-ig cél a földgáz részarányának 50%-ra csökkentése a jelenlegi 70%-ról, megújuló és települési szilárd hulladék alapú, valamint hulladékhőt hasznosító technológiákkal. Ennek egyik módja, hogy a geotermikus energia felhasználást dupláznák"
Nézzük meg mi szól mellette és mi ellene! A Panny az utóbbi időben ugyan döcög - de az Opus száguld. A Panny az eredményeket illetően hozza a kötelezőt - az Opus jóval a várakozások fölött teljesít. A kormány akarja ugyan a geotermiát fejleszteni, de az eddigi támogatási konstrukció a Pannynak nem igazán jó - az Opus egyszerűbben juthat segítő támogatásokhoz. A Panny tevékenysége egysíkú - az Opus szélesebb skálán mozog. A Panny bevételeinek nagyobb része a lakosság felé szolgáltatott hőenergia értékesítéséből adódik, amit a hatóságilag meghatározott árak korlátoznak. Ha jönnének uniós pénzek, azokhoz az Opus valószínűleg könnyebben hozzájuthat.
Legfeljebb sajnálkozhatunk, hogy semmi köze. Pedig régebben szó volt itt a fórumban arról, hogy növekedhetne. Itt is megoszlottak a vélemények. Volt aki osztalékrészvényként látta a Pannyban a jövőt, mondván a fejlődés túl költséges és túl kockázatos. Mások a növekedést erőltették volna. Mostanában gyakran olvasni, hogy az országban több helyen tértek át geotermikus fűtésre. A Pannytól viszont ezek függetlenek - kár!
Úgy tudom, hogy nem olyan egyszerű végleg bevonni a részvényeket a kereskedésből. Jogilag meglehetősen szabályozott. Szerinted van érdeke a cégnek is ezt végigvinni? Vagy elég ha srv útján nő a részesedése?
Lehet srv is, de osztaléknak is örülnék, mert jelzés értékű lenne a cég részéről. Ha jól emlékszem pont a beruházások ktg-e állt az akkor elfogadhatónak tűnő döntés mögött, hogy idén nem fizet osztalékot. Mivel beruházás nincs annyi, így legyen osztalék. Ez így transzparens szerintem.
Teljesen egyet értek! Ok, hogy nincs beruházás, de akkor kezdjenek valamit azzal a sok pénzzel, amiből nekem, nekünk kisbefektetőknek van hasznunk. Várom a nagy bejelentés!
Sziasztok! Én azon tűnődöm, hogy ha csak a miskolci 3. kút lesz mint projekt, akkor simán tudnak venni megint vagy 1,5 milliárdért srvt, ha és amennyiben bevonnak minimum egymillió darabot. Vagy durrantanak egy jó kis osztalékot 😍 hajrá Erzsike!
Szerintem nem csinálnának rossz üzletet. Sőt, ha van tőkéjük és tudnák finanszírozni a növekedést és itthon megváltozna ez a vészhelyzeti és rezsicsökkentési politika, akkor nagy nyereséget tudnának elérni úgy, hogy minden magyar állampolgár az eddiginél jobban járna.
Szépen feltünés nélkül emelkedünk,lassan elfogynak az eladók,ém is kivettem az 1360-as megbizásom,sztem jövö héten begyorsulunk,meglesz a sokéves Rekord
Érdekes ország, köszi a linket! Ami ott megvalósult az a speciális földrajzi adottságoknak nagyban köszönhető. Jóllehet egyre növekvő a geotermia haszosítása nálunk is, de Magyarországon nem lehet elérni a geotermiával ilyen hatásfokot.
Vagyis a célàr noha egy valós adatok alapján kiszámolt jövőbeni számszerűsített érték, de sem a kis-, sem a nagy befektetők számára nem bír különös jelentőséggel, mpivel elérését olyan lényeges körülmények befolyásolják, amit a képzésénél nem vesznek figyelembe. Egyik ilyen pl. amire rávilágítottál: a likviditás.
Én nem vagyok odáig a biomassza erőművekért. Gyakorlatilag ez is CO2 kibocsátó. Lehet, hogy (talán) egy fokkal jobb, mint a gáz-, olaj-, vagy szénerőmű, de a geotermia sokkal környezetbarátabb. . Ezt ide teszem, hátha vki meg akarja védeni a biomassza erőműveket. https://ng.24.hu/fold/2018/07/27/megsem-kornyezetbarat-a-fatuzeleses-eromu/
Maga a cég egyébként 900 milliót költ srv-re. Eddig a felénél tart április óta, azaz az elméleted szerint már a célár közelében kellene lennie. Se nincs. tehát nyugodtan lehet 4-500m-t befektetni úgy, hogy ne szálljon le az árfolyam. Habár egyre kevésbé, mivel fogy a free float.
Nono. A célár azt jelenti, hogy azon az áron hozza az elvárt hozamot, tehát azon az áron is megéri venni! 1 évre rá már az elvárt hozammal növelt árfolyam lesz a célára, azaz mondjuk 2100-2200 körül.
Többek között ezt is köszönhetjük orbánéknak. A sok ezer milliárd ft-tot kezelő nyugdíjpénztárak pénzét ellopták, a külföldi befektetők ebbe a féldiktatórikus rendszerbe nem szívesen fektetnek be, folyamtosan a tolják különböző kedvezményekkel az állampapírt, stb. Arró nem is beszélve, hogy a fél bétet ellepták a neres tolvajok által felvásárolt cégek. Ezek együttes hatása, hogy a bét 15 éve haldoklik.
Én azt látom, hogy a célárak kommunikálása pont az ellenkező hatást érik el. Bemondanak pl itt is egy 40% magasabb árat úgy, hogy a papír nem képes nagy befektetők pénzét fogadni. Ha most bele akarna rakni mondjuk bárki 200-300M Ft-ot meddig menne el az árfolyam? Hirtelen a 40%ból maradna neki max 10%. Arról nem is beszélve, hogy a céláron hogy tudna kiszállni? :) A kisbüfiknek meg hiába szól ez, mert NINCS PÉNZ. Megette a kibaszott infláció és az állampapír őrület. A célárnak nagy forgalmú, stabil papírnál van értéke. Gloster, Autowallis, Panny, Nyomda szarik a célárakra, mert nincs forgalom.
Kecskemétnek is jó geotermikus adottságai vannak, csak hát valamelyik nagyon de nagyon okos szerint biomassza erőművet kellett oda építeni. Biomassza bárhova jó lenne, de nem, oda kell építeni, ahol más is lehetne.
Azért hozta most a portfólió a hírt, mert tegnap újra megjelent a 2 héttel korábbi elemzés a bét oldalán (a korábbiról lemaradtak). https://www.bet.hu/Kibocsatok/BET-elemzesek/elemzesek/pannergy-elemzesek Ezért is írják, hogy nem változott a célár, holott az előző célárhoz képest kb. 150Ft-al magasabb lett. De a portfóliótól én többet nem várnék, már ennek is örülni kell.
Persze! Csak azért tettem be, mert a Soltút is említve van. Szerintem ha a Pannyval valamiféle terve van a NERnek, azt Rencsár és az MVM tulajdoni részén keresztül fogja kivitelezni.
PANNERGY