Furcsa látni,h mennyire nem mozog együtt az OTP, meg a BUX a többi tőzsdével. Bár az esésben nem vettek részt, az emelkedésben sem nagyon (ok, OTP sokat ment "sokat") DAX 14600> 16500+ (végülis OTP is 14700-14700, csúcs-csúcs), DAx is 16500-ről indult.
Hát ez attól függ,mit értünk nagyobb esés alatt.. Ha bikapiacin történik egy nagyobb esés,de nem vált át medvepiacra,(-20%) akkor az még csak korrekció. Ha medvepiacon történik egy kisebb emeljedés,de utána folytatódik az eső trend,az megint csak korrekció.. Azzal kell tusztában lenni,higy mi éppen az uralkodó trend. Egyeseknek ez most sem egyértelmű..
Feltörték az otp simple alkalmazást/accountokat tömegesen állítólag. Kíváncsi vagyok ez okoz-e esést, végülis ez is egyféle bizonytalanság/bizalomvesztés. Én nem shortolok, ha esne is akkor idővel újra emelkedik majd, kivárom. De lehet, hogy lesz egy kis turbulencia emiatt.
Farkasfű válasza egyszerű és nagyszerű! Mindemellett baromi korrekt. :) . Amúgy pedig ezzel az egyszerűnek látszó felvetéssel igen mély tőzsdefilozófiai kérdéseket feszegetsz. Funda, érték, portfólió, túlsúly, árfolyamnyereség, FIBO, csatorna, hullámelmélet, algoritmusok, trend, időtáv, befektetői kontra speka-forró tőke, GBL, stb. Ezek mind-mind összefüggnek és a korrekció igazi megértéséhez egyszerre kellene őket látni és érteni, miközben szavanként több oldalas jegyzeteket lehetne írni róluk valamint kapcsolatukról. . Most pld az OTP fundásan egyértelműen long trendben van. Mindeközben korántsem biztos, hogy egy emelkedés trendirányú mozgás. Lehet csak a korrekciós időszakon belüli korrekció.
Akkor ma meglátjuk hogyan hat egy nem várt esemény, hír az árfolyamra. :) Ha ez a hír bír egyáltalán jelentőséggel a tréderekre. Megrántani megránthatja lefelé (amúgy is beleférne egy visszanézés), de a fundás long trendből nem hiszem, hogy kibillenti. A Mikulás előtti alj 13 500 volt. Addig semmi esetre sem kellene lemenni, de még megközelíteni sem. Én már a 14 200 alatti szinteken is elcsodálkoznék és igen bősz vásárlásokba kezdenék. :) . Nekem is van Simple fiókom, de még nem néztem mi lett a sorsom ...
14200 nál certi vásárlás következne az tuti. Viszont nem azért fogunk oda menni mert jött ez a hír. Az otp nek több millió ügyfele van csak itthon, ez igazából egy semmi..... Mindettől eltekintve mehetünk épp 14200 felé, de szerintem ma még lesz egy felszúrás és utána esetleg irány le kicsit, majd jön a mikulás. (hó legalábbis már esett hozzá :D )
Bencsik László szintén december 5-én 3500 darab OTP-részvényt adott
el, 14 557 forintos átlagáron a Budapesti Értéktőzsdén, mintegy 50,9
millió forint értékben. Az OTP részvényei idén 44,9 százalékos pluszban vannak.
,https://www.portfolio.hu/befektetes/20231206/szakertok-a-pmap-korszaknak-vege-6-alatti-hitelkamatoknal-felrobbanhat-a-magyar-ingatlanpiac-656043, Oh ez nagyszerű hír, ja bocs Lőrinc cége mondta, akkor törölve az ünnep, hol élnek ezek, persze feltehetően rogán leírta nekik is mit mondjanak
Ez is lehet jó hír. Nincs aki eladja, inkább tartják. Van 1-2 profitrealizáló, mindig is van, aki jó magyar módjára kiszáll egy 1k-s emelkedés után. Aztán lemarad a következő 1000-esről! Az más kérdés, hogy a felfele haladáshoz valakinek vennie is kell. Majd érdekes lesz a felszabaduló PMÁP kamat, mibe fektetik, részvény vagy állampapír vagy egyéb. Ha részvény, mert többet remélnek, mint 10% (adózva ~12% kell hozzá), akkor vehetnek akár részvényt is inkább.
és még egy, mikor lesz itt 6% alatt a banki kamat, persze hülyeséget írok, most, hogy rogán átvette a hatalmat a ksh felett februárra már nem is lesz infláció itt, sőt szárnyalni fog a gazdaság is, dicső a jövő éjen Rákosi, éljen Rákosi, ja bocsi, éljen Viktor, éljen Viktor
Nehezen értik az egyszerű válaszokat, de ha leírom, hogy a korrekciónak van korrekciója, akkor kezdhetem magyarázni, mert egyik oldalról jönnek a kérdések, a másik oldalon, meg persze, ja, hülye ez., fel fel! :)) Tegnapi záró is érdekes volt, de nem akartam tovább firtatni, hogy csak egy felkötés volt. Ma látszik az eredménye...! A trendet nem a kisbüfik csinálják, és nem is a Magyar intézményi befektetők! r14550 forg:580M
Ugyanaz megy mint tegnap. Lehet elindult a korrekció. De egyelőre toporog az árfolyam, lehet nem lesz semmi és kioldalazzuk ? Aztán pár nap múlva visszakapcsolunk emelkedőbe?
Törölt felhasználó2023. 12. 06. 11:55
Sziasztok. Látom itt mindenki poziból írja a saját verziókat. Majd a piac eldönti mi az OTP ára. !!! 14550 vagy több. Ennyi....Sok nyerőt és jó étvégyat az ebédhez.
Jaja! Reggel elkezdtem írni pld, hogyan táraznak ki a nagybefektetők amikor túlsúlyba kerül egy részvény a portfóliójukban. Vagy hogyan vásárolnak be és azt hogyan használja ki a forró tőke. Vagy hogyan kezdik el feltuszkolni a vételekkel az árfolyamot napon belül, tolják alulról a stop szintjüket amik aztán eldurranva okoznak visszaesést. Ezek persze mind mind más időtávon jelennek meg. Aztán rájöttem, hogy mindezekről nem lehet egy bejegyzésben írni, max utalni rájuk ...
Megteszem tétemet. Év végéig ez az elképzelésem: https://invst.ly/12jxmd Tudom-e indokolni mindenféle TA hókuszpókusszal, statisztikával? Igen, de eltekintek tőlük. Pozícióból beszélek-e? Nem tudom. Lehet. Nem érzem annak, bár kétségtelen tény, hogy jelenleg a stratégiai long pakkjaim vannak meg, de azokat tavaszig tartom minimum. A szint egyelőre nem érdekel hol lesz akkor. Hogyan kereskedem le? Sehogy. Ha lejön a jelölt szintekig bővítem a hosszú távú longokat. Rövideket nem játszok.
Hosszú távú long alatt részvényt értesz ilyenkor vagy certit? Szerintem most van az a helyzet, hogy érdemes bevásárolni ha kicsit visszanéz az árfolyam akármiből, mert januárig mehet az 15 fölé is akár.
Nagyon hajlok arra, hogy idén kiszálljak a papírból, jó lenne 15000 környékén. Nem tetszik nekem ez a 2024-es év, a europa döcög a németek nem bírják a magas gáz és egyéb halmazállapotú termékek magas árát, itthon sincs rendben sok minden, a lakosság nagy többségénél elfogyott a pénz, akinél van az meg spórol, ráadásul csalnak az adatokkal, ahogy hallom az ismerősöktől sorra kapják a január 1-i, 15-20% emelésekről az értesítőket, a vezetés erőlteti a növekedés, pedig az infláció letörése nélkül nem lesz, nem vesznek példát az amerikaiaktól, ott nem pöcsölnek, nálunk is feszes a munkaerő piac, mint amcsiban lenne tere a meghúzásnak, de nem, szóval erősen törőm a fejem mi legyen
OTP részvényesek ide!