Itt vannak a TL98, 99 KO szinte a mai nap (hetente emelkednek). https://invst.ly/17mjuc Van azon a rajzon más is. A TL99-et tutira mondanám, hogy kiütik három hónapon belül. A TL98 megmaradhat.
Ha történik kötés az alaptermékben long certik esetén a KO szint alatt, TS certik esetén a KO szint fölött akkor az adott certifikátban megszűnik az árjegyzés és a felek elszámolnak egymással a maradvány értéken. . A definícióból adódik, hogy a KO esemény nincs időponthoz kötve, sőt még a BÉT nyitvatartási idejéhez sem. Pld, ha az aukciós időszakokban (nyitás, zárás, netán felfüggesztés közben) történik kötés az adott szint alatt, fölött a certit kiütik. DAX esetén ha a BÉT nyitvatartási ideje után történik kötés KO szint alatt, fölött a DAX certit kiütik. (A németek később zárnak mint a BÉT.) . A KO esemény után az Erste gondoskodik a maradványérték előteremtéséről. Ha ehhez valamit el kell adnia, akkor azt eladja.
Jut eszembe … eses okai … ho vege … orszag minositesek … msci … amint ezek le lesznek zongorazva azt mondom jon az emelkedes. De masik szam , legyen mondjuk 20500 az alj viszont q1 re 23 nal kell lennunk akkor az 2500 emelkedest jelent . Bazisarvaltozas meg 600 tehat 1900 profit kb certinkent (persze szja meg tranzakcios dij stb , de brutto 1900 nem egy rossz profit) en tovabbra is veszek szerintem holnap is egy adagot
Kereskedési idő ~ 9:05 - 16:59 Utána a certik nem aktívak Te a 17:05 "Z"re gondolsz? Hogy ha akkor történik a kötés? Öntés? Jó kérdés. Ilyet még nem láttam.
A tapasztalt certizőket kérdezném, hogy volt-e már olyan, hogy egy long certit napi minimumos záró traddel ütöttek ki. Ha igen, akkor ilyen mi történik? Az Erste a záróba dobja be a certik mögött lévő részvényeket, vagy másnap reggel kezdi el önteni? Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de tényleg nem tudom, hogy ilyenkor mi van.
Igy igy , zoldbela okossagat kovetem en is . 5 nel magasabb tokeattettel sose veszek . Ezt a szabalyt betartva az info morzsakat itt osszeszedve iden hoztam 50% ot netto (allampspir netto 5?)
"Jókor jó helyen." Valaki shortolt 21000-nél, becummta. (KO, atom bukó) ha 22000-et kivárja, most kaszál, zsákol, arat, nem is tudom... Ugyanígy a long, ha az alja közelében elkapod, megy 1000ft-ot hirtelen északnak. Néha könnyűnek tűnik "elméletben" , a gyakorlatban kevésbé. + felismerni a szar pozit, hogy tévedtél, és előbb zárni, minthogy az Erste KO-ztatja, ehhez is "jó megérzés" kell. Az első KO-k erre megtanítanak, VAGY kevésbé kockázatosat kell venni, ami bár drágább, de kevesebb eséllyel ütik ki hosszútávon! (kis tétel - kis foci, de hosszútávon lehet,h nagy foci. Írták itt sokan, hogy az 1 éve nyitott TL-ek 1000ft-ról most érnek vagy 10000-et, vagy akármennyit. 10x-eztek.. 1 év... +++ infó: az egyes certiknél van ez a "Termék események" fül. Hetente minden certi Kötési és Korlát ára változik, itt lehet ezt is nézegetni. Az erste nyer rajtad hetente, mindegy,hogy TS vagy TL, erre sem árt odafigyelni.
Aha.. köszi szépen...a sok infót..és a táblázatot is..megnéztem, köszönöm szépen.. igaz ez már meg volt nekem nyitva.. korábban a Gyula1971 már elküldte..nagyon kezdő lévén.. ez nekem most sok információ próbálok velük megbékélni..:) Korábban olvastam a régebbi írásaidat.. a megfelelő irányt kell eltalálni....:)
Zöldbéla mondta, hogy olyan certit kell venni, aminek 5-ös tőkeáttétje van. Annak kellően messze van a kiütési pontja, ahhoz, hogy ne legyenek álmatlan éjszakáid, de eléd sokat keresel vele, ha jó irányba mozdul el.
próbálom "röviden" elmagyarázni a többieknek. Certi = Kockázatos Nagy nyerési/bukási lehetőség. Bátraké a szerencse. Az ilyen FOMO-hype pillanatokban szoktak összejönni az első ballépések, emelkedik mint állat..esett 1000-et...LONG, aztán beszakad ,mint a szar, KO, 2500ft-ból maradt 500.. de miért esett, amikor múlthéten meg emelkedett 2000ft-ot? Amúgy 700ft-ról sem jó az 500Ft-os KO, 30%-os bukta. cseébe 200-300ft elmozdulás 30-40%-os zsákolás. Szerencse is kell hozzá.
https://www.erstemarket.hu/termekek/certifikat-kereso?parameters[]=und_11 itt vannak az egyes otp certik. láthatóak a kötési és korlát árak "Macus" a tőkeáttételt figyeli. tehát X elmozdulás mekkora hatással van a pozidra. kis tőkeáttéttel, kicsi hatással. (kis nyerő- kis bukó) nagy tőkeáttétel, nagy hatással (nagy nyerő-nagy bukó) hosszútávon a kis tőkeáttételűt javasolják itt a fórumozók. a tökösek meg veszik az olcsót,ami kockázatos. pl. 1000ft-ért vették a TL96-ot vagy melyiket, aztán már 3000 Ft volt, 3x-ezett. de ha 1 rossz nap jön, és esik 500-at, 1000-ből 500 lesz, KO, 50% tőkeveszteség. Mérlegelni kell, döntést hozni, neked mi a megfelelő.
OTP részvényesek ide!