Vakamelyik elemzőház ma megemelte az EPS-előrejelzéseket?---Portfokio nem írt még semmit-https://www.marketscreener.com/quote/stock/OTP-BANK-NYRT-6491747/revisions/
Gondolom arra gondolt, hogy befektetési alapoknak előírtak bizonyos mennyiségű állampapírt a portfóliókba. Akinek ez nem tetszik befektető, azok kiszállnak belőle és páran átjönnek ide...
Igazad van, az OTP nagyobb kilengéseket szokott produkálni és természetesen nagyobb forgalommal, mint a MOL. Csupán arra gondoltam, hogy aki milliárdos nagyságrenddel vásárol, (mert vélhetően a mai nap ez is előfordulhatott), az figyel a portfoliójának diverzifikációjára is. Ezt pedig sem a MOL, sem a Richter mai napi forgalma nem támasztotta alá.
Talán a szoc.ho. miatt. Ugyan elvileg a július 1. előtt megszerzettek hozamára nem vonatkozik, de nagyon sokan nem így értelmezik. Az pedig bőven benne van a pakliban, hogy egy tollvonással július 1.-től húznak egy vonalat és onnét újraszámolnak. Pár hónap múlva kiderül. Eddig a bef. alapokba ömlött a pénz, most akár fordulhat. (lehet ez is volt a cél)
A netto árbevétel 4 %-os növekedésének várkozása szembeb a 22 %-os várakozással a konkurenciánál nekem azt mutatja, hogy viszonylag drága a papir a konkurenciához képest. Tehát vegyesnek tünik a kép
Aha. Ha mondjuk X Bank ROE 15%, Y Bank ROE 6%, az előbbi 4%-kal nő jövőre, utóbbi 22%!-kal, akkor melyik a drága? Nagyon nem mindegy a bázis. Lehet, hogy jövőre azért nő cak 4%-kal, mert idén 60%-t emelkedik?
Forgalom most volt benne, akkor csak egy átlagos vagy kicsivel átlag feletti volt... Korrigált az azt megelőző kb 11340-as szintig tartó szép emelkedés után.. bázist épített 11k körül, előtte megvolt a szelvényvágás stb.. most kicsit megint közelebb kerül majd a fair értékéhez. Gondolom nem boldogok, akik múlt héten eladták..Mehetünk új lokális csúcsra (ha októbertől nézem), szerintem nagy eséllyel hamar 12k feletti ára lesz. A saját részvény ma is csak a forgalom kisebb része szerintem, csak ettől nincs kitörés. Májusban is voltak korrigálós napok, ahol volt srv is. Nagyon szép és (trend)irányt mutató nap volt a mai.
Nem látszik sajnos, de olcsó volt az OTP és a bank is veszi magát. Ez már önmagában is hozhat új vevőket. Közben amerika felment mi meg megyünk kicsit utánuk.
Szerintem a fő ok most talán az optimistább hozzáállás az inflációs nyomás enyhülése után egy esetleges kedvezőbb környezet lehet. A vártnál nagyobbat esett, de még így is nagyon magas.. viszont egyértelműen elkezdhetnek majd tovább enyhíteni a mostani jegybanki szigoron. Reméljük, több adót nem emelnek, mert az meg pont az inflációs nyomást erősíti majd. Szerintem ki kéne vezetni a hatósági árakat, meg minden egyéb nem piacgazdaságba illő intézkedést, mert ezek miatt nehezebb számolni is, hogy mi várható. A háború vége szerintem újabb nagyobb emelkedést hozna az OTP piacára, de erre én egyelőre nem számítok. Bár ne lenne igazam ebben, és már akár holnap befejeznék... De majd akkor ér az is véget, amikor nem számítunk rá. A 15,7k körüli rés reális cél lehet 1 éven belül, feltéve, hogy tovább enyhül az inflációs nyomás és esetleg némi gazdasági erősödést is elérnénk, vége lenne a recessziónak.. nem kéne "extraprofit" adót fizetni..kapnánk jó hírt, hogy adják az uniós pénzeket stb. Persze ez nem befektetési tanácsadás, csak saját vélemény. De én full longos vagyok certivel és részvénnyel is benne..hosszabb távra nagyon jó lehet.
Ezert szép a tozsde pszicho, fejben mar mindenki a lamboghinit mossa a haz elott a szomszedok irigy tekintete mellett. :) meghozta gyümölcsét a sok tudas a megfontolt dontesek sora. Hiaba na, bejott az elet. Ebbol latszik, rendszerint eljátszott meccsre fogadunk. Csak a hatást latjuk ebbol kovetkeztetunk. Masok tudjak a szamokat mi meddig tart.
Butaságokat ne terjesszünk már, könyörgöm! Tőzsdei kereskedésre (amennyiben ETÜ) NEM vonatkozik a szocho rendelet. Milliószor le lett írva, de azóta volt podcast, számtalan videó is.
A korábban, korábbra várt/beírt ~13.500-at akkor nem csak itt, de mashol os várják.. olvasható az angol eredményvarakozásnál is. ROE vonal9n is kiemelkedő évet várok. Szép profitot júniusra😃
Itt a hír. "Sajtóinformációk alapján az OTP romániai leánybankjáért érdeklődhet az
Unicredit, és az értesülések alapján 300-400 millió euró közöttire
értékelhetik az OTP romániai leánybankját. Ez egyébként az első
negyedéves saját tőke alatti összeg lenne, részvényenként 460 forint
körüli hatást, azonban a vételár sávja is relatív széles."
A kibocsátói hírek között nincsen egyelőre SRV közzététel. Így egyre izgalmasabb a 17 MRD forgalom. A T. Rowe Price, az amerikai alap is vehette. Majd kiderül. Valakinek, valakiknek megérte ezen az áron nagyjából 10 millárdért venni. Az átlagos forgalom mostanában 5-5.5 MRD.
Itt valaki hatalmas összegben kezdett tegnaptól kereskedni az OTP-vel. Valami hír van a háttérben, amiről nem tudunk. 1.3 MRD a forgalom, és 9.20-van. Szerintem itt jókora rángatások és ugrálások lesznek majd le és fel, sokan realizálnak majd. Aki kereskedett 17-18-ban, annak ismerős lehet ez a mozgás. Nehéz bírni idegekkel, de megéri.
A romániai leánybank eladása 25-50Md veszteséget is hozhat, itt az a kérdés, miért pont most kéne meglépni: most fedezi az Ipotéka egyszeri nyeresége, csökkenti az extra adó alapját, kell a pénz az Ipotéka tőkeemeléséhez, esetleg valami új akvizícióhoz? Technikailag a 30 euró átlépése egy csomó stopot is aktiválhatott tegnap.
az a baj, hogy totál elszoktunk azoktól a forgalmaktól...már-már nem is emlékszik rá az ember, mert az utóbbi időkben, ha volt forgalom, akkor annak meg lett később a böjtje
Törölt felhasználó2023. 06. 09. 09:44
pedig ha jöna forgalom gyorsan felpöröghet az ár :_))
Bárki is veszi, nem fog minden nap ugyanannyit venni, mivel nyilván nem szeretne minden nap 4-500 pontokkal feljebb vásárolni. Figyelni kell a forgalmat, túlvett állapotokat. Nem hinném, hogy innentől egyenesen repül felfelé 20 MRD forgalmakkal az árfolyam, ez még a Mészi időszakban a NER-papírokra sem volt igaz, jókora beejtések-realizálások voltak. Valami viszont történik, amiit (én) egyelőre nem értek. Ha egy kiszáradt BÉT-en hirtelen ilyen vételi erő jelenik meg, annak oka van. Lehet, hogy csak sokára tudjuk meg, lehet hogy soha.
Törölt felhasználó2023. 06. 09. 09:47
Én azt látom hogy ma is erős a forgalom ahhoz képest ami szokott jó ideje lenni.. 1,5 MRD nincs egy oraja..
OTP részvényesek ide!