Várd ki a végét. Hányszor láttunk már jelentés előtti testcselt a BÉT-en. Ettől még eshet persze, sokat is akár. De továbbra is sanszos, hogy egy beverésből az OTP hamarabb talpra áll, mint pl. a MOL (utóbbiból jóval több van nekem, de ez az kettőt előre egyet hátra mozgása kiábrándító).
Az OTP emelkedése +9% idén!! Ebből akár le is adhat valamenyit , ha kint romlik a hangulat Nem a jelentéstől lesz az. Persze a MOL csak kullog mögötte! De hát az sokkal jobb (valakinek)
Igen, tudnék AI-al csinálni olyan képet, ami így néz ki (a Chatgp-t nem erre való), viszont, ha megnyitott a képet, akkor látszik, hogy ez sima print-screen mobilról, ami nem lett utólag szerkesztve. Az egészet kb. 3 perccel a kommented után küldtem. Ha ezt AI-al szeretné valaki legenerálni és eltűntetni az összes nyomot az legalább 1-2 óráig tartana. Szerintem vizsgáltazsd ki magad, mert nem normális, hogy mindenben azt látod, hogy át akar téged verni és ellened irányul és ennyire tagadásban vagy...Én a norephineprine és szerotonin ingerületátvivő anyagok hiányára gyanakodok. Egy katekolamin teszttel könnyen kimutatható ezek hiánya...
Törölt felhasználó2024. 03. 05. 17:28
Azért ha jól látom vettek egy nagyobb mennyiséget 17:05-kor
Érdemes rákeresni youtube-on arra a videóra, amin egy apple ai felhív az adatbázisból egy ügyfelet és úgy dumálja rá a vevőt a magasabb előfizetésre, hogy az első pár percben záporoznak a kifogások a vevő részéről (drága, nincs rá szüksége, csak érdeklődött, stb) és le se vágja h nem igazi emberrel beszél. Egy ilyen képet szerkeszteni photoshoppal pedig fél perc.
Nem támadólag írtam, hanem segítő szándékkal. Tényleg ezek a neurotranszmitterek hiánya okoz hasonló viselkedésbeli jegyeket...Erre viszont lehet használni a ChatGP-t, mert el tudja magyarázni, hogy miért torzul az ember személyisége, ezek hiányában...
“Na ez az igazi cumi, jó jelentés előtt!” Az igazán nagy cumi az volt, hogy van egy jó jelentés, az átlag hétszerese a forgalom, van egy új csúcs, erre a nap végen pirosban zár és azóta is esik. Na ehhez kell a művészet, ilyen bravúrokra csak a MOL képes..:)
Az out-of-money eladási megbízás lényege, hogy olyan áron történik, amin biztosan nem lesz vevő...pl. 5000 forinton senki sem fogja megvenni a TL90-et, de mivel illikvid a piac és árjegyzés sincs, ezért látható lesz az ajánlat. De nem fogja mozgatni az árfolyamot se fel, se le...
Ezzel rövidre is lehet zárni a dolgot! Én nem kételkedem mindaddig amíg az ellenkezőjéről nem győződök meg ! De megértheted azokat is akiknek ez hihetetlennek tűnik! (ez nem hétköznapi itt)
Én nagyon szeretném látni :-) talán akkor elhallgat végre, mert tényleg elbizonytalanít mindenkit. Ki fog derülni ki tett jó lóra, ez nem vitás, azonban észérveket szivesebben olvasunk, bármely irányról van is szó. Van itt szükség rád, el ne menj!
Az erstenel dolgozol ? Remelem nem nem azert biztatsz mindenkit hogy ne adjuk el hogy az estre jot nyerjen egy kiütesel? Te meg bonuszt kapsz?:):)viccnek szantam de remelem nem igy van😃
Nem. Bankár a nicked, azt gondoltam értesz hozzá. Jelenleg egy oldalon állunk, TE mint mamut, én, mint egy hangya, de ez nem fog örökké tartani. Amikor fordulok, akkor a te pozícióid és annak módja pedig nekem fog dolgozni, ezért érdekellentét lenne, ha pontosan kifejteném, már így is sokat segítettem. Ha igaz, amit mutattál, akkor sok pénzed van, a tőzsdei tudásodnál biztosan több, de majd kialakul a kettő között egy egyensúlyi állapot a jövőben.
Nem, náluk dolgozom. Szerintem egyiket sem fogják kiütni. De amúgy a kiütésen nem sokat nyer az Erste, ha nem tudja lezárni a pozít, akkor még vastagon bukhat is rajta.
Nem tudom, hogy lehet összemérni a tőzsdei tudást, de nem sok alapkezelő büszkélkedhet hozzám hasonló Sharpe mutatóval...de az eredményeimet inkább monetáris és fiskális politikai, bankszektori ismereteimnek tulajdonítom... De kevés közgazdasági nobel díj van, amit ne tudnék részletesen elmagyarázni :)
Nem kerül semmibe sem feltenni egy out-of-money ajánlatot, és fél óra múlva visszavonni. Mert úgysem fog teljesülni. Mivel összesen 200k tl90 certi van, aminek harmada az enyém. Elég valószerűtlen, hogy másnak egyszerre ugyanennyit feltesz ugyanazon az áron. Csak nem szeretem, ha kétségbe vonják a szavamat (nem szoktam kommentelni).
Nem kerül semmibe sem feltenni egy out-of-money ajánlatot, és fél óra múlva visszavonni. Mert úgysem fog teljesülni. Mivel összesen 200k tl90 certi van, aminek harmada az enyém. Elég valószerűtlen, hogy másnak egyszerre ugyanennyit feltesz ugyanazon az áron. Csak nem szeretem, ha kétségbe vonják a szavamat (nem szoktam kommentelni).
Egy vállalatértékelési és részvényelemzési mesterem is van, meg egy executive MBA-m. Én is abban bízok, hogy egyensúlyba ér a kettő. Novo Nordiskot, NVIDIAt és Rheinmetallt tartok. Mindet fundamentális alapon. Szóval egy év múlva megnéhetjük mire mentek ;)
Szerintem ne vedd zokon. Hirtelen berobbantál a köztudatba az ismeretlenből és olyanokat írsz amiktől szem-száj tátva marad. Nos én hiszek neked.Érdekes ember vagy és remélem számtalan hasznos hozzászólásod lesz meg.
Lehet, hogy nem de lehet hogy igen. Miért is ne? Hiszen nem tudjuk ki ő,nem ismerjük. Nyugodtan leírhatja ide mennyi pénze van.Persze minden lehet még az ellenkezője is. Meglátjuk.
Én csak 12 hónapos időtávon gondolkodom, fundamentális alapon gondolkodok. Senki sem tudja megmondani egy két hetes időtávon.. ezt hivják random walkingnak...de sztochasztikus modellezéssel és monte carlo szimulációval, be tudnám mutatni, hogy különböző időtávokom, milyen valószínűsêgek mellett marad bizonyos árfolyamsávon belül a részvényár....még 16 év után is fejből mennek a Black-Scholz, Markowitz, Scharpe, Modigliani-Miller képletek :)
Egyebkent erdekes jelenseg ez mikor a nagykutya megunja es plebsznek ad egy csontot. Anno az opusban 2017-18 korul is volt tag aki bejelentett idopontban betett eladasra egy irgalmatlan elkepzelhetetlen pakkot csak h bizonyitsa. Sztem brokik, ott is azok voltak.
Mert az Erstének nincs nyitott pozija, vagyis amikor elad vagy visszavesz egy certit az Erste, akkor azt egy azzal megfelelő darabszámú részvényeladással/vásárlással fedez le. Ezért van, hogy a mögöttes részvény likviditásától függ az egyes certik darabszáma, és hogy az Erste árjegyzőként mekkora darabszámmal ad/vesz certit. Pl. Ha az otp-n nagy a kereskedés, akkor az erste 2500 certit ad/vesz, de ha nincs forgalom, akkor az erste sem viselkedik árjegyzőként. Kis likviditású papírnál (pl Opus) még kisebb a darabszám, de likvid piacon (pl. NASDAQ) 20000 darabbal van végig jelen. Amikor az OTP hirtelen, nagyot esik/emelkedik, akkor nem tudja hirtelen lezárni, mind a 200 ezer kiütött certit az Erste. Ilyenkor a kiütési és elszámolási ár közötti különbség nyújthat némi fedezetet a veszteségre (amit a maradványértéken keresztül ráverhet az ügyfélre), de néha az elszámolási ár alatti átlagáron tudja csak likvidálni a papírt. Ekkor a a certi maradványértéke 0, és az Erste elbukja az elszámolási ár és likvidációs átlágár közötti különbözetet...párszor a saját magam is megtapasztaltam. Mai napig hálás vagyok érte, jó tanulópénz volt
Nem lenne semmilyen tranzakció, mert egy 1800 forintos értékű long certit senki sem venne meg 5000 forintért (ezért írtam, hogy out-of-money ajánlati megbízás).
Arra vonatkozik, hogy 12 hónapos időtávon további erős emelkedést várok, és hozam/kockázatot is figyelembe véve a tl89 és tl90-et jó befektetésnek tartom. De ettól függeltenül kiüthetik mindkettőt, de akkor más certiból, vagy befektetési hitelből vennék még többet, mert azt gondolom, hogy nagy a felértékelődési potenciál. Ennyi
Persze hogy nem lenne tranzakcio, csak magam is lattam korabban ilyen “bemutatom” akciot a beten arra utaltam. Akkor sem ertettem most sem. A Hozzad hasonlo spanjaim halalos csendben vannak a maldívon majd sielnek majd tenerife majd balcsi hodaly aztan ugyenez pepitaban
Te mikorra varod a 18300 at szerintem jelentesig biztos nem lessz meg utanna? Farkasfu irta ha jol emlekszem 17700 rol lepantan majd lehet ez volt az es most mar emelkedik jo lenne itt lenne ő is hianyzik a meglatasai az öve is hmm kar hogy lelepett .
Igen, ez lehetséges, átmenetileg biztosan. Az alapkezelőket rengeteg szabály köti, nem hazardírozhatnak. Ez a certi portfolió vagy hazugság és az egész az új regisztrációval egy trollkodás, vagy valós, óriási tudáshiánnyal. :) Mennyi is a portfóliód szórása, mondjuk elmúlt 5 év? Miért nem a Sorinot használod? :)
Nekem is maldiv szigeteken vannak a spanjaim, ahogy korábban írtam a két legnagyobb régiós intézményi befektető szabin van. Ezért ilyen alacsony a héten a kereskedési volumen a cseh, lengyel, román bankokban és OTP-ben ;)
Benne van a pakliban, de nem tartom valószínűnek. Ha eladnám, azt három okból tenném: 1) van jobb hozam/kockázat paraméterű certi, 2) drasztikusan változnak a fundamentumok (ezt nem várom). 3) közel kerülünk a fair értékhez (ettől szerintem még nagyon messze vagyunk). Az, hogy kinek milyen a hozam/kockázati várakozása, az teljesen személy függő. Nemrég olvastam egy jó cikket erről a hold blogján. Belinkelem majd
OTP részvényesek ide!