Biztos lesznek kiszállók,de azok mind meg fogják bánni később.. Még hogy sok a 15.000? A DAX,DJ,S&P,Nasdaq,mind új csúcson vannak..Az OTP-nek mennyi vokt a csúcsa,amikor még fele ennyi nyeresége sem volt? 19 ezer felett,ha jól emlékszem..Van még tér bőven felfelé
Mondjuk 15700 nál realizálok szerintem :D Ha az repülne. Azt is el tudom képzelni hogy felhúzunk majd beesünk kezdőre .... aztán megint megyünk majd fel , szóval egy nap alatt duplán lehet megjátszani a dolgokat.
Szia. Csinálj amit szeretnél. Én nem ugrálok sehova. Részvényeim vannak csak!! Hatalmas a kötési költség számomra. Neked sok sikert ha ugri-bugrit csinálsz...☺
Céláremelések érkeztek az OTP-re. Két meghatározó nagybank is megemelte a célárfolyamot, a JP Morgan 17 800 forintról 20 100 forintra, változatlanul felülsúlyozás ajánlás mellett, míg a Goldman Sachs 18 600 forintról 20 700 forintra, változatlanul vételi ajánlás mellett. Az OTP Bankot követő 16 elemző közül 14 vételre, 2 tartásra javasolja, a medián célárfolyam jelenleg 18 125 forint.
azért árnyalja, hogy ez befektetési stratégia függő pl. a certi mindig nagy kilengésű piaci helyzeteknél és rövid távon (folyamatosan figyelve) jobb a normál rv-nél - megküzdve a mindig "késő", kiütő árjegyzővel) - tehát aktív figyelem kell hozzá a passzív befektetésnél lassú emelkedés mellett az rv nem stresszes és kevés figyelmet igényel, a havi kamatok/emelések pedig elviszik a certi előnyeit....
tehát a valódi kérdés, mennyire figyeli/követi a befektető a tőzsdét...
Természetesen, a befstrat meghatározó. Ritka az aki 5-8 évre tervezi tartani. Bár ha belegondolok, hogy az építési telkek 1991-től megvannak ... .Hát én gyakran kötésről kötésre figyelem az árfolyam alakulását, de az áprilisban vett TL22-őt el nem adnám. Nem adtam el a Varga alj előtt - persze kellett volna. Nem érdekelt. Hosszú távra van véve. Egyelőre tavaszig van tervezve a tartása, de lehet megtartom tovább. Az viszont nincs kizárva, hogy átavanzsálok egy másikba megduplázva a darabszámot.
Hogyan vehettek ezek tegnap delelott 10.913ft/db aron amikor 15.000ft korul volt egesz nap? Ma kiszorja az osszes tegnapit es keresett 150milliot egyetlen nap alatt.
Jo hir az, hogy a bennfentesek vehetnek piaci ar alatt 32%-kal, mig nekunk a piaci arat kell fizetni? Raadasul gondolom ez torvenyes is. Korrupt ez az egesz orszag ugy ahogy van.
Ez gondolom egyszerű részvényesi opció a vállalat dolgozóinak. Amolyan béren kívüli juttatás . Megvan hogy mikori árfolyam alapján mennyi százalék kedvezménnyel vehetnek majd év végén. Valószinűleg az árfolyam ár egy korábbi időponthoz ( mondjuk aug 31 ) kötött és van 5-10% kedvezménye amivel olcsóbban veheti meg. És igen ha közben az árfolyam 20-30-40%-ot megy akkor 20-30-40% extrát kereshet rajta. . Ebben éppenséggel semmi korrupció nincs és elvben teljesen transparens. . Sok tőzsdei cégnél van ez kisvállalkozókig. pl a Richternél is van valami hasonló. Csak épp Kiss Jakab 100 meg 1000 darabos vételeit nem kell közzétenni meg nem is olyan érdekes :).
nem tudom ismered-e azt a mondástr, hogy nyugtával a napot....majd nézz utána
Törölt felhasználó2023. 12. 14. 09:36
Nem fogadnék az OTP ellen most. Sajnos sokat olvastam a sok okostojást és most irigykedve nézem a menetelést. 20 év tőzsdei tapasztalattal is meg tud lepni ez a részvény.
A minuszólónak üzenem,hogy egy grat. elegánsabb lett volna.. De ha ettől jobban érzed magad,minuszoljál csak.. Sokszor elmondtam,hogy ez lesz évvégére,dehát süket fülekre talált. Akiknek van longjuk,azok velem örülnek,remélem..
OTP részvényesek ide!