Nem tudom milyen mutató alapján nézed, de a mérlegfőösszegben kb. 75%-a az OTP-nek (75Md EUR), a tavalyi éves profitja pedig csak 1,2Md EUR volt. https://www.nbg.gr/en/group/investor-relations Ezt találtam még a neten: "A bankár hozzátette, hogy az NBG-eladás teljes mértékben piacra dobott jellege hasznos volt az intézményi befektetőknek és sok olyan nagyobb fedezeti alapnak, amelyek csak hosszú távon fektetnek be, mivel így több időt hagyott az elemzői munkára, nem általában. a gyorsított tranzakciók esetében. Az NBG-ügyletnek körülbelül 170 sora volt a könyvben, a meglévő részvényesek és nemzetközi intézményi befektetők erős támogatásával. Körülbelül 80%-a nemzetközi, és a legjobb 20 kapta az üzlet 60%-át. A Dealogic Institutional Analytics szerint a Capital Group , a Fidelity Management and Research , a BlackRock és a Vanguard a görög államon kívül az NBG vezető részvényesei közé tartoznak .A Görög Pénzügyi Stabilitási Alap a 2024. május 19-én lejáró zárolási megállapodás értelmében nem adhat el további NBG-részvényeket. Az eladást követően körülbelül 18%-os részesedést tart meg." Esetleg nem tudod, milyen árazás mellett adták el a novemberi csomagot? Mert végeredményben minden azon múlik, mennyi lenne a vételár. A fenti dátum stimmel, onnantól eladhatná a maradékot az alap. De furcsa lenne, ha nem versenyeztetné a potenciális vevőket, ha nem most, akkor a második körben.
Nálam az NBG 18,4%-a játszik. A többit https://www.portfolio.hu/bank/20231117/kapkodtak-az-egyik-legnagyobb-gorog-bankert-nyolcszoros-tuljegyzes-mellett-adott-el-az-allam-652187 kisbefektetők vitték. Az Alpha kisebbségi részesedését az Unicredit vitte. NBG 356 fiók, Attica 37 fiók. NBG Bank a kulcs.
Román Soc Gen-nek (BRD) van közel 13%-os részesedése a Román piacon. A Román Nemzeti Bank örült amikor kivonult az OTP Romániából, nem nyelnék be a véleményem szerint, hogy a Magyar OTP-nek ekkora mértékű részesedése lesz a piacból.
"Számos befektető nagyon komoly érdeklődést mutatott ránk, ezért igyekszünk ez év végéig befejezni ezt a folyamatot" - mondta Kostis Hatzidakis pénzügyminiszter egy interjúban márciusban. A hitelezőkkel kötött megállapodás értelmében Görögországnak 2025 végéig kell befejeznie az értékesítést, de úgy döntött, hogy gyorsabban halad. Az ország legnagyobb hitelezőjében, a Nemzeti Bankban fennmaradó 18,4%-os részesedését, a kisebbik Attica Bankban pedig 72%-os részesedését még idén eladják – mondta. Az Attica mérete miatt kizárható (túl kicsi) Csányi szavai alapján (eddigi legnagyobb befektetés). A másik elvileg lehetséges (7Md a cégérték), ha egy induló csomagnak szánják és a tulajdonosi szerkezet esélyt ad a valamikori többség elérésére. Eddig így még nem akvirált az OTP. Nálam a romániai SocGen leány is játszik még, ha tényleg igaz, hogy most van eladói szándék.
Szóval összefoglalva, Ukrajna, Üzbegisztán és szerintem a Görög Pénzügyi Stabilitási Alapnál néznek körül (Görögország). Esetleg Lengyelország mBank (de erre kicsi esélyt) adok.
Nem voltál bántó. Csak izgalomba vagyok kicsit. Ukrajnában, Üzbegisztánban akarnak venni bankot az fix. De hogy mi lesz ez a nagy bank. Össze vissza ír mindenki mindent. https://telex.hu/gazdasag/2024/04/26/otp-bank-csanyi-sandor-kulfoldi-bank-vasarlas Nem vagyok sértődékeny amúgy. Csak próbálom kilogikázni, ez egy fórum, az a lényeg h próbáljuk beszélgetni meg logikázni. Továbbra is Görög, portugál, cseh. Egyik médium azt írja h lengyel másik meg azt hogy nem lesz lengyel. Lengyel, görög bank ésszerűnek ésszerű lenne...Cseh piac nagyon fejlett.
Sokáig mert "drága" volt nem vették lengyel bankot, berobbant a profit, így könyv szerinti felett is vették már, vesznek is mèg. Kiderül. Üzbèg, ahogy vártuk jó lesz. Az árfolyamnak ideje már 18K fölé másznia.. Shortosok segítik az fix💸 Vajon pompi nagymester hova várja..??😂🤡 Jó profitot ès hètvègèt nektek🙂
Tudok értelmezni mondatokat. Én azt írtam le virágnyelven, hogy akkora az eredménytartalékban lévő cash, h értékelhető nagyságú bankot is tudnak venni, akár Raiffeisen méretűt, az nem egyenlő azzal, hogy Ausztriában meg Németországban vesznek bankot.
OTP eredménytartalék akkora, hogy akár egy Raiffeisent is feltudna vásárolni valamivel könyv szerinti érték alatt. Kíváncsi leszek, mi lesz az a nagyvad, amit venni akarnak.
Itt jön a de, inkább cseh, görög és portugál bank a szűkebb tippem. Osztrák, spanyol, olasz megfelelő méretű bankhoz nincs elég tőkéje az OTP-nek én meglepődnék rajta.
Mengele doktor magát longban lévőnek próbál visszalopakodni blisztes topicjába, persze egyből lebukott, mert a mosónők korán halnak, meg a hati shortosokból kukázók lesznek-:)XD
A másik, háború kitörése után láttam nagy fantáziát "ágyúdörgésben venni" az OTP-ben, részvényben ez a 4. kanyarom azóta, láttál-e tőlem olyan beírást, amikor, megvezető pozi, vagy nélküli megvezetést folytatok? Másold ide! Míg lemingéknél eladás után megy a 2,000-től 3,800-ig levárás kaporszakállúval teljes egyetértésben, rá hivatkozva, elmentve az is. A kockázatkezelés részemről, részvény 1/30-ad részvével kezdem gyűjteni a certit, ha pont ott fordul és nincs 2.-3. vétel, mint utolsónál, akkor szerény jövedelem az alúlméretezés miatt, Richter 2. csomag jött tegnap 16:58-kor, abba csak certi, részvénybe pénzt nem tennék, funda kizárja a beleülést, míg itt teljes nyugalommal.
Nézzetetek be a gagyi topic tegnapi termésébe, a logikus magyarázat a beírások egy részére, hogy az utánolvasás a témában, nem a permanens fejlődés a gyakorlatba átültetve, hanem alapból az olyat tudjak vakerázni exhibicionista viszketegség kórismérvel, ami a lemingekből érdeklődést vált ki, a beteljesülés %-a a kutyát nem érdekli. Én alapból elutasítást javaslok, az elliot halandzsa is nem egyébb mint kubizmus, a random beültetett idegen szavak, magyar helyett engem már értelmezésre sem késztet, felesleges időkidobás, tegnap is sikerült elmentenem feldátumozva a sok közül egy idiotizmust. 3 irányban kell fejlődni, TA, fundamentális értékítélet, hírek-cégtörténet ismerete, blisztes shortban például fegyvergyártó cégek zuhéjáról linkelt hírt, mert nem tudja, hogy ez mit jelent, héten jön vissza kaporszakállú, meg klónozza magát doktor Mengele akikkel evezhet árral szemben tovább.
Jo volt az az OTP chart, tetszik vagy nem tetszik. Azota szepen tovabb fejlodott, es gyanus hogy keszen is van az expanding diagonal. Imgur: The magic of the Internet
Tegnap vettem Richter certifikátot, OTP-t is akartam, de azzal egyelőre kivárok. A vétel egyik szempontja volt a gyászolós hangulat a topicban, 1 másikban sem megy annyira hangulati kereskedés mint abban, még a MOL-ban sem, ott is esetleg van egy kis eltűnés, de továbbra is vételre hangolás megy, pálfordulás nélkül, mig Richterben melyik certi lesz még kicsapva gyászmenet. Izraeli válaszcsapást is jobban elviseli egy gyógyszeres, sávos vétel eshetőségére is fel vagyok készülve, mint mindig.
Akkor elmondom én, mivel a rajzaidon "90%-ban" nem ismered fel helyesen az alakzatokat és állandóan hibát keresel a máséban! ! Ez nem szétterülő alakzat amit berajzoltál! Szakmai topik ide, vagy oda, a szétterülő alakzat trendfordító és nem trenderősítő, ahogy te rajzoltad! Vagyis, nem Blisztes nem ismeri alakzatot, hanem te..
Részvényeim 10.-ig nem lesznek piszkálva, certiben parasztshortban vagyok érdekelt, MA50: 17,129 a célárfolyamom, tegnap semmi esély, 09:07-kor be is zártam a K&H-t, mentem a dolgomra, ma a bolondok órája darabszám a standard 60,000 db körüli, talán lesz beszálló.
"Dávid Parittyája" elfogó rakétáknak kellett volna beavatkozni, mint az ábra mutatja, nincs megelőző villanások, 4-ből 4 talált be, utoljára 1971-ben történt ilyen szégyen, amikor egyiptomi MIG25-nek sikerült hosszában felderítő repülést végrehajtani. Messze még hétfő reggel, addig sokminden történhet, kibékülés nem, réssel le nyitó jön OTP-ben, certivételre föl jövőhéten, MA50: 17,095, alatta a 16,400-700 vételi sáv.
OTP Szakmai topic