Én is hozzászólnék, ehhez a mihez kezdjünk az OTP-s pénztengerrel témához: 1. 1/4 osztalékot fizet, amit kifizetnek, az örökké elveszlik, 2. Srv, ez nem, 3,92x P/EPS ráta, tudnak-e ettől olcsóbban akvirálni? ha csak duplán teszem föl, akkor miért is fizetnénk külföldi részvényeseknek prémiumot a sajáthoz képest? amikor sajátjaink is jól járhatnának (én is), mindenféle árfolyamhoz kötött ratio discountot mutatna, kevesebb részvény osztozna az osztalékon, ezzel a hozam is nőne, én az srv-re szavazok, ha nincs képben reális áron vehető bank. A P/BV rátióról, AMAZON és Deutsche Bank közt 100x különbség, 0,2 és 20X általában, a egyik leghaszontalanabb, figyelemre érdemtelen valami.
Inkább minta folyamatosan zsugorodó magyar szlovén stb...ahol nő a lakosság oda kell menni. kérem ilyen egyszerű ez. Von dder faxom fféle libák se tudnak keresztbe tenni...
66 százalék, ekkora részét adták az OTP profitjának a leánybankok idén az első 9 hónapban, ez is egy újabb bizonyíték arra, hogy már régen nem magyar fókuszú, inkább nemzetközi bankként kell nézni az OTP-t. Mindegyik csoporttag nyereséges, erős a bolgár és a szlovén bank, de az orosz és az ukrán is szép profitot termelt, és bekapcsolódott a legújabb, az üzbég Ipoteka is, ami egyelőre nem sokat tesz hozzá a csoport eredményéhez. Dőlnek a rekordok az OTP-nél, új csúcson a bevétel és a működési eredmény, ami nem csoda, főként a felvásárlások miatt nem az a bank ez már, mint 5 vagy 10 éve. Olyan erős volt az év eddigi része, hogy a menedzsment újra megemelte a várakozásait, többek között ennek is örülhetnek a részvényesek. BRUTÁLIS!
szöveg még: 1 dolog nyomaszt egy kicsit, október 25.-én volt egy zöld hurkapálca Indexekkel szemben, utána rallyra számítottam, akár 14,400-ig is, hol maradtak a csillárt leverő számokra a bennfentes vételek? Mikulás rally nem lesz a 2 országminősítés miatt, ha lement gond nélkül, akkor Szentestire igen. EU-s pénzzel újra nem számolok.
""""menedzsment újra megemelte a várakozásait, többek között ennek is örülhetnek a részvényesek.""" Roppant boldogok! Persze ha a részvényes is kapna + fizetést a banktól akkor ő is boldog lenne. De nézzzünk már körbe. 5 évvel ezelőtt az árfolyam 14040 ft volt! 5 év távlatban az állampapír is többet hozott,kockázat nélkül! Itt lehet örömködni de jövöre 20% állampapír hozam mellett hogy éri meg azt a részvényt tartani ami csak banki profitot de részvényesit nem?
Tőlem sokan tanulhatnának ha fáj nekik hanem..lásd pl opus 376on bohockodunk sajnos waberers eddig nem akar 2600 ra menni stb..nord nutex megakrán tömény speka..tanckar féle bohoc szzidja amolt...stb..
Ez mind igaz. És teljes erővel le is csapódna minden kedvezőtlen fejlemény a a részvények árfolyamára De ez egyre kevésbé egy magyar bank. Nyereség 66%-a a leánybankoktól jön. Ott pedig idén sem volt recesszió és leminősités sem. Uniós pénzek is folynak. Lassan, de biztosan leesik a tantusz a külföldi befektetőknek is.
Rángatják a spekák, ordító forgalom azért nincs, meg maradjon ez a forgalom. Ma reggel gondoltam h veszek 100.000 et. De kérdés h lesz e szit mert egyszer már lobogtattàk aztán nem lett belőle semmi.
Tegnap áttanulmányozva a számokat, még vettem OTP-t, meg visszaugrottam certibe is nyitó után. Az 1 trilliós éves profit megerősítésre került, a 26% árfolyam/EPS hányadost, még emelni is lehet 28-ra, ebből osztalék és árfolyamnövekedés lesz. Sectortársakkal összevetésben a P/BV vs ROE diagrammon előkelő jobbra és lent helyen.Voltak akik realizáltak, és számomra undorító módon, odakulázva ahol esznek egyből lebeszélésbe is kezdtek, egyetlen szalmaszáluk a Q2-nél kevesebb nettóprofit, magyarázat, abban volt 1x tétel, például céltartalék felszabadításból, most erről vagy nem akarnak tudomást venni, vagy egyszerűen hülyék hozzá, 1x tétel például MOL-ban a készletátértékelés, a tárolókapacitással van egy BRENT long pozija a cégnek, ezért kell ott az EBITDA sort követni. Ami objektívabb képet ad a kamatbevétel sor és marzs: 381/340, 6,20/6,06% Q3/Q2 mind a kettő növekvő trendben.Napos chart: ez a Rogán Toncsi szomszédja miért nem vett jelentés előtt folytatódott, a gyertya Shooting Starra sikeredett, a fundaval szembe megy a TA egyelőre, de meddig?Kazah bankvételre számítok, azon kívűl céláremelések tudják megmozgatni az árfolyamot.Vigyázni a pénztárcákra, mint a 4-6-os villamoson, csütörtök este Missiopossible leteszi a lantot bolondlisztes topicjában, tegnap megjelenik egy Npz nick a gagyi topicban, ugyanaz a stílus, dagályos lebeszélő meglátásokkal, hol van ilyenkor a moderátor?
Nem tudok, a KBC csak ezt teszi, de ugyanazt mutatná, jobbra és lent. Megnéztem kíváncsiságból, Deutsche Bank, aminek az üzleti modellje a fiókbezárás, meg mindenféle csonkolás, mint egy leprásnál, finviz és investingen az P/EPS visszatekintő 4,59 és 4,52x feltüntetve, ROE 8,15% és 6,84%, a búkvaljú 0,34 ezek miatt, de forgótőkével sincs eleresztve, hosszúlejáratú kötelezettségben annál jobban bővelkedik. A bukás egyik oka, el akarták hozni az amerikaiak pénzét a befektetési üzletággal, ez még senkinek nem sikerült, elég a Bayer Monsanto felvásárlására gondolni, kockázat nem csak a Balkánon és Közép-Ázsiában van, a jövedelmezőség ott hamar kitermeli az akvizíció költségét.
Lehet, hogy be kellene fizetnem a signature/portfolio-ra. Ott az a grafikon is fenn lehet. A P/Bv és a ROE összehasonlitás is informativ (legalábbis a ROE része) Ez a Nagy Viktor mániája, ő értékeli túl a P/Bv mutatót, pedig az nagyon nem független a ROE értéktől. (Minél alacsonyabb a ROE, annál alacsonyabb a P/E) A függőleges tengelyen a P/E kellene hogy rajta legyen. A vizszintesen pedig a ROE
4.200 ft az valami brutális oké, hogy háború, oké h orbán. de még 5 P/E-n is 21.000-nek kellene lennie. Appeninn-t kicsit bebóbitáztam, munka, tanulás mellett nekem sincs mindenre időm. Meg engem már shortoltak be, nagy pénzzel nem lehet kicsikbe játszani, mert csúnya égés lehet a vége. :)
tele lettünk prédiktorokkal beszarok...Ez az uj hülye duma hogy kapzsi....előbb a barom vonatos prédiktor, utána a közelkeleti semmihez nem értő szakértőnk, most eg ymsik okossg az opusban, meg hathor isten...nem hiszem el...
Jelen vagyok Oppusba,Appba Otp...lényegtelen ma mit csinálnak . Nordot nézegtem , tegnap jó pénzt hozott. Autówallist vettem, ha valaki app hasznot akar elhelyezni akkor ajánlom a wabit, Rábát , nyomdát...
Öreg hiba hogy nincs forgó tőke...pörgethettél volna már pár jó kört sok helyen ..én azt szoktam hogy ülök x helyen mellette meg van némi szabad pénz. Ha jön egy emelkedés valahol belépek vagy ha látok valahol spekák próbálok hasznot huzni és/vagy segiteni ha tudok neki.. már ha van időm lesni egész nap a gépet..
Megölik úgy nem lehet pénzt csinálni sokáig ezt nem értik én meg szoktam unni és be borítók ezek meg elvannak a nulla árfolyamon. Én meg átteszem a pénzt pl appba ...igy szokott menni
OTP Szakmai topic