Ez a beszéd!😉 Amúgy akármilyen a Német gazdaság,a DAX már azt árazza,hogy márciusban elkezdődhet a kamatcsökkentés..eu-ban.olyan jók az inflációs adatok.. Ha ez bekövetkezik,az újabb rallyt okozhat a részvénypiacokon.. OTP-t meg venni kell minden korrekcióban,ha egyáltalán lesz ilyen.. Mert ezek a napon belüli 100 pontocskák még annak sem nevezhetők..
a vezetés erőlteti a növekedést - ez az egyik baj, beletrafáltál! és a lakosságnál elfogyott a pénz, de az államkasszából is, az EU-s pénz még mindig bizonytalan, az infláció letörését sem kezelhetjük kész tényként, előrerohant a tőzsde az optimizmusban, előbb - utóbb nagy korrekció lesz.
Ehhez jönnek még: DAX túlvettség, esetleges S&P korrekció, az uniós pénzek és hogy még mit talál ki a kormány.... Szerintem ez olyan, mint a rulett: van aki a pirosra tesz és van, aki a feketére..... Aztán vagy bejön vagy nem.
Farkasfű! Értem én, hogy a TA nem mindenható és azt is, hogy folyton változnak a dolgok, főleg rövid TF-en. De ha nézzük az elmúlt 1 hét várakozásait..... Nem akarok többet írni, nehogy sértődés legyen, pedig hidd el, örülök a munkátoknak. Mágusaink sem értenek mindig egyet, sőt! Pedig ugye TA....
A bejegyzés első fele releváns itt: http://buxelliott.blogspot.com/2023/03/a-ta-szerint-otp-bank-nyrt.html . Kiegészítés: A TA alapvetően a múltbeli statisztikai valószínűségek alapján a megjelenő alakzatok, minták, indikátorképek, gyertyaformációk esetében a múltbeli elmozdulásokat várja el, de csak egy bizonyos százalékban. Ha tanultál statisztikát akkor tudod, hogy működésének van pár alapvető feltétele, például: - legyen megfelelő számosságú múltbéli adat - legyen homogén az összehasonlítás alapjául szolgáló adathalmaz Ha nincs múltbeli adathalmaz, akkor nincs statisztikai adat, nem lehet várakozás, ami a jövőbe mutat, mert nincs múlt. Ami lehet az maximum valamiféle megfigyelés, tapasztalat, ez pedig nagyon eltérő és azt gondolom, hogy ezen a területen 1-2 év tapasztalat az semmi, kell hozzá 5, de inkább 10-15 vagy még több év. . A másik topikban írtam indikátor-konfigurációkról, ami hozta a várakozást. Írtak emelkedő ékekről, sajnos azt nem írták mellé, hogy kb 20% esés az az elmozdulás, amire lehet belőle számítani. Ahogy látom 50% lett, bőven túlteljesítette az átlagos értéket, az ilyen nagyságú elmozdulásnak a valószínűsége 3-4%!!! (pár százas minta áll mögötte).
Hogyan lehetne egyetértés valahol is?? Az nem jó! Akkor mindenki egy oldalon állna és kivel kötnének üzletet? Hogyan szendék el a pénzedet? 😃 Másrészt nézd meg a kereskedés menetét a charton! Cikk-cakk-ban halad, nem? Hol ez nyer, hol az...:)))) Lazíts! Na de komolyabban.. Nem lehet állandóan újat mondani! Trenden belül is ide oda mozog az árfolyam, kisebb-nagyobb rövid trendekkel! Ráadásul, te sportot űzöl a várakozások gyűjtésével! Ezt az energiát a ta-ba fordítanád, nem egy ördöngösség és megértenéd, hogy nincs olyan, hogy tuti és csak egy irány lehetséges! A múltat kielemezni nem nagy kunc és megmutatni, hogy így meg így bejött. A jövő pedig valószínűség számítás, de mégis mindenki ezt akarja tudni, de nem hasra ütésre!!! Van aki bekiabálva tippeli a tutit és ha sikerül, jelentkezik a díjért és vannak, akik munkát tanulást fektetnek bele, hogy ne csak tipp legyen! A fórum szintjén a különbség csak az, hogy nem éri meg lelkiismeretesen dolgozni! Te is úgy értékeled az elemzéseket, idézlek: "Nem akarok többet írni, nehogy sértődés legyen..."! no comment.. Páran mégis csináljuk még..:)) , Aki nincs benne ebben a világban, az nem fogja megérteni, csak kritizálni! Ne vedd a szívedre, nem kimondottan rólad szólt..:))
Azért figyelem a chartokat, hogy tanuljak belőlük és vannak saját meglátásaim, pl. nem gondoltam, hogy le fog menni 13k-ra és ezt le is írtam itt a topikban, mert hogy már korábban sem akart 13k alatt lenni, azóta volt egy jó jelentés, stb. Ezért 13.500-400-nál lejjebb nem vártam. Macibearhoz volt ma egy kérdésem, mert szerettem volna pontosan érteni, amit írt. Ennyi. (Pusztán azért mert hétfőn még 4-500 pontos visszanézést is lehetségesnek tartott, de ezek szerint ez mára kikerült a képből.) Mindhármótok munkáját nagyra becsülöm, de szerintem most már mindent kivettünk a témából.
Ez első mondatban van 3 dolog. Na most melyik az igazi? Ugye nem olyan egyszerű, ha kombinálod?? :)) A chart/ta, saját meglátásod, és a funda/jelentés!
Usa zoldben , nemetek szuperzold , igazabol akar emelkedhetnenk is majd :) rsink normalizalodott orason , naposon lekonyult de boven a jo tartomanyban.
Qrva nyugtalanító kezd lenni gyerekek, ahogy az USA-ban ezt
az ukrán konfliktust véget érni látják páran. Már semleges területről magyaráznak
nyilvánosan az oroszok. Én nem tudom az USA hogyan akar velük megegyezni, de nem
elég, hogy ukrán győzelemről már szó sincs, de már arról álmodoznak az oroszok,
hogy nem megtámadnak jelenlegi NATO területeket, csak a terület USA által
elismert friss „semlegességét” orosz katonák is fogják védeni. Magyarul
hadüzenet nélkül bevonulhatnak helyekre. Azt mi ismerjük, az meddig tart, ha az
oroszok bevonulnak. Osztrákokat belekeverik, jelenlegi NATO területekről
beszélnek. Zűrzavaros. Nagyon zűrös ez az ukrán béke és az a qrva jó, hogy az
amcsik fogják tudni először, hogy miben egyeznek meg az oroszokkal. Simán kitáraznak az amcsi
alapok, mire felfogjuk.
Az éjszakai közlés alapján létrehozták a "Kormányzati Költségvetési Előkészítő Munkacsoportot", melynek 3 tagja van, köztük a Miniszterelnökséget vezető miniszter.. Ugyanakkor a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányzati Költségvetési Előkészítő Munkacsoport döntésének elemzéséért és vizsgálatáért is felelős. Tehát Gulyás marci tag is, meg a saját (1/3-nyi) döntését vizsgálja és felel érte. Hát Viki igen rosszul aludhatott, hogy ez, így jutott az eszébe.Ez ám a jogászkodás ...
Mára https://invst.ly/12kexa a nagy bizonytalanság. Szummázva: 14 800-on eladási (short nyitás), 14 225-ön long vételi megbízás elhelyezve. Az egyik teljesülni fog ... :)
Ha rendelkeznék nagyobb darabszámú papírral és még további mennyiséget szeretnék venni, akkor bizony rápróbálkoznék elvenni a remegő kezűektől a papírjaikat. Nem kell csinálni mást, csak ráönteni a piacra néhány 10k részvényt, aktiválni a long védő stopokat és bízni benne, hogy többet meg tudok venni olcsóbb áron, mint amennyivel beindítottam az esést. Ez a GBL speka faktor. TA-val pedig megmagyarázzuk ... . Van persze más lehetőség is. Tudom, hogy némely speka rápróbálkozik a stop szintek kiütésére, ezért felszívom az eladói pakkjaikat, nem engedem esni az árfolyamot. A ráfaragó spekák visszaszállása - rosszabb áron - elindítja, felhajtja az árfolyamot. . Nagy játék lesz itt kérem szépen, nagy játék ... Ez eredmény mindenképpen a föl. A kérdés csak az, hogy csinálunk-e előtte egy kurflit lefelé. Erre pedig semmiféle TA,, funda nem fog választ adni. Ez csakis néhány ember döntésétől, a rendelkezésükre álló pénz illetve részvény mennyiségétől függ.
Azon gondolkoztam, hogy Oti árfolyama, általában a boli szalag felső részében szokott fluktuálni, ha lefelé töri át a közepet, akkor az vagy 1. pár nap alatt visszamegy (jó vételi lehetőség) 2. valami egyéb oka van pl varga, akkor több idő kell neki , de effektíve visszatér a felső részbe. Na már most nyilván bear piac esetén lehet fordítva lenne, de nem bear piac van és a boli szalag felfelé nyílik. Szóval most nem feltétlen tudok rendkívüli eseményről, csak a minősítés ami várhatóan nem fog változni, szóval ha most lemennénk 200 ig akkor visszatérnénk gyorsan . Illetve az én szegényes tudásommal azt mondanám, most térünk max vissza a normál emelkedő sávba, eddig felfelé lógtunk ki belőle.
A scope rating igencsak szereti a NER-t, viszont talán oti nem annyira neres. Ettől eltekintve az ország legnagyobb bankjának minősítése esetleg arra enged következtetni, hogy nem fog az ország minősítés se változni. Ezek mind jó hírek lennének smint olyan felfelé nyomhatják az árfolyamot.
Ha a napos boli szalag alapján próbálom a következő néhány napot megjósolni akkor oldalazás várható. Boli szalag alja fordult (fordulni látszik), de fordulni látszik a teteje is. Kis tömzsi boli krumpli alakul ki. . Ilyenkor addig oldalazik (csökken) míg közel nem kerül a boli középig (az jön fel) onnan pedig felmegy a boli szalag tetejéig. Ott majd el lehet gondolkodni, hogy tovább tolja a boli szalagot, vagy lefordul róla jó nagyot. . Ennek is az az eredménye, hogy oldalazás, esetleg csökkenés majd irány föl egy darabig. Alsó szinteket lehet menetközben kitalálni. Fölső szint pedig - amit nyilván elér - a majd visszatérőben lévő boli felső. Kvázi dupla csúcsot kialakítva.
Scope performs monitoring reviews to determine whether material changes and/or changes in macroeconomic or financial market conditions could have an impact on the credit ratings. Scope considers all available and relevant information when undertaking the monitoring review. Szóval a scope nem számít materiális változásra a makro környezetben , értsd , ha ezt kivetítem akkor az ország kockázat marad úgy ahogy van, tehát nem számít változásra.
Én azt látom kétóráson, hogy a szűkülő zászló alakzatból lefele esett ki az árfolyam, így mindenképpen várok a napokban egy résbetöltést, 14K-s teszttel.
Igen így van. Az otp viszont túlmutat a Magyar gazdaságon. Óriási profittal rendelkezik, a régió ellenére is. A Magyar illetőség, nem biztos ,hogy előnyére válik, még akkor sem, ha kint terjeszkedik.
Hát igen az csúnya lenne, de őszintén szólva ezt a szintet már nem tudom elképzelni. Már csak a 4080 mrd saját tőkét nézve se ami 14200 as részvényárfolyamot indokol magában goodwill nélkül. Nyilván a saját tőke mikor csökken normál esetben? Veszteség esetén vagy osztalék fizetéskor, mert azt eredménytartalékból fizetik. Szóval hogy ez az árfolyam összejöjjön ahhoz kéne egy 600 mrd veszteség egy éven belül. Ami valljuk be azért egyelőre legalábbis nincs kilátásban. 4Q ban pedig tovább nő a saját tőke 4300 mrd köré, aztán 1Q ban adjunk hozzá még egy konzervatív 200 at, szóval 4500 mrd és utána fizeti az osztit. Szóval ebből kiindulva 4Qra minimum 10% al nagyobb árfolyam kéne ami 15300 as árfolyamot jelentene mindenféle goodwill nélkül. Persze mondhatjuk a kilátásokat meg mindent, de ha mégegyszer lemenne az árfolyam akkor nagyon durva alulértékeltség lenne. És most nem a várható profit alapján számolva, hanem a már meglévő pénz alapján.
Ha jobban belegondolok ez nagyjából tükröződik is. 12 ezer körül voltunk sokáig, az 1000 milliárdos év előtt az ST is lentebb volt ennyivel. Szóval 3500 at hozzárakunk a 12 höz kijön a matek. (lentebb is mentünk ugye, na akkor is alulértékeltek voltunk)
OTP részvényesek ide!