írtam egy picit negatív commentet, kaptam -3-at. Kezdesz "korai" dniel"-é válni. Másik topic lakói szerint, akkor kell shortolni, ha csökkenő tetők, csökkenő aljak vannak. Naposon/4h-n legalább. Amíg ez a tény nem áll fenn, addig long, long beszálló keresése. "erőlteti a felt". Leírtam a tegnap látottakat, 20 perc alatt felment 23000-23500-re reggel, úgy, hogy érdemi vételt nem csinált "olcsón", érdemi vétel alatt értsd azt, hogy 100.000db-ot nem tudott venni, csak 10000-et. Ők se hülyék, "Alábbhagyott" a vételi kedv, szerintem meg szándékosan leállt a vétellel. Megvárta, hogy visszaessen (kisbüfik elintézték), és 22940-50 felett ÚJRA BUY BUY BUY. Pont amiatt, amit fentebb írtam. Nem érdeke túl drágán venni. "Drágán" = relatív. Kivárta a "rottyot". Aki megjátszotta 23500> 23000, közel 50%-ot hozott magának a közeli TS-en. Aki meg túl korán tett a Short pacira, az jó esetben kivárta újra a 23000-at és kiszállt 0-ban. Nincs olyan , hogy "erőltetés" Hozzád dobnak 100MRD-ot, bumm kolléga vegyél OTP részvényt, de azért ne kapjon el a hév, ne kapd ki a könyvet 25000-ig, kicsit néha tegyél úgy, mintha fordulna az OTP, essen, olcsóbban is vegyél, ha tudsz. Amint látod, hogy "korrekció gyanús", 1h támaszig leér, ott nyomj egy kövérgázt.... Én ezt látom bele. És máshol is ezt látom (DAX), Ha 1x elindul egy kőkemény long, nincs megállás, amíg Napos gyertyákat nem fogják át.
Egy másik topic lakói szerint. Amíg emelkedik valami, addig SEMMI nem drága. Mert napi szinten megy 1-1,5%-okat... ez a lényeg, ezt értsétek meg. Amint elkezd esni, szakadni, akkor rögtön drága. Esik 50%-ot, még akkor is drága, mert nem tudni, hogy holnap még mennyit esik. "Pánik."
OTP 1H tegnapról: https://kephost.net/p/MTY3MTQzNQ.png Amire írtam,h a piros a "normális sáv", ez a kilövés...engedjétek el. Short STOP zárások, tipp, erre utalhat az, hogy kevés kötés volt, relatíve nagy elmozdulással. OTP 1H a mai nap hozzáadva: a vonalakat próbáltam ugyanúgy húzni+ picit leegyszerűsíteni: https://kephost.net/p/MTY3Mjk0MQ.png Jól látható, hogy az új impulzus Pont a NAGY zöld aljától indul, nem engedték lentebb: kék vonal. Pont 23300-nál sikerült lesceenshotolni, Órás testek teteje. TP-t ne kérdezzetek, fogalmam sincs mi lehet a vége.
Akkor kész a "Zászló", erre írtam én is és te is, hogy 24400 a vége matematikailag. (amit már nem tudom hogy számoltam Emlékszem anno a 18900-at számolgattam, és 18890-ig jött. LOW 18700 HIGH 21950 különbözet: 3250 LOW 21480 + különbözet 3250 SZUM: 24730 A két mostani zöld előtt van egy kicsi piros hetes, amire szintén igaz az alacsonyabb alj, alacsonyabb tető. LOW 21310 + 3250 = 24560 Bár tény, hogy a white soldier a zöldre vonatkozik. Ok tételezzük fel, elérjük a 25k-t, és akkor mi van? Nem lesz vevő? Eladó se?:)
Jópár elemzést olvasva, nem tűnik olyan távolinak a 25000 sem. Előbb utóbb az állampapírokból ki áramló pénz is keresni fogja a helyét, az a 6-7% os kamat egyenlő a nullával, ráadásul be van betonozva a pénzük.
Pont ezért gondolom úgy, hogy a első kamat fizetések után (jan. 20 és 27), figyelni fogja az ÁKK és a kormány, hogy mennyit váltanak vissza, ha túl sokat bontanak fel és vesznek ki, biztosan bejelentenek nagyobb kamatozású papírt.
Sziasztok! Aki nem tud/nem akar részt venni a szokásos Portfolio Investment Day napon és aktív ÉVES Signature előfizetése van, az megtenné, hogy az email címét átküldi nekem a tippmix46@freemail.hu címre? Szívesen elmennék - ahogy eddig mindig is voltam - csak sajnos most már Signature előfizetés a feltétel..... Köszönöm előre is!
Mert eddig esett? Bocs, hülye kérdés-poén. Most az eleve longos környezetre, jön egy USA csökkenő maginlfációs adat... Ez Mindennek is pozitív. "DAX az eget karcolja", 20600: ATH.
Bumm visslkedése érdekes , mintha nem Ő lenne . A forever longer hirtelen pró shorterré szeretett volna válni .. Nekem is úgy tűnik pozícióból mérgelődik .. De ilyenkor a pozíciót kell menedzselni , nem magunkat televeszélni kvázi baromság okkal ..
Csíptem ma TL 98 át.. Persze hogy rizikós , eshet simán de mostanában úgy tud az ember OTP long certit venni hogy bevállalja hogy adott esetben egy oda-vissza kört megnéz ..😂 Szóval megértem azokat akik TL 99 er vettek ilyen magas árfolyamon ..
nincs most semmim, lezártam a nagy utazó pakkom, azóta napizok és vétel-long, shortolás csak egy ötlet volt, nem jó ötlet, de szenzációsan megoldottam, ( shortos őstehetség vagyok, csak még eddig nem tudtam), felfelé várom, de amikor négy nap alatt 2000 pontot felmegy az már nem normális, szerintem ( no persze négyszer rabló long volt közben részemről) ez van
Ne shortold az OTP-ét! Azt hiszed nem tud megszivatni és megszivat! Nem működik a TA… nem működik semmi. Minden kis esésre irracionális emelkedéssel válaszol… minden esik minden piacon, ebben végletekig megvesznek minden esést. DAX, NASDAQ lehasal… meg minden más magyar papír Otp képes tartani magát. Vagy longot veszel vagy semmit, megtanultam. A long max lejön és újra emelkedik… nincs rizikó. Persze érdemes egy távoli longot nézni, biztos, ami biztos. TL Certi forgalom az izgalmasabbakban minimális… Sold out az összes. Közben bent áll rá kb 200-1000 vevő bármelyik szinten folyamatos piaci vételen. Gondolatban 10x nyitottam volna rá shortot… abból egy nyereséges lett volna. Szerintem nem éri meg 10ből 1ért…
holnap szerintem búcsúzik a bux short - ma sem hiányzott hozzá sok (ts43 - 83 992.77) és a ts54 otptől is könnyes búcsú lesz. valamint bocsánat, hogy ezt mondom, de az otp ts52 sem érezheti magát biztonságban a 25.063-as KO-val...az elmult napokat látva.. szoval hajrá (jelenleg nincs otp-m, mert képtelenség volt visszavásárolni a novemberi eladás után, így bux certibe ültem be)
Szerintem most is átárazós időszak szemtanúi lehetünk. A mostani hasonlít a november elején indult emelkedéshez. Nagy forgalommal és a TA-t kevésbé szem előtt tartva. Persze, lesznek itt is esős napok, akár nagyobb forgalommal is. Továbbra is az gondolom, hogy bármikor kiüthetik a TS 54-et (23.790 kellene hozzá, ez innen bő 1,7% emelkedés csupán), lehet egy felszúrás emiatt, ami főleg technikai jellegű volna, közel lehet vagy elérhető lehet a 24k is a túlvettség ellenére (24-25K nálam inkább csak egy pihenő, kisebb korrekció után ideális long elképzelés szerint).. aztán jöhet is egy korrekció, ami lehet akár bő 1000 Ft-os is. Már ha másolják a novemberit.. de most szerintem az alacsonynak számító 6-6.5 P/E ráta a fő szempont. Az USA vevők látványosak most is, mert nap végén jönnek azok a határozott forgalommal történő árfolyam emelkedések. Ilyen kivételes erős momentumokban jobb kivárni (még a rossz nemzetközi piaci hangulat ellenére is elindították ilyen magas forgalommal), főleg ha jó pozícióban van valaki. Van esély most is egy 80-as RSI-re (jelenleg kb 78), de az biztos, hogy ez nem ideális vételi pont. Jöhet az a 24-25k gyorsjelentésig. Ha esetleg béke lehetne az orosz-ukrán háborúban, akkor feljebb is mehet. Illetve ne feledjük, hogy nagy a csend a bankvásárlásról is, osztalékról is. Rossz hírt fundamentális oldalról nem várnék. De a megtermelt pénzzel nőhet a saját tőke, kifizethető osztalék esetleg rendkívüli osztalék, lehet újabb saját részvény vásárlásról is hír (remélem, minden kétkedő elfogadja tényként, hogy nem az srv miatt emelkedett nagyokat). Nem a rózsaszín köd mondatja velem, de kimondom (azt felőlem jöhetnek rá a mínuszok): Ha véget ér a háború és nem lesz drámai romlás, összeomlás a piacokon, év végére simán lehet 30k is. Ha egy tökéletes ideális év volna; véget érne az orosz ukrán háború, enyhülne az oroszellenes hangulat, újra nyitnának a piacok; ahol mondjuk beindulna a hazai gazdasági növekedés; javulnának a magyar költségvetés számai; elfogadható szinten maradna az infláció; vennénk egy újabb bankot, stb... de minden csak utólag derül majd ki, bocsánat, hogy hosszú lett..Hajrá OTP!
Skacok én a tegnapi felszúrásnál eladtam a még 24 augusztuságban vett longjaimat, bevallom már túl is szárnyalta az eredeti célomat a profit, végigcsináltam a novemberi rakétát eladás nélkül pedig bőven volt hogy remegett a kezem, úgy döntöttem hogy most inkább zsebreteszem a pénzt. :D Valószínű hogy még sajtoltam volna vele a következő napokban, max majd később veszek alacsonyabban ha egyszer lejön valameddig (a tőzsde csak megvár) de itt már nem fomozok szóval kívánom hogy mindenkinek bejöjjön addig a számítása és sok nyerőt mindegy melyik irányba!!
Gratula a szép nyerőhöz! Ha jól sikerült venned a "carry trade pánik" idején, 35-40%-ot hozhatott a részvény. Ha certid (is) volt, akkor sokkal többet is.
Egyezünk, korábban valami hasonlót írtam. A korábbi időszak abszolút negatív hírei, várakozásai után lényegében már nem lehetet több negatív dolgot kitalálni a céggel kapcsolatban, nos mindezek után változik a kép. Kezd megváltozni a céggel kapcsolatos hozzáállás, értelmezésem szerint az abszolút negatív oldalról a semleges felé történik az elmozdulás. Ez megjelenik az árfolyamban is. Sőt, még nem beszélhetünk az abszolút optimizmus beköszöntéről, remélhetőleg ez is bekövetkezik, akkor gondolom lezárni a pozijaimat. Nekem ez még csak a semleges zóna, még csak ezután fognak jönni a pozitív hírek, a még pozitívabb várakozások, amiket felsoroltál, nem írom le még egyszer. Ha és amennyiben helyreáll az értékeltség, ami nálam alaphangon a 25-30 ezer közötti sáv, még akkor is sok időt, akár éveket is tölthet ott az ár, érdemi visszaesés nélkül, tehát nincs okom a kapkodásra, szívesen ülnék ebben a poziban nagy nyerőben és hosszútávon, miközben az osztikat is szépen besöpröm. Néhány közepes és nagyobb vevő száll be folyamatosan nem véletlenül. Összességében az a véleményem, hogy a pozitív kockázatok validálódására most (válatlan jó hírek, illetve a rossz várakozások elmaradása) sokkal nagyobb az esély, mint a negatívokra, és a piac is ezt kezdi árazni most már, és ez egy nem pillanatnyi fellángolás lesz, hanem tartósabb állapot.
Egyetértek..... rsi magas, kis korrekció után indulás fel, korrekciót meg vásárlásra kell használni. Szerintem 600-800 között eladnék egyelőre, aztán várnám a korrekciót. Ott meg izomból venném , de a gondom is ez, ha én így gondolkozok, valószínű sokan mások is . Szóval lesz egyáltalán érdemi korrekció vagy csak kis csorgás és pihi ?
SAJAT LOGIKA ES JELENLEGI ELKÉPZELÉS ALAPJÁN HA AZ OTP 500
Md FT ADÓZOTT EREDMÉNY 19 500 FT-OT ÉRT, AKKOR 1 000 Md FT ADÓZOTT
EREDMÉNY 39 000 FT-OT ÉR. ÍGY ÉRTELMEZEM AZ ÁTÁRAZÓDÁST.
ÉS ELFOGADOM, HOGY A FÁK SE NŐNEK AZ ÉGIG. SOK NYERŐT MINDENKINEK !
OTP részvényesek ide!