A két évvel ezelõtti pánikhangulat lett úrrá a piacokon. Óriási zuhanás rázta meg az amerikai piacokat, a legfõbb részvényindexek több mint 4 százalékos mínuszban zártak, péntek reggel pedig továbbra is mínuszban vannak a tengerentúli...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=153385
A technikai elemzés szent.Ami annyit tesz hogy ha elindul az ár akkor annak mennie kell ha arany tömbök potyognak az égből.Minnél hosszabb időtávon nézünk és elemzünk technikai elven annál pontosabb lehet az állítás.Ennek értelmében el lehet mondani a következőt pl. BUX hati esetén.Letört a fordított fej váll és most a cél ár 17000-15000 azért nagy a range mert lehet hogy a piac megtréfál és azt mondja hogy én a napi zárót veszem figyelembe míg a szabály pedig a maximum (cél ár kb. 15000).Vagy a háromszög alsó szára lehet még a célár ami lehet 13000 ami attól függ milyen gyorsan esik a tőzsde.De a célárakat bizonyos hibasávon belül ki fogják kényszeríteni a befektetők úgy mint a 1 EURCHF-et.
Nem tudom de szerintem látva 400forintos benzin árat meg JELENLEG 250forintos frank arat (amit ugy vettek fel hogy hat meg talan ki tudom fizetni a hitelt ha felmegy 180-ra a frank)és hozzávetjük a függőségünket a globális piacra nézve (deviza hitel,HUF kötvények kamata)ezzel együtt a potenciális leminősítés lehetőségét is belekalkulálva az lehet mondani hogy 19000HUF-os MOL és 4400-as OTP méltatlanul magas, mutyis (kitöméses)ár.
"A piacon ugyanolyan emberek tevékenykednek mint Te. Ebből következően nem a piac diktál, hanem bizonyos személyek."
Az a baj, hogy te egyfajta összeesküvést és irányítottságot vélsz felfedezni a piacban. Ez egy illikvid instrumentumra lehet igaz (ilyenek a BÉT mutyipapírjai). De úgy egészében a globál pénzpiacokra biztosan nem az.
"Az árfolyamokat nézve,pl. elég világos, hogy pl. MOL+OTP méltatlanul ár alatt fut."
Ez nem olyan biztos. Szerinted, ha 250 marad a CHF, akkor hány hiteles dől be? És ha bedől a hitelesek 20-30%-a, akkor szerinted az OTP-re ez milyen hatással lehet?
A piac számomra nem pontos megfogalmazás.
A piacon ugyanolyan emberek tevékenykednek mint Te. Ebből következően nem a piac diktál, hanem bizonyos személyek. Csak a pénzmennyiség változó.
Szerintem meg stopolni. És venni, ha és amikor úgy láttad.
Ne a pozid határozza meg a döntésedet, hanem a várakozásod! Csak azért ne vegyél valamit, mert bukóban vagy vele és lejjebb ment az ár. Akkor vegyél, ha emelkedésre számítasz. És csak azért meg ne tarts valamit, mert van, de bukóban vagy vele. Akkor tartsd, ha emelkedésre számítasz, ha nem, el kell adni akármekkora bukóban vagy vele. (akármekkorában eleve nem lehetsz, ha használsz stopot és e szerint a logika szerint jársz el).
A stop loss kihagyására már én is sokszor ráfizettem- /ha nem is visszük be a gépbe,mert ugye "levadászható"- de kőkeményen figyelni kell/kéne
+link
Ha jól értem:a lényeg, hogy aki hosszú távon hisz a részvénypiacban, a gazdasági növekedésben, annak most érdemes vásárolnia.
A kereskedés nagy része automatizált, a technikai elemzés miatt, az alapok pénze is szinte automatikusan megmozdul ilyenkor. Ez növeli a pánikot.
Az árfolyamokat nézve,pl. elég világos, hogy pl. MOL+OTP méltatlanul ár alatt fut.
A spanyol ipari termelés júniusban a várt 0,6%-kal szemben 2,0%-os lett éves alapon, a májusi stagnálás után (az eredetileg közzétett 0,4%-os csökkenéssel szemben). Közben az olasz ipari termelési adat is a vártnál rosszabb lett, ezen fejlemények tehát csak tovább erősítik a gazdasági visszaeséssel, és emiatt az adósságválság súlyosbodásával kapcsolatos aggodalmakat.
Na most akkor mi van, spanyol termeles a fenti szamok tukreben szerintem jobb lett, de a pf szerint az olasz IS a vartnal rosszabb lett? Mi van, most akkor mi van a spanyolokkal?
Ha arra számítassz, hogy az árak még tovább zuhannak és tartósan ott maradnak. Nem tudod kivárni vagy nem is hiszel az egyszer újból megtörténő emelkedésben .. el kell adni. A SPEKULÁNSOKKAL CSAK AKKOR TUDOD FELVENNI A HARCOT HA NEKED IS VAN MIT TARTANNI A TŰZBEN.
OTP, MOL: -5%, 253 forint a svájci frank!
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=153385