"Csányi Sándor: csináljuk jól, vagy inkább ne is csináljuk, gyűlölöm a középszerűséget!" Gondolom végre belátták, hogy egy kalap szar a drága szolgáltatásuk és inkább nem is csinálják tovább... :D (idézet forrása: https://www.portfolio.hu/bank/20211112/csanyi-sandor-csinaljuk-jol-vagy-inkabb-ne-is-csinaljuk-gyulolom-a-kozepszeruseget-510364 )
Tisztelt Ügyfeleink! Technikai okokból jelenleg több szolgáltatásunk sem elérhető. Nagy erőkkel dolgozunk a probléma mielőbbi megoldásán. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk. OTP Bank
Sziasztok! Egy részvényhez be akarnék állítani egyszerre stop loss és take profit megbízást, de a Direktbrókerben ez nem megy. IBKR-nél vagy más platformon lehet adni egy instrumentumra egyszerre SL-t és TP-t is, de az OTP-nél nem. Az OTP Direktbrókerhez elérhető valamilyen leírás? Én csinálok valamit rosszul vagy ennyire fapados a felület? Köszi!
Sziasztok! Más is tapasztalt olyat az elmúlt kb. 2 napban, hogy nem mutatja a portfóliót, sőt már venni és eladni se tudok, csak az árfolyamot tudom figyelni...
Baromságokat mondanak, próbáltam már mindenhonnan, más böngészőn, másik gépen, stb. Azért is zavaró, mert így nem tudom a havi statisztikáimba belevenni az OTP számlát, egyenként meg nincs kedvem kibogarászni a kötések eredményét.
Köszi a választ, kicsit megnyugodtam, hogy nem nálam van a hiba. Írtam ez ügyben nekik, amire mindenféle baromságot javasoltak, pl.: frissítsek, töröljem az előzményeket, stb. Természetesen a javasolt lépésektől sem javult meg, ezért végül is azt válaszolták, hogy kivizsgálják. Ez volt két hete, azóta semmi válasz és a riport továbbra sem működik.
Valaki hívott le mostanában adóoptimalizáló riportot? Nekem hetek óta nem hoz le listát. Kétféle jelenség van, az egyik, hogy kiírja, hogy a riport elkészítése perceket vesz igénybe, de aztán nem történik semmi. A másik variáció, hogy néhány másodperc múlva megjelenik a táblázatban az excel file, de a megnyitásakor azt írja, hogy rendszerhiba történt, próbáljam később.
Még annyit tudnék hozzátenni, hogy ha nem használja gyakran, nem akar rendszeresen kereskedni akkor nyugodtan mondja le arra az időre a direktbrókert, felesleges fizetni a havi 2500-at.
kell a direkt bróker hozzá...van havi díj, kb 2500 ft...ha van direkt bróker előfizetése, akkor abban tud Xetra piacra megbízást adni, így lufthansara is...
Sziasztok! Ismerősnek kérdezném: az Otp-nél hogyan kell Lufthansa részvényt vásárolni? Az Otp Direktben is lehet vagy mindenképpen kell Otp Direkt Broker? Ott azt használva havi díj levonásra kerül? Vagy még ott sem tud venni? Köszi!
Igen még most is semmit mutatja a direkt bróker.Innentől kezdve ha csak vakon engedne direkt broki kereskedni,akkor viszont alapból kártalanitani kellene minden bentlévőt akik most be vannak lépve.
Kiváncsi leszek ma portfoliós számlámra, mert észrevettem,hogy nem stimmel valami a részvény vételeket egyébként a pézpiaci tőkegarantáltból inditom, ha éppen az alszámlán nincs pénz.Azt vettem észre az utóbbi egy hétben, vírtuális plusz, mínusz rendben,hogy látványosan csökkent a portfoliós tőkém.Bakter.A bankbíztonsághoz küldök most levelet.
Akkor ma reggel is küdheted mert még most is pénteki állapotokat mutat a"megújult" rendszer.Felháborító,hogy péntek óta nem csináltak semmit!Mi a fax van már?Országos Tahó Parasztok,rövidítve OTP!
Az a probléma még mindig a péntek reggeli lefagyott árat mutatja ez a tőzsdei kereskedésre bizonyos időszakokban alkalmatlan selejtes platform.Tennék be hétfőre vételi és eladási megbízásokat csak mi a garancia, hogy hétfőn nem ez lesz megint, miután megveszem a részvényt lefagy megint ez a szar.És teszik az utasításban kiadott hülyét amikor felhívod őket.A telefon végén ők már tisztában vannak a történésekkel.Csak éppen abban a pillanatban megtörténik az ügyfelek félretájékosztatása hivatalból.
Chaton keresztül egy Ildikó nevű hölgy azt az információt adta,hogy a kollégái dolgoznak a hiba elhárításán.Mikor szkeptikusan azt kérdeztem,hogy hétfőre sikerül-e kijavítani a rendszert?A hölgy válasza ez volt,hogy úgy gondolja igen.Ja és telefonon nem értem el senkit,mert csak munkanapokon reggel fél nyolctol este nyolcig érhetők el az otp telefonos ügyfélszolgálatának munkatársai.Mekkora blama ez is.
Otp direkt bróker továbbra sem működik normálisan.Továbbra is mutatja a BÉT megbízásokon belül a pénteki vételi és az eladási ajánlatokat holott ma nincs is kereskedés és vételi és eladási ajánlatoknak 0-tn kéne állni.Tegnap délelőtt 10 óra 43 perces árfolyamokat mutat emlékeim szerint.Ma meg már szombat van.Azóta nem csináltak semmit a számítógépes szakemberek?Mi lesz így hétfőn?
Én ezt az erstenel mar eljatszottam. 3 féle termeket "vettem" (elvileg). Megjott mind a 3 sms is.Be is irtam oket,el is fogadta a gep.Latszolag minden tokeletesen vegbement. De 1 het mulva -amikor raneztem- derült ki,hogy egyik se valosult meg. Egy eves dij elengedeset (100.000ft) sikerult csak kiszedni beloluk szembem a 340ezres karral. Volt valami kisbetus resz amire hivatkozhattak,akkor ismertek meg ok is azt a sort. Addig soha szoba nem jott még!
Hát én ma vakon kereskedtem a certik között.OTP direkt bróker real-time helyett, az investingen néztem a OTP-t és a DAX-ot.A certik árfolyamváltozását meg a Bét ill.az Erstemarket oldalán 15 perces késéssel követtem nyomon.Így sikerült eladnom 2 otp shortot,ill. venni két daxlongot.Hát elég idegtépő volt,mert közben meg egész nap az otp-t hívtam a direkt bróker leállása miatt.Emiatt nem tudtam teljesen koncentráltan csak a kereskedéssel foglalkozni.Ez azért durva mert állandóan fejlesztenek,de arra sem képesek,hogy egy ilyen hibát kijavítsanak napközben.Csak a szavak szintjén szájkaratéban fejlődik az otp,de informatikailag egy rakás fos!Szégyelljék magukat!
Mivel megbízásokat nem lehetett adni az árfolyam ismerete nélkül, jogos a kártérítés kérése, ha valaki pluszban nem tudta eladni a részvényét. Bekerülési ár és napközbeni árfolyam bizonyítható. Már meg is írtam a kártérítési igényem a megfelelő részvények vonatkozásában. Ezt bárki megteheti.
Szerintem ebből ma már nem lesz semmi. Szégyen és gyalázat, hogy az ország legnagyobb bankjának informatikusai 5 óra alatt sem képesek egy ilyen hibát kijavítani.
Olyan termekeket lehet atvinni masik bankba,amit az is tart. Tehat pl. az osszes bèt reszvenyt,de pl. az otp-s befektetesi alapokat mar nem.Azt vissza kell elobb valtani. De pl. a concord alapjait tobben is ertekesitik. Nyilvan az usa es europa reszvenyeit is kezeli a legtobb nagybank.
Annyi kockazata van azert,hogy idovel megemelheti a random arait.Mert 2019ben 1%-volt az erstenel az adàsvètel (most nem tudom mennyi),a randomnal meg most kb. harmadannyi. Szòval tùl nagy a kulonbseg,hogy egy bankon belul ilyen legyen.
Èn kozben elmentem bevasarolni,de latom a helyzet valtozatlan. Melyik bankot ajanlanatok jo szivvel? Mert szerintem en dobbantok innen. Nem feltetlenul csak a folyamatos hiba,hanem a hozzaallasuk miatt.Arcpirito!!! (Erste,city es unicredit mar meg volt)
A hölgy azt mondta akivel most beszéltem,hogy a smartbank is leállt és köszöni,hogy szóltam a direktbrókeres hibáról.Minha nem tudták volna.A hölgy akit Andreának hívnak javasolta,hogy egy óra múlva próbáljak belépni.Mondom reggel óta benne vagyok.Mindegy nem értette.Annyit fogok csinálni,hogy Firefoxban újra belépek az internetbankba és onnan a brókerbe.Google chrome-ban jelenleg is benne vagyok az otpdirektes rendszerben.
OTP Direktbroker problémák