Nézzétek meg a grafikont 155 ről 220 ig olyan 30-40 millióval húzták fel majd másnap az esés 210 ről 180 alá 600 milliós forgalommal esett, majd következő nap 100 milliós forgalom esés. Akkor szálltak ki a bennfentesek
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a tőkeemelés valószínűleg kamu volt, az abban résztvevő kijelöltek többsége eleve a tömésre jegyzett 250-en, így a kiszállásukhoz természetes volt, hogy 300 fölé lökik az árat valahogy és többször is.
Magyarul úgy fest a dolog a nagyok tudták mi jön, és menekültek. Nem véletlen a nagy forgalmú napok így, egyértelműen menekülés bármi áron, tömés bármi áron. Ezek alapján nem lenne meglepő ha sose jönne vissza. Sajnálom aki bent ragadt.
Tegnap voltam részvénykönyvet nézni, nagyon kedves hölgy fogadott, aki még kávéval is kínált. 🙂 A részvénykönyv folyó év április 23-i tulajdonosi megfeleltetéssel készült, vagyis épp füge előtti, azaz ma is aktuális. ☹️ 31 oldal, A4-es lap, oldalanként 76 tulajdonossal, ez kb. 2300 befektető, akik kb. 99,9%-a magánszemély. Cégként tulajdonos lényegében csak az első oldalon szerepel, később csupán elvétve. A tulajdonosi összetétel igen érdekes, teljesen szét van aprózva a rv-mennyiség, a legnagyobb tulaj, IT Investment, 1,4 millió db rv-t birtokol, ami kb. 3,9%. A felaprózottságra jellemző, hogy a rv-könyv 6. oldalán legfelül szereplő tulajdonos 13k rv-t birtokol, míg a 12. oldal ugyanolyan pozícióban szereplő befektetőjének már csak 4,2k rv-e van. Ugyanezen adat a 20. oldalon már csak 1,5k. Az adatok alapján úgy saccolom, hogy cégek/ügyvédi irodák max. 25% rv-t birtokolnak, a többi magánszemélyek tulajdonában van! A 2018-ban jegyző cégek már nem szerepelnek a részvénykönyvben (Shipyard, Megapharma). Sem az ISRV, ami a 2019-es kgy-n (04.20.) még 3,5 millió db-bal szavazott. Perger urat szintén nem fedeztem fel a könyvben, ellenben Májer úr ugyanannyi rv-nyel rendelkezik, mint a 2019-es kgy-n. Ács doktornak a jegyzetthez képest kb. 10%-kal van kevesebb, míg Eckhardt úrnak már több van a 2018-ban jegyzett mennyiségnél. Az ugyancsak jegyző Unisoft több, mint 2/3-ától szabadult meg az általa jegyzett mennyiségnek. Összességében a 2018-ban kijelölt jegyzők az általuk végül lejegyzett kb. 4,7 millió rv-ből mintegy 3,5 millió db-nak - a könyv szerint, eredeti nevükön - már NEM tulajdonosai. A korábbi állapothoz képest a United Dots rv mennyiségét tekintve több, mint felezett, éppúgy, mint a Greentech. Genitpro rendben van, Bit Pryrite kb. 10%-kal bír kevesebb rv-nyel a 2020. szeptemberi fórumbejegyzésben megadott mennyiséghez képest. Röviden ennyi - a felaprózottság okán nehéz lesz itt érdekeket érvényesítenünk, ha nagyobb gáz van/lesz.
Koszi. Tobb szempontbol jo ez a hozzaallas. Megbizhatosag, presztizs, masok elegedettsege, hosszu tavu gondolkodas, adott szo, tisztesseg, masok tisztelete, becsulet, emberseg, baratsag, kornyezetvedelem. Hirtelen ezek a szavak jutnak eszembe. Jo lenne, ha sokan ereznek e szavak jelentoseget, erejet, igazat, s h ujra erennye valnanak kis hazankban. Csak igy tovabb! Minden jot, sok sikert kivanok neked! :)
Nem vagy hülye, én pont így gondolkodok, üzletelek. Vagy? Mindketten hülyék vagyunk!? :))) Meglepődve tapasztalom mostanában,hogy egyre többen hajlanak az ilyen úzleti viselkedés felé. Ha komolyan veszi valaki a vállalkozását és hosszú távon gondolkodik,akkor ez egy teljesen nyerő stratégia lehet. Közben vannak gondok,problémák,de a korrektség,a nem pénzbeni gondolkodás örökké, a partnerek,vevők számára egy idő után tetszetős lesz, bizalmat és elsőbbséget generál a konkurenciával szemben. Én is mindig azt mondom,h lehet,h hülye vagyok,de nekem nem a pénz az istenem, a mozgató rugóm. Ez a hozzáállás nekem sok üzletet és pénzt is hoz.
Lehet, h hulye vagyok, de en az uzletben is latom az erzelmek helyet. Lehetoleg mindenki, v talan inkabb sokak megelegedesere kell uzletelni. Mert lehet. De csak akkor, ha a kevesebb is eleg. Jelenlegi tarsadalmunkban erre keves eselyt latok. Ez kultrura kerdese.
OTTone