Számomra egyetlen érdekes része van: Irány Hollandia. Remélem tőzsde váltás már nem lesz, mert akkor még illikvidebb lesz, habár ennél már nem nagyon lehet. 3/2023. (2023.06.19.) sz. határozat A Közgyűlés – 493.668 érvényesen leadott „igen” szavazattal, 0 ellenszavazat és 193.392
érvényesen leadott tartózkodás mellett – elhatározza a Társaság határon átnyúló átalakulásának
szándékát az alábbiak szerint:
(i) az átalakulás célországának Hollandiát jelöli meg,
. (ii) a fogadó tagállam szerinti választott társasági formaként – a döntéselőkészítési
folyamat során a magyar cégformának leginkább megfeleltethetőnek ítélt lehetőség
függvényében – a holland ’BV’ (Besloten Vennootschap met beperkte
aansprakelijkheid) vagy ’NV’ (Naamloze Vennootschap) társasági formákat jelöli meg;
. (iii) az átalakuláshoz szükséges vagyonmérleg tervezetek fordulónapjaként 2023.06.30.
napját jelöli ki;
. (iv) a Közgyűlés megbízza a Társaság Igazgatóságát, hogy folytassa a határon átnyúló
átalakuláshoz szükséges döntéselőkészítési folyamatokat, készítse elő a szükséges
dokumentációt (ideértve különösen az átalakulási jelentést és az átalakulási
tervezetet), indítsa meg a szükséges eljárásokat, tegye meg a szükséges
bejelentéseket, közzétételeket, szerezze be a szükséges könyvvizsgálói jelentés(eke)t
és a döntéselőkészítési folyamatok lezárultát követően terjessze a Társaság
Közgyűlése elé a jogszabályoknak megfelelő eljárásrendben előkészített átalakulási
tervet; és
. (v) a Közgyűlés kijelöli az Eurocliens Kft-t (székhely: 1133 Budapest, Ipoly u. 8. 6. em. 8.;
Cg.: 01-09-181612; regisztrációs száma: 004198; személyében felelős könyvvizsgáló:
Buzás Dóra Emese, lakcíme: 1133 Budapest, Ipoly u. 8. 6. em. 8., anyja neve: Zongor
Emília Mária; regisztrációs száma: 005614) mint a Tetv. 9. § (1) bekezdés szerinti
független könyvvizsgálót az átalakulási tervezet könyvvizsgálatára.
Előterjesztés meg a rákészülés alapján sztem ez várható volt, de kell még egy 2. közgyűlési döntés is. Úgy rémlik (cikkből vagy interjúból), hogy a rv marad a BET-en, “csak” a céget helyezik át a működési környezet miatt (Orbanisztán kiszámíthatatlansága, illetve külföldi befektetők bizalmának megnyerése, jobb elérése miatt.) Másik tőzsdére költözés sztem csak macera lenne nekik is, pláne több tőzsdén egyszerre, a külföldi befektetők már itt is elérik EUR-ban. Talán hoznak majd egy kis likviditást. :)
Szia! Azt hittem eddig Oszkó komolyabb ember. Igazad van! És teljesen illikvid xtendes kategória. Eladhatatlan. Gyorsan vissza is vonom a megbízàst. Lesz ez még olcsóbb is! Kösz, hogy szóltàl!
Bohócok! Azt hiszik àtbasszàk a kicsiket. Ràjöttem, hogy az ilyen részvénynek az àràt nem kell figyelembe venni. Lehet 100€ is, akkor sem produkàltak még semmit!
Sajnos az XTend és az Euro alapú kereskedés kombó kinyírja ezt a papírt, pedig több mint jó. Kellenek az ilyen alulérétékelt, nam felfedezett cégek, hogy lehessen keresni a BÉT-en. (És persze kell Pongrác Dávid is, aki szórja, mint bolond paraszt a magot.) . A jó jelentés segít, hogy tudjuk tartani. Részletek itt: https://bet.hu/newkibdata/128947781/2023.%20I.%20f%C3%A9l%C3%A9ves%20jelent%C3%A9s.pdf . Viszont, szerintem a 2023-as év utáni eredményt ne osztalékként fizessék ki, hanem indítsanak egy srv programot. Több okból is szerencsésebb lenne, mint egy jelképes osztalék: 1.) Ezen az illikvid piacon adna egy stabilitást az árfolyamnak. (Végre Dávid is el tudná adni a pakkját, anélkül hogy lerombolná az árfolyamot.) 2.) Az akviziciókat lehetne finanszírozni sr-rel is. (Bevett gyakorlat, hogy egy céget nem csak kp-ért vesznek meg, hanem részben, vagy egészben, saját részvényt is adnak.) Ebben az esetben a magasabb részvényár célszerűbb. 3.) Ha forrásbevonás történne részvény kibocsátással, akkor ugyanakkora forrásért kevesebb részvényt kell adni.(Erről volt már szó korábban is, és egy újabb tőzsdére való bevezetésről is.) A jelenlegi magas kamatok mellett, ilyen kis cégnek kötvényt kibocsátani, csak túl magas hozammal lehetne. 4.) Erősebb árfolyam esetén nagyobb lenne a cég kapitalizációja is, ami elengedhetetlen, hogy komolyabban kezeljék a céget. . Szóval, szerintem hosszabb távon az srv program több előnnyel jár.
OXOTECH - OXO Technologies Nyrt.