A bátraknak(!) néha nincs szerencséjük. Ne kapkodj, nem kötelező minden pillanatban poziban lenni! A profit kergetésénél sokkal fontosabb a veszteség minimalizálása.
Én hülye nem szálltam ki jobb árral így csak nullán tudtam reggel, minimális minusszal. Nagyon csapkodott az árfolyam és lefelé, tartottam egy meginduló gyors lefelé menettől .... most úgy néz ki konszolidálódik kicsit. Az árfolyam nem pörög már annyira és enyhén megindultunk felfelé talán. Gondolkozok egy tl vételen esetleg..... Ha a csillagok állása is megfelelő lesz.
Lehet visszatérnek a 2010. őszén alkalmazott módszerre, amikor egyik héten valamelyik bejelentett egy rossz hírt, Ft gyengült 8-10 %-ot, majd 5 nap múlva egy másik cáfolta, Ft vissza. 1-1,5 hét múlva ugyanez ismétlődött. És ezt játszották néhány hónapig. Elég nagy tőkével komoly eredeti tőkefelhalmozást, gazdagodást lehetett csinálni, ha ezt valaki tudta előre, vagy rájött a metódusra. Most lehet játszani egy kicsit az OTP-vel is. :)
Az ország második legnagyobb bankja NER kézen, gondolom a NER profitot nem szívesen adják vissza a költségvetésnek. :) Én ebben bíztam és sajnálom, hogy a nagy bizonytalanság miatt esik, már csak 20% pluszban vagyok. Az állampapírt még így is veri bőségesen és a legközelebbi eredmények majd segítenek az emelkedésben. A shortosoknak meg csak szerencséjük volt, ha nem omlasztják be kormány részről az OTP-t, akkor a büdös életbe nem esett volna ekkorát, esetleg a töredékét. De aki mer az nyer. :) Én nem merek csak tartom, de úgy érzem nem sokat kockáztatok, mert fura lenne, hogy ha a tej 3x annyiba kerül az otp részvény meg feleannyiba, előbb utóbb az OTP-t is inflációs (+gyenge forint) áron fogják kereskedni hosszú távon, hisz már kisebb részben magyar mint nem magyar.
Nekem a mostani helyzetről, az utóbbi időkről ez a véleményem: Korábban
én is úgy gondolkodtam a bizalomról, hogy megszerezni nehéz és hosszú
idő, elveszíteni gyorsan és rövid idő alatt lehet. Ez emberi
kapcsolatokra valóban nagyon sokszor igaz, a tőzsdén már sokkal kevésbé.
A tőzsde (piac) úgy viselkedik, mint egy hisztériás,
mániás depressziós beteg, egyik végletből a másikba esik, pár nap alatt
felejt, s ha jó, ha rossz történik, szélsőségekkel reagál, azaz
túlreagál.A tőzsdén a bizalom gyorsan eltűnik, aztán úgy tér
vissza, hogy máról holnapra nem is emlészik senki rá, egyáltalán mitől
ment el. Ezt már számtalanszor átéltem, ahogy a Kostolány-tojás
ciklikusságot is. Amikor már a boltban is arról beszélnek a "Mari nénik"
hogy venni kell egy papírt, akkor a profiknál már nincs egy darab sem.
Amikor az átlag befektetők tömegével eladnak és eluralkodik a
pesszimizmus, a profik akkor kezdenek vásárolni. Szerintem
amit mindig érdemes figyelni, hogy jó céget kell venni, amiben látható a
növekedési potenciál, jók a számok. A hírek rövid életűen mozgatják a
tőzsdét, beépülnek, elsikkadnak, jelentéktelenné válnak. A TA pedig nem
varázsgömb. Senki ne gondolja azt, hogy a másik ember ismeri a jövőt,
mert ismer egy technikát. A nagy fórum-guruk kapitális tévedéseivel tele
van a múlt, aki régóta fórumozik, tudja ezt. Ha bejön valami, akkor meg
megy a melldöngetés, hogy én megmondtam, arról már nem szól, hogy 10X
meg rosszul jósolt. Vannak jószándékú, ügyes elemzők is, rájuk érdemes
figyelni. Onnan lehet megismerni őket, hogy soha nem beszélnek kijelentő
módban, csakis lehetőségeket vázolnak s nagyon ritkán jósolnak szélsőségeket. Az OTP mint cég
életében semmi nem változott az elmúlt napokban, számai azóta is
változatlanok, TA alapon indokolt volt egy esés, ami meg is történt,
14.770-ről korrekció indult, ezt katalizálta durva pánikká Varga kavarása. Ebben a pozícióban illene tudni, hogy mit szabad és mit nem mondani, nem véletlenül vannak hivatlos csatornái és formái a tőkepiaci közleményeknek. Meg
kell nyugodnia az árfolyamnak és a befektetőknek. Aztán meglátjuk. Én
nem adok itt el - lehet hogy rosszul teszem - mindenki szigorúan a
saját meglátása szerint döntsön.
Én mondjuk nem is attól tartok, hogy nem fog visszamenni, csak eléggé kihagyott lehetőségnek érződik. Plusz valamennyire volt pakliban az esés a technikai alapján, de nem volt egyértelmű indokló jel,vagy negatívum ekkorára. Mondjuk 13900 alatt eladtam volna. De így, hogy mire pislogtam már 13 alatt volt...azért az elég fel tudja az embert húzni főleg egy ilyen hírre...
Illene, de szerintem nem fog, mindettől eltekintve 3 milliárdos forgalomnál tartunk és egy óra se telt el. Ha így megyünk akkor leszünk minimum 10 mrd felett a nap végére, vagy a tegnapit közelítjük. Szerintem egyszerre van bevásárlás és realizálás, félelem és bizalom a papírban, hogy na innen már nem mehet le tovább, mások meg hogy na még esik 11 ig.
Szia, ovis kérdés, szabad 2023 áprilisi mélyet használni a Fibo 1 értékének (8953 kb.), akkor is persze két fő támasz a 10427, vagy 11179 lenne. De ezek akkor aktiválódnának, ha mintkét fibó skála esetén átlépi a 0,382 szinteket?
Bizalomvesztés van,mert a hírt cáfolták..Pár nagyszereplő most látta jónak kivenni a profitot.. De ettől még akik 14700-nál longolták,azok most is fogják..
Itt nem a bankadó önmaga, vagy ilyesmi a probléma hanem a teljesen kiszámíthatatlan környezet plusz a pánik. A negatív hírekre zuhan, pozitív hírekre nem emelkedik mert...hát úgyis bedöntik ki tudja milyen hírrel, vagy holnap hoznak egy intézkedést ha jól menne a banknak
Azért nem erre számítottam, miután Varga felszólalása után két órával azt mondták, hogy ezt nem gondoljuk komolyan, mármint a bankadót. Ezek szerint többen úgy gondolják, hogy DE IGEN.
Na jó eladtam a tlt nullán , nem mertem tartani, nagyon fluktuálunk és inkább lefelé sajnos. Időm se lesz nézni se ma se hétfőn nagyon szóval egyelőre nekem off..... na majd aztán meglátom hol lesz valami belépő.
Lefelé korrekciót várt mindenki egy negatív piaci hangulat jött és raerősítettek ezek a majmok. Sose tudjuk meg mi lett volna ha...a tegnapi turbokat eladtam 1400 körül most várok Ingoványos a talaj
Beze, korábban írtad, hogy kevesen gondolták a TL 86 kiütését. Sajnos én is azok között voltam, akik egy pici felpattanóban hittek és utána és is mentem volna st61be. Kérdés, mikortól volt ez charton totál egyértelmú, hogy lefelé van az út? Egyértelmú volt, vagy kellett a bedobott hír?
Sziasztok! Egy gyors kérdést engedjetek meg: Én eddig az OTP SmartBrókert használtam, mivel főleg long pozíciókat nyitottam, az ott vezetett értékpapír számláról. A kérdésem, hogy mennyire alkalmas ez a platform a certifikátokkal való kereskedésre, vagy mit ajánlotok helyette? Köszönöm! :)
Ha valaki esetleg tud egy P/BV grafikont csinálni pár évre visszamenőleg az nagyon érdekelne!
Törölt felhasználó2023. 09. 22. 09:10
Nekem az egész tegnapi zutty büdös. 3 évvel ezelőtti szintre esett vissza, miközben sokkal többet ér és sokkal több pénz forog a világban. Ami most a 12k az 3 évvel ezelőtti 8k-nak felel meg kb. Ilyen növekedések mellett nem igazán tartom hitelesnek a lineáris ábrázolást.
Én azért reménykedem, hogy a Q3 earningsek azért nem lesznek rosszak és lesz még egy jó nagy rallynk év végéig. Meg hátha csillapodik a fed is kicsit. Jönnek a választások, úgyhogy most mindenkinek szépet kell majd ígérnie. Mondjuk jövőre a nagy ígért gazdasági növekedésben nem tudok annyira hinni. Ezeknek a kamatemeléseknek a hatásának jó része be sem ért szerintem.
Most akkor lesz bankadó vagy nem lesz? Szerintem: Tegnap olyan fokú bizalom vesztés történt, hogy már teljesen mindegy.A korábbi csúcsról az esés napok óta emelkedő forgalommal történt, tegnap pedig óriási forgalommal átvitt két támaszt is. Ezt nagy szereplők adták. Az otp emelkedő trendje megtört, usa-ban az emelkedő trend szintén megtört, innentől kezdve nincs mögöttünk a piac húzó ereje sem és attól tartok sok jóra nem lehet számítani. Az irány adott és az most sajnos lefelé van. Aki azt hiszi, hogy ez is csak egy korrekció és majd gyorsan visszapattanunk az szerintem álomvilágban él. 1.5 hónap múlva gyorsjelentés, hiába lesz jó, ezt a piac már beárazta a kormány pedig most elintézte, 2.5 hónap múlva pedig jönnek a minősítések. EU pénz nem lesz, esélyes akár a bóvli kategória is. Nekem ennyi elég, hogy kiálljak az otp-ből. Dobtam a stratégiai pakkom tegnap 20% profitban, nem várom meg, hogy elolvadjon az egész. Ebben most még benne van egy pár ezer forintos mozgás lehetősége lefelé, majd ha már kezd látszani, hogy aljat fogott és fordulni akar meg eldőlt, hogy bóvliba kerülünk-e, akkor majd keresek újra beszállót. Egyelőre a partvonalról mozizok. Aki longol, annak sok sikert kívánok! :)
Benne van a pakliban, de az még egy jelentős esés lenne.... ez nem ma lesz. A tegnapi nap akkorát estünk hogy ez az esés már majdhogynem alapforgatókönyv esetén alj lenne, sőt alj alatt vagyunk. Innen legalább 13300 at még tesztelnünk kéne, de o nnan mehetünk le. Egyelőre még nem tartós long a játéktér, longot csak rövid távra érdemes venni szerintem. TL87 re gondoltál egyébként. Vételre majd egyelőre a zöldbéla által is javasolt tl85 való ha aljat fogunk. aztán majd úgyis jön ki új tl kicsit később. Nem is nagyon van most fix beszálló mert bármerre mehetünk. Én inkább jelentés előtti dolgokban vagyok érdekelt. Addigra elválik a bankadó mizéria is mint mondták. Szóval ha az nem lesz, jelentés előtt jöhet eegy felkorr minimum a jelentés napjáig. Ez egy minimum 5 napos emelkedő lenne elméletem szerint de inkább 10. Továbbá ha a tegnaapi napot nézzük, alapvetően megvolt egy 1700 as korrekció, ez normál esetben 600 szokott lenni. Szóval ezzel összehasonlításban ismét azt tudom mondani, armageddon csak nem várható mára, feltéve hogy nem vesznek össze a fideszben a pénzekről.
Kiváncsi leszek a mai napra, nagy esést nem várok. Tegnapi zutty nagy része a bankadó hír miatt volt. Amennyiben igaz hogy mégsem akkor inkább 13.500felett lenne a játéktér ,max oldalazás. Nem gondolnám hogy letörné a 13k-t. Szerinem ez jó belépő szint longra.
"Van másik!" Nem kell ide bankadó. Az MNB 320 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a SAFIS EVO Inc.-re engedély nélküli befektetési alapkezelési tevékenység végzése miatt, továbbá egy magánszemélyre 32 millió forint összegű piacfelügyeleti bírságot rótt ki az említett jogosulatlan tevékenységben való érdemi közreműködése okán. A jegybank a bírság mellett azonnali tiltásról is döntött és feljelentést is tesz. (SAFIS:Világsikerre esélyes ötletekből és találmányokból építünk világsikerre esélyes startup vállalatokat.) Csak összejön az őszi nyugdíjemelére.
En is ezt mondom , tegnap megkockaztattam nap vegen egy tlt lehet gyors eladas lesz belole. De par szaz forintos visszanezes csak jon ezutan. Csak 200 forint mar jo. Azert az csunya ha innen meg zuhannank. Akkor tenyleg 10 k fogna meg lassan.
Hat akkor meg ugy nezett ki usa is mehet fel. Bar mondjuk ilyen nap utan nem biztos hogy a kapcsolatot kell keresni usa es oti kozott. Na de elvalik , en meg lehet meg reggel megvalok a tlektol.
OTP részvényesek ide!