Szerintem a 25k akár pár napon belül is meglehet ha nagyon nekimennek vételekkel ,nem sok az csak soknak látszik % ban nem az.... meg hogy ATH lenne ...... A nagy akvizícióról csend van ,szerintem nem az Otp nyeri meg ,persze még nem biztos Osztalék : Tavaly kicsit több mint 500ft volt idén legyen dupla 1000ft az jó de erre nem nagyon fog menni... 10000ft ra jó az 1000ft 23000 ft ra már nem éppen ennyi a banki kamat is és ott nincs rizikó. Na meg Csányiék nem szoktak nagyon nagy osztalékot adni inkább tartalékolnak vagy új akvizíciókat keresnek....
NA, MÉGEGYSZER ! GRATULA A SOK NYERŐHÖZ ! BÁTORSÁG, HOGY AZ ELADÁS MELLETT DÖNTÖTTÉL. RESPECT, MERT VOLT CÉLOD
ÉS AMIKOR ELÉRTED, MEGELÉGEDETTSÉGET
ÉRZEL. MI LENNE, HA ÚJ CÉLT TŰZNÉL KI RÖVID, KÖZÉP, HOSSZÚTÁVRA?
Vegyes gondolatok. :) 1. Volt ugye az, illetve szokták mondani, hogy a bukóban ülők így-úgy. Namost, ha jól látom elvileg a "régi szériából" már senki sem lehet bukóban, amennyiben megtartotta a poziját, beleértve ez alatt a 19590-es archív korábbi ATH-okat is. Oké, hogy közben volt infla is, de nominálisan ez igaz. 2. Az állampapír sztori. Szerintem sokan megszívják, akik kivárnak a végsőkig az állampapírral és OTP-t vennének. Egyrészt megkapják a teljes kamatot ez oké -1% visszaváltási díj, viszont ha pl. OTP részvényt terveztek volna venni, akkor kicsit lemaradtak, azaz jobban jártak volna még a tavaly év végéhez közeli visszaváltásokkal, és részvény beszállókkal, ha csak pl. 22 ezres beszállóval is számolok is azóta +5% feljebb vagyunk, persze lehetett simán jobb beszállót is elcsípni. 3. Mi van, ha mi vesszük meg a Commerzbankot? :DDD Na, jó akkor egy részét csak. :) Na, jó, nyugi nem szívtam semmit, de nem lehet kizárni semmit. A legvadabb dolgok is bekövetkezhetnek, láttunk már példákat.
Köszönöm! :) Igen, nagyrészt a pánik idején nyitottam 17k-s szinten azok minimum dupláztak, de 18400-ról is voltak pozijaim amiket még a pánik előtt vettem. 3 ezer TL certi volt, ezért már kezdett "elég" lenni az értéke. :D
"Ne shortold az OTP-ét! Azt hiszed nem tud megszivatni és megszivat! Nem működik a TA" Többen írjátok hogy nem müködik a TA... Megkérdezném miért nem? Egyrészt milyen TA szerint kellet volna shortolni mi mutatta azt, hogy short??? Másik kollega "HZo" szerint TA-t nem szem elött tartva emelkedik, itt az lenne a kérdésem TA szerint hogyan kéne emelkednie??? Mert szerintem már november elején előre prediktálhato volt h függöleges pályán fog mozogni és ahogy épül és amiket maga után hagy még az akkori szinteknél is tivább kéreti magát nem csiga tempoban... Szoval érdekelne mit néztek akik TA-znak?
Nagyon köszönöm! Hát ez egy kitűnő kérdés mert az a helyzet hogy év vége felé kellene a pénz és ha lusta vagyok akk DKJ+nyugalom vagy valahol még OTP-ben egy TL/részvény beszállópont és tartás? Ha van ötlete a tisztelt fórumtársaknak szívesen meghallgatom. :) :D
Közeljövőben itt most nemsokan várnak csökkenést gyakorlatilag minden Blue részvény emelkedik, elégetett pénz most shortban ülni bőrömön tapasztaltam.... nyilván a döntés a tied!
A Ta önmagában nem elég ez nem kérdés, de mint segédeszköz kiváló dolog. Pusztán azért is, mert sokan használják, vagyis egy olyan, sok tekintetben emocionális játékban mint a tőzsde, egy racionális képet ad a múltra vonatkozólag. Érdekes kísérlet lehetne az, hogy kereskedj egy olyan csárton egy évig, amiről semmit nem tudsz. Még azt sem, hogy minek a csártja. Na ez lenne csak a TA.
Nem tudom meg mondani minden percben hogy éppen mi fog történni az én módszerem az hogy szituációkat keresek és amikor adódik egy jó arra lövök... Több idősíkot is figyelek szerintem semmi nem indokolja a shortot, ettöl még lehet hogy éppen bejön, de megalapozott indikotot nemlehet találni short nyitás mellet... Klimax állapotában az OTP és inkább a szélsöséges bull run-okra számitanék mint arra h most fog össze zuhanni... de persze a végén valoszinü egy cirka 2000 ezer pontos eséssel be jelez majd amig ez nincs meg nem érdemes short jelzéseket keresni mert kis röccenés és mágy tovább vagy szük sávban oldalazás ami inkább várhato aztán 2-3 ezer pont emelkedés
Én azért kérdeztem mi szol a short mellet mert a TA az önmagában nem mond semmi tarrol hogy ki milyen aspektusbol közelit a témához... SMC, Elliot, Classic modszerek stb... Pl amit itt sokszor látok hogy "tulvett RSI", "kilépett a bolingerböl", stb ami pl nálam abszolut nemlétezö dolgok... nincs olyan h tulvett csak olyan amit nagyon vesznek... és vehetik akármeddig is...
Ezzel egyetértek. De ha a múltat lemodellezed valamilyen módszerrel és abból készítesz egy valószínűség analízist, az lehet mankó a döntésedben. Ha feldobsz egy követ 100%, hogy leesik, ha nem tudod, hogy hol dobod fel, mikor, mekkora sebességgel stb...?
Én éppen modelleket szoktam csinálni de nevezhetjük forgatókönyvnek is... A multbol és általános vezérlö elvek alapján... Elégg öszetett pl egyik nap beraktam nekema model ilyen pályát "dobott" ki 2 honapja: https://imgur.com/Rko3R43 Itt longolni volt érdemes csak és azt is tartani nem 300 500 ft után dobni...
Mert az OTP könyv két oldala nem 5-10 pontra van egymástól, hanem 40-50re. Meg kell várni,h feltöltődjön a könyv, akkor visszaszűkül. Vigyázni kell ilyenkor a vételekkel. Hirtelen tud az ember veszíteni 40-50 pontot a semmi miatt..
technikailag az 1h emelkedő csatiból kijött, letörte. tehát a 18700-22000-hez képest "vége van". 24400 elnapolva. Még az 1h boliközépen van, 4h-1d-n még longos. 23000 alatt már neccces.
https://www.portfolio.hu/befektetes/20250116/otp-erosen-gondolkodnak-a-vagyonos-magyarok-mit-csinaljanak-a-premium-allampapirjaikkal-735087 Jelenleg nagyon nagy az optimista pozicionáltság a piacon, mindenki
tele van részvénnyel, kevés készpénzt tartanak, az intézményi és a
lakossági befektetők is. Ha már mindenki ott ül részvényekkel megrakva, akkor szokott jönni valami csavar a történetben. Éppen ezért gondolja azt, hogy érdemes óvatosabb megközelítést vinni, hiszen egy 10%-os korrekció bőven benne van a pakliban, bár mély recessziós forgatókönyv nem valószínű.
"Funda van meg piaci hangulat, minden más mese." Gondolom ezt a kettőt is grafikono(ok)n nézed és elemzés után döntesz. Mert ugye van gazdasági hangulatindex, fogyasztói, befektetői...stb. A funda a legfontosabb számomra is.
https://kephost.net/p/MTY3NDgxNQ.png a gyertyák végei és test zárói a fontosak általában, naposon, főleg. csináltam egy ábrát, a visszatesztekről, amelyek pattanási pontok is, egyben utólag támaszok is. 1. Az aktuális nap, csak az előző napi TEST aljig jön vissza. VAGY 2. az aktuális nap, csak a 2-vel előtte lévő test tetejéig/MAX értékéig jön vissza. Ezen a képen jól látható, mitől volt fontos a 21500. 1x letörte, de elég hamar visszajött fölé. A következő alkalommal már nem engedték 21500 alá, szinte minden egyes nap felette zárt. Hasonlít a 18500-18600-as 8-9 napos vergődésre, amiből végül kitört 19200-ig. Utána ennek a visszatesztje volt a kérdés, 18350 duplaaljról kapásból visszajött 18500 fölé, új csúcsot csinált, 19400. Utána 18700 (emelkedő aljak, emelkedő tetők), 19400 fölé jött, és rakéta, a többit tudjátok.
Írtam ezt a portfolio-os 10%-os eséses "marhaságot". Ez arra jó, hogy aki nincs poziban, az tűkön ülve várja ezt a korrekciót, mindegy mitől jön, Vargától vagy Nagy Mártontól. A lényeg, hogy zakózzon. Jó beszálló lehet... viszont az megint más kérdés, hogy a szépen felépített 10-100MRD-os pozik mit reagálnak. Ennek a speka részét rátok bízom. Én nem vagyok OTP poziban, valószínűleg nem is leszek, semmilyenben. Legyetek óvatosak!
OTP részvényesek ide!